رویکرد متفاوت به زندانیان مسلمان در بریتانیا

رویکرد متفاوت به زندانیان مسلمان در بریتانیا

اورز از وجود نگاه متفاوت زندانبانان نسبت به زندانیان مسلمان سخن گفته و آن را نکوهیده است

یک کارشناس برجسته بریتانیایی هشدار داده شده که نوع برخورد کارکنان زندان ها با زندانیان مسلمان در این کشور ممکن است زندانیان را به سوی به افراط گرایی سوق دهد.

دیم ان اوورز، سر بازرس زندانها در بریتانیا، در گزارشی آورده است که کارکنان زندان ها به جای آنکه با زندانیان مسلمان همانند سایر زندانیان رفتار کنند نسبت به آنان رویکردی امنیتی در پیش می گیرند که می تواند باعث بروز مشکلاتی پس از آزادی از زندان شود.

در گزارش خانم اوورز آمده است که آموزشی که به ماموران زندان داده می شود باعث شده تا به مسلمانان عمدتا به عنوان افرادی مستعد افراط گرایی نگاه کنند حال آنکه که کمتر از یک درصد از مجموع ده هزار و سیصد مسلمان زندانی در مناطق انگلیس و ولز در این کشور به دلیل اتهامات یا جرایم مرتبط با تروریسم به حبس محکوم شده اند.

خانم اوورز در این گزارش گفته است که طبیعتا ساده لوحانه است اگر تصور شود که در بین این گروه از زندانیان، مسلمانانی نمی توان یافت که دارای دیدگاه های افراطی و بنیادگرایانه هستند یا به هر دلیل، به این گروه از مسلمانان گرایش دارند.

در عین حال، چنین واقعیتی نباید باعث اتخاذ رویکردی امنیتی نسبت به عموم زندانیان مسلمان شود.

در این گزارش، از سازمان نظارت بر خدمات به زندانیان خواسته شده است تا برای برقراری ارتباط موثرتر کارکنان زندان ها با مسلمانان، استراتژی مشخصی تعریف کند به نحوی که زندانبانان با هریک از زندانیان مسلمان به عنوان "یک فرد" با نیازها و مخاطرات خاص خود، و نه به صورت عضوی از یک گروه مجزا و دردسرساز برخورد کنند.

مقامات گفته اند به ماموران در زمینه مسایل مربوط به مذهب آموزش لازم داده می شود

در این گزارش تاکید شده است که بدون تعریف یک چنین استراتژی، این خطر وجود دارد که یک پیش بینی نامطلوب به واقعیت بپیوندد، اینکه تجربه چنین برخوردهایی در زندان باعث ایجاد یا تقویت احساس بیزاری و بیگانگی اجتماعی در برخی از زندانیان مسلمان شود.

به گفته خانم اورز، چنین وضعیتی می تواند باعث شود تا از داخل زندان ها، مردان جوانی وارد اجتماع شوند که احتمال دارد به قانون شکنی روی آورند و یا حتی به بنیادگرایان گرایش یابند و به آنان بپیوندند.

در گزارش سربازرس امور زندان های بریتانیا همچنین آمده است که با وجود نگرش منفی کارکنان زندان ها نسبت به هر رفتار مذهبی، دین اسلام نقشی مثبت و ترمیم کننده در زندگی بسیاری از زندانیان ایفا کرده است.

در واکنش نسبت به این گزارش، فیل وتلی، مدیر سازمان نظارت بر خدمات به زندانیان، وجود رویکردی امنیتی نسبت به زندانیان مسلمان را تکذیب کرده و گفته است که شاخص ترین سیاست این سازمان، در پیش گرفتن برخوردی شایسته و محترمانه با تمام زندانیان، از جمله زندانیان مسلمان ا ست..

آقای وتلی گفته است که در باره موضوعات مربوط به مذهب و دینداری زندانیان، به کارکنان زندان ها آموزش لازم داده شده است.

به گفته او، این آموزش ها به بهبود و پیشرفت قابل توجهی در پاسخگویی به نیازهای مذهبی زندانیان مسلمان انجامیده است.

saeed85 - ایران - تهران
این رفتارهااز کسانی که مدعی حقوق بشر هستند بعید است. یک حقیقت وجود دارد که کشورهای جهان سوم حقوق بشر را برای ملت خود قبول ندارند و کشورهی غربی برای دیگر ملتهای جهان.
جمعه 21 خرداد 1389

hamed2isf - ایران - اصفهان
بله اسلام را نباید به عنوان یک سری احکام عملی و نظری دانست بلکه اسلام در اصل یک ایدئولوژی کامل است. در هیچ دینی همچون اسلام به تمام جوانب زندگی پرداخته نشده. و اما در مورد انگلیس کشوری که تمام رفتارش ناشی از روحیه استعمار گرانه بوده که در تمام تاریخ خود را نشان داده.پیر سیاسی جهان.بین رفتار آنها هم ناشی از همین است.البته ما مسلمان ها هم با رفتار افراطی خود اسلام اصیل را نابود کردیم. اما در آخر به قول مستر هنفر ما از هیچ کشوری مثل ایران بیم نداشتیم زیرا هم فقه شیعه و هم غیرت ملی ایرانیان برای ما دردسر ساز بود... گفته های بالای من اصلا از سر تعصبات سیاسی نبود... پاینده باشید.
شنبه 22 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.