اوباما از ایران خواست سه آمریکایی را آزاد کند


اوباما از ایران خواست سه آمریکایی را آزاد کند

مادران سه آمریکایی چندی پیش با آنها در تهران ملاقاتی داشتند

باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده، خواهان آزادی سه آمریکایی زندانی در ایران و تعیین سرنوشت رابرت لوینسون، مامور بازنشسته اف بی آی شده است.

آقای اوباما جمعه ۸ مرداد (۳۰ ژوئیه) در آستانه سالگرد دستگیری سه آمریکایی توسط مرزبان های ایران در غرب این کشور، با صدور بیانیه ای خواهان آزادی فوری آنها شد.

او گفت: "سارا، شین و جاش ابدا جرمی مرتکب نشده اند. آنها مشغول کوهنوردی در نواحی مرزی ایران و عراق بودند که دستگیر و زندانی شدند. اما یک سال است که محبوس بوده اند که باعث غم و اندوه شدید و بلاتکلیفی آنها، خانواده ها و عزیزانشان شده است."

شین بائر، جاش فتال و سارا شورد ۳۱ ژوئیه سال ۲۰۰۹ میلادی در مرز کردستان ایران و عراق به اتهام ورود به خاک ایران دستگیر شدند.

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران، چندی پیش گفته بود که مدارکی در اختیار دارد که نشان می دهد این افراد جاسوس هستند.

اما باراک اوباما تاکید کرد که این سه آمریکایی هرگز برای دولت ایالات متحده کار نکرده اند و گفت: "آنها هرگز دعوایی با دولت ایران نداشته اند و احترام زیادی برای مردم ایران قائل هستند."

هم زمان، شش سناتور آمریکایی پیش نویس قطعنامه ای را در حمایت از این سه نفر تهیه کرده اند.

باربارا باکسر، آرلن اسپکتر و رابرت کیسی از جمله سناتورهای دموکراتی هستند که در این پیش نویس خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط سه آمریکایی شده اند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز جمعه بار دیگر از ایران خواست این سه نفر را آزاد کند.

او با صدور بیانیه ای گفت: "ما از ایران می خواهیم با اقدامی صحیح به این سه نفر اجازه دهد به خانه و خانواده هایشان بازگردند."

وکیل این سه نفر می گوید که آنها هنوز رسما تفهیم اتهام نشده اند. خانواده های آنها می گویند که این سه جوان برای گردش به کردستان عراق رفته بودند و قصد ورود به خاک ایران را نداشتند.

پس از آزادی اخیر شهرام امیری، کارشناس ایرانی، بعضی گزارش ها حاکی از احتمال مبادله آقای امیری با سه آمریکایی بود، اما دولت های ایران و آمریکا این خبر را بی اساس می دانند.

آقای اوباما در بیانیه خود از ایران خواست که فورا سه آمریکایی را بر اساس موازین بین المللی حقوق بشر و اصول بشردوستانه آزاد کند و گفت که "حبس ناعادلانه" آنها هیچ ارتباطی با موضوع های مورد اختلاف ایران و آمریکا ندارد.

ایران می گوید که از سرنوشت رابرت لوینسون اطلاعی ندارد

رئیس جمهوری آمریکا همین طور گفت که با خانواده های سه آمریکایی و نیز همسر رابرت لوینسون، آمریکایی که گفته می شود که در سال ۲۰۰۷ میلادی در جزیره کیش ناپدید شد صحبت کرده است.

مقام های ایران تاکید دارند که از سرنوشت این شهروند آمریکا اطلاعی ندارند.

کریستین لوینسون، همسر وی بارها در سفرهای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران به نیویورک خواهان ملاقات با وی شده اما درخواست وی رد شده است.

رئیس جمهوری آمریکا گفت: "زمان آن فرا رسیده است که ترتیب بازگشت رابرت لوینسون به خانواده و دوستانش فراهم شود" و تاکید کرد هر کاری که بتواند برای تحقق این امر انجام خواهد داد.

"بهره برداری سیاسی"

برادر جاش فتال، یکی از سه آمریکایی زندانی در اوین، می گوید که دولت ایران از آنها برای مقاصد سیاسی بهره برداری می کند.

آلکس فتال به بی بی سی فارسی گفته است که برادرش جاش همراه با شین بائر و سارا شورد مهره های سیاسی در بازی قدرت میان ایران و آمریکا هستند.

اما با وجود گذشت یک سال و درخواست های مکرر خانواده آنها و مقام های آمریکا، چشم انداز این پرونده مبهم است.

آلکس فتال به بی بی سی فارسی گفت: "جاش، شین و سارا انسان های بی گناهی هستند. اکنون گزارش می شود که آنها در خاک عراق بازداشت شده اند. واقعا روشن نیست چه اتفاقی افتاده است. آنها نباید این همه مدت در زندان نگه داشته شوند."

او ادامه داد: " دولت ایران از آنها به عنوان مهره های سیاسی برای مقاصد سیاسی استفاده می کند. هیچ دولتی در دنیا با انسانهای بی گناه منافع سیاسی اش را جلو نمی برد. این کار واقعا نادرست، غیر اخلاقی و غیر انسانی است."

به مناسبت اولین سالگرد این بازداشت، خانواده های فتال، بائر و شورد برنامه های گسترده ای در آمریکا و چند کشور دیگر جهان از جمله بریتانیا، فرانسه و هند برای اعلام اعتراض و ابراز همدردی مردم سازماندهی کرده اند.

با این حال آلکس فتال بعید می داند دولت ایران به این تلاش ها اعتنا کند.

او می گوید: "شخصیت های برجسته و رهبران جهان از ایران خواسته اند این سه نفر را آزاد کنند، اما دولت ایران گویا گوش شنوا ندارد و این درخواستهای انسان دوستانه برای رحم و بخشش را نشنیده می گیرد. ما می دانیم که ارزش هایی همچون رحم و بخشش نقشی محوری در فرهنگ اسلام و جمهوری اسلامی ایران دارد. ما از رهبری ایران تمنا کرده ایم که رحم و گذشت نشان دهد، ولی یک سال گذشته است و هنوز پاسخ مثبت نشنیده ایم."

آقای فتال به خودداری اخیر مقام های سفارت ایران در لندن از پذیرش درخواست مادران این سه آمریکایی برای دیدار با سفیر اشاره می کند و می گوید: "ما قصد داریم با دولت ایران ارتباط برقرار کنیم و گفتگو داشته باشیم، ولی در را به روی ما می بندند."

به گفته این عضو تیم "کوهپیمایان را آزاد کنید"، جاش فتال، شین بائر و سارا شورد آخرین بار در پاییز گذشته بازجویی شدند و همین نشان می دهد ادعاهای دولت ایران مبنی بر تحقیق درباره اتهام جاسوسی بی اساس است.

عفو بین الملل نیز جمعه ۳۰ ژوئیه (هشت مرداد) در بیانیه ای ابراز نگرانی کرد که این سه آمریکایی صرفا بخاطر ملیتشان در ایران نگه داشته شده اند. خانواده سارا شورد می گوید که دخترشان در تمام این مدت در سلول انفرادی بوده است.

مالکم اسمارت، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقای این سازمان مدافع حقوق بشر اعلام کرد: "اگر قرار نیست آزاد شوند، باید اتهام کیفری معقولی به آنها تفهیم شود و مطابق با استانداردهای بین المللی در یک دادگاه عادلانه محاکمه شوند."

عفو بین الملل عقیده دارد که سه جوان آمریکایی برای اعمال فشار به دولت ایالات متحده در زندان اوین نگه داشته می شوند.

در بیانیه عفو بین الملل آماده است: "اگر چنین است، ادامه بازداشت این سه نفر مصداق گروگانگیری و نقض بسیار جدی حقوق بشر است."

سال گذشته محمود احمدی نژاد به تلویزیون ایران گفت که کشورش حاضر است احتمال مبادله این سه آمریکایی را با ایرانیان زندانی در آمریکا بررسی کند.

danial nabi - سوئد - سوئد
خر خودتانید.جاسوسان باید محاکمه شوند وبه عمل کثیفشان اشد مجازات را ایفا کنند.این همه کوه تو دنیا .در منطقه جنگی چه غلطی میکردند.اوباما زندان گوانتنما را ببندد مردک دروغگوی رزل.
شنبه 9 مرداد 1389

mmp571 - ایران - تهران
سلام دوستان . آخه یکی نیست بگه جا قحطی بود برید کوهنوردی .از آمریکا اومدید عراق رفتیدید لب مرز ایران و عراق بعد ایرانیها اومدن از مرز عراق ردشدن شما رو دستگیر کردن . با عقل جور در میاد
شنبه 9 مرداد 1389

Atheist-0 - کانادا - ونکوور
بی عرضه تر از باراک اوباما دامت برکاته خودشه.سه جوان امریکائی یکسال است بدون ارائه هیچ سند و مدرکی در ایران به گروگان گرفته شده اندتازه اقای اوباما یادش افتاده از ایران بخواهد که انها را ازاد کنند. روی سخنم با اندسته از هموطنان است که در انتظار نشسته اند که امریکا بره انها را ازاد کنه. امریکا برای سه شهروند بدام افتاده خود نتوانسته کاری انجام بده. البته منظورم زیر سوال بردن قدرت نظامی امریکا نیست بلکه بی عرضه گی حاکمان کنونی و بالاخص شخص اوباماست.
شنبه 9 مرداد 1389

benyamin2009 - سوئد - نورشوینگ
اوباما پس امریکا هم ایرانیهای زندانی را ازاد کند.
شنبه 9 مرداد 1389

dokhtare koorosh - امارات - دوبی
danial nabi - سوئد - سوئد benyamin2009 - سوئد - نورشوینگ . omidnorway تو تاپیک مربوط به وضعیت زندانیان رجایی شهر همتون .. شده بودین دیگه روتون نشده بود اونجا کامنت بذارین و حرف .. بزنین ولی اینجا باز سر و کلتون پیدا شدو زبونتون باز شد .جالبه که همتونم با هم هماهنگین.یه دفعه میاین .... میزنین یه دفعم با هم میمیرین
شنبه 9 مرداد 1389

dokhtare koorosh - امارات - دوبی
danial nabi - سوئد - سوئد زندان گوانتانامو پیش زندان رجایی شهر قصره.تازه زندانیای رجایی شهر ادمای بیگناه و فرهیخته هستن اما کسایی که تو گوانتانامو زندانین یه مشت تروریست جنایتکارن که هر بلایی سرشون بیاد حقشونه اصلا دست امریکاییها درد نکنه هر بلایی سر اینا میارن. امیدوارم همیشه باز باشه وبرقرار.همشونو زجرکش کنن.
شنبه 9 مرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.