جام جهانی نوزدهم؛ به نام آفریقا، به کام آمریکا


جام جهانی نوزدهم؛ به نام آفریقا، به کام آمریکا

امیر پیام

بی بی سی

جام جهانی که برای نخستین بار به قاره سیاه گام نهاده است، از تیم های رنگین کمانی این قاره انتظار بیشتری داشت

دور دوم مسابقات گروهی نوزدهمین دوره جام جهانی با بازی تیم های اسپانیا و هندوراس پایان یافت و از روز سه شنبه ۲۲ ژوئن – اول تیر بازیهای پایانی هر گروه به طور همزمان برگزار می شود تا سرنوشت تیم های صعود کننده و آنهایی که باید با جام خداحافظی کنند، مشخص شود.

اگرچه در بسیاری از گروه های هشتگانه مسابقات هنوز تیم های قعر جدول کورسویی از امید برای بقا دارند اما آنچه تا امروز نمایان شده است این است که جام نوزدهم سرشار از موفقیت برای تیم های قاره آمریکا و مملو از ناکامی برای تیم های آفریقایی بوده است.

در کلیک گروه A بازی ها هم اکنون اوروگوئه و مکزیک با شایستگی تمام در صدر قرار دارند در حالی که آفریقای جنوبی میزبان حتی نتوانست به اندازه یک بوق ووووزلا سر و صدا به راه بیندازد.

آخرین شانس این تیم دیدار دیروز برابر فرانسه بحران زده بود که این روزها حواشی درون اردوی این تیم بیشتر از افتخاراتش در اروپا و جام جهانی ۹۸ به گوش می رسد.

شاید اگر چنین نتایجی برای تیم های آسیایی در مرحله مقدماتی جام ۲۰۰۲ به دست می آمد، هیچ کارشناسی متعجب نمی شد و کره جنوبی و ژاپن (میزبانان جام هفدهم) آن قدر که تیم های آفریقایی سرافکنده شده اند، شرمسار هم قاره ای های خود نمی شدند.

شش تیم قاره آفریقا تا پایان دور دوم مسابقات روی هم رفته هفت امتیاز کسب کرده اند که چهار امتیاز سهم غنا و سه امتیاز سهم پنج تیم دیگر آفریقایی است

اما جام جهانی که در سفر نوزدهم خود برای نخستین بار به قاره سیاه گام نهاده است، از تیم های رنگ به رنگ این قاره انتظار بیشتری داشت.

در گکلیک روه B تیمی دیگر از قاره آمریکا به نام آرژانتین سرگروه است و نیجریه مقامی بهتر از قعر نشینی بدون امتیاز کسب نکرده است.

در این گروه کره جنوبی با وجود شکست برابر آرژانتین بالاتر از یونان اروپایی ایستاده تا آسیا کمی سرش را بلندتر از آفریقا نگهدارد. حداقل تا پایان این هفته که کره جنوبی با یونان و ژاپن با دانمارک دیدارمی کند.

اما در کلیک گروه C الجزایر که محبوبیتی در آفریقا ندارد، شاید به همراه غنا تنها امیدهای قاره میزبان برای صعود به مرحله حذفی مسابقات باشند.

اگر چه نمایش جسورانه الجزایر برابر انگلستان مدعی تحسین تمامی مفسران فوتبال را برانگیخت اما حالا آفریقا از روی اجبار هم که شده باید برای موفقیت الجزایر در ووووزلا بدمد.

الجزایر در روز پایانی مسابقات گروه سوم با ایالات متحده آمریکا دیدار می کند و اگر بتواند آمریکا را از پیش رو بردارد، این بخت را دارد که به همراه برنده بازی انگلستان و اسلوونی به دور بعد صعود کند، به شرطی آن که مجبور به شمارش تفاضل گل با انگلستان یا محاسبه نتیجه مقابل با تیم اسلوونی نشود.

در کلیک گروه D تا به امروز این تیم یکدست و جنگنده غنا بوده است که به تنهایی آبروی یک قاره را خریده است و اگر آلمان های همیشه حاضر در مراحل پایانی را در روز آخر شکست دهد، علاوه بر صعود به عنوان تیم سرگروه برای نخستین بار مانع حضور آلمان ها در مرحله حذفی جام جهانی خواهد شد.

صربستان و استرالیا دیگر دیدار پایانی گروه چهارم را در حالی برگزار خواهند کرد که صربها سرمست از پیروزی برابر آلمان و استرالیایی ها هنوز به دنبال مرهم نهادن بر زخم شکست ۴ بر صفر برابر آلمان ها هستند.

اما وضعیت آفریقا در کلیک گروه E مسابقات از هم اکنون مشخص شده است و شیرهای رام نشدنی کامرون در این جام بدون آنکه حتی کسی غرش آنها را بشنود خیلی آرام و با دو شکست متوالی حذف شدند.

در این گروه هم ژاپن پیشرفت فوتبال در آسیای شرقی را از همان روز نخست با شکست دادن کامرون به رخ فیفا کشید.

ژاپن اگر چه مغلوب هلند شد اما هنوز بالاتر از دانمارک و امیدوار به صعود از گروه خود است.

وضعیت گروه های کلیک F، کلیک Gکلیک و کلیک H مسابقات مصداق بارزی از این مدعی است که جام نوزدهم به نام قاره آفریقا و به کام قاره آمریکا شده است.

هشت تیم قاره آمریکا از دو مسابقه نخست خود مجموعا ۳۲ امتیاز کسب کرده اند و به طور میانگین هر تیم چهار امتیاز کسب کرده است

حضور تیم های پاراگوئه، برزیل و شیلی در صدر این گروه ها در حالی است که در گروه شش قهرمان جهان (ایتالیا) و در گروه هشت قهرمان اروپا (اسپانیا) حضور دارند و در گروه هفت هم این پرتغال نایب قهرمان اروپاست که با وجود شکست هفت بر صفر کره شمالی هنوز پشت سر برزیل قرار دارد.

ساحل عاج در گروه هفت با ستارگان تیم خود امیدوار بود تا طلایه دار فوتبال آفریقا در جام نوزدهم شود اما با شکست سنگین برابر برزیل حالا تمامی رویاهایش را باید در بازی با کره شمالی تحقیر شده جستجو کند و به انتظار بنشیند تا برزیل تیم شاداب پرتغال را هم شکست دهد تا بلکه ساحل عاج با به راه انداختن جشنواره گل برابر کره شمالی، رستگار شود.

بدین ترتیب شش تیم قاره آفریقا در این جام جهانی و تا پایان دور دوم مسابقات در مجموع هفت امتیاز کسب کرده اند که در این میان چهار امتیاز سهم غنا و سه امتیاز سهم پنج تیم دیگر آفریقایی است.

اما هشت تیم قاره آمریکا از دو مسابقه نخست خود مجموعا ۳۲ امتیاز کسب کرده اند و به طور میانگین هر تیم چهار امتیاز کسب کرده است. به عبارت دیگر، تیم های قاره آمریکا اعم از آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی به طور متوسط موفقیتی برابر بهترین تیم آفریقا (غنا) داشته اند.

کافی است درآمد ناشی از فروش محصولات نایکی، مک دونالد، کی اف سی، استارباکس، هالیدی این و دیگر برند های آمریکایی را هم به سود جانبی ناشی از بازی های جام جهانی و حضور تماشاگران در این ابر میهمانی یک ماهه اضافه کنیم تا نمایان شود که جام طلایی نوزدهم در سفر یکماهه خود به قاره سیاه چه ارمغانی برای این سرزمین فقیر، چه مرهم موقتی برای نابسامانی های سرزمین های بی بضاعت در آمریکای جنوبی یا چه افتخاری برای کشورهای در حال توسعه آمریکای مرکزی به ارمغان آورده و بالاخره چه سود سرشاری را روانه حساب های سرمایه داران آمریکای شمالی کرده است.

robinhoodd - استرا لیا - ملبورن
دیگه غیر از ارژانتین شعارهای مرگ بر قاره امریکا و شیره سماور و اینارو باید را بندازیم...lol
چهار‌شنبه 2 تیر 1389

porharfi - هلند - آرنم
افریقا را دوست دارم (انگشت بر روی بدیهایش نذاریم !ابتدا خودمان جلوی ایینه. بایستیم)یه جام جهانی رنگین و متفاوت !!..بسیار خوبه که کشورهای فقیرآفریقایی. خود را به بازیها رساندند .."ایکاش مشکلات ریز و درشت تیم ملی خودمان. هم از سر راهشان برداشته شود تا ایران هم بر روی چمن سبز جام ها بدود.!. آزاد و آزادانه بدود!!..(آفریقایی فقیر در زمین برای فوتبال دوید..ودر خانه با مشکلاتش دست و پنجه نرم میکند!(آمریکا به هر بهانه هرآنچه خور رَد !!کَمَش آید!
چهار‌شنبه 2 تیر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.