بازار تهران زیر بار توافق شورای اصناف نمی‌رود , اعتصاب همچنان ادامه دارد


بازار تهران زیر بار توافق شورای اصناف نمی‌رود 
اعتصاب همچنان ادامه دارد

با وجود پایان یافتن تعطیلات بازار تهران همچنان در تعطیلی به سر می برد.

خبر آنلاین ,  محمد هیرادحاتمی: بازار تهران آرامش ندارد. گروه وسیعی از بازاریان تهران در واکنش به رویکرد مالیاتی دولت سیاست قهر پیش گرفته اند تا قصه بازار و اعتراض آنان بار دیگر دربرگ های تاریخ ایران به ثبت برسد. بر اساس اخبار انتشار یافته تا لحظه انتشار این گزارش با وجود پایان یافتن تعطیلات 4 روزه پایتخت، بازار تهران هنوز هم در تعطیلی به سر می برد. گزارش های میدانی حاکی از آن است که از 4 سوی بزرگ تا 4 سوی کوچک یا به عبارتی دیگر حد فاصل سبزه میدان تا خود بازار تهران غرق در تعطیلی است و فقط برخی از واحد های صنفی حاشیه این مسیر مشغول به فعالیت هستند.

« برای خرید و فروش به بازار نیامده ایم فقط آمدیم تا به کار هامان برسیم. به هر حال دفتر کارمان است. » یکی از فعالان بازار علت حضور خود در بازار به این شکل توضیح داد تا نمایان شود بازار تهران روز سه شنبه تعطیل خواهد بود.  گفتنی است بازاریان در واحد های صنفی خود روز سه شنبه در واحد های صنفی خود حضور یافته اند اما خرید و فروشی را انجام نمی دهند و فقط با تلفن به پیگیری امور خود فعالند تا به این شکل بانگ اعتراض خود را به گوش دولتمردان برسانند. راسته پارچه فروشان نیز که در میان نخستین گروه اعتراض کنندگان به رویکرد مالیاتی دولت قرار داشتند همچنان  یکی از اصلی ترین حلقه اعتراض به دولت را به خود اختصاص داده اند. علی.م که پدرش از شناخته شده ترین تجار پارچه ایران است و خود نیز در کنار پدر راه  تجارت پیش گرفته است ضمن تاکید بر این امر که بازار پارچه تا مشخص نشدن تکلیف مالیات تعطیل است، می گوید: « بازار پارچه که تعطیله. دامنه اعتراض همچنان ادامه داره. »

 شنیده ها در بازار تهران همچنین حکایت از این دارد که اعتراض به رویکرد مالیاتی که از هفته گذشته آغاز شده است  و در روز میانی هفته جاری وارد فاز تازه ای شده است، همچنان ادامه خواهد داشت چرا که در اقدامی تازه برخی بازاریان تصمیم به قطع برق یکی از راسته های معروف بازار تهران گرفته اند تا اعتراض خود را نمایان تر کنند. 

اینکه قصه اعتراض بازاریان به این شکل به رویکرد مالیاتی دولت تا کی ادامه خواهد پیدا کرد مشخص نیست اما آغاز این قصه را باید از حدود دو هفته پیش دانست. بازاریان در حال حاضر به رویکردی اعتراض می کنند که کم تر از پانزده روز پیش نماینده آنان به عنوان رییس شورای اصناف بر سر آن با دولتمردان به توافق رسیده بود و در آن زمان نیز هیچ گونه صدای اعتراضی از اردوگاه آنان گوش جامعه را پر نکرد.

در حالی که رییس شورای اصناف به توافق مالیاتی لازم با مسئولان ذیربط دست پیدا کرده بود، نایب رییس نخست پارلمان صنفی کشور نخستین فردی بود که از اقدامات یکجانبه سازمان امور مالیاتی انتقاد کرد: « آن زمان که دولت و سازمان امور مالیاتی خود، مالیات‌ها را وصول می‌کردند، سالانه هشت تا 10 درصد مالیات تعیین می‌کردند و با اتحادیه‌ها به توافق می‌رسیدند ولی اکنون با اعلام اخذ مالیات 75 تا 80 درصدی به مجامع استان‌ها، یک شوک ناگهانی را به اصناف تحمیل کرده‌اند. »

هنوز زمان زیادی از این اظهارات جلال الدین شکریه نگذشته بود که رییس شورای اصناف کشور نیز  وارد میدان شد و لب به اعتراض گشود: «  زمانی که به ما اعلام کردند مالیات سال 87 اصناف افزایش یافته است، سوال کردیم که این رقم چه‌قدر است؟ ‌به ما گفتند: 75 درصد و وقتی پرسیدیم که چند درصد این مالیات مربوط به غیر اصناف است؟ اعلام کردند 15 درصد که آن هم شامل حال پزشکان، داروخانه‌ها، وکلا و شرکت‌های حمل و نقل است.  »

قاسم نوده فراهانی، رییس شورای اصناف کشور با وجود انتقاد هایی که رویکر مالیاتی دولت داشت عنوان کرد امسال چه توافق بشود، چه نشود، اصناف مالیات خود را طبق برنامه و بر اساس اظهارنامه‌های مالیاتی خود می‌پردازند وهر مؤدی هم موظف است طبق قانون اظهارنامه‌اش را تا پایان تیرماه 89 ارائه دهد.

این قصه در فصل های کوتاه ادامه پیدا کرد به طوریکه در نخستین روز پس از اعتراض اصناف به رویکرد ما لیاتی دولت  سر پرست معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی افزایش 70 درصدی مالیات اصناف را منتفی اعلام کرد و پس از آن تهران به تعطیلات رفت.

خبر توافق بر سر مالیات اصناف در حالی پیش از تعطیلات هفته گذشته تهران بر روی خروجی خبرگزاریها قرار گرفت که در نخستین روز های هفته جاری اخبار منتشر شده از بازار تهران حاکی از تعطیلی بزرگ ترین مرکز تجاری ایران داشت. زمانی می توان به واقعیت این موضوع پی برد که وزیر بازرگانی برای رفع مشکل مالیاتی اصناف به شخصه وارد میدان شد و  در روز دو شنبه هفته جاری دستور داد تا در محل این وزارتخانه با حضور نمایندگان وزارت بازرگانی، سازمان امور مالیاتی، شورای اصناف، سازمان های صنفی کشور و جامعه اسلامی اصناف و بازاریان تهران تشکیل شود.

این جلسه  که  درست در روزی که از سوی دولت روز تعطیل عنوان شده بود حدود 5 ساعت به طول انجامید در نهایت توافقی را به همراه داشت مبنی بر اینکه میزان مالیات اصناف نسبت به مالیات قطعی سال 87 به میزان 15 درصد افزایش پیدا کند.  

این توافق نیز پایان قصه اعتراض بازاریان به رویکرد مالیاتی اصناف نبود چه آنکه درست یک روز پس از این توافق بازار تهران همچنان در تعطیلی به سر می برد و حتی دامنه اعتراض نیز همانطور که به آن اشاره شد افزایش پیدا کرده است.

بر این اساس به نظر می رسد، بازار تهران اساسا با توافق ها شورای اصناف به مواجهه برخواسته است. گمانه ای که شائبه سیاسی بودن تحرکات اخیر بازار را تقویت می کند. در این صورت بار دیگر بازخوانی ریشه اختلاف انجمن اسلامی بازار با شورای اصناف که از سوی برخی بازاریان کهنه کار متهم به دولتی بودن می شود، بر مساله این روزهای بازار غلبه می کند. ریشه ای که از کاهش سهم دهی دولت به تشکل های ریشه دار اصولگرایان در بازار حکایت دارد. 

اما یکی از فعالان شناخته شده بازار که نخواست نامش فاش شود، این اعتراض را فارغ از دخالت رویکرد سیاسی می داند و می گوید: « بازار دست به یک اعتراض صنفی زده است و اصلا زمینه سیاسی برای این موضوع وجود ندارد. » او اعتقاد دارد اصناف و بازاریان به دلیل اینکه در دوره رکود سنگین اقتصادی،  فعالیت خاصی انجام نداده اند، نمی توانند با این رویکرد مالیاتی دولت کنار بیایند.  این فعال بازار می گوید تطیلی بازار در اعتراض به رویکرد مالیاتی دولت است و مسئولان مالیاتی باید بپذیرند که بازاریان باید متناسب با عملکردشان مالیات پرداخت کنند.

بازاریان رویکردی را اتخاذ کرده اند که کم تر از دوسال پیش نیز توسط آنان و در واکنش به طرح مالیات بر ارزش افزوده صورت پذیرفته بود و در نهایت رییس دولت را مجاب کردند تا اجرای این طرح را به تعویق بیاندازد. سابقه چنین مواجه هایی میان بازار و دولت بیانگر این است که غالبا دولت عقب نشینی کرده تا بازاریان پیروز میدان نام بگیرند.

دموکراسی - روسیه - مسکو
امروزبازار تبریز هم به بازار تهران پیوست .بازار طلا و بازار پارچه کاملا تعطیل بود . دولت باید بداند قدرت واقعی دست چه کسی هست.
سه‌شنبه 22 تیر 1389

ali.tooti - سوئد - لوند
باید در نظر داشت که بازار تهران دیگر ان قشر مذهبی متعصب یک دست گذشته نیست هستند فرزندان همان بازاریان که دارای تحصیلات عالیه در حجرهای پدران کار میکنند و بسیار روشن فکر میباشندوهرچند دیر به کمک جنبش سبز امده اند اما تقریبا میتوان انها را از اولین اصناف دانست
سه‌شنبه 22 تیر 1389

arashbehdin - امریکا - اتلانتا
ali.tooti - آقای طوطی، درباره سواد و تحصیلات نمیدانم ولی مطمئنم اینها هیچوقت به جنبش مردم چه سبز چه آبی چه زرد نپیوسته و مردم را پشتیبانی نکرده اند. تاریخ معاصر ایران اینرا میگوید. اینها تنها بفکر منافع خود و چاپیدن مردمند.
چهار‌شنبه 23 تیر 1389

farzad_s - ایران - تبریز
ali.tooti - سوئد - لوند ----بازاریها فقط به فکر منافع خودشون هستند وچون به علت تحریم ورکود اقتصادی وضعیت بازار هم بد شده که باعث وبانیش تحریم های آمریکا هست که باید از آمریکا تشکر بشه نه از اصلاح طلب ها
چهار‌شنبه 23 تیر 1389

farid_ghl - ایران - تهران
تازه شروع کاره. با پرداخت نقدی یارانه ها اقتصاد کشور به قهقرا می ره اون موقع است که اعتصاب های به شدت گسترده و اعتراضات وسیع مردمی کمر نظام رو خم می کنه.
چهار‌شنبه 23 تیر 1389

zartusht67 - المان - فرانکفورت
در به قدرت رساندن اخوندها همین اقایون بازاری ها نقش بسزایی داشتند شرف داشته باشید اعتصاب را ادامه دهید چون خیلی مهم میباشد مردباشید و ایستادگی کنید
چهار‌شنبه 23 تیر 1389

رقیه سادات - ایران - تهران
خب معلومه . یه مشت حاجی بازاری دزد بیسواد که با کلی سر این و اون کلاه گذاشتن کیسه هاشونو پر کردن ، پول مفت به دزدتر از خودشون نمیدن .
چهار‌شنبه 23 تیر 1389

arashfarnod - کانادا - ونکور
واقعا از شما تعجب می کنم, آخه این بازار چرا الاآن صداش در آومد. بزارین بگم چی شده. باند عسکر اولادی با باند احمدی نژاد مشکل پیدا کرده و سهمش می خواهد و بعد که راضی شده همه چیز به حالت اول برمی گرده.من خودم چند تا از این بازاری ها را در بازار طلای اصفهان می شناسم , به هرکی اعتقاد دارید بی شرمتر از اینها نمی شناسم, زنی که میاد تو مغازه شون اگر یک کم زیبا باشه همان کاری می کنند که آخونده روی ممبر می کنه. خود اونهای که توی بازار هستن می دونند صحبت های من راست است.
چهار‌شنبه 23 تیر 1389

دموکراسی - روسیه - مسکو
رقیه سادات_تهران دلم به حالت می سوزه عجب بد دهن و .... گمان کنم خودت هم از این زبان بد کلام و دو از ادبت به ستوه اومدی و کاری نداری جز به چپ و راستت توهین بکنی و فهش بدی بیشتر از این ادبه خانوادگیتو نشونه دوست و دشمن نده.
جمعه 25 تیر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.