بشار اسد: ایران همچنان متحد سوریه خواهد بود


بشار اسد: ایران همچنان متحد سوریه خواهد بود

بشار اسد ضمن استقبال از گسترش روابط با آمریکا بر اتحاد با ایران تاکید نهاده است

رئیس جمهوری سوریه بر اتحاد با ایران تاکید نهاده و از سرگیری مذاکرات صلح با اسرائیل در آینده نزدیک را نا محتمل دانسته است.

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در مصاحبه ای با بی بی سی گفته است که از بهبود روابط اقتصادی و سیاسی با آمریکا استقبال می کند اما در ازای آن، مایل نیست از روابط نزدیک خود با ایران چشم پوشی کند زیرا جمهوری اسلامی را متحد خود می داند.

رئیس جمهوری سوریه اتهام همکاری با ایران در ارسال تسلیحات پیشرفته تر برای گروه حزب الله لبنان را تکذیب کرده است.

وی گفت برخی مقامات آمریکایی در این مورد با او صحبت کرده اند و افزود "من از آنها پرسیدم، آیا شواهدی در این زمینه دارید، و جواب آنها این بود که شواهدی در اختیارشان هست و من هم گفتم هر وقت این شواهد را ارائه دهند، در باره آنها گفتگو می کنیم اما نمی توانیم به بررسی موضوعاتی بپردازیم که صرفا جنبه ادعا دارند."

بشار اسد در همین مصاحبه تاکید کردکه حمله کماندوهای اسرائیلی به کشتی های حامل کمک های بشردوستانه برای نوار غزه امکان مذاکرات صلح را تضعیف کرده است.

رئیس جمهوری سوریه گفت اقدام اسرائیل "هر گونه فرصتی برای برقراری صلح در منطقه در آینده نزدیک را نابود کرده و دلیل آن هم ساده است، زیرا این اقدام نشان داد که دولت اسرائیل یک دولت آتش افروز است و نمی توان با چنین دولتی به صلح دست یافت."

آقای اسد افزود که شرایط به نحوی تغییر یافته که خطر بروز درگیری نظامی در منطقه را تشدید کرده است.

درهمانحال، گزارش شده است که نمایندگان تعدادی از شرکت های آمریکایی فعال در بخش صنایع پیشرفته برای بررسی امکان گسترش همکاری با سوریه به این کشور سفر کرده اند.

شرکت های کامپوتری دل، سیسکو، مایکروسافت، سیمانتک و وریساین از جمله شرکت هایی هستند که نمایندگانی را برای این دیدار چهار روزه به دمشق، پایتخت سوریه، اعزام کرده اند.

ایاالات متحده در چند سال اخیر به اقداماتی برای بهبود روابط با دولت سوریه مبادرت کرده و از جمله برای نخستین بار از زمان کاهش سطح روابط دیپلماتیک بین دو کشور در سال 2005، سفیر جدید خود را به دمشق اعزام داشته است.

روابط با آمریکا

آمریکا با وجود تلاش برای بهبود روابط با سوریه همچنان به تحریم این کشور ادامه می دهد

هدف دولت آمریکا دور کردن سوریه از ایران و گروه های تندرو لبنانی و فلسطینی به خصوص حزب الله لبنان و جنبش اسلامگرای حماس و فراهم آوردن زمینه مساعد برای مذاکرات صلح با اسرائیل است.

در عین حال، وزارت خارجه ایالات متحده دولت سوریه را همچنان به حمایت از تروریسم بین المللی متهم می کند و رئیس جمهوری آمریکا اخیرا بار دیگر فرمان تحریم تجاری سوریه را، که باعث محدودیت مبادلات با شرکت های آمریکایی می شود، تمدید کرد.

با اینهمه، به نظر می رسد که مقامات آمریکایی آمادگی آن را دارند تا در صورت تغییر سیاست سوریه در برخی زمینه ها، گسترش روابط دو جانبه را مورد بررسی جدی قرار دهند و ظاهرا بازنگری سوریه در روابط با ایران از جمله تغییرات مورد نظر آمریکائیان بوده است.

حکومت سوریه از زمان آغاز جنگ ایران و عراق از جمله متحدان استرائژیک جمهوری اسلامی محسوب می شده و در این مدت، از کمک های گسترده اقتصادی ایران از جمله دریافت نفت رایگان یا ارزانقیمت و سرمایه گذاری هایی در بخش های مختلف اقتصاد ن کشور برخوردار بوده است.

بلافاصله پس از آغاز جنگ ایران و عراق، دولت سوریه خط لوله ارسال نفت عراق به خارج از طریق خاک سوریه را مسدود کرد در حالیکه عملیات نظامی در خلیج فارس، امکان صدور نفت عراق از این مسیر را هم از میان برده بود.

اختلاف رهبران سوریه و عراق، که به دو شاخه رقیب حزب بعث تعلق داشتند، تا سقوط رژیم صدام حسین در عراق ادامه داشت و پس از اشغال نظامی خاک عراق، دولت آمریکا مقامات سوری را به عدم همکاری در جلوگیری از ورود شورشیان مسلح به خاک عراق از طریق خاک سوریه متهم کرد.

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در سال 2000 جانشین پدرش، حافظ اسد شد که از زمان کودتای نظامی سال 1968 در تشکیلات رهبری سوریه حضور داشت و در پی یک کودتای بدون خونریزی در سال 1970، مقام ریاست جمهوری را به دست آورد.

حکومت سوریه از اوایل دهه 1960 و با اتکای به امکان درگیری نظامی با اسرائیل، این کشور را تحت مقررات وضعیت فوق العاده قرار داده که هنوز هم ادامه دارد و شامل تعلیق بخش هایی از قانون اساسی و محدودیت آزادی های مدنی و سیاسی است.

در جریان جنگ اعراب و اسرائیل در ژوئن سال 1967، اراضی سوریه در بلندی های جولان به تصرف ارتش اسرائیل در آمد و ادامه اشغال این اراضی یکی از موانع اصلی بر سر برقراری صلح بین دو کشور بوده است.

ARTEMIS-SW - فرانسه - .پاریس
از تو سوسمار زاده ی کثیف انتظاری جز این نیست.
پنج‌شنبه 27 خرداد 1389

poriyaye_vali - قطر - دوحه
مدتی با سوری جماعت در زمینه کاری سروکارداشتم...عده زیادی از انها دزدوحرام خورهستند...علی الخصوص مردم مناطقی از سوریه که با عراق هم مرز هست
پنج‌شنبه 27 خرداد 1389

robinhoodd - استرا لیا - ملبورن
به به اتحاده پت و مت....lol
پنج‌شنبه 27 خرداد 1389

sepher - استرالیا - سیدنی
تا اخرین قطره نفت ایران و اخرین دلار جیبت متحدت خواهیم بود! قربون بند کیفتم تا پول داری رفیقتم!.
پنج‌شنبه 27 خرداد 1389

خانه به دوش - سوئد - استکهلم
این مرتیکه بوقلمون زاده گردن دراز سوسمارخور.اینهم مثل رژیمهای جنایتگری مثل.ایران.ترکیه.هیچموقع حقوق وانتخاب کردهارا نه رعایت ونه به رسمیت می شناسد.این 3 کشور کثیف طرز فکرشان فقط کمک به تروریستهای عرب فلسطین ولبنان وهبی است .زمان شاه فقید اینها جرات نداشتند طرف ایران نگاه چپ ویاعرض اندام کنند پهلوی حتئ این عربهارابه نوکریش هم قبول نداشت چون همیشه باقدرتهایی مثل آمریکاوانگلیس رابطه داشت..حتئ رئیس حافظ اسد پدرنامبارک این گردن بوقلمونی همیشه ازتروریستهای عرب پشتیبا نی مالی وسلاح کمک رسانی میکرد الان هم این بزمچه راه پدر نابیامرزش راادامه میدهد.-مرگ بر هرچی آدم تروریست وتروریست پروره درهرجای این کره زمین
پنج‌شنبه 27 خرداد 1389

surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
اگه نفت مجانی و کمکهای مالی از حکومت ایران دریافت نمیکردید باز هم متحد حکومت ولی وقیح بودید؟!!! سوریه همیشه از تضاد کشورهای دیگه سوء استفاده کرده و براش فرقی نمیکنه که پول از کجا میرسه!!! ننگ بر همه شما و حکومت ولی وقیح که سرمایه های ملت ایران رو به غارت برده اید. نابود باد حکومت ولی وقیح و همه آثار مخربش
پنج‌شنبه 27 خرداد 1389

porharfi - هلند - آرنم
الدارایی المال ایران الهمه فی المنافع السوریه ال بقاء الدولت عربیه اته . لا الدارایی ایرانیته فی الشکم ال ایرانی ته ...!! لا لا .....
پنج‌شنبه 27 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.