خامنه ای مایل به اخراج کامل رفسنجانی از سیستم سیاسی نیست + فایل صوتی


خامنه ای مایل به اخراج کامل رفسنجانی از سیستم سیاسی نیست

اکبر هاشمى رفسنجانى، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در تازه‌ترین موضع ‌گیرى خود بار دیگر به انتقاد از شرایط سیاسى در ایران پرداخت و از وضعیت کنونى در ایران به عنوان «آشفته بازار» یاد کرد.

آقاى رفسنجانى در یادداشتى که پایگاه اینترنتى‌اش، آن را به مناسبت انفجار دفتر حزب جمهورى اسلامى در روز هفتم تیر ۱۳۶۰ منتشر کرده، وضعیت سیاسى امروز ایران را مشابه این سال دانسته و به دشمنانى اشاره کرده که لباس عوض کرده‌اند و همچنان مانده‌اند.

رادیو فردا در باره تازه ترین موضع گیری آقای رفسنجانی پیرامون شرایط سیاسی ایران با نیما راشدان، تحلیلگر سیاسى مقیم سوئیس، گفت و گو کرده است.


رادیو فردا: آقای راشدان، چه نکات مهمی در گفتار تازه آقاى هاشمى به چشم می خورد؟

نیما راشدان: آقاى هاشمى در بخش اول مطلبش آمده روایتى را نقل کرده از حادثه هفتم تیر که مناسبت این نامه است. به باور من مخاطب نامه آقاى خامنه اى است. مخصوصاً پاراگراف آخر نامه وقتى که ایشان چندین بار لغت «ما» را به کار مى برد و ضمیر متکلم مع الغیر.

از میان افرادى که آن موقع با آقاى هاشمى بودند، تقریباً تنها بازیگر اساسى، آقاى خامنه اى است که زنده است و هنوز نقش آفرینى سیاسى مى کند. آنجا که (آقای رفسنجانی) مى گوید «دایره دشمن شناسى ما محدود شده و صف دشمنان در بین ما رخنه کرده» و تمام اینها، چه منتقدین جمهورى اسلامى و چه طرفداران جمهورى اسلامى وقتى خاطراتشان را، خصوصاً از دهه ۶۰ ... مى نویسند، خودشان را «خوب مطلق» تصویر مى کنند و دشمنانشان را بد مطلق.



آیا آقاى مهندس بازرگان واقعاً دشمن انقلاب بوده، آیا آقاى بنى صدر دشمن این آقایان بوده، حتى به لحاظ سیاسى. آیا آقاى منتظرى که حذف شدند دهه اول انقلاب که آقاى خمینى زنده بود، دشمن این آقایان بوده. و آیا حذف افراد از زمان آقاى خامنه اى شروع شد، یا اینکه دهه اول حتى بیش از آن دنبال مى شد؟

به هر حال آن بخش مطلب شان که متوجه اوضاع سیاسى امروز هست، به باور من اعتراف به یک حقیقت براى ایشان دردناکى هم هست که ظاهرا دیگر انقلاب به هاشمى و نقش آفرینى هاشمى احتیاج ندارد و زمان این رسیده که ایشان به خاطر اینکه وجودش جایى از قدرت سیاسى را تامین نمى کند، منافعى را در قدرت سیاسى تامین نمى کند، آغاز زمزمه ایشان است ظاهراً براى ترک لااقل نهادهاى انتصابى توسط آقاى خامنه اى...

شما به دشمنان اشاره کردید. آقاى هاشمى در صحبت هاى تازه اش دوباره تاکید کرده که دشمنان از همان زمان هستند، باقى ماندند و فقط رنگ عوض کردند.

فهم این، آن طور که ایشان گفته بسیار سخت است. به خاطر اینکه افرادى که در داستان ۱۸ تیر ایشان به عنوان دشمن تصویر مى کند، منتقدین حزب جمهورى اسلامى و در مقابل جریان آقاى بنى صدر هستند و سازمان مجاهدین خلق. بسیارى از این افراد امروز لااقل در معادلات سیاسى داخل جمهورى اسلامى نقشى ایفا نمى کنند. شاید تعداد معدودى از اینها حتى زنده مانده باشند از آن تحولات. من خودم هم یک مقدار در تعبیر این جمله ایشان مشکل داشتم.

نکته دیگرى که شما اشاره کردید، تنگ کردن عرصه فعالیت آقاى هاشمى است. آقاى هاشمى چند وقت پیش در یک گفت و گو با یک ماهنامه در ایران مشخصاً گفته بود که مایل است کناره گیرى کند، ولى نگران عوارض بد سیاسى آن است. آیا ممکن است این فشارها شرایط را به حدى برساند که آقاى هاشمى به شکل جدى به این موضوع فکر کند؟

تعبیر فشار را به کار نمى برم براى شخص ایشان. من بیشتر گفتم سیستم حکومتى، مدل حکومتى جمهورى اسلامى ایران بعد از یک کاسه شدن کامل قدرت در خرداد ۱۳۸۸ تغییر کرده. وقتى نخست وزیر از این سیستم حکومتى حذف شد، دیگر وجود آقاى میرحسین موسوى به عنوان نخست وزیر هم (لازم نبود).

هاشمى رفسنجانى در طول سى سال گذشته حتى قبل از شروع انقلاب و حتى زمانى که این سیستم سیاسى هنوز مستقر نشده بود، وظیفه ایشان حرکت بین گروه ها و جناح هاى سیاسى مختلف این نظام بوده. هماهنگ کردن این جناح ها و حلقه اتصال این جناح ها بوده با رهبرى که در دهه اول آقاى خمینى بود و بعداً حتى این کار در زمان آقاى خامنه اى دنبال کرده.

عموم افراد، ایشان را به عنوان یک فرد معتدل و میانه رو مى شناسند. در گفتمان فعلى جمهورى اسلامى ایران، اولاً اعتدال و میانه روى عملى مصلحت جویانه و عملى سازشکارانه محسوب مى شود و اصلاً کار بدى است. دوما جناح هاى سیاسى مختلفى وجود ندارند. نه آن نسل اول انقلابیون پیر که هرکدام به نوعى از بین رفته اند، ثانیاً گروه جوانى که آقاى خامنه اى آورده و نهادهاى حکومتى را یک سره در اختیار آنها قرار داده، خصوصاً بعد از این داستان انتخابات اساساً یک گروه و یک جناح اند و شخصیتى مثل آقاى هاشمى دیگر وظیفه سیاسى خاصى را در آن سیستم ایفا نمى کند.

وجود ایشان براى آن سیستم لااقل از لحاظ ساختار سیستماتیک وجود زائدى است. حالا این بر سیستم است که بیاید محاسبه کند چه مقدار هزینه باید پرداخت کند که آقاى هاشمى را از این سیستم اخراج کند.

من خودم بر این باور نیستم که سیستم سیاسى در ایران و ساختار قدرت واقعاً مجدانه، خصوصاً آقاى خامنه اى مایل به اخراج کامل آقاى هاشمى است.

robinhoodd - استرا لیا - ملبورن
خامنه ای کیه ?!?!?چرا باید تصمیم بگیره که کی باشه کی نباشه.?!?!?!?...چی بشه چی نشه........وقتش نیست مردم تصمیم بگیرن که این شیطان نباشه..?!?!?!?.
سه‌شنبه 8 تیر 1389

porharfi - هلند - آرنم
هاشمی را اخراج کنید..."همه پته هایتان را بر روی آب میریزد!!!. خامنه ای خودش هم اینرا خوب میداند که " هاشمی "..آن منتظری نیست. که بشود اخراج و خانه نشین ا ش کرد..!!!
سه‌شنبه 8 تیر 1389

mobtakeran - ایران - شیراز
ایران به فرد متکی نیست چه با هاشمی چه بی او با صلابت و محکم در مسیر تعالی قدم بر می دارد روز به روز دشمنان را مایوس و نا امید خواهد کرد
سه‌شنبه 8 تیر 1389

رقیه سادات - ایران - تهران
از سیاست خوشم نمی یاد.
سه‌شنبه 8 تیر 1389

Aaryamehr - هند - ممبئی
یاران به همه شما بدرود میگم و از اینکه برای دوره ای آرا من را خواندید ، سپاس گزاری می کنم . البته ترک کردن این تارنمای بسیار خوب تنها به فرنود مخالفت من با پرچمهای بدون آرم می باشد . چون آگاهانه یا ناآگاهانه ستیز با تاریخ و فرهنگ کشورم می باشد. یزدان پاک نگاهبان همه شما و کشورم ایران باشد. پاینده ایران. .
سه‌شنبه 8 تیر 1389

SarayeAzadi - انگلیس - لندن
با درود به همه دوستان و کاربران عزیز, خبر مهم - «خبرگزاری هرانا - زینب جلالیان، فعال کردی که به اعدام محکوم شده است روز گذشته در تماس با خانواده از آنان خواست از طریق دکتر شریف، وکیل دادگستری، پرونده اش را پی گیری کنند.او همچنان در بند 209 زندان اوین است.» احتمالاً امروز وقت اعدامش هست. از نهادهای حقوق بشر تقاضا دارم تا دیر نشده هر چه زودتر جلوی اعدام را بگیرید. با سپاس از مسئولین سایت برای همیاری و انتشار این خبر هولناک.
سه‌شنبه 8 تیر 1389

nima2 - کانادا - تورنتو
ولی مردم ایران مایل به اخراج کامل ولی وقیح و سایر مفت خوران قاتل می باشند و تاریخ نشان داده که بزودی هم بهش خواهند رسید.
سه‌شنبه 8 تیر 1389

MASOUD SWISS - سوئیس - برن
ماشالا.این سید علی.چه بزرگ شده.برای باباش تصمیم مئگیره.سوئیس برن
سه‌شنبه 8 تیر 1389

zartusht67 - المان - المان
گور پدر همه اخوندها اخوند خوب اخوند مرده است
سه‌شنبه 8 تیر 1389

surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
رقیه سادات-ایران-تهران از نتیجه سیاست که باعث به روی کار آمدن حکومت ولی وقیح شد چی؟!!! اگه سیاست نبود که نه ان قلابی میشد و نه آخوند به حکومت میرسید و نه ساندیسی توی خیابون پخش میشد. اگه از سیاست خوشت نمیاد پس چرا از یک حکومت ضد بشری و شیطانی دفاع میکنی؟!!! مرگ بر حاکمیت ولایت وقیح و مزدوران جنایتکارش
سه‌شنبه 8 تیر 1389

iranjp - ژاپن - توکیو
اقای هاشمی سکوت دیگه بسه یه تکونی بخودت بده تا نخوردنت نترس اگه با مردم روراست باشی حمایتت میکنن .
سه‌شنبه 8 تیر 1389

hamid44 - بلژیک - بروکسل
این رفسنجانی اگر از ترس جونش نبود تا حالا صد بار از قدرت اومده بود بیرون . فراموش نکنید که این روباه پیر حکم ترور واعدام خیلی از ایرانها رو امضا زده.این ارزوم یه روزی مثل صدام این خیانت کار رو مثل کرم خاکی از زمین بکشنش بیرون.
سه‌شنبه 8 تیر 1389

m.mohajer - المان - ماینز
رقیه سادات - ایران - تهران .کامنتهای قبلیتون که سیاسین(البته از نوع دینیش)...
چهار‌شنبه 9 تیر 1389

رقیه سادات - ایران - تهران
surena1611 - آلمان - اشتوتگارت * من از هیچ گروه و فرقه ای طرفداری نکردم و نمیکنم و به اصل آزادی بشر معتقدم و بس . در هیچ یک از کامنت های من دیده نشده که از گروه و یا فرد خاصی طرفداری کنم با اینکه در بسیاری از موارد به من توهین هم شده .
چهار‌شنبه 9 تیر 1389

جام جم - ایران - تهران
دوستان کسی از کاترینا و هما خیر نداره ؟؟؟؟چند وقته خبری ازشون نیست
چهار‌شنبه 9 تیر 1389

جام جم - ایران - تهران
. رقیه سادات - ایران - تهران . . تا حالا همه کامنت هات سیاسی بوده هی طرفداری اون میمونک رو کردی . حالا از سیاسی خوشت نمیاد؟؟؟؟؟؟
چهار‌شنبه 9 تیر 1389

e-a-l-i-dige - هلند - امس
رقیه زادات,من واقعا دیگه حوصله جفندیات شما رو نداریم,. من شما و طرزفکرتون را یک دستنداز جدی در پیشرفت فرهنگ فردای ایران ازاد میدانم.
چهار‌شنبه 9 تیر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.