ضرب سکه یک هشتم بهار آزادی در ایران


ضرب سکه یک هشتم بهار آزادی در ایران

هدیه دادن سکه یا پلاک طلا در مراسم عقد زوج های جوان در ایران مرسوم است

رئیس کل بانک مرکزی ایران از ضرب سکه های طلای جدید با وزن یک هشتم سکه تمام در آینده نزدیک خبر داد.

محمود بهمنی، رئیس بانک مرکزی ایران، روز پنجشنبه ۲۷ خرداد (۱۷ ژوئن)گفت که هدف اصلی عرضه سکه های "جلوگیری از ضرب سکه های تقلبی و افزایش اختیار و توانایی خرید مردم" بوده است.

به گفته آقای بهمنی بر روی سکه های یک هشتم تصویر آیت الله خمینی، بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، حک شده است و وزن آنها یک گرم است.

پیش از این سکه های بهار آزادی و طرح جدید نیز همچون سکه های یابود دوره پهلوی، در قطعات ربع، نیم، کامل، دو و نیم و سرانجام پنچ بهار آزادی ضرب می شد.

طی سالهای اخیر، موارد بسیاری از عرضه سکه های تقلبی طلا در ایران گزارش شده است. بنا بر این گزارش ها، برخی از خریداران گاه با اطلاع از تقلبی بودن آنها و تنها به علت قیمت ارزان این سکه ها در قیاس با سکه های هم وزن معتبر، آنها را خریداری و معمولا در مراسم عروسی به زوج های جوان هدیه می دادند.

هدیه دادن سکه های طلا در مراسم عقد زوج های جوان در ایران مرسوم است و بسیاری از اقوام و آشنایان بر اساس میزان صمیمیت و رابطه خانوادگی خود با عروس و داماد سکه های طلای کامل تا ربع سکه به آنها هدیه می دهند.

از آنجا که تعداد سکه های طلای اهدایی در مراسم ازدواج معمولا بیشتر از آن است که پس از اتمام مراسم، اهدا کنندگان سکه ها همگی قابل شناسایی باشند، در سالهای گذشته، بانک مرکزی ایران و برخی از صرافی ها در این کشور با بسته بندی کردن و قرار دادن سکه های طلا در حفاظ های پلاستیکی تلاش کردند تا راه حلی برای شناسایی سکه های اصل و تقلبی ارایه کنند.

نخستین سکه یادبودی که نظام جمهوری اسلامی ایران ضرب کرد مربوط به سال ۱۳۵۸ است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به پیشنهاد وزارت دارایی و به مناسبت نخستین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اجازه ضرب انواع سکه طلا با نام "بهار آزادی" صادر شد.

از آن زمان تاکنون، سکه‌های بهار آزادی با سه طرح مختلف ضرب شده است.

در طرح موسوم به بهار آزادی، یک روی سکه نام "علی" ضرب شد که منظور امام اول شیعیان است و روی دیگر آن نیز تصویری از آرامگاه امام هشتم شیعیان ضرب شد.

عبارت "نخستین بهار آزادی" نیز به روی این سکه خودنمایی می کند.

ضرب این سکه تا سال ۱۳۷۰ادامه داشت اما از این سال به بعد، دولت ایران بانک مرکزی را موظف کرد که به مناسبت دومین سالگرد درگذشت آیت الله خمینی، تصویر او را بر یک طرف سکه‌های بهار آزادی نقش کند.

بدین ترتیب دومین طرح سکه های یادبود طلا با شکل و شمایل جدید ضرب شد.

شکل سکه های یادبود طلا بر اساس ماده دوم قانون ضرب سکه و مسکوکات ۱۳۳۷، مدور است و میزان عیار آن نیز ۹۰۰ در هزار طلای خالص و ۱۰۰ در هزار مس، یا آلیاژی از نقره و مس است.

LiliRose - کانادا - تورنتو
سال به سال دریغ از پارسال. مامان بزرگم سکه پنج پهلوی داشت من سکه 1 بهار بچه ام سکه نیم و ربع بهار و نوه بیچاره سکه یک هشتم بهار . این سکه ها نه تنها بهار آزادی نیستند بلکه خزان اندر خزانند که هر سال برگی ازشون کم می شه درست مثل میزان آزادی مردممون که به صفر نزدیک می شه.
جمعه 28 خرداد 1389

robinhoodd - استرا لیا - ملبورن
یه روزم میشه ضربه سکه با اب طلایه هشت درصد میاد به بازار....
جمعه 28 خرداد 1389

bita tehrani - کانادا - ونکوور
به دولت خدمتگزار پیشنهاد میشود تلفن های همگانی که مناسب این سکه ها باشد را از چین وارد کند.
جمعه 28 خرداد 1389

amir uk notts - انگلیس - شفیلد
فقط ذره بین مخصوص دیدنش رو هم بزارن تو باکسش تا بشه دیدش لووووووووووول
جمعه 28 خرداد 1389

ContractorQatar - قطر - دوحه
گام بعدی گرفتن انتگرال با مشتق مرکبه که خریدار بخت برگشته یه چیزی هم بدهکار میشه و دست خالی میاد بیرون!!
جمعه 28 خرداد 1389

chatoli - ایران - تهران
پیش از انقلاب 57 توان خرید مردم آنچنان بالا بود که سکه پنج پهلوی و ده پهلوی ضرب شده بود .حالا ببینید چی به روز این ملت افتاده که قدرت خرید سکه یک هشتم هم ندارن!
شنبه 29 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.