بررسی روزنامه های صبح تهران - سه شنبه اول تیر


بررسی روزنامه های صبح تهران - سه شنبه اول تیر

تیترهای اول

"قوانین را دوست ندارند برای مجلس خط و نشان می کشند" به نقل از رییس مجلس عنوان اصلی مردم سالاری است. آرمان همین گزارش را با تیتر "توهین به مجلس توهین به دولت است" منعکس کرده، حمایت خبر از "انتقاد شدید لاریجانی از انتقادها به مصوبه مجلس" داده، ایران نوشته "اعتراض افکار عمومی به حامیان قانون‌گریزی جاسبی" و سیاست روز نوشته "دانشگاهی که همچنان چالش برانگیزست".

"ایران در حال تبدیل شدن به قدرت جهانی است" به نقل از رییس جمهور تیتر اول ابرار است، "ممنوعیت ورود دو بازرس آژانس انرژی اتمی" عنوان اصلی جمهوری اسلامی، کیهان گزارش اصلی خود را به "توافق فراکسیون شیعیان عراق" اختصاص داده و نوشته نخست وزیر بزودی اعلام می شود و ابتکار نوشته "آمادگی سپاه برای مهار لکه نفتی خلیج مکزیک".

"محرومیت از تحصیل در انتظار دانشجویان سیگاری" گزارش اصلی جام جم است و خراسان در تیتر اصلی خود خبر داده که "خراسان 62 ساله شد".

"نرخ تورم در پایان اردیبهشت تک رقمی شد" به نقل از وزیر اقتصاد تیتر اول رسالت است و تهران امروز از قول همین مقام از "برنامه دولت برای مقابله با تحریم ها" خبر داده است، "تسهیلات جبرانی برای فعالان اقتصادی" عنوان اصلی دنیای اقتصاد است و "اختلاف بانک مرکزی و وزارت صنایع حل شود" گزارش اصلی جهان صنعت.

گزیده مقالات

وضعیت عراق

آرمان در مقاله ای به بررسی وضعیت سیاسی عراق پرداخته و نوشته تایید نتایج انتخابات که قبل از اعلام آن نیز قطعی به نظر می‌رسد، مشکل اصلی عراق در راه تشکیل دولت نیست. در اینجا مشکلات دیگری وجود دارد که تشکیل دولت جدید را به چالش کشیده است. در این میان دخالتهای آمریکا در مسئله تشکیل دولت جدید عراق و اظهارات آتشین مقامات فهرست العراقیه در زمینه لزوم دخالت خارجی از عوامل اصلی است.

این روزنامه با تاکید بر اختلافات گروه های شیعی نوشته مالکی و حکیم آنچنان اختلافات عمیقی با یکدیگر ندارند که پس از گذشت بیش از یک ماه همچنان قادر به حل آنها نباشند، در این جا لجاجت برخی از اشخاص در دو جریان است که مقدمات تشکیل ائتلاف بزرگ عراق، نام جدید برای آن، رئیس ائتلاف و درواقع انتخاب گزینه نخست وزیری را به چالش کشیده است.

سرانجام مقاله آرمان نتیجه گیری کرده جریان‌های سیاسی عراق باید با درک این مسئله که تاخیر در تشکیل دولت به سود مصالح هیچ طرفی نیست، اختلافات را کنار گذاشته و پایه‌های تشکیل عراق جدید را استحکام بخشند. این مسئله البته به کوتاه آمدن از برخی مطالبات و عدم پافشاری بر برخی خواسته ها محتاج است که در صورت نگاه سران و جریان‌های عراقی به مصالح مهم این کشور تحقق آن دور از ذهن نیست.

شکست کره شمالی

تهران امروز با نگاهی به شکست سنگین دیروز کره شمالی از پرتقال از آن به ترکیدن حجاب زرد تعبیر کرده و نوشته آنها زودتر از همه تیم‌ها در آفریقای جنوبی اردو زدند و چنان به جنوبی‌ترین منطقه قاره سیاه قدم گذاشتند که گویی قوی‌ترین تیم دنیای فوتبال هستند. توهم "قوی ‌ترین کشور جهان" که سال‌هاست در ذهن کره‌ای‌های شمالی رسوب کرده و آنها را به عادت‌های عجیب سوق داده.

نویسنده تهران امروز با اشاره به پیونگ یانک تنها شهر ایزوله جهان و وضعیت سیاسی آن کشور نوشته باخت خفیف در برابر برزیل، سیل انتقادات را به سوی طلایی‌های آمریکای جنوبی روانه کرد اما بخشی از کارشناسان نیز موجب تشدید این توهم که «کره‌شمالی قدرت جدید فوتبال دنیاست» شدند.

به نوشته این روزنامه کره شمالی در عرصه جغرافیا، تنها سرزمین ممنوعه و مرموز دنیاست اما در زمین فوتبال ضعف و کاستی خود را نمی‌تواند پنهان کند ، مردم هر روز صبح رژه نظامی می‌روند، حقوق کارمندان دولت در ماه معادل چهار یورو است و استفاده از دوچرخه نیاز به مجوز مقامات دارد. بازیکنی که ماهانه هفت یورو درآمد دارد نباید هم حریف کریس رونالدوی 120 میلیون دلاری باشد.

جدابیت های جام

ابتکار جام جهانی را از دریچه جذاب های آن دیده و در مقاله ای نوشته این روزها با دیدن جام جهانی از تلویزیون دیگر دلمان نمی‌سوزد که خیلی خیلی پولدار نیستیم تا بازی‌ها را از ورزشگاه ببینیم چون دوربین‌های شکاری ورزشگاه آنقدر خوب حتی صحنه پریدن پشه از روی زمین را از نزدیک نشان می‌دهند که تکل و خطای هند و تمارض و دیگر وقایع ورزشگاه از تیر رس نگاهمان دور نمی‌ماند. این روزها چه پولی به جیب زده اند بعضی دوستان رسانه.

به نوشته این روزنامه این روزها علاوه بر تب فوتبال، بازار پیامک‌های پیش بینی‌ها هم حسابی داغ است. بیشتر بانک‌ها، شرکت ها، خوراکی فروشی‌ها و برخی دیگر از شرکت‌های اقتصادی، چقدر مهربان تر شده اند و اگر ما نتیجه مسابقه را درست حدس بزنیم جایزه هم می‌دهند آن هم یک عالمه هزار تومانی! چه علمی است این علم اقتصاد.

به نوشته ابتکار فوتبال غیر از هیجانش درس‌های زیادی در زندگی برایمان دارد، اول این که اگر بهترین باشی با یک بار گل نزدن آن هم در جام جهانی بدترین می‌شوی، پس آدم همیشه باید خوب ترین باشد، دوم این که اگر معمولی باشی، اما بتوانی شوت دو سه بازیکن معروف را بگیری و گل نخوری به بهترین تیم‌ها دعوت می‌شوی، پس آدم همیشه باید امیدوار باشد.

باز هم ادعایی دیگر: فرانسه

محمد صفری در مقاله ای در سیاست روز به گفته های نیکلای سارکوزی رییس جمهور فرانسه پرداخته و نوشته اگر چنین پیشنهادی از سوی سارکوزی مطرح شده باشد چند پرسش در زمینه پیشنهاد رئیس‌‌جمهور فرانسه مطرح می‌شود. اول این که فرانسه در مقامی هست که بخواهد به تنهایی پیشنهاد مذاکره بدون پیش‌شرط در آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای را به ایران بدهد؟

نویسنده مقاله با این تاکید که چرا فرانسه هر روز سیاست‌ها و مواضع تازه‌ای در برابر جمهوری اسلامی ایران اتخاذ می‌کند به یاد آورده که چند روز پیش اتحادیه اروپا نیز مستقلا اقدام به تصویب تحریم‌های مضاعف علیه ایران کرد، رای نماینده فرانسه در این زمینه چه بود؟

در ادامه مقاله سیاست روز آمده اگر مبنای پیشنهاد مذاکره‌ای که سارکوزی مطرح کرده است بیانیه تهران باشد، همه موارد و مفاد این بیانیه روشن است و مطلبی در آن وجود ندارد که نیاز به روشنگری و یا انجام مذاکره بر سر آن داشته باشد؟ بیانیه تهران همان چیزی بود که غرب درخواست داشت، اما پس از تصویب آن، بازهم غرب صفحه‌ بازی را بر هم زد. چه تضمینی وجود دارد، مذاکرات پیشنهادی سارکوزی نیز به همین درد دچار نشود؟

آقای سخنگو و آمارهای متضاد

مریم باستانی‌ در سرمقاله جهان صنعت نوشته اگر تا همین چند روز پیش موضوع اختلاف بین وزارت صنایع و معادن و بانک مرکزی از سوی خبرنگاری از یکی از مسوولان دولت پرسیده می‌شد، بی‌تردید مورد غضب قرار می‌گرفت به این دلیل که این سوال حمل بر تخریب دولت یا طرح اختلاف تلقی می‌شود اما برای خبرنگاران که دیروز از زبان سخنگوی اقتصادی دولت به وضوح شنیدند که دلیل اعلام نشدن نرخ رشد اقتصادی سال88 اختلاف بین دو دستگاه در دولت، یعنی بانک مرکزی و وزارت صنایع و معادن است، این موضوعی تعجب‌برانگیز بود.

به نوشته این مقاله مرور کارنامه وزارت صنایع و معادن طی سال‌های اخیر نشان می‌دهد که نرخ رشد بخش صنعت و معدن همواره یکی از چالش‌های بزرگ این وزارتخانه بوده است؛ چه زمانی که این نرخ بنا به گفته نمایندگان مجلس دستکاری و بیش از واقعیت انعکاس داده شد و چه امروز که با وجود شواهد بسیار از رکود، تعطیلی و کاهش ظرفیت تولید، این وزارتخانه از موفقیت های خود در این حوزه سخن می‌گوید.

نتیجه گیری جهان صنعت این است که زمان اختلاف هرچه طولانی‌تر شود به زیان مجموعه دولت است که ناچار است عملکرد خود را در سال 88 به مردم ارایه کند. هرچند این زمان برای وزارت صنایع و معادن هم نمی‌تواند از روز صنعت‌ومعدن که 10 روز دیگر است، بیشتر باشد زیرا رسم بر این است که مسوولان وزارت صنایع و معادن با اعلام نرخ رشد در روز صنعت‌ومعدن، کارنامه خود را به دولت و فعالان این عرصه عرضه کنند.

چرا از پیش نه؟

روزنامه جمهوریاسلامی در بررسی اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها به تصمیم دولت در مورد اجرای طرح در چند استان به طور آزمایشی پرداخته و نوشته این رفتار تجربه موفقی است که در بسیاری از کشورهای جهان پیش از اجرای سراسری طرحهای حساس و مهم در پیش گرفته می‌شود ولی با وجود آگاهی مسئولان هدفمندی یارانه‌ها از آن، مشخص نیست چرا تا پیش از این مرحله چنین رویکردی در مورد مراحل مختلف هدفمندی یارانه‌ها در نظر گرفته نشده بود.

این روزنامه به یادها آورده که تقریباً هر یک از مراحل مختلف اجرای این طرح از زمان اعلام و در مقاطعی مانند ثبت نام و گزارش وضعیت اقتصادی خانوار، مراحل اعلام وضعیت، ناپختگی تصمیمات و پنهان بودن اشکالات از نگاه مسئولان اجرایی که تا حدود زیادی به علت بزرگی، بی سابقه بودن و پیچیدگی آن بود، چه مشکلات و سرگردانی‌های بزرگی را برای مردم بوجود آورد و دردسرها و هزینه‌های اجرا را نیز برای مسئولان به شدت افزایش داد درحالی که کاملاً ممکن بود هر یک از این مراحل به صورت آزمایشی در برخی استانها اجرا شود.

روزنامه جمهوری اسلامی ضعف وزیر اقتصاد که سخنگویی اقتصادی دولت را برعهده دارد را در برقراری ارتباط اعتمادآفرین با رسانه‌ها و افکار عمومی دیده و نوشته اگر قبول داشته باشیم که برقراری ارتباط با مردم و توجیه و اقناع افکار عمومی، در دنیای پیچیده امروز، یک علم و تخصص به حساب می‌آید که قطعاً نیز همینگونه است، کدام یک از مسئولان وزارت اقتصاد دارای چه بهره‌ای از این علم و مهارت بودند که برمبنای آن، وظیفه خطیر اطلاع رسانی به افکار عمومی به آنان سپرده شده ا ست؟

آمار طلاق

محمد قیوم دهقانی در مقاله ای آرمان نوشته چند سال است که طلاق و بالا رفتن آمار آن در کشور، از یک موضوع اجتماعی به یک مشکل اجتماعی تبدیل شده است. حالا دیگر چند سالی می شود که کارشناسان اجتماعی به دنبال پیدا کردن راه حلی برای این مشکل اجتماعی هستند.

به نوشته این مقاله امروز جوانان و نوجوانان نسبت به گذشتگان خود، کار و فعالیت کمتری دارند؛ در مقابل تفریحات کمتری نیز دارند و انرژی در بدن آنها به طور مثبت استفاده نمی‌شود. در ضمن از غذاهایی استفاده می‌کنند که محرک و تقویت کننده است و این لزوم فراهم آوردن شرایط ازدواج برای آنها را تقویت می کند.

مقاله آرمان به این نتیجه رسیده که در شهرهای کوچک فرزندان خود را تحت الامر والدین و خانواده ها می دانند و ازدواج ها با اعمال نظر خانواده ها صورت می گیرد. اما در کلان شهرهایی مثل تهران، ازدواج ها بدون اعمال نظر خانواده ها صورت می گیرد و این روش مشکلات فرهنگی،اجتماعی در پی دارد.دولت باید شرایطی را فراهم کند که جوانانی که در تشکیل زندگی ناتوان هستند با یکسری تسهیلات ویژه، مشکلشان حل شود.

ducirius - هلند - امستردام
مثل یک مشت کفتار. افتادن به جونه این ایرانه ویران و دارن سرمایهای این مردم بیزبون رو به تاراج میبرن. به حق هیچکس رحم نمیکنند ..کاری که تیمور خان لنگ هم نکرد. من که دقیقان 32 سالم هست. شاهنشاه پهلوی رو مسئول این همه بلا بر مماکت ایران میدونم. اگر او مثل پدرش به جونه این اخوندائه حرومزاده افتاده بود. اگر اون خمینی کرکس صفت رو سربه نیست کرده بود شاید حالا وضعیت به گونه دیگری بود. میونه حرفام همش شاید و اگر هست.ولی به امیده ایرانی بدونه نفت ایرانی بدونه دینه اسلام ایرانی ازاد .
سه‌شنبه 1 تیر 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
ducirius - هلند - امستردام . . بزرگترین خیانتی که شاه به ایران کرد نکشتن خمینی و شریعتمداری(کیهان) بود.
سه‌شنبه 1 تیر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.