ضعیف ترین نتیجه ایران در تاریخ کشتی آزاد جوانان جهان


ضعیف ترین نتیجه ایران در تاریخ کشتی آزاد جوانان جهان

رقابت های کشتی آزاد 2010 جوانان جهان در بوداپست با برتری روسیه به پایان رسید. تیم ایران نیز در رده پنجم قرار گرفت.

در اوزان هشتگانه، محمد یوسفی و عرفان امیری روی سکوی سوم ایستادند و ایران نماینده ای در رقابت های فینال نداشت.

این نتیجه ضعیف ترین دستاورد کشتی آزاد ایران در تاریخ رقابت های جوانان جهان محسوب می شود. همچنین در تاریخ مسابقات کشتی آزاد جوانان جهان، این نخستین بار است که ایران نماینده ای در فینال مسابقات نداشته است.

در پایان رقابت های بوداپست 2010، روسیه با 70 امتیاز قهرمان شد. آذربایجان با 50 امتیاز دوم شد. گرجستان، ترکیه، ایران و آمریکا هم در رده های بعدی قرار گرفتند.

در رقابت های چهار وزن دوم، بهنام احسان پور در 55 کیلو هشتم شد. محمد یوسفی در 66 کیلو به مدال برنز رسید. مسعود فیض اللهی در جایگاه هفتم وزن 84 کیلو قرار گرفت. حامد اسدی هم در 120 کیلو پانزدهم شد.

پیش از این تیم ملی کشتی فرنگی جوانان ایران با کسب سه مدال برنز روی سکوی سوم تیمی مسابقات قرار گرفته بود.

دلایل نزول بی سابقه جوانان ایران

سایت فدراسیون کشتی مجارستان، رقابت های هر چهار تشک را به صورت زنده پخش کرد.

در شکست های کشتی گیران آزاد کار ایران، فقر فنی و نواقص تکنیکی مشهود بود. در عین حال، برتری فیزیکی و عضلانی کشتی گیران ایران نیز چشمگیر بود. گرچه پیچش عضله های ایرانی برای چیرگی بر توانایی فنی رقبا کافی نبود.

بهنام احسان پور در 55 کیلو دو بار با فتیله پیچ حریف آذری به پل رفت.

مسعود یوسفی در تایم سوم دیدار نیمه نهایی مقابل آلن گوگایف، به جای استفاده از آموزه های کشتی ایرانی، صرفاً به ضربه زدن به سر و صورت حریف اکتفا کرد و کشتی گیر با حوصله روس، در ثانیه های پایانی با "دوخم خورجین تکان"، رقیب ایرانی را با تخت پشت به تشک کوبید.

رضا افضلی در 74 کیلو مقابل داوید خوتیشویلی از گرجستان چنان آشفته و مضطرب ظاهر شد که از همان ابتدا، برتری کشتی گیر گرجستانی مسجل بود.

مسعود فیض اللهی مقابل آندری والیف حرفی برای گفتن نداشت و گویی از پیش باخته به روی تشک آمده است.

عرفان امیری که پارسال بدون از دست دادن امتیاز قهرمان شده بود، این بار مقابل شامیل آخمتوف 5-0 باخت و حتی در یک صحنه، ناباورانه "سر و ته یکی" اش جفت شد.

حامد اسدی هم مقابل ساکاندلیدزه، هنگامی که دست های حریف را زیر کتف هایش می دید، مسجل بود که تمرینات فرنگی مناسبی برای بهره برداری از این وضعیت را از سر نگذرانده است.

اصرار در برپایی اردوهای طولانی مدت و فرسایشی که در ورزش امروز جهان منسوخ شده نیز از دیگر عوامل ناکامی ایران به نظر می رسد. اردوهای پر هزینه ای که نه بر غنای فنی جوانان که بیشتر بر حجم عضلات آن ها افزوده است.

علیرضا دبیر قهرمان 50 کیلوگرم سال 1994 در کنار برنده مدال برنز، مورات اوماخانوف از روسیه

اگر در دوره های قبلی جوانان جهان روس ها دائماً مانع کامیابی ایران می شدند، این بار اما در نبردهای تک به تک، گرجستان و آذربایجان بارها مقابل رقبای ایرانی شان به پیروزی رسیدند.

تاریخچه مسابقات

رقابت های کشتی آزاد جوانان جهان از سال 1978 در کلرادو اسپرینگز آمریکا پایه گذاری شد. فیلا پیش از آن مسابقات امیدهای جهان را از سال 1969 برگزار می کرد. ایران در اولین دوره رقابت های امیدها حضور نداشت اما سال 1971 در دومین دوره به میزبانی ژاپن موفق به کسب 3 مدال طلا و یک نقره شد.

در اولین دوره جوانان جهان به میزبانی آمریکا، ایران 4 طلا، 3 نقره و 2 برنز کسب کرد.

با پیروزی انقلاب اسلامی و به دنبال آن آغاز جنگ ایران و عراق، تیم کشتی آزاد جوانان ایران تا سال 1986 و مسابقات جهانی شیفراشتاد آلمان در صحنه این رقابت ها حضور نداشت.

در رقابت های شیفراشتاد، تیم ایران موفق به کسب سه مدال نقره توسط جانعلی خسرونژاد، حجت رحمت آبادی و مرحوم کیومرث رجبی شد.

فصل تازه اقتدار کشتی آزاد جوانان ایران از مسابقات جهانی 1990 در استانبول آغاز شد. جایی که ایران 2 طلا و 2 نقره را نصیب خود کرد.

سال 1994 در بوداپست، علیرضا دبیر قهرمان شد. یک نقره و چهار برنز دیگر هم به دست آمد.

سال 1995 آخرین دوره مسابقات امیدهای جهان در تهران برگزار شد و ایران با برتری کامل روی سکوی نخست ایستاد. از آن پس رقابت های جوانان و امید در یکدیگر ادغام شدند.

در 15 سال گذشته نیز ایران با سرمربیگری چهره هایی مثل محمود معزی پور، محمدحسن محبی و اکبر فلاح همواره در رده اول یا دوم جوانان جهان قرار گرفته و به ندرت پیش آمده که همچون مسابقات سال 2009، روی سکوی سوم بایستد.

مهدی رستم پور - خبرنگار ورزشی

Geelongcat - استرالیا - سیدنی
. ضعیف ترین نتیجه نیست بلکه یک افتضاح بی سابقه ورزشی است. از هشت وزن فقط دو مدال برنز (مشترک) به ایران رسید. خداحافظ یزدانی خرم.
سه‌شنبه 5 مرداد 1389

nikiniki12 - المان - ماینز
باچه روحیهای قوی باشند????
چهار‌شنبه 6 مرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.