بررسی روزنامه های صبح تهران " سه شنبه ۲۵ خرداد


بررسی روزنامه های صبح تهران – سه شنبه ۲۵ خرداد

تیترهای اول

ایران از قول رییس دولت نوشته "مخالف شیوه کنونی برخورد با بدحجابی هستم". فرهیختگان همین گزارش را با عنوان "دولت این گونه برخوردها را قبول ندارد" منعکس کرده، "اظهارات احمدی نژاد با عملکردش متفاوت است" از قول یک نماینده مجلس تیتر اول مردم سالاری است و ابتکار پرسیده "متولی مبارزه با بد حجابی کیست".

"قطعنامه 1929 نمایشی است ملت ایران را نمی شود به زانو در آورد" به نقل از رسانه های خارجی تیتر اول کیهان است، حمایت از قول رییس مجلس نوشته "قطعنامه نشانه خشم قدرت های بین المللی است"، خراسان از "درخواست رسمی اشتون برای مذاکره با جلیلی" خبر داده و پول از قول یک مقام دولتی از "توقف صادرات معدنی به کشورهای موافق تحریم ایران" نوشته است.

" منفعت محوری کار را به رویاروئی با مردم می کشاند" از زبان حبیب الله عسگراولادی عنوان اصلی رسالت است، "شعور مردم پروژه اغتشاش را ناکام گذاشت" تیتر اول سیاست روز است، ابرار از قول یکی از مراجع قم نوشته "دولت حوزوى فخر است اما حوزه دولتى عیب".

"پیشروی مترو به سمت شمال و شمال شرقی" عنوان اصلی همشهری است، جام جم خبر داده از "تلفنی که با مردم همراه نیست"، جمهوری اسلامی از "کشف سی میلیارد بشکه نفت در اروند رود" نوشته و آرمان خبر داده که "300هزار بنگاه زودبازده در آستانه ورشکستگی" هستند.

دنیای اقتصاد گزارش اصلی خود را به "مرجع پیشنهادی تنظیم معاملات مسکن" و جهان صنعت از قول رییس کل بانک مرکزی نوشته "حساب بانکی متواریان بدهکار مالیاتی را مسدود کنید".

گزیده مقالات

غنیمت شمریماش

مهرداد خدیر در سرمقاله روزنامه پول با این پرسش که به چه مناسبت امروز در تقویم رسمی کشور "روز ملی گل" نام‌گذاری شده نوشته مصرف سرانه گل در ایران تنها 6 تا 10شاخه است. عددی که در اروپا بین 80 تا 100شاخه در نوسان است و در هلند از 150شاخه هم فراتر می‌رود. تجارت و صادرات گل‌ و گیاه در دنیا 20میلیارد دلاری است و در ایران به 20میلیون دلار نیز نمی ‌رسد.

به نوشته این اقتصاددان به صورت میانگین در ایران سالانه دو‌میلیارد شاخه‌گل بریده، 36میلیون گل گلدانی، 137میلیون اصله درخت و درختچه و 840میلیون بوته گیاهی تولید می‌‌شود که در سطحی معادل 5700هکتار صورت می‌پذیرد. در بخش تولید مشکل اصلی این است که نصف گل تولیدی، ضایعات است اما خرید گل هم جای قابل توجهی در سبد مصرف ما ندارد. از این رو تولید‌کننده گریز و گزیری ندارد جز اینکه در مناسبت‌های محدود و معدود این هزینه‌ را جبران کند؛ همان دایره‌ باطلی که گل را روز به روز از زندگی ایرانی دورتر می‌سازد.

نویسنده سرمقاله پول به سخنرانان آیین‌های ترحیم توصیه کرده به جای ترویج پرهیز از اهدای تاج گل با توجیه کمک ایتام که در جای خود درست و انسان دوستانه است؛ به خرید گل توصیه کنند. راه دوری نمی‌رود؛ هدیه گیرنده شاد می‌شود و از خرید آن گروهی از هم میهنان ما منتفع می‌شوند، برای گل نه یارانه‌ای پرداخت می‌شود نه ارزی برای آن خارج شده که مصداق اسراف باشد.

شانه خالی کردن

طهماسب طلایی در سرمقاله جهان صنعت نوشته هرچند این بار رییس‌جمهور در صحبت‌هایش با تلویزیون تلاش کرد تا به توصیه شورای نگهبان برای عدم ورود به حیطه دیگر دستگاه پایبند باشد و همچون بار قبل نباشد که از برگزاری رفراندوم برای هدفمندی یارانه‌ها و مشکلات مجلس‌نشینان برای دولت یاد کرده بود اما دیروز شانه خالی کردن وی از بار مسوولیت برخورد ناجا با مردم (در طرح عفاف و حجاب) برخی را به واکنش واداشت.

به نوشته این مقاله یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که باعث تحیر مردم و انتقاد نمایندگان شد این است که اگر ناجا با مردم بد رفتار کرده و رییس‌جمهور به استناد یکی از نزدیکانش از آن گله دارند، کدام بخش مسوول است و به واقع کدام نهاد بالا سری سیاست‌گذاری کرده که بار مسوولیت آن به دوش رییس‌جمهور نیست؟

سرمقاله جهان صنعت نوشته اگر احمدی‌نژاد از این رفتارها با مردم راضی نیست چرا زودتر اقدامی را انجام نمی‌دهد و با زبان قانون مقابل این رفتار ناشایست نمی‌ایستد تا فرصت‌سوزی نشود؟ آیا مسوول این بخش هم معلوم نیست یا اینکه نکته‌ای در ورای این ماجراست که ما نمی‌دانیم؟

در مقام اوپوزیسیون

حسام‌الدین کاوه در مقاله اصلی تهران امروز نوشته گفت‌وگوی زنده تلویزیونی رئیس‌جمهوری بازتاب‌های بسیار و متفاوتی در پی داشت. مهم‌ترین محور گفت‌وگوی تلویزیونی احمدی‌‌نژاد معطوف به شیوه مبارزه با بدحجابی و تحلیل آرای 15 کشور عضو شورای امنیت در تصویب قطعنامه ضدایرانی بود. در طرح مبارزه با بدحجابی گویی او از موضع یک فعال اپوزیسیونی می‌نمود.

نویسنده مقاله این روزنامه تاکید کرده نیروی انتظامی از زیرمجموعه‌های وزارت کشور به شمار می‌رود و وزارت کشور زیر نظر رئیس‌جمهوری فعالیت‌های خود را سامان‌دهی می‌کند، اگر آقای احمدی‌نژاد انتقادی بر شیوه برخورد با موضوع بدحجابی دارد، آیا برای او ممکن نیست که این انتقادها را از طریق وزارت کشور به نیروی انتظامی که متبوع وزارتخانه یاد شده است، انتقال دهد؟

نقد دیگر تهران امروز این است که رسانه‌ای ساختن نقد شیوه‌های مبارزه با بدحجابی جز آن که شائبه تاثیرگذاری بر افکار عمومی را در پی داشته باشد، نتیجه چندان مهم دیگری در پی نخواهد داشت.

تفاوت با اصولگرایان

ابتکار در سرمقاله خود نوشته از بزنگاه‌های اصلی تفاوت احمدی نژاد با دیگر رهبران اصولگرا در همین نوع نگاه ایشان نهفته است بطوریکه آن زمان که ایشان اقدام نیروی انتظامی را برنتافتند توسط بسیاری از اصولگرایان مورد ملامت قرار گرفت و برایشان شوریدند و خورده گرفتند که این نوع نگاه ایشان با رویکرد فرهنگی اصلاح طلبان تفاوت ندارد.

نویسنده این مقاله تاکید کرده که با برداشتی که از آموزه‌های دینی دارد و آشنایی نسبی به روانشناسی اجتماعی و همچنین تجربه تاریخی به نظر می‌رسد تحلیل فرهنگی دکتر احمدی نژاد به واقعیت‌ها و صواب نزدیکتر است.

ابتکار نتیجه گیری کرده اخلاقی کردن روابط و رفتار اجتماعی و سیاسی جامعه براساس باورها و ارزش ها،عمده ترین کار ویژه حکومت می‌باشد.جامعه ایران دارای قدمت فرهنگی و ارزش‌های انسانی و اسلامی می‌باشد و همین فرهنگ هم موجب تفاخر تاریخی ما شده است اما نگاه به رفتار آحاد جامعه،دل نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند و همین دل نگرانی هاست که هراز گاه موجب ارائه طرحی در قالب طرح ارتقاء امنیت اجتماعی می‌شود.

از شما انتظار نمی رفت

آقای رئیس جمهور! از شما انتظار دیگری بود عنوان مقاله ای است در کیهان روزنامه هوادار دولت که در آن آمده احمدی نژاد در گفت وگوی مستقیم شبکه یک سیما منتقدان بدحجابی برخی خانم ها را مورد خطاب قرار داد و گفت: آنها باید خود را اصلاح کنند وقتی نابسامانی های اخلاقی پیش می آید همه مقصرند و مردها بیشتر از همه.درباره این بخش از مصاحبه رئیس جمهور باید متذکر شد اولا وقتی معروفی در حال خدشه و فراموشی یا منکری در حال غلبه است، امر به معروف و نهی از منکر تکلیف است و نمی توان با این توجیه که معروف،معروف نشده، دست از امر به معروف و نهی از منکر کشید ضمن اینکه برای اکثریت قاطع ملت ایران حجاب و عفاف یک معروف مسلم و بدحجابی و بی عفتی، یک منکر بزرگ است.

به نوشته این روزنامه کار فرهنگی و ارشادی تناقضی با برخورد با مفاسد اخلاقی و اجتماعی متجاهرانه ندارد و به نام کار فرهنگی نمی توان اجرای قانون و پاسداری از مرزهای امنیت اخلاقی و عفت عمومی را تعطیل کرد یا پاسداران این مرزها را نکوهش نمود. اگر هم در اجرای قانون خطا و خللی دیده شد نمی توان اصل قانون را تعطیل کرد و از مجریان و ضابطان خواست به خاطر آن خطاها، اساسا تکلیف و مسئولیت خود را تعطیل کنند.

به نظر کیهان برخورد با "نابهنجاری های سازمان یافته" از جمله مسئولیت های حاکمیتی دستگاههای دولتی است و این بیان که ما دخالتی نداریم، نه تنها رافع مسئولیت نیست بلکه خدمات و تلاش های دولت خدمتگزار در سایر حوزه ها را نیز زیر سؤال می برد.

شکست زودبازده ها

تهران امروز در گزارش اصلی خود نوشته طرح بنگاه‌های زودبازده، یکی از چند طرح کلیدی دولت در پنج سال اخیر بوده است. مطابق برخی آمارها تاکنون 220 هزار میلیارد ریال اعتبار بانکی به این طرح اختصاص یافته است. اما هنوز نقش این بنگاه‌ها در افزایش تولید ناخالص داخلی ایران مشخص نیست.

به نوشته این روزنامه یک مقام دولتی گفته با توجه به عمر 3 تا 5 ساله این بنگاه‌ها در کشور در صورت عدم حمایت، 300 هزار بنگا‌ه موجود محکوم به فنا هستند. آمار دقیقی از ریزش این بنگاه‌ها وجود ندارد و در صورت عدم رسیدگی به وضعیت بنگاه‌ها خطر ریزش 95 درصدی بنگاه‌های زودبازده وجود دارد. در صورتی که این اتفاق رخ دهد در کنار نزدیک به 3 میلیون بیکار باید برای دو سال آینده علاوه بر رشد طبیعی نیروی کار، ریزش افراد شاغل در بنگاه‌ها را نیز اضافه کرد.

تهران امروز به یاد آورده که دو سال قبل اعتبار یارانه‌ بنگاه‌ها هشت هزار و 540 میلیارد ریال بوده است که عملا تخصیص نیافت. یک دستگاه از مجموعه دولت باید متولی حمایت از بنگاه‌ها برای خروج از مشکلات و ورشکستگی باشد و متاسفانه معلوم نیست تاوان عدم رسیدگی به این موضوع را چه کسی باید پرداخت کند.

کارتون خواب ها

آرمان در گزارشی نوشته به نظر می‌رسد توجه و حساسیت دولتمردان نسبت به موضوع کارتون خواب های شهر، درکنار کارتن‌خواب‌ها در گوشه‌ای از همین خیابان‌ها به خواب رفته. مسئولان هتمام جدی دارند که این پدیده زشت و نامیمون را از شهر حذف کنند، اما ما هم هنوز نمی‌دانیم چرا سر و صورت متکدیان و کارتن‌خواب‌های کودک و بزرگسال شهر ما به تمام درهایی که گویا مسئولان باز می‌کنند، می‌خورد و به جای قبلی‌شان برمی‌گردند!

به نوشته این گزارش در تابستان هم که هوای تهران برای ماندن در فضای باز مساعد می‌شود، کارگران شهرستانی و فصلی و افغان‌های کارگر و یا مردان و زنان مسافری که ترجیح می‌دهند پولی برای سرپناه ندهند و همان کنار خیابان شب را بگذرانند، دیگر زحمت رفتن تا همان دو یا سه مرکز شبانه‌روزی نگهداری شهرداری را هم به خودشان نمی‌دهند و کنار و کنج خیابان، زیر پل‌ها، در پارک‌ها، دستشویی‌های پارک‌ها و غیره و یا مغازه‌های مخروبه‌ای که حالا خرابه‌ای مهیا برای انواع جرم است، شب را صبح می‌کنند.

گزارش آرمان چنین پایان می گیرد: هیچ کارتن خوابی بدون گوشه امن نمی‌ماند و هیچ مسافری وسط راه و در خیابان نمی‌ماند! نکته جالب در این میان، آمارها و اخباری است که در نهایت اطمینان از سوی سازمان‌ها و ارگان‌های مسئول اعلام می‌شود، درحالی که دیگر حتی خود رسانه‌ها هم از این اخبار خسته شده‌اند و از پوشش مجدد آن‌ها هیچ استقبالی نمی‌کنند.

محدودیت صادرات معدنی

صادرات مواد معدنی به کشورهایی که به قطعنامه علیه ایران رای مثبت دادند، محدود خواهد شد نکته ای است که روزنامه پول از زبان یکی از معاونان وزارت صنایع در صدر اخبار خود آورده و نوشته که بسیاری از کشورهای جهان متقاضی دریافت مواد معدنی تولیدی ایران هستند و به همین دلیل ‌‌با توجه به ضرورت دفاع از منافع ملی، به زودی صادرات مواد معدنی به کشورهای رای‌دهنده به تحریم ایران محدود می شود.

در ادامه گزارش پول آمده بر اساس چهارمین قطعنامه شورای امنیت ایران از خرید هرگونه کالا و خدمات مرتبط با موشک‌های بالستیک، سرمایه‌گذاری در معادن اورانیم و همچنین خرید برخی سلاح‌های سنگین، هلی‌کوپترهای جنگی و سیستم‌های موشکی منع شده اما رای‌دهندگان به این قطعنامه در سال گذشته از ایران کالاهای مرتبط با بخش معدنی وارد کرده‌اند.

این روزنامه اقتصادی با تاکید بر این که صادرات محصولات معدنی حدود 870 میلیون دلار است از قول معاون وزارت صنایع و معادن نوشته بسیاری از کشورهای منطقه و دنیا خواهان واردات کالای معدنی از ایران بودند اما ما به دلایلی قادر به این کار نبودیم. حال با مسایل به وجود آمده فرصت مناسبی برای ایجاد بازارهای جدید رخ داده است .

تلفن ناهمراه

جام جم در انتقاد از عملکرد تلفن های همراه در ایران، در گزارش اصلی خود نوشته شاید این روزها برایتان پیش آمده باشد که هنگام تماس با فرد مورد نظرتان از طریق تلفن همراه به‌جای شنیدن صدای وی شخصی ناآشنا روی خطتان می‌آید و گاهی این اختلالات و اشتباهات به‌گونه‌ای است که باعث سوءتفاهم بین خانواده‌ها می‌شود، اما این تنها اختلال موجود نبوده و علاوه برتداخل در تماس و خط رو خط‌های مکرر، برگشت صدا، بوق‌های اشغالی مداوم، قطعی حین مکالمه، عدم ارسال بموقع پیام کوتاه و خارج شدن از شبکه از جمله مشکلاتی است که همه شهروندان به نوعی درگیر آن می‌شوند.

به نوشته این روزنامه دلیل این امر، عمدتا توسعه و ارتقای تجهیزات و در حال حرکت بودن شبکه سیار اعلام شده است و بارها وعده داده شده است که با بهینه‌سازی شبکه همراه اول، مشکل حل خواهد شد اما با این وجود به نظر می‌رسد با گذشت زمان وعده داده شده مشکل اختلال همچنان پا برجاست.

جام جم تاکید کرده بنا بر وعده مسوولان وزارت ارتباطات قرار بود بهینه‌سازی شبکه تلفن همراه تا اردیبهشت 88 به اتمام برسد و پس از آن مشترکان بدون هیچ‌گونه اختلالی بتوانند ارتباط بگیرند اما بهینه‌سازی این شبکه به‌طول انجامید و به نظر می‌رسد این انتظار حالا حالاها ادامه داشته باشد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.