نخستین رویارویی دو برادر در تاریخ جام جهانی فوتبال

نخستین رویارویی دو برادر در تاریخ جام جهانی فوتبال

برای نخستین بار در تاریخ جام جهانی فوتبال دو برادر در پیراهن دو تیم ملی مختلف در رقابت های آفریقای جنوبی به مصاف یکدیگر می روند: جروم بوآتنگ در پیراهن تیم ملی آلمان، و کِوین پرینس بوآتنگ در ترکیب ملی‌پوشان فوتبال غنا.

جروم (راست) و کوین‌پرینس بوآتِنگ

 یکی از نکات پرحاشیۀ جام جهانی فوتبال ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی از هفته‌ها قبل از آغاز این مسابقات، نبرد برادران بوآتنگ در چهارچوب دیدارهای مرحلۀ گروهی میان تیم‌های ملی فوتبال آلمان و غنا در گروه ۴ به شمار می‌رود. شامگاه روز چهارشنبه (۲۳ ژوئن/ ۲ تیر) برادری و دوستی میان جروم و کوین‌پرینس به‌طور موقت متوقف می‌شود.

اما وقوع چنین اتفاق بی‌نظیری چگونه امکان پذیر شد؟ برداران بوآتنگ که متولد پایتخت آلمان، برلین هستند، ریشۀ پدری مشترکی دارند. پرینس بوآتنگ از مهاجران غنایی‌تبار در کشور آلمان است که با همسر آلمانی خود در سال ۱۹۸۷ میلادی صاحب فرزندی به نام "کوین‌پرینس" شد. "پرینس" پس از تولد "کوین‌پرینس" از مادر این فرزند جدا شد و با همسر بعدی خود در سال ۱۹۸۹، دیگر پسر خود "جروم" را به دنیا آورد.

دوران کودکی و نوجوانی در برلین

کوین‌پرینس بوآتنگ، بازیکن تیم "پورت ماث" انگلستان و تیم ملی غنا

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  کوین‌پرینس بوآتنگ، بازیکن تیم "پورت ماث" انگلستان و تیم ملی غناعشق جروم و کوین‌پرینس به فوتبال به دوران کودکی این دو برادر و "فوتبال خیابانی" در منطقه‌های "ودینگ" و "ویلمِرزدورف" در شهر برلین بر می‌گردد: کوین‌پرینس زیر پر و بال مادر خود در ناحیۀ مهاجرنشین ودینگ، با محدودیت‌های اقتصادی و اجتماعی فراوانی سنین کودکی و بلوغ را سپری کرد؛ در حالی که مادر جروم با پسر خود ساکن ناحیۀ مرفه‌نشین‌تر ویلمِرزدورف بود و به پیشرفت فرزند خود در امور درسی و مدرسه توجه خاصی داشت. در واقع زندگی جروم بر خلاف کوین‌پرینس فقط از بازی فوتبال تشکیل نمی‌شد.

فوتبال سرانجام برای کوین‌پرینس نه تنها نقش مبارزه با فقر و بی‌آیندگی را ایفا کرد، بلکه باعث اتحاد مجدد وی با برادر خود جروم شد. برادران بوآتنگ میان سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ در کنار هم در تیم‌های نوجوانان و پایه‌ای هرتا برلین توپ زدند. استعداد سرشار کوین‌پرینس و جروم به سرعت مد نظر "گوهریابان" فوتبال آلمان قرار گرفت و این دو فوتبالیست به تیم‌های ملی جوانان آلمان نیز دعوت شدند.

کوین‌پرینس برای تیم‌های ملی جوانان زیر ۱۶ سال، زیر ۱۷ سال، زیر ۱۹ سال، زیر ۲۰ سال و زیر ۲۱ سال آلمان در مجموع ۳۷ بار به میدان رفت و ۸ گل نیز به ثمر رساند. جروم هم پیراهن تیم‌های ملی زیر ۱۹ سال و زیر ۲۱ سال آلمان را ۳۴ دفعه به تن کرد و ۳ بار نیز به فهرست گلزنان این تیم‌ها پیوست.

فوتبال حرفه‌ای

از چپ به راست: ماریو گومز، آرنه فریدریش، پیوتر تروخوفسکی و جرومی بوإتنگ، بازیکنان تیم ملی فوتبال آلمان در فرودگاه فرانکفورت و در حال سوارشدن به هواپیمایی که آنان را به آفریقای جنوبی می‌برد

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  از چپ به راست: ماریو گومز، آرنه فریدریش، پیوتر تروخوفسکی و جرومی بوإتنگ، بازیکنان تیم ملی فوتبال آلمان در فرودگاه فرانکفورت و در حال سوارشدن به هواپیمایی که آنان را به آفریقای جنوبی می‌بردکوین‌پرینس نخستین تجربۀ خود را در فوتبال حرفه‌ای با تیم بزرگسالان هرتا برلین در بوندس‌لیگا کسب کرد. وی سپس در فاصله‌ی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ با تیم انگلیسی "تاتِنهام" در لیگ برتر انگلیس بازی کرد. کوین‌پرینس پس از بازگشت موقت به بوندس‌لیگا و حضور در ترکیب تیم بوروسیا دورتموند، در نیم‌فصل دوم ۲۰۰۸-۲۰۰۹ دوباره به فوتبال انگلیس و تیم "پورت ماث" ملحق شد. وی با این تیم مقام نایب‌قهرمانی جام حذفی باشگاه‌های انگلیس در فصل اخیر (۲۰۰۹-۲۰۱۰) را کسب کرد.

اما جروم در سن ۱۸ سالگی از هرتا برلین به تیم فوتبال هامبورگ انتقال یافت. وی در ۳ فصل متوالی در بوندس لیگا با پیراهن هامبورگ به میدان رفت و با اقتدار پست ثابت خود را در ترکیب اصلی و در قالب خط دفاعی شمال‌نشینان آلمان تصاحب کرد.

جروم در تابستان سال ۲۰۰۹ به بزرگترین موفقیت خود در جهان فوتبال رسید و با همراهی اشکان دژآگه، فوتبالیست ایرانی، در قالب تیم ملی فوتبال جوانان زیر ۲۱ سال آلمان، قهرمان جام ملت‌های اروپا شد. او از این پس در لیست بازیکنان یوآخیم لوو، سرمربی تیم ملی فوتبال بزرگسالان آلمان، نیز قرار گرفت. 

بازی برای تیم‌های ملی آلمان و غنا

اما چرا کوین‌پرینس بوآتنگ از لیست تیم‌های ملی آلمان حذف شد؟ پاسخ به این پرسش را می‌توان در عدم هماهنگی این بازیکن با نظم و انضباط لازم در فوتبال آلمان یافت. گفته می‌شود که بی‌دقتی، خشونت در رفتار و ضعف در تفکرات تیمی از خصلت‌های شخصی کوین‌پرینس به شمار می‌روند. این خصوصیات اخلاقی سرانجام مانع ادامۀ فعالیت وی در پیراهن عقاب‌پوشان آلمان گردید.

خبر فاصله‌گیری مسئولان فوتبال ملی آلمان از کوین‌پرینس بوآتنگ به گوش فدراسیون فوتبال کشورغنا نیز رسید و "شیرهای سیاه" غنا با ارسال نامۀ درخواستی به فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، سرانجام جواز حضور این هافبک دفاعی را در ترکیب تیم ملی غنا در جام جهانی ۲۰۱۰ دریافت نمودند.

بدین ترتیب رویارویی دو برادر در پیراهن دو تیم ملی متفاوت، برای نخستین بار در تاریخ فوتبال جهان، به طور رسمی قطعی شد.

خطای کوین‌پرینس و خداحافظی بالاک از جام جهانی

صحنه‌ای که در آن کوین‌پرینس بوآتنگ، میشائل بالاک را از حضور در احتمالا آخرین جام جهانی دوران بازیگری‌اش محروم کرد

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  صحنه‌ای که در آن کوین‌پرینس بوآتنگ، میشائل بالاک را از حضور در احتمالا آخرین جام جهانی دوران بازیگری‌اش محروم کردخطای سنگین کوین‌پرینس بوآتنگ از پورت ماث، بر روی میشائل بالاک، از چلسی، در فینال جام حذفی باشگاه‌های انگلیس در روز پانزدهم ماه مه، عاقبت شوک‌آوری برای این دو بازیکن به همراه داشت: پارگی رباط غوزک پای بالاک، حضور کاپیتان تیم ملی آلمان در جام جهانی را غیرممکن کرد.

از سوی دیگر تصاویر تلویزیونی حاکی از عمدی‌بودن خطای کوین‌پرینس بودند و موجب ایجاد جو "ضد بوآتنگی" در جامعۀ آلمان شدند. اما به محض تمرکز نگاه‌ها بر روی جروم، برادر "بی‌گناه" کوین‌پرینس، یوآخیم لوو، سرمربی، و میشائل بالاک علنا از مطبوعات و مردم آلمان خواستند که از نسبت‌دادن این موضوع به جروم بوآتنگ خودداری کنند. 

حاشیه‌های فراوان، دیدار تیم‌های ملی آلمان و غنا در روز ۲۳ ژوئن را به یکی از جذاب‌ترین بازی‌های تاریخچۀ جام جهانی بدل کرده است. آیا کوین‌پرینس در این بازی بار دیگر روحیه جامعۀ فوتبال آلمان را جریحه‌دار خواهد کرد و به نامحبوب‌ترین فرد سال ۲۰۱۰ در کشور آلمان تبدیل خواهد شد؟ پاسخ به این پرسش ساعت ۲۲ و ۲۰ دقیقه روز مسابقه (به وقت اروپای مرکزی) مشخص می‌شود.

robinhoodd - استرا لیا - ملبورن
دوس دارم غنا ببره..
شنبه 22 خرداد 1389

naslesookhteh - ایران - تهران
حیف شد بالاک نیست.
شنبه 22 خرداد 1389

porharfi - هلند - آرنم
کجا میشه دو تا برادر همخون را بایک کارآکتر یافت؟؟؟. برادران ملاها ..پاسخ دهید..!!! همه تان یه جورایی با هم برادرید!!!!!!!!!!
شنبه 22 خرداد 1389

dokhtare_ariaei - ایران - سمنان
چه جالب
یکشنبه 23 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.