بررسی روزنامه های صبح تهران - سه شنبه هشتم تیر


بررسی روزنامه های صبح تهران - سه شنبه هشتم تیر

تیترهای اول

"شروط جدید ایران برای مذاکره با 1+5" تیتر اول ابتکار است، دنیای اقتصاد و خراسان نوشته اند "رییس جمهور شرایط جدید ایران را برای مذاکرات هسته ای اعلام کرد"، همین گزارش در تهرانامروز با عنوان " پنج شرط ایران برای آغاز مذاکرات هسته ای" آمده و خبر نوشته "مذاکره 57 روز دیگر".

"شهید بهشتی تحزب را عامل پیشرفت جامعه می دانست" به نقل از فرزند اولین رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی در تیتر اول مردم سالاری آمده و رسالت از قول آیت الله خامنه ای نوشته "شهید بهشتی بر سر اصول با کسی معامله نمی کرد"

"دستگاه قضائی باید پناهگاه مظلومان باشد" عنوان اصلی کیهان است، حمایت، آفرینش و جمهوریاسلامی "تاثیرناپذیری قوه قضاییه از جوسازی های سیاسی" را از قول رهبر جمهوری اسلامی در صدر اخبار خود آورده اند، صبح صادق همین گزارش را با عنوان "دشمن اتحاد و انسجام ملی را هدف گرفته است" منعکس کرده و جام جم نوشته "قوه قضاییه از جریان سازی سیاسی تاثیر نپذیرد".

"تثبیت پایه‌های انحصار با فروش میلیون‌ها سهام" عنوان اصلی سیاست روز است و جهان صنعت از قول رییس بانک مرکزی نوشته "هدفمندی یارانه ها بلاتکلیفمان کرده".

گزیده مقالات

محاسبات تغییر کرد

کیهان در سرمقاله خود نوشته محاسبه ایران این است که هیچ نوع تحریم موثری وجود ندارد، اگر وجود داشته باشد درباره آن اجماعی صورت نخواهد گرفت و اگر تحریمی با اجماع یا بی اجماع تصویب شود اجرا نخواهد شد چرا که کشورها مدت هاست منافع تجاری خود را به تبلیغات سیاسی ترجیح می دهند. 1929 ششمین قطعنامه ای است که درستی این محاسبه ایران را تایید می کند

به نوشته سرمقاله این روزنامه محاسبه دیگر ایران این است که غرب در هر حال پای میز مذاکره بازخواهد گشت و چاره ای جز تداوم مذکره با ایران ندارد. هر قدم خصمانه ای که غرب علیه ایران بر می دارد تنها به این نتیجه منجر می شود که ایران «کف» های مذاکراتی خود را بالاتر ببرد. تا 6 ماه قبل غربی ها باید در مورد غنی سازی 5/3 درصد و تاسیسات نطنز صحبت می کردند، امروز اما باید در مورد غنی سازی 20 درصد و فردو حرف بزنند.

کیهان تاکید کرده محاسبه دیگر ایران این است که هرگونه حمله نظامی منتفی است واسراییلی ها در حال فروختن یک برگ سوخته به روسیه، چین، اروپا و غرب آن هم به قیمتی گزاف هستند و نهایتا این که غرب پس از امتحان کردن همه گزینه ها، گزینه دیگری جز پذیرش ایران هسته ای و تلاش برای کنار آمدن با آن ندارد.

هنر دیپلماسی

سلمان صفوی در مقاله ای در ابتکار نوشته گسترش تحریم ها بیانگر شکست سیاست‌های تیم دیپلماسی دولت اصول گرای ایران و پیروزی دیپلماتیک غرب علیه حکومت ایران است. در واقع در تاریخ سازمان ملل طی شصت سال گذشته چنین اتفاقی رخ نداده بود. چنین وضعیتی بی شک به زیان پرستیژ، نفوذ و اعتبار بین‌المللی ایران است و به منزل آسیب جدی به موقعیت دیپلماتیک و نفوذ و قدرت سیاسی ایران در ساختار جهانی قدرت و روابط بین الملل به شمار می‌رود.

مقاله با تاکید بر ضرورت باز سازی دیپلماسی کشور نوشته ما بایستی همواره باید در سطح دولت‌ها و افکار جهانی، با ارائ پیشنهادهای سازنده برای حل و فصل مناقش هسته ای؛ راه گفتگوهای دیپلماتیک را باز بگذاریم؛ اما نباید انفعالی برخورد کنیم. شکل و محتوای پیشنهادات ما می‌بایست با توجه به سه مولف 1-آرایش جهانی قدرت، 2-اهداف ملی و3- توانایی‌ها و ظرفیت‌های ما باشد.

نویسنده سرمقاله ابتکار برای بازسازی پیشنهاد کرده در چند سطح دیپلماسی فعال ایجاد شود وزارت خارجه و شورای عالی امنیت ملی و دیپلماسی نظامی که تا کنون از این پتانسیل استفاده نشده مانند سرلشگر صفوی دستیار نظامی رهبری و وزیر دفاع و برای تیم مذاکره کننده هسته‌ای هم افراد با تجربه وزارت خارجه و امور استراتژیک نظیر دکتر ولایتی، دکتر کمال خرازی، دکتر محسن رضایی، دکتر جواد ظریف، سید صادق خرازی و دریادار علی شمخانی را پیشنهاد کرده است.

تهدید مجلس

علی رمضانی در آفرینش با اشاره به تحرکات علیه مجلس در هفته گذشته نوشته در واقع ما با تهدیدی مواجه شدیم که دقیقا پس از یک سده بر علیه مجلس به کار گرفته شد.تهدیدی که در اوایل مشروطه بر علیه مجلس شورای ملی به کار گرفته شد و اینک بر ضد مجلس شورای اسلامی.حال تفاوت در آن است که تهدید نخست توسط محمد علی شاه به اجرا در آمد و تهدید کنونی توسط نیروهایی که خودسر خوانده می شوند، همراه با حرمت شکنی هایی رخ داد که به نگاه بسیاری در طول چند دهه گذشته چنین اتفاقی نیفتاده و امری بی سابقه و تلخ به شمار می رود.

به نوشته این روزنامه در واقع گروه های ذی نفوذ و فشار در هر کشوری وجود دارند.گروه هایی که می کوشند از مجاری خاص و ویژه که در چارچوب قانون است به حمایت یا مخالفت با تصمیم ها و نظرات سیاسی و... دست بزنند; اما این مخالفت ها و موافقت ها در هر جایی پا از چارچوب قانون بیرون نگذاشته و جدا از آنکه کار به توهین و تهدید های شگفتی نیز نمی گذارد.

سرمقاله آفرینش نتیجه گیری کرده حادثه هفته گذشته در مقابل مجلس هرچند با واکنش هایی از سوی مقامات قضایی و مجلس روبرو شده اما بیش از هر زمان دیگری نیازمند واکاوی و بررسی است. چه اینکه اینگونه حرکات خودسرانه در صورت تبدیل شدن به قاعده می تواند آسیب های بسیاری را بر کشور و جایگاه قانونی نهاد ها وارد کند.

از مرقد تا مجلس

هوشمند سفیدی در سرمقاله آرمان نوشته آنچه که در چهاردهم خردادماه سال جاری و در مرقد مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران رخ داد، سناریویی خطرناک بود که حتی بعضی از دلسوزان نظام نسبت به امکان تکرار آن هشدار دادند.اینکه عده‌ای با شعارهایی مانع از رویدادی شوند که نظام آن را به رسمیت شناخته است امری مذموم محسوب می‌شود. گرچه مسئله دانشگاه آزاد اسلامی در این رویداد فقط یک مصداق است لیکن نحوه تعارض و موضع‌گیری‌ها همان است که در 14 خرداد ماه رقم خورد.اینکه آنان با شعار علیه افراد مورد اعتماد نظام بخواهند خواسته‌ای را بر نظام یا بخشی از آن تحمیل کنند که باید از مجاری صحیح و قانونی خود پیگیری شود، هیچ خاصیتی جز ایجاد اختلاف و دامن زدن بر جریان غوغاسالاری نخواهد داشت.

به نوشته این روزنامه 14 خرداد، سیدحسن خمینی یادگار امام را نشانه می‌گیرند و تیرماه دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی را! و جالب آنکه در هر واقعه معترضان فرصت اظهارنظر یافتند و مانعی را بر سر راه خود ندیدند.

آرمان سرانجام نوشته جالب‌تر اینکه هر دو این واقعه با مخالفت دلسوزان نظام مواجه شد و تنها عده قلیلی که به نظر می‌رسد تابع منطق و گفتمان آزاد نیستند، از آن استقبال کردند.نتیجه اینکه دلسوزان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و آنان که به حل اختلاف و توسعه وحدت در کلام و عمل گرایش دارند باید با هوشیاری و پرهیز از چنین رویدادهایی به مبارزه با غوغاسالاری بپردازند و اجازه ندهند چنین واکنش‌هایی به هنجار تبدیل شود.

همسایگان در سایه تحریم

حمید رضا آصفی در مقاله ای در خبر نوشته زمانی که تحریم ها در فاز اجرایی قرار گرفته و محدودیت ها زیاد می شود، علاوه بر اینکه ایران مورد تحریم قرار می گیرد کشورهای همسایه نیز غیر مستقیم تحت تاثیر تحریم ها قرار خواهند گرفت. زمانی که حجم روابط ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس بسیار زیاد است در شرایط تحریم طرف های ایران در منطقه نیز زیر فشار تحریم قرار خواهند گرفت.

سفیر سابق جمهوری اسلامی در امارات اظهار نظر کرده میان ایران و امارات هفده میلیارد دلار همکاری اقتصادی وجود دارد، این بدان معناست که با اجرای تحریم ها، پیش از ایران، امارات تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و یکی از نقاط قوت امارات و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس تجارت آزاد است و اگر این اهرم از آنها سلب شود بی تردید آسیب خواهند دید.

نویسنده مقاله خبر ضمن ابراز نگرانی از تاثیر منفی تحریم ها بر روابط ایران و همسایگان نوشته ایران باید در عین فراهم کردن تدابیر لازم در برابر تحریم ها و آمادگی در مقابل محدودیت ها، به کشورهای همسایه نیز اطمینان دهد که دوستی میان ایران و آنها وجود داشته، دارد و ادامه خواهد داشت در عین حال که اگر مشکلاتی برای ایران رخ دهد، بی تردید این مشکلات طرفینی بوده و لازم است کشورهای همسایه در راستای منافع خود با تحریم های خارجی علیه ایران مقابله کنند.

معکوس تورم ‌و گرانی ‌

محمدحسین مهرزاد در سرمقاله جهان صنعت با اشاره به گفته های رییس بانک مرکزی با فعالان اتاق بازرگانی تهران نوشته وی در این نشست محمود بهمنی یک‌سوم تورم را قیمت مسکن عنوان کرد و از 359 قلم کالایی گفت که در محاسبه نرخ تورم قیمتشان تاثیرگذار است.حق با آقای رییس است. با این وضع محاسبه اگر روزی نرخ تورم منفی هم شد کسی نباید تعجب کند.

نویسنده این مقاله به یادآورده همین چند سال پیش بود که برای کسب اعتماد ملت سخن از سفره‌هایمان می‌گفتند که رنگین خواهد شد و حالا که به عرضه گوشت قرمز کیلویی 14 هزار تومان دولتی افتخار می‌کنند و صدای شکستن استخوان مستضعفین را نمی‌شنوند، فریاد می‌زنند که خلایق بدانید و آگاه باشید که نرخ تورم را مرغ، گوشت و رنگ سفره‌هایتان تعیین نمی‌کند،مهم قیمت مسکن است که به یمن سیاست‌های جالب ما چند سالی است در رکود به سر می‌برد.

سرمقاله جهان صنعت نتیجه می گیرد صدای مردم که مدت‌هاست از گرانی‌ها گوش فلک را هم کر کرده است و وا اسفا از حال امروزمان که مراجع بلندمرتبه به سخن آمده‌اند اما آب از آب تکان نمی‌خورد.

فروش سهام

سهام بلوک 18 درصدی ایران خودرو موضوع مقاله ای است در سیاست روز که در آن آمده: خریدار سهام این شرکت یکی از شرکت‌های پرسرمایه اما زیرمجموعه ایران خودرو بنام شرکت تعاونی کارکنان ایران خودرو است.

بر همین اساس نویسنده مقاله پرسیده واگذاری سهام این شرکت بزرگ خودروسازی کشور به کارکنان زیرمجموعه آن آیا می‌تواند هدف اولیه بورس را مبنی بر توسعه نظارت‌ها و کارآمدتر کردن مدیریت و در نهایت انتقال از مدیریت دولتی به مدیریتی بخش خصوصی تامین کند.

سیاست روز نتیجه گرفته پاسخ هر چه باشد اما می‌توان مطمئن بود که در مرحله نخست این واگذاری نمی ‌توان انتظار داشت که شاهد تحقق هدف‌های اولیه بورس باشیم. زیرا هدف‌های اولیه بورس بسترسازی برای حصور و توسعه بخش خصوصی، کارآمدی مدیریت و به حداقل رساندن هزینه‌هاست.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.