آلودگی هوای تهران در حد هشدار


آلودگی هوای تهران در حد هشدار

سال‌هاست که تماشای آسمان آبی در پایتخت‌ و حتی شهرهای دیگر ایران به یک رویا تبدیل شده است. به طوری که اگر سرتان را بلند کنید و به آسمان بنگرید، قطعا چیزی جز سیاهی و دود و گرد و غبار عایدتان نخواهد شد. البته هر سال با نزدیک شدن به روز جهانی محیط‌زیست، دست‌اندرکاران حوزه سلامت شهری آستین بالا می‌زنند تا برای این معضل چاره‌ای بیندیشند، اما با گذشت فقط چند روز همه چیز به حالت اولیه بازمی‌گردد و این در حالی است که آلودگی هوا در پایتخت، 5 سال از عمر تهرانی‌ها کاسته است.

شیدا ملک‌افضلی ، رییس اداره آلودگی هوای وزارت بهداشت گفت:

"آمار و ارقامی که تا کنون درباره مرگ‌و‌میر ناشی از آلودگی هوا اعلام شده است، مستند علمی ندارد، زیرا این کار نیازمند یک بررسی اپیدمیولوژیک طولانی‌مدت و علمی است و مانند مرگ ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن یا CO نمی‌توان به ‌صورت آنی آمار قابل ‌قبولی در این‌باره اعلام کرد.

فقط در شرایطی می‌توان آمار مرگ آنی ناشی از آلودگی هوا را اعلام کرد که آلودگی هوا از حد بحران بگذرد و باعث مرگ آنی شود، اما در شرایط هوای ناسالم، هشدار و حتی اضطرار، مرگ آنی ناشی از آلودگی هوا قابل محاسبه ی سریع نیست و نیازمند بررسی است، اگر چه این آلودگی ممکن است موجب خطرات جدی برای افراد سالمند و بیماران قلبی و تنفسی شود.

بررسی علمی و قابل‌قبول مرگ‌و‌میر ناشی از آلودگی هوا، نیازمند بررسی در یک بازه زمانی بین یک تا پنج‌ سال است. البته براساس ماده 62 قانون برنامه توسعه چهارم، وزارت بهداشت موظف شده است این آمار را در 8 شهر بزرگ کشور محاسبه و اعلام کند و این کار از 2 سال پیش در وزارت بهداشت شروع شده و تا آخر امسال نهایی می‌شود."

در هوای آلوده ماسک بزنیم؟

ملک‌افضلی درباره استفاده از ماسک در زمان آلودگی هوا توضیح داد:

"توصیه وزارت بهداشت در مرحله اول این است که افراد در معرض خطر، در زمان آلودگی هوا از خانه بیرون نیایند، حتی دانش‌آموزان در این شرایط در زنگ ورزش در کلاس بمانند و ورزش صبحگاهی در پارک‌ها به‌خصوص در نواحی مرکزی شهر محدود شود اما برای افرادی مانند نیروهای پلیس که مجبورند در این شرایط بیرون باشند، ماسک‌های خاصی وجود دارد.

ماسک‌های استاندارد برای استفاده در زمان آلودگی هوا انواع مختلفی دارند که ماسک M3 از آن جمله است. همچنین ماسک‌های FPP شماره یک تا 3 نیز از دسته‌ای است که به نیروی‌انتظامی معرفی شده است و در داروخانه‌ها و مراکز مجاز عرضه می‌شوند."

افزایش حملات قلبی و ریوی در تهران

غلامرضا معصومی ، رییس اورژانس کشور نیز گفت:

"حملات قلبی در شهر تهران با افزایش آلودگی هوا تشدید می‌شود و اورژانس تهران نیز عملا در حالت آماده باش قرار می‌گیرد.

با توجه به افزایش آلودگی هوا در روزهای اخیر، به ‌طور کلی میزان بیماری‌ها و حملات قلبی و ریوی در تهران نسبت به‌مدت مشابه سال قبل بیشتر شده است، اما بر اساس این آمار نمی‌توان افزایش مرگ‌و‌میر ناشی از این حوادث را برآورد کرد.

در شرایط فعلی، نیروهای اورژانس تهران در کنار ماموریت‌های عادی، برای رسیدگی به افرادی که در معرض خطرات ناشی از آلودگی هوا هستند نیز آمادگی دارند و آموزش‌های لازم در این زمینه به آنها داده شده است."

دکتر یوسف رشیدی ، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز با بیان اینکه احتمالاً‌ آلودگی هوای تهران ظرف 1 تا 2 ماه آینده افزایش می‌یابد، گفت:

"جدیدترین اندازه‌گیری‌ها نشان می‌دهد میزان آلاینده‌های هوای تهران 10 برابر استانداردهای جهانی است.

شاید وقتی صحبت از آلودگی هوا به میان می‌آید، تمام ذهن‌ها به سوی آلاینده‌هایی نظیر مونوکسیدکربن، ذرات معلق، اکسیدهای ازت و گوگرد و ازن معطوف شود، اما در میان این آلاینده‌ها، بحث آلاینده‌های خاص بسیار مهم است، زیرا این آلاینده‌ها اثرات بسیار سویی بر سلامتی انسان دارند. اغلب آلاینده‌های خاص، قابلیت تجمع در بافت‌های بدن را دارند و به همان سرعت که جذب بدن می‌شوند، قابل دفع نیستند."

سرطان و نازایی؛ ارمغان آلودگی هوا

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه در تهران نیز در حال حاضر برخی از آلاینده‌های خاص نظیر هیدروکربن‌های آلاینده توسط شرکت کنترل کیفیت هوا در حال اندازه‌گیری است بر لزوم توجه، اندازه‌گیری و کنترل این آلاینده‌ها تاکید کرد و افزود:

"1 و 2 بوتادین نیز یکی از آلاینده‌هایی است که معمولا در مناطق صنعتی (صنایع پتروشیمی) وجود دارد، اما در مناطق شهری نیز به دلیل احتراق‌های ناقص و در صورتی که کنترل برای بخارات بنزین صورت نگیرد، وجود خواهد داشت.

از اثرات مهم این آلاینده نارسایی کبد و کلیه، نازایی و سرطان ذکر شده است و مسوولان باید هرچه سریع‌تر در این خصوص اقدامی جدی انجام دهند."

موتورسیکلت‌ها؛ متهمان ردیف اول

هادی‌هاشمی ، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفت:

"به علت خلأ قانونی و قانون ضعیف، ما در تهران زمین‌گیر شده‌ایم و آلودگی در حال افزایش است.

در کلان‌شهر تهران 8 میلیون جمعیت، 6/3 میلیون خودرو و 2/2 میلیون موتورسیکلت وجود دارد، در حالی‌ که ظرفیت عبوری این شهر 500 هزار دستگاه است.

بیش از 80 درصد آلاینده‌ها در هوای تهران به خودروها و موتورسیکلت‌هایی مربوط می‌شود که در سطح شهر تردد می‌کنند و به گفته مسوولان معاینه فنی، دارای احتراق ناقصی هستند و بیشترین آلودگی امروز هوای تهران نیز معلول همین مساله است."

آزبست، جان تهرانی‌ها را می‌گیرد

دکتر معصومه ابتکار، رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران نیز در پاسخ به این سوال که چرا از آلودگی هوا کماکان به عنوان مهم‌ترین خطر محیط زیست تهران نام برده می‌شود، گفت:

"متأسفانه سموم آلودگی هوا مستقیما وارد جریان خون می‌شوند. از طرفی، آلودگی هوا از آن دسته معضلاتی است که به شکلی گسترده تبعات و آثار سوء خود را به یک میزان در شمال و جنوب شهر پخش می‌کند.

خطر آلاینده‌های جدیدی نظیر بنزن (BTX)، تولویین و گیزای‌لین نیز وجود دارد که به دلیل رعایت نکردن استانداردها، چه در حمل ‌و نقل بنزین و چه در ایستگاه‌های پمپ بنزین از 2 سال قبل به ما گزارش شده است. این گزارش‌ها نشان‌دهنده ی نشت ترکیبات و بخارات حاصل از بنزین به میزان 20 برابر بالاتر از حد مجاز است. این ترکیبات سرطان‌زا هستند که بسیار نگران‌کننده است.

علاوه بر این ترکیبات، آزبست نیز خطر دیگری است که به دلیل استفاده از صفحه کلاج غیراستاندارد در خودروها به آلاینده‌های دیگر اضافه شده که این مسئله، نگرانی‌های ما را دو چندان کرده است."

دکتر ابتکار در جواب این سوال که متولی رسیدگی به این وضعیت چه ارگانی است، پاسخ می‌دهد:

"سازمان حفاظت محیط‌زیست مسوول است، اما اخیرا خبرهای خوشی به دست ما رسیده که حاکی از شروع مجدد و اتخاذ رویکردهای بهتری در حوزه برنامه جامع کاهش آلودگی هوا در سازمان محیط‌زیست است."

وی همچنین درباره گرد و غبارهای عربی تصریح کرد:

"برای ریزگرد یا گرد و غبار عربی متاسفانه به دلیل نوپا بودن این پدیده ی عجیب اقلیمی، هیچ‌گونه دستورالعمل مدونی، چه از نظر بهداشتی و چه از نظر اجرایی با هدف ارتقای سلامت شهروندان وجود ندارد و به نظر می‌رسد وزارت بهداشت در این زمینه دچار قصور شده است.

گرد و غبار عربی به لحاظ قطر بسیار کم ذرات، دارای اثرات مخرب بسیار شدیدی است که برای سلامت کودکان بسیار مضر است، اما متاسفانه اطلاع‌رسانی مبسوطی در این زمینه انجام نگرفته است."

standard - انگلیس - لندن
به حول قوه الهی تهران به طهران تبدیل شده. طفلک تهرانیها انقدر سرگرم جوک سازی برا شهرستانیها بودند که یادشون رفت یک فکری برا الودگی خودشان بکنند.
جمعه 11 تیر 1389

Punisher - ایران - شیراز
چند سالی است که شاهد ورود گرد و خاک و غبار از سوی کشور دوست و همسایه ی خوب و گرامی عرعرستان هستیم و اینها همه اش برای کله شقی های مسولین ایرانه که حاضر نیستند دونگی خودشون رو برای مهار شنهای مسخره ی سرزمین حجاز بدهند. در رژیم گذشته کشورهای / ایران / عراق / کویت / امارات و خود عرعرستان برای مهر شن ها / دونگی میدادند تا روی این شنها رو با مازوت بپوشانند و این آلودگیها نباشد.حال چندین ساله که حکومت مفتخور آخوندی حاضر به پرداخت سهم خودش نیست / در نتیجه از آنجایی که همیشه باد از سمت غرب به شرق میوزد / عرعرستان گفته : خوب پول ندید / خودتون خاک میخورین. حال این کودنهای مسولان مملکت حساب اینو نمیکنن که این آلودگیها / شامل خودشون هم میشه......!!!. تقصیری ندارن / ملا هستند و چیزی بنام مغز ندارند / وگرنه کی میرفتند حوزه و عرعر میکردند....؟!!!
جمعه 11 تیر 1389

robinhoodd - استرا لیا - ملبورن
دلم تنگ شده واسه هوایه الودشو دافایه غیره الودش...lool
جمعه 11 تیر 1389

farzad_s - ایران - تبریز
خب تو ایران فرهنگ استفاده از وسایل حمل ونقل عمومی نیست و همه به فکر خودشون هستند ود ر ضمن ماشین های قراضه هم که در حال تردد هستند و دولت احمقی نژاد به جای ایجاد تسهیلات جهت تولید و واردات خودرو های کم مصرف همش خودروی شیش سیلندر یا هشت سیلندر از خارج وارد میکنن
جمعه 11 تیر 1389

zartusht67 - المان - فرانکفورت
از وقتی این تازیان وحشی سر کار امدن فقط خبرهای بد میشنویم دیگه عادت کردیم
جمعه 11 تیر 1389

mehre_moscow - روسیه - مسکو
استرالیا ملبورن رابینهود-اگر انجا بودید هیچوقت این حرف را نمیزدید هوای الوده وحشتناکه منم دلتنگه وطنم هستم
جمعه 11 تیر 1389

مستانه شرق - المان - هایدلبرگ
جان هوا هم از دست این اخونهای رذل و حیله گر به لب امده.
جمعه 11 تیر 1389

sapho - ایران - اصفهان
به خاطر نبود آزادیه.
شنبه 12 تیر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.