هلند، اسلواکی را حذف کرد و به یک چهارم نهایی رسید
![]() |
روین در بازی های گروهی به علت مصدومیت در مرحله گروهی حضور چندانی نداشت |
در پنجمین دیدار از مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی فوتبال، تیم ملی هلند با برتری 2-1 مقابل اسلواکی راهی دور بعد شد. هلندی ها با این نتیجه، بیست و سومین بازی بدون شکست خود را سپری کردند.
هلند از سپتامبر 2009 که به استرالیا باخت، تاکنون متحمل شکست نشده و رکورد جالب بیست و یک ماه شکست ناپذیری را به جا گذاشته است. هلند همچنین مثل آرژانتین، هر چهار دیدار خود در جام جهانی 2010 را با برتری در وقت قانونی پشت سر گذاشته است.
نیمه اول: هلند 1 اسلواکی 0
بازی تیم های هلند و اسلواکی با حضور 62 هزار تماشاگر در ورزشگاه موزس مابیدای شهر دوربان و به داوری آلبرتو یوندیانو از اسپانیا برگزار شد.
آرین روبن که در بازی با کامرون دقایقی به میدان آمده بود، این بار از ابتدا در ترکیب تیمش هلند قرار داشت. فان درفارت هم به خاطر مصدومیت در این دیدار غایب بود.
در طرف مقابل، ولادیمیر وایس سرمربی اسلواکی که از پسرش در بازی با ایتالیا استفاده نکرده بود، این بار او را از ابتدا در ترکیب تیمش قرار داد.
هلند به رغم رکورد جالب شکست ناپذیری اش، مقابل تیمی پیش بینی ناپذیر قرار گرفته بود که ضمن حذف جمهوری چک برای صعود به جام جهانی، در مرحله مقدماتی نیز ایتالیا مدافع عنوان قهرمانی را از گردونه جام خارج کرده بود.
همبازیان فان برونکهورست از آغاز بازی بر توپ و زمین مسلط بودند. این تیم در بیستمین دقیقه موفق شد دروازه بان موچا را باز کند. ارسال بلند و هوشمندانه وسلی اسنایدر از مقابل محوطه جریمه خودی، 50 متر جلوتر در سمت راست زمین نصیب آرین روبن شد.
ستاره بایرن مونیخ نیز ضمن حرکت عرضی به سمت چپ، توپ را روی پای چپش انداخت و اولین گل خودش در جام نوزدهم که اولین گل هلند در این دیدار بود را به ثمر رساند.
روبن 11 دقیقه بعد از گلزنی در سمت راست زمین توپ را با دست لمس کرد و یک کارت زرد از داور اسپانیایی گرفت. داور در سی و ششمین دقیقه بازی را قطع کرد و از داور چهارم خواست تا پرچم کمک داور دوم که از میله اش خارج شده بود را تعویض کند.
آخرین اتفاق مهم نیمه اول، پاس فان بومل به فان پرسی و شوت خارج از چارچوب مهاجم آرسنال بود.
نیمه دوم: هلند 2 اسلواکی 1
در چهارمین دقیقه از 45 دقیقه دوم این دیدار باز هم آرین روبن با شوت غافلگیرانه اش جان موچا را وادار کرد با شیرجه ای بلند توپ را به کرنر بفرستد. یک دقیقه بعد، باز هم موچا دروازه تیمش را که با ضربه یوریس ماتیسن تهدید شده بود نجات داد.
در پنجاه و هشتمین دقیقه ضربه آزاد هلندی ها را فان پرسی نواخت که تغییری در نتیجه بازی ایجاد نکرد. هفت دقیقه بعد اسلواکی هم با شوت از راه دور یورایی کوکا، دروازه هلند را تهدید کرد.
میروسلاو استوچ در دقیقه 67 فرصت ایده آلی برای گلزنی خلق کرد. او یک دریبل زیبا و یک شوت استثنایی را چاشنی پاس کاپیتان هامچیک کرد؛ اما مرد کامیاب این صحنه مارتین استکلنبورگ بود که مانع از فروپاشی دروازه هلند شد.
یک دقیقه بعد، رابرت ویتک در قلب خط دفاعی حریف با عبور از دام آفساید به توپ ضربه زد اما ضربه مستقیم او به بدن دروازه بان هلند خورد و گلی درون دروازه لاله های نارنجی نرویید.
مشابه همین صحنه در هفتاد و هفتمین دقیقه نیز برای ویتک تکرار شد اما او که در آستانه گلزنی بود باز هم در زدن ضربه نهایی ضعیف عمل کرد.
در دقیقه 80 روبین فان پرسی جای خود را به هونتلار داد. فان پرسی از تعویضش ناراضی بود و پس از خروج از زمین هم به بحث با فان مارویک پرداخت.
هلند در دقیقه 83 نتیجه را 2-0 کرد. درک کوئیت در سمت چپ زمین صاحب توپ شد. او که 10 دقیقه قبل یک موقعیت خوب را از دست داده بود، این بار فرصت شوتزنی را در عرض برای وسلی اسنایدر مهیا کرد تا هافبک گلزن اینتر با شوتی بی نقص دروازه موچا را برای دومین بار در این دیدار باز کند.
اسنایدر در وقت های تلف شده جای خود را به ابراهیم آفلای داد تا بعد از خروج روبن و فان پرسی سومین تعویض هلند نیز انجام شود. وایس هم هر سه تعویضش را انجام داده بود.
در دقیقه 94 اسلواکی موفق شد فاصله را به حداقل برساند. سرنگونی ویتک توسط سنگربان هلند، یک کارت زرد برای او و یک ضربه پنالتی برای اسلواکی در بر داشت. ویتک خودش پشت توپ ایستاد و نتیجه را 2-1 کرد. اما دیگر فرصتی برای به تساوی کشاندن بازی وجود نداشت.
رابرت ویتک با این گل از صف سه گله های جام نوزدهم جدا شد و در صدر جدول گلزن ها به گونسالو ئیگواین آرژانتینی پیوست. با این تفاوت که آرژانتین همچنان در جدول بازی ها حضور دارد اما اسلواک ها باید خاک آفریقای جنوبی را ترک کنند.
لوئیس سوارز از اوروگوئه، لاندون دوناوان آمریکایی، آساموا جیان از غنا و داوید ویا اسپانیا نیز سه گله هستند.
هلند در بازی بعدی به مصاف برنده برزیل و شیلی خواهد رفت تا تیم پیروز، راهی مرحله نیمه نهایی شود.
این دو تیم تا کنون مقابل هم قرار نگرفته بودند. اما پیش از استقلال اسلواکی، هلند و چکسلواکی 9 بار مقابل هم به میدان رفتند.
|
|
|
|
|
|
|