مشکل حاد بیکاری برای فارغ التحصیلان بریتانیایی
مشکل بیکاری فارغ التحصیلان، منحصر به بریتانیا نیست |
برای بیش از دویست هزار دانشجویی که امسال از دانشگاه های بریتانیا فارغ التحصیل می شوند پیدا کردن کار، بسیار مشکل خواهد بود.
بررسی هایی که در بریتانیا صورت گرفته نشان می دهد که برای هر فرصت شغلی به طور متوسط هفتاد داوطلب که فارغ التحصیل دانشگاه هستند، وجود دارد.
در گزارشی که در این باره تهیه شده، آمده است که دلیل افزایش رقابت، تنها کاهش فرصت های شغلی به دلیل بحران اقتصادی اخیر نیست بلکه این عامل نیز مهم است که بسیاری از فارغ التحصیلان دو سال گذشته موفق به پیدا کردن کار نشده اند و در نتیجه هنوز متقاضی کار هستند.
راب واتسون، گزارشگر بی بی سی در مسائل سیاسی، می گوید اگر چه بحران اقتصادی و مالی بریتانیا در طی چند سال اخیر نقش مهمی در مشکل بیکاری در میان جوانان داشته ولی در عین حال نباید فراموش کرد که کارفرمایان نیز به این موضوع فکر می کنند که کسانی که به دانشگاه می روند تعدادشان بیش از حد است و اکثر آنان در رشته هایی تحصیل می کنند که فایده عملی چندانی ندارد.
تازه ترین آمار نشان می دهد که درمیان فارغ التحصیلان بریتانیایی نرخ بیکاری اکنون حدود 14 درصد است.
یک خبرنگار بی بی سی می گوید در حالی که در زمینه های بانکی و مالی، امکانات شغلی بیشتری پیدا شده است، در رشته های فن آوری اطلاعات (ای تی)، شرکت های عرضه کننده کالاهای مصرفی و نیرخرده فروشی، امکانات شغلی کاهش یافته است.
انجمن استخدام فارغ التحصیلان بریتانیا که این بررسی را انجام داده می گوید نتیجه این بررسی ها نشان می دهد سرعت بهبود وضعیت اقتصادی بریتانیا از آنچه قبلا پیش بینی می شد کندتر است.
البته مشکل حاد بیکاری جوانان منحصر به بریتانیا نیست و سایر کشورهای پیشرفته صنعتی و نیز کشورهای در حال توسعه با آن روبرو هستند.
به طور مثال برای فارغ التحصیلان چینی اشتغال کار ساده ای نیست چون بازار کار نمی تواند با سرعت گسترش تحصیلات دانشگاهی، خود را تطبیق دهد.
از طرف دیگر دانشگاه های چین همواره نمی توانند فارغ التحصیلانی را روانه بازار کار کنند که دارای مهارت هایی هستند که شرکت های چینی می خواهند.
|
|
|
|
|