بررسی روزنامه های صبح تهران - چهارشنبه ۶ مرداد


بررسی روزنامه های صبح تهران - چهارشنبه ۶ مرداد

تیتر های اول

"100 سال نفت تولید می کنیم هنوز واردکننده بنزین هستیم" عنوان اصلی مردم سالاری است. "آشفته بازار موسسات آموزش زبان خارجی" گزارش اصلی جام جم است، جهان صنعت خبر داده از سوی شورای رقابت "انحصار در خصوصی سازی محدود می شود" و دنیای اقتصاد "اقتصاد پس از هدفمند کردن یارانه ها" را در تیتر اول خود آورده است.

"مذاکرات هسته‌ای بدون پیش‌شرط" در صدر اخبار روزنامه های ایران، آرمان، رسالت و تهران امروز آمده است و خراسان "نامه ایران به آژانس برای آغاز بدون پیش شرط مذاکرات تبادل سوخت" را عنوان اصلی خود کرده است.

روزنامه جمهوری اسلامی و حمایت "افشای اسناد تکان دهنده جنایات آمریکا و متحدانش در افغانستان" را عنوان اصلی خود قرار داده اند.

"دفاع مقدس دستخوش سیاست ورزی نشود" به نقل از رییس مجلس تیتر اول سیاست روز است، ابتکار در صدر گزارش های خود پرسیده "آیا انجمن حجتیه برمی گردد؟" و کیهان از "افزایش خدمات بیمه ای با هدفمندی یارانه ها" خبر داده است.

گزیده مقالات

حمله اسرائیل ممکن است ؟

حسین علایی در سرمقاله آرمان نوشته اسرائیل رژیمی ‌است که از بدو تولد تاکنون به طور مکرر به کشورهای مختلف و خصوصا به همسایگان خود حمله نظامی ‌کرده بنابراین هر اقدام نظامی ‌از این دست از سوی رژیم اسرائیل همیشه متصور است. اما به نظر نمی‌رسد که در شرایط کنونی اسرائیل دست به حمله نظامی ‌علیه کشورهای منطقه یا گروه‌های نظیر حماس و حزب الله بزند؛ چرا که شرایط برای چنین کاری مهیا نیست.

به نوشته این سردار سابق سپاه هرچند فضای رسانه‌ها این گونه است و در رسانه‌ها به این فضا دامن زده می‌شود. البته این که اسرائیل بخواهد به چه کشور یا گروهی حمله کند هم مهم است. به گروه‌های فلسطنیی که اسرائیل به طور مرتب حمله می‌کند ولی این حمله‌ها محدود است. اما درگیر شدن با کشورهایی مثل لبنان یا مثلا جنگ با حزب الله وضع را برای اسرائیل وخیم خواهد کرد.

در ادامه سرمقاله آرمان آمده این که آمریکا می‌تواند بپذیرد که اسرائیل شرایط جدیدی را در خاورمیانه به وجود بیاورد که ناامنی و بی ثباتی را که الان در بسیاری از مناطق خاورمیانه از جمله درافغانستان، پاکستان، عراق و فلسطین وجود دارد به خلیج فارس، ایران توسعه دهد، مسئله‌ای است که بعید به نظر می‌رسد. آمریکا ده سال است که به افغانستان وارد شده و نتوانسته خود را از این جنگ رها کند.

انجمن حجتیه باز می گردد

ابتکار در گزارش اصلی خود با این خبر که انجمن حجتیه می‌خواهد قانونی شود نوشته این مجمع مذهبی که در سال‌های پیش از انقلاب تاسیس شد در پس از انقلاب جنجال برانگیز شده و حساسیت‌های فراوانی را برانگیخت. اما ممکن است هنوز در پس گذشت 27 سال از "تعطیلی" فعالیت‌های این انجمن، امکان بقای تشکیلاتی آن وجود داشته باشد.

این روزنامه به یاد آورده که در مورد فعال شدن انجمن ‌حجتیه، علی‌اکبر محتشمی‌پور، عضو سرشناس مجمع روحانیون گفته بود رد پای این تشکل در "فتنه پس از انتخابات" قابل رویت بوده است. مشابه چنین اظهار نظری را نیز یکی از اصول‌گرایان منتقد داشت.

نکته دیگر را به نوشته ابتکار عماد افروغ یادآوری کرد که گفت انقلاب مخملی در راه است ولی توسط حجتیه‌ای‌ها؛ بنابراین آیا واقعاً چنین خبری صحت دارد؟ هر چه هست، نشان از آن دارد که انجمن حجتیه به عنوان یک تشکل غیرسیاسی، هنوز هم واجد اهمیت است. اهمیتی که بیش از همه سیاست‌مداران به آن توجه دارند.

آمار سایت های فارسی

آمنه شیر افکن در گزارشی در تهران امروز نوشته رده بندی سایت‌های خبری ایران نشان می‌دهد که سایت‌های غیررسمی که قالب خبرگزاری ندارند، وضعیت بازدید کننده و مخاطب‌شان بهتر از خبرگزاری‌های رسمی ایران است.

این گزارش بر اساس بررسی الکسا (پایگاه اینترنتی سنجش وضعیت سایت‌های اینترنتی) نوشته سایت خبری تابناک در این رده بندی در مقام هفتم ،عصر ایران در مقام بیست و‌نهم، جهان نیوز در مقام چهل و چهارم و رجا نیوز در مقام چهل و هفتم قرار گرفته در شرایطی که خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران در مقام هفتاد و هفتم ، ایسنا در مقام شصت و پنجم و واحد مرکزی خبر در رتبه هفتاد و چهارم قرار دارند.

به نوشته تهران امروز مهدی فرقانی ، استاد دانشگاه در رشته علوم ارتباطات و روزنامه نگاری معتقد است که دلیل پایین تر قرار گرفتن آمار رتبه خبرگزاری‌ها به دلایل مختلفی بستگی دارد که از این میان می‌توان به دستچین شدن اخبار یا به عبارتی فیلتر شدن برخی خبرها در خبرگزاری‌ها اشاره کرد.

در بخشی از گزارش آمده تابناک که در رده بندی اخیر سایت الکسا در مقام هفتم سایت‌های پر بیننده در ایران و مقام نخست در میان رسانه‌های خبری به خود اختصاص داده در حدود 10 کارمند اصلی دارد. این در حالی است که خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بیش از 270 نفر عضو هیات تحریریه دارد و سرجمع کارمندان این خبرگزاری در بخش های مختلف به رقم دو هزار نفر می‌رسد.

وعده تحول اقتصادی

محمدصادق جنان‌صفت در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته شهروندان ایرانی اعم از کارگران یا کارخانه‌داران، مدیران و مسوولان دولتی و میلیون‌ها کارمند از سه سال پیش که رییس جمهور در پیام نوروزی خود وعده تحول اقتصادی را داد تا همین امروز با این موضوع برخورد داشته و دارند.

به نوشته این مقاله 850 روز انتظار برای شهروندان درباره پیامدهای اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها، به اندازه کافی ذهن‌ها را آماده شنیدن اخبار موثق درباره زمان دقیق اجرای آن و همچنین گزینه‌های دولت برای ایجاد تعادل تازه پس از به هم خوردن تعادل فعلی در بازار کار، سرمایه، کالا و خدمات کرده است.

سرمقاله دنیای اقتصاد اضافه کرده تاخیر و تعلل در اطلاع ‌رسانی دقیق و همه‌سویه برای اجرای این قانون و ایجاد تردید درباره اجرا نشدن احتمالی آن چیزی نیست که به شهروندان آرامش دهد بلکه پیشنهاد می‌شود دولت و متولیان نزدیک‌تر اجرای طرح، دیدگاه علمی – کارشناسی خود را با نتایج پژوهش انجام شده توسط بخش خصوصی اعلام کرده و در نقطه‌ای که کمترین آسیب به اقتصاد برسد، به تفاهم برسند.

سهمیه بنزین و تخلیه جمعیت تهران

مژگان فرجی‌ در سرمقاله جهان صنعت نوشته زمانی که بنزین سهمیه‌بندی شد کارشناسان انتقادات بسیاری بر آن وارد کردند و عمده محور سخنان آنان بر این محور بود که این طرح با مشکلات فراوانی روبه‌رو خواهد شد اما امروز با گذشت تقریبا سه سال از آن، دولت به منتقدان خود می‌گوید با وجود تمام اماواگرهای شما این کار انجام شد و به نتیجه رسید.

نویسنده این مقاله یادآوری کرده که همزمان با شروع سهمیه‌بندی بنزین ،‌ اعضای هیات دولت از هر برنامه خبری سود می‌جستند تا به منتقدان خود یادآوری کنند با وجود تمام غرولندها در مصرف بنزین صرفه‌جویی صورت گرفته است اما امروز که میزان مصرف بنزین مردم آن هم به نرخ آزاد و غیریارانه‌ای از رشد برخوردار شده است باید این نکته را به دولت یادآوری کرد که آیا صرفه‌جویی مدنظر به دلیل عدم ارایه بنزین نبوده است؟

به نوشته سرمقاله جهان صنعت اجرای طرح تخلیه تهران بسیار سخت است و علاوه بر کارشناسان، نمایندگان مجلس هم‌ بجد معتقدند این روش در نیمه راه باز خواهد ماند و به سرانجام نمی‌رسد چون زمینه آن فراهم نیست.در مورد بنزین هم این‌گونه می‌گفتند و امروز به نظر می‌رسد با توجه به افزایش میل خرید بنزین غیریارانه‌ای سخن آنان چندان بیراه نبود پس باید پرسید اگر طرح خروج از تهران به همان سرنوشت بنزین مبتلا شود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

علیه سعودی

آرمان نوشته دبیر شورای نگهبان از وجود سندی یک میلیارد دلاری خبر داد که نشان می‌دهد سعودی‌ها و آمریکا، برای ضربه‌زدن به ایران با هم همکاری داشته‌اند. آیت‌الله جنتی با اشاره به اینکه در سفر اخیرش این سند را دیده است، گفت: برخی کشورهای اسلامی به‌ویژه سعودی‌ها با دلارهایی که از آمریکا به آنها داده می‌شود به فکر از بین بردن نظام جمهوری اسلامی هستند.

به گزارش این روزنامه جنتی مدعی شده آمریکایی‌ها حتی حاضر هستند تا 50 میلیارد دلار دیگر هم برای کمک به براندازی نظام ما هزینه کنند.

آرمان نوشته در طول یک‌سال گذشته، انتقادات متعددی از رفتارهای سیاستمداران عربی در قبال ایران مطرح و حتی بحث قطع اعزام حجاج به این کشور مطرح شده بود ولی انتقادات دبیر شورای نگهبان تندترین انتقاداتی است که در این مدت علیه سعودی‌ها مطرح می‌شود.

زیر میزی در بیمارستان های دولتی

خراسان در گزارش اصلی خود از رایج شدن زیر میزی در سطوح مختلف خدمات دولتی خبر داده و به شرح ماجرائی پرداخته که نشان می دهد یک بیمار بد حال را پزشک بیمارستان دولتی نمی پذیرفته و خواستار دو میلیون تومان زیر میزی بوده است.

به نوشته گزارشگر این روزنامه یرمیزی امروزه در موارد زیادی به یک عرف در ارتباط پزشک و بیمار تبدیل شده است و اگر چه همه مسئولان بر غیرقانونی و ظالمانه بودن آن تاکید دارند، اما تا به حال تنها صحبت از برخورد با این موضوع در کشور مطرح شده است و اقدام جدی و اساسی برای مقابله با آن صورت نگرفته است.

یک عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور در گفتگو با خراسان زیرمیزی را یکی از آفت های ناشی از تعرفه گذاری بد و غیرواقعی دانسته و گفته وضعیت ایده آل حذف رابطه مالی بین پزشک و بیمار است که سرانه سلامت و درمان در کشور باید بالا رود .

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.