بررسی روزنامه های صبح تهران - سه شنبه ۲۲ تیر


بررسی روزنامه های صبح تهران - سه شنبه ۲۲ تیر

تیترهای اول

"دعوت از احمدی نژاد برای مناظره" عنوان اصلی مردم سالاری است، "انتخابات شوراها با ریاست جمهوری یازدهم برگزار می‌شود" تیتر اول ایران، آرمان نوشته "ریاست جمهوری با طعم شوراها".

کیهان از قول رهبر جمهوری اسلامی نوشته "سی و یک سال توطئه آمریکا ایران را قوی تر کرده است"، حمایت از زبان رییس دولت نوشته "جمهوری اسلامی فرصتی تاریخی برای جامعه بشری است".

"اصولگرایان در ادبیات گفتگو تجدید نظر کنند" از قول حبیت الله عسگراولادی تیتر اول رسالت است و گزارشی درباره "آقازاده هائی که به راه پدر نرفتند" گزارش اصلی ابتکار.

" اقتصاد شهر در 2 روز تعطیلی ناخواسته" عنوان اصلی سیاست روز است، جام جم با تیتر "تاثیر ناچیز تعطیلات در کاهش مصرف انرژی" همین موضوع را مطرح کرده و دنیای اقتصاد در گزارش اصلی خود از "علت اقتصادی تعطیلات دو روزه" نوشته است.

" نود و چهار درخواست برای تاسیس بانک خصوصی با وجود رکود در بخش تولید" عنوان گزارش اصلی خراسان است.

"ده سال دیگر در عراق می مانیم" از قول یک ژنرال آمریکائی در صدر اخبار روزنامه جمهوری اسلامی آمده، تهران امروز از "هم پیمانان ایران در گروه وین" نوشته و فرهیختگان از "استقبال اروپا و آمریکا از آغاز مذاکرات" خبر داده است.

گزیده مقالات

جام جهانی امسال

شهرام شریف در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته سال‌ها است جام جهانی را فراتر از یک رویداد ورزشی تفسیر می‌کنند اما برگزاری این دوره از مسابقات جام جهانی نشان داد که گوشه‌های این رویداد ترکیبی به فضای رسانه‌ای و مجازی رسیده است.

به نوشته دنیای اقتصاد تا پیش از برگزاری این دوره از آن به عنوان نخستین جام جهانی که شبکه‌های اجتماعی در آن حضور دارند یاد می‌شد، حال آمارها نشان می‌دهد که جام ‌جهانی نه تنها رکوردهای مربوط به تماشای تلویزیونی، بلکه آمارهای مربوط به ترافیک اینترنتی را هم شکسته است.

این اقتصاددان نتیجه گرفته: جام جهانی در این دوره نشان داد که رویدادهای عظیمی چون جام جهانی تا چه اندازه می‌تواند با بهره‌گیری از تکنولوژی بر بسترهای جدید، کاربردی و منعطفی قرار گیرد که حتی خود برگزار‌کننده هم تصورش را نمی‌کرد؛ اما این همه تازه آغاز راه تکنولوژی در چنین رویدادی است.

جام جهانی

ابتکار در سرمقاله خود به بررسی موقعیت آفریقای جنوبی و قهرمانش نلسون ماندلا پرداخته و نوشته فوتبال توانسته است خود را از حد و اندازه یک ورزش در مستطیلی سبز بیرون بکشاند .این پدیده دیگر تنها یک ورزش برای سلامتی تن و روان نیست که فرصتی است برای شناختن و شناساندن. برای گرفتن و فرستادن پیام‌های نیک.

به نوشته این مقاله: اکنون ماندلا و فوتبال در همین مفهوم به اشتراک رسیده اند. موضوعی که اگربتواند فراگیر شود جهان می‌تواند مستطیل سبزی باشد که آدم هایش اگرچه برای منافع خود مبارزه می‌کنند اما به رقیب هم احترام می‌گذارند. اگرچه می‌کوشند دروازه حریف را باز کنند اما در همان حال می‌کوشند دستش را بگیرند و از زمین بلندش کنند.

سرمقاله ابتکار در پایان نوشته اگرچه نلسون ماندلا یک نام ایرانی نیست،اما فوتبال ایرانی که داریم. از همین فوتبال نیم بند هم می‌توان آموخت که قواعد بازی را رعایت کنیم، حریف را محترم بشماریم، پیروزی را برای خود ابدی ندانیم و شکست را نیز پایان جهان تلقی نکنیم. باور کنیم با قوانین و سنت‌های نیک همین فوتبال می‌توان مملکتی را اداره کرد. بازیکنان دو تیم به قوانین پایبند باشند.

تجمیع انتخابات

سیاست روز در گزارشی نوشته در سال 85 مصطفی پور محمدی وزیر کشور سابق در اظهار نظری خواستار تجمیع انتخابات در کشور شد و اعلام کرد که برگزاری هرساله انتخابات مضرات اقتصادی و سیاسی و اجتماعی برای کشور به همراه دارد که می توان با تجمیع انتخابات آن را کاهش داد. در آن دوره کسی گمان نمی‌کرد که پیشنهاد وزیر کشور چندان جدی باشد، اما حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم مسئولان کشور را مجاب کرد تا در این‌باره به صورت جدی تحقیق و بررسی کننند.

به نوشته این گزارش این طرح در حالی به تصویب مجلس و پس از آن به تایید شورای نگهبان رسید که دولت بارها مخالفت خود را با انجام این کار اعلام کرده بود و زمانی که مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز وارد این ماجرا شد، نجار وزیر کشور به نمایندگی از دولت اعتراض خود را در این زمینه اعلام کرد و این انتقادها بارها در سطح رسانه ‌ها مطرح شد.

گزارش سیاست روز اضافه می کند حال با توجه به اینکه وزارت کشور پیش از این با جدیت اعلام کرد بود که آماده برگزاری انتخابات شوراها در زمستان سال جاری است، باید دید که آیا دولت این مصوبه مجلس را اجرا خواهد کرد؟ پاسخ این پرسش طی روزهای آینده مشخص خواهد شد.

اصولگرائی

رضا جلالی در سرمقاله مردم سالاری از ظهور یک جریان سیاسی جدید در فضای سیاسی کشور خبر داده که که زمزمه های آن هراز چند گاهی به گوش می رسد. البته فضای سیاسی پس از انقلاب بارها شاهد ظهور جریان سوم در معادلا ت سیاسی جناح های سیاسی بوده است.

این مقاله با اشاره به مجمع روحانیون مبارز و حزب کارگزاران به یاد آورده که گرچه عمر کارگزاران به بیش از دو سال نینجامید، اما زمینه ساز ظهور جریان جدی دیگری در عرصه سیاسی کشور گردید. جریان اصلاح طلب یا دوم خرداد، اگر چه به نوعی از عناصر تشکیل دهنده دو جریان سوم افول یافته (جریان چپ و کارگزاران سازندگی) تشکیل یافت، اما از هویت و ماهیتی متفاوت برخوردار بود.

سرانجام سرمقاله مردم سالاری به این سئوال می رسد که آیا شرایط فعلی کشور، زمینه ساز بروز یک جریان سوم دیگر خواهد بود، اکنون که جریان اصولگرایی به بیش از 10 شعبه اصولگرایی با گرایش های فکری متفاوتی ظهور کرده اند؟ و ریزش ها و رویش های فراوانی در آن دیده می شود آیا نباید منتظر جریان جدیدی در عرصه سیاسی کشور بود؟

تفاهم اصولگرایان

تهران امروز مقاله اصلی خود را به تحولات درون اردوی اصولگرایان اختصاص داده و نوشته این روزها صداهایی از اصولگرایان برای آغاز گفت‌وگوهایی جدی و منسجم شنیده می‌شود. پیش از این نیز تحرکاتی در این راستا از سوی دو تشکل روحانی اصولگرا (جامعه روحانیت مبارز تهران و جامعه مدرسین قم) برای تشکیل کمیته‌ای مشترک صورت گرفت.

به نوشته این روزنامه گرچه برخی از این تحرکات و گفتارها، ناشی از نگرانی‌هاست اما با توجه به مختصات حوزه سیاست، آغاز گفت‌وگوهایی که باید با ویژگی "فراگیری" توافق‌گرایانه، اصول‌محور و شاخص‌مند باشد ضروری به نظر می‌رسد. هرکدام از خصلت‌های برشمرده را می‌توان عناصر در حاشیه تعاملات اصولگرایانه حوزه سیاست ورزی دانست.

تهران امروز سرانجام نوشته شرایط فعلی کشور نیز به‌گونه‌ای است که اگر نگاه فراگیر و معطوف به توانمندسازی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور بر اصولگرایی حاکم شود و اجزا و اعضای مختلف به آن پایبندی در قول و عمل داشته باشند. این مسیر برخلاف رویه کنونی برخی از گروه‌ها و مدعیان اصولگرایی است که در نگاه آنها به این مفهوم دایره چنان تنگ است که بسیاری از اصولگرایان اصیل نیز در خارج آن قرار می‌گیرند.

نقد تعطیلی دو روزه

روزنامه جمهوری اسلامی سرمقاله خود رابه مساله تعطیلی دو روز کشور اختصاص داده و بر آن ایرادهائی وارد دانسته از جمله این که تعطیلات پیش بینی نشده، فقط در مواردی که حوادث مهمی رخ دهند و چاره‌ای غیر از تعطیلی نباشد، قابل توجیه و قبول است. در غیر این صورت، عوارضی که برای مردم به لحاظ کارهای اداری برنامه ریزی شده‌ای که دارند پیش می‌آید سنگین‌تر از عوارضی است که درصورت خودداری از تعطیلی پیش خواهد آمد

در بخش دیگری از این نقد آمده: در حالی که کشور از نظر اقتصادی در شرایطی قرار دارد که به کار و تلاش نیازمند است تا خود را از وضعیت فعلی به وضعیت مطلوب برساند. با اینکه ممکن است مسئولان دولتی قبول نداشته باشند که شرایط اقتصادی کشور مطلوب نیست، اما واقعیت‌ها چیز دیگری را گوشزد می‌کنند. گرانی، بیکاری، فقر و معضلات ناشی از رکود اقتصادی را نمی‌توان انکار کرد.

روزنامه جمهوری اسلامی نوشته برای مقابله با مشکلاتی از قبیل کمبود برق و آب، می‌توان با توصیه و آموزش و راهکارهای قانونی اقدام کرد، اینطور نیست که راه حل، پاک کردن صورت مسأله باشد. از هم اکنون این گمانه زنی در میان مردم مطرح است که اگر گرمای تابستان امسال در ماه مبارک رمضان هم ادامه پیدا کند لابد در آن ماه باید منتظر تعطیلات ممتد و یا اعلام کاهش شدید ساعات کار ادارات باشیم و مثلاً کارمندان فقط یکی دو ساعت کار کنند. با سابقه ‌ای که در این زمینه در دست می‌باشد بعید نیست چنین تصمیمی هم گرفته شود.

بی تاثیر

در حالی که روزنامه های متعلق به دولت از تاثیر تعطیل دو روزه بر صرفه جوئی برق نوشته اند جام جم تاثیر فوق العاده تعطیلی دو روزه را بر کاهش مصرف رد کرده و از قول معاون امور برق وزیر نیرو نوشته یکشنبه 2 هزار مگاوات مصرف برق در روز کاهش وجود داشته است اما با توجه به فینال مسابقات فوتبال جام‌جهانی اوج مصرف به شب منتقل شد و به نوعی جبران صرفه ‌جویی روز صورت گرفت.

سیاست روز نوشته افزایش دما در نخستین هفته‌های فصل تابستان، ‌اتفاق نادری را در کشور ما رقم زد که هیچ گاه در شهرهایی همچون تهران واقع نشده است؛ تعطیلی 2 روزه که تهران و 18 استان را شنبه و یکشنبه‌ای به تعطیل رساند.

به نوشته این روزنامه دلیل اصلی این تعطیلی دو روزه گرما اعلام شده است. هرچند که هواشناسی کشور گرمای کنونی را که از 15تا 30 تیرماه اتفاق می‌افتد را معمولی اعلام کرده است. حتی این مرکز اعلام کرده است که درجه متوسط گرمای کشور خصوصا هوای کلان شهر تهران، کمتر از درجه متوسط گرما در چهار سال گذشته بوده است.

به نوشته سیاست روز متوسط گرمای تهران در چهار سال پیش برابر با 43 درجه بوده است در حالی که درچند روز اخیر این متوسط معادل 40 درجه اعلام شده است. با این وجود در روزهای اخیر تاکید بسیاری بر گرم بودن هوا شد. البته این تاکیدها چندان هم بی‌اثر نبود.

افزایش تعرفه پزشکی

تهران امروز با عنوان افزایش 30 درصدی تعرفه‌‌های پزشکی سلامت مردم را تهدید می‌کند نوشته مسئولان سازمان نظام پزشکی می‌گویند تنها 15 درصد تعرفه ‌ها گران‌تر شده است. اما مراجعه مردم به مطب پزشکان و مواجهه با ویزیت 25 هزار تومانی چیز دیگری را نشان می‌دهد. وزارت بهداشت پیش‌تر نیز از افزایش 21 درصدی تعرفه در بخش دولتی خبر داده بود.

به گزارش این روزنامه این در حالی است که تلاش ها برای افزایش سرانه سلامت هر فرد ایرانی تا به امروز به نتیجه نرسیده است. مسئله ای که کارشناسان حوزه رفاه و تامین اجتماعی را به این نتیجه رسانده که گرانی درمان باعث بی تفاوتی مردم نسبت به بیماری‌ها می شود و در نتیجه بیماری‌ها ی خطرناک در جامعه شیوع پیدا می‌کند.

تهران امروز تاکید کرده قرار بود براساس ماده 91 قانون بیمه همگانی در برنامه چهارم توسعه، سهم سرانه درمان مردم و دولت که 55 به 45 بود به 30 درصد بیمار و 70 درصد دولت برسد. اتفاقی که تا به امروز بوقوع نپیوسته است. از سوی دیگر تصویب شش هزار و 500 تومان برای سرانه درمان در سال 88 همگان را به این نتیجه رساند که بار بیشتر هزینه‌های درمان روی دوش مردم قرار دارد و این مسئله وضعیت بهداشت عمومی را به طرز خطرناکی کاهش می دهد.

black chador - امریکا - ولدن
دولت کثیف تازی صفت علی چکه ای بزودی برای همیشه تعطیل میشود.
سه‌شنبه 22 تیر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.