استرالیا هم علیه ایران تحریمهای مضاعف اعمال میکند
استیون اسمیت
استیون اسمیت، وزیر خارجه استرالیا، روز پنجشنبه گفت که این کشور تحریمهای جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران وضع میکند که برای نخستین بار شامل معاملات نفت و گاز با این کشور خواهد بود. این تحریمها که با هدف ترغیب ایران به متوقف کردن برنامه اتمی خود صورت میگیرد ۹۸ شرکت و ۱۲ شخص حقیقی را شامل میشود که در بخشهای مالی و حمل و نقل فعالیت میکنند.
اتحادیۀ اروپا و کانادا پیشتر در اوایل هفته جاری تحریمهای جدیدی را علیه برنامه هستهای ایران به تصویب رساندند. آمریکا نیز، حدود یک ماه پیش، تحریمهایی گستردهتر از تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران برقرار کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وزیر خارجۀ استرالیا، استیون اسمیت، در بیانیهای گفت: «استرالیا با اتخاذ این تصمیم در صف اول جامعۀ جهانی میایستد تا ایران را وادار به انجام تعهداتش در ارتباط با فعالیتهای هستهای خود کند که یکی از مهمترین مسائل امنیتی جهان به شمار میرود.»
۱۷ شعبه بانک ملی ایران و ۲۶ شرکت وابسته به کشتیرانی ایران مشمول این تحریمها هستند.
آقای اسمیت افزود: «برای نخستین بار تحریمهای استرالیا شامل صنایع گاز و نفت ایران نیز میشود، چرا که چهارمین قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه تهران به رابطه بین فعالیت ایران برای تولید سلاحهای کشتار دستهجمعی و درآمد حاصل از فروش نفت و گاز این کشور اشاره کرده است.»
وزیر خارجه استرالیا گفت: «هر گونه تجارت با ایران در صورتی که مربوط به معادن اورانیوم، تکنولوژی هستهای و موشکی باشد برای شرکتها و شهروندان این کشور ممنوع است.»
تحریمهایی که قرار است توسط استرالیا انجام شود فراتر از تحریمهایی است که آخرین قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران وضع کرده است.
اتحادیه اروپا روز دوشنبه رسماً تحریمهای مضاعف خود علیه جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد، تحریمهایی که کاترین اشتون آنها را جامع و فراگیر توصیف کرده، اما ایران میگوید تاثیری نخواهند داشت.
بر اساس آن چه در روزهای پایانی خردادماه مورد توافق رهبران اروپا قرار گرفت، تحریمهای مضاعف اتحادیه اروپا بخش بازرگانی و از جمله کالاهایی را هدف قرار میدهد که کاربرد دوگانه دارند، بخش بانکداری، بیمه و ترابری ایران نیز از دیگر حوزههایی است که اتحادیه اروپا آنها را تحریم خواهد کرد.
با گذشت بیش از یک ماه از تصویب دور تازه تحریمها علیه جمهوری اسلامی در شورای امنیت سازمان ملل و به دنبال آن تحریمهای یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا و کشورهایی چون استرالیا، ایران روزبهروز در استفاده از یورو و دلار با مشکل بیشتر مواجه شده و بیش از پیش از نظام مالی جهانی کنار گذاشته میشود.
بدبختی و فقر و تنگدستی برای مردم بیچارست انهایی که قدرت در دست گرفتند چیزی از روی سفره ی شام و نهارشان کم نمیشه . و بازار سیاهشان پر رونقتر میشه..این تحریم کنندها شریک دزد و رفیق قافله اند . اینها از هر طرف سود میبزند .
شنبه 9 مرداد 1389
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.