بررسی روزنامه های صبح تهران - چهارشنبه نوزدهم خرداد


بررسی روزنامه های صبح تهران - چهارشنبه نوزدهم خرداد

تیترهای اول

"ترکیب مجلس شاداب، مومن و انقلابی است" به نقل از رهبر جمهوری اسلامی تیتر اول مردم سالاریاست. کیهان و روزنامه جمهوری اسلامی نوشته اند "نیاز امروز کشور همکاری مجلس و دولت است" و رسالت این جمله را از زبان رهبر برگزیده "همکاری صمیمانه مجلس و دولت باید محقق شود".

"همکاری دولت و مجلس فراتر از فعالیت های حزبی باشد" تیتر اول ایران، جوان، حمایت، سیاست روز، جام جم و خراسان است. دنیای اقتصاد نوشته "نیاز امروز همکاری دولت و مجلس"، ابتکار این تیتر را برگزیده "تاکید رهبر انقلاب بر همکاری صمیمانه دولت و مجلس" و جهان صنعت نوشته "نباید در دولت انگیزه نافرمانی از مجلس به وجود آید".

"پاسخ ما به چماق تحریم مشخص است" از زبان رییس دولت تیتر اول ابرار است و تهران امروز از "آخرین هشدار ایران به شورای امنیت" خبر داده است.

"لطفاً کالای بنجل به عراق نفرستید" عنوان اصلی روزنامه پول و "نگرانیم از بازار عراق رانده شویم" تیتر اول آرمان است.

گزیده مقالات

به سود کیست

کاظم اکرمی در مقاله ای در آرمان درباره حوادثی که در سالگرد درگذشت آیت الله خمینی رخ داد نوشته کسانی چون بنده اول تصور کردیم این حرکت بی‌هیچ برنامه‌ای از بعضی افراد نادان سر زده است اما اینک متوجه شدیم که عمق این حادثه تلخ چقدر بوده است؟ اما چه کسانی از این حادثه تلخ سود می‌برند؟

نویسنده آرمان تاکید کرده آیا مردم هند که پس از نیم قرن از درگذشت گاندی هنوز به او احترام می‌گذارند و فلسفه تربیتی او را در دانشگاه‌ها به معلمان آینده خود یاد می‌دهند ما را مردمی بی‌وفا و قدرناشناس نخواهند خواند؟ بنده اگر به جای نمایندگان مجلس بودم قطعا مسئولین برگزارکننده مراسم را جهت ادای توضیح به مجلس دعوت می‌کردم و به سادگی از اشخاص غرض‌ورزی که پیش از بیانات مقام معظم رهبری فرصت سخنرانی به یادگار امام عزیز ندادند، نمی‌گذشتم.

سرمقاله آرمان اضافه کرده به‌‌رغم تلاش‌هایی که در زمینه اسلامی‌تر کردن دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش می‌شود این قبیل حوادث و بی‌تفاوتی برخی از مسئولین نسبت به آنها عامل‌ عمده‌ دوری نسل جوان از انقلاب اسلامی خواهد شد.

باهنر باز هم رییس شد

تهران امروز خبر داده محمدرضا باهنر پس از حذف از هیات رئیسه مجلس در سال سوم کاری مجلس این‌بار در نقش متفاوتی در مجلس ظاهر شد و با رای معنادار اعضای کمیسیون تلفیق به عنوان رئیس کمیسیون تلفیق برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور انتخاب شد .

به نوشته این روزنامه حذف باهنر از هیات رئیسه مجلس هرچند برای حامیان دولت در مجلس شیرین بود ولی این موضوع چیزی نبود که نمایندگان اصولگرای مستقل و منتقد به راحتی ازآن بگذرند‌. آن ها ،پیشنهاد حضور او را برای ریاست کمیسیون برنامه وبودجه ومحاسبات مجلس ارائه کردند تا بعد از تصدی ریاست این کمیسیون بتواند ریاست کمیسیون تلفیق برنامه پنجم توسعه را به دست بگیرد .

تهران امروز افزوده. بررسی برنامه پنجم توسعه در کمیسیونی به ریاست باهنر می‌تواند آغازگر فصل جدیدی در نگاه روابط دولت و مجلس و اختلافات آنها با یکدیگر باشد چرا که باهنر با تقویت استقلال و نگاه انتقادی مجلس به برنامه می تواند باعث واکنش دولت شود.

گرد و غبار خفه کننده

عادل علیبازی در روزنامه ابتکار نوشته گرد و غبار برای چند مین سال متوالی ساکنان غرب و جنوب غرب کشور را آزار می‌دهد به گونه‌ای که تنفس برای آنها بسیار مشکل شده است . سال گذشته هم با وقوع چنین پدیده‌ای و البته با به پایتخت رسیدن آن !! رئیس وقت سازمان محیط زیست کشور در سفری قریب الوقوع به کشور عراق رفت و با انعقاد تفاهم نامه‌ای میان ایران و عراق راههای کاهش و جلوگیری از این وضعیت را بررسی کردند . جالب آنکه این تفاهم نامه فقط سندیت تاریخی دارد نه اثرات اجرایی !! چرا که این روزها شاهد افزایش بیش از پیش این آلودگی در کشور هستیم .

به نوشته این روزنامه رئیس سازمان هواشناسی پیش بینی کرد از فردا توده جدیدی از گرد و غبار استان‌های غربی کشور را تحت تأثیر خود قرار دهد. به گفته وی عراق به دلیل نابودی کشاورزی و مشکل کم آبی به دلیل ایجاد سد آتاتورک توسط ترکیه دچار محدودیت شده و مکان‌هایی که به نوعی فیلتر هوا محسوب می‌شدند در حال حاضر به کانون گرد و غبار تبدیل شده است.

ابتکار نوشته با توضیحات این مقام مسئول می‌شود فهمید که گرد و غبار امسال بدتر از سال قبل است .موضوعی که می‌تواند سلامت انسانها را تهدید کند . وظیفه سازمانهای مسئول در این مورد چیست؟ سازمان حفاظت از محیط زیست چه کرده است و چه می‌کند؟ وزارت خارجه چه تلاش‌هایی را برای تعامل میان نهادهای مسئول ایرانی و عراقی به عمل آورده است؟ مردم چه باید بکنند؟ آیا می‌شود نفس نکشید؟

این بازار هم از دست می رود

غزال بابایی‌ در سرمقاله جهان صنعت نوشته سال‌هاست از فروپاشی شوروی و تولد انبوهی کشور در منطقه‌ای تحت عنوان آسیای میانه می‌گذرد. کشورهایی که روزگاری جزیی از ایران بوده‌اند و هنوز ایران بسیاری از آنها را پاره تن خود می‌داند، به جای آن که بازار کالاهای ایرانی باشد، پذیرای انبوهی گردشگر ایرانی است که در جست‌وجوی کالای ترکی و چینی بازارهای این کشورها را زیرورو می‌کنند.

به نوشته این مقاله در افغانستان نیز وضع بهتر از این نبود. بازار افغانستان هم بالاخره تن به حرکت خزنده چینی‌ها و پاکستانی‌ها و ترک‌ها داد و حالا نوبت عراق است که بزرگ‌ترین خریدار کالاهای ایرانی محسوب می‌شود، اما کم‌کم بی‌برنامگی‌ها در حال خودنمایی است.

جهان صنعت نوشته کم نیستند بازرگانان عراقی که از بدقولی طرف ایرانی می‌نالند. کالاها به موقع نمی‌رسند، خرید از ایران پایدار نیست و ایرانی‌ها به تعهدات خود عمل نمی‌کنند اینها گوشه‌هایی از گلایه عراقی‌هایی است که هنوز از تاجران ایرانی کالا می‌خرند.

بزرگترین خریدار

حمید حسینی در سرمقاله روزنامه پول نوشته عراق به عنوان بزرگ‌‌ترین خریدار کالای ایرانی شریک اول صادراتی کشور به شمار می‌رود. رسیدن به این سطح از مبادلات نتیجه‌ تلاش مجموعه‌ فعالان اقتصادی یعنی صا‌در‌کنند‌گان و گمرک، مسئولان دیپلماسی و سایر دست‌اندرکاران است.

سرمقاله پول اضافه کرده در رابطه با عراق ما از یک الگوی ویژه برای توسعه مبادلات تجاری استفاده کردیم که بسیار موثر بود و شایسته است به عنوان یک الگو از طرف نظام مورد حمایت جدی قرار بگیرد و ما شاهد گسترش این الگو به سایر بازار‌ها نظیر روسیه، چین،‌هند، و حتی عربستان سعودی‌ باشیم.

این بازرگان موفق اظهار عقیده کرده که با حضور سفیر تازه ایران در عراق و با توجه به سوابقی که در عراق دارد و نفوذ او در دستگاه دیپلماسی که باعث شده مسئولان دولتی نیز با اعتماد کامل توصیه‌ها و تصمیمات او را پذیرفته و اجرا کنند، موفقیت بیشتر در انتظار بازرگانان ایرانی باشد.

وضعیت بد اقتصادی

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود با تاکید بر این که وضعیت اقتصادی کشور خوب نیست نوشته کمبود شدید نقدینگی در بنگاه‌های تولیدی و خدماتی. با اجرای سیاستهای انضباطی بانک مرکزی که در واکنش به افزایش شدید نرخ رشد نقدینگی در سالهای 85 و 86 از اواسط سال 87 آغاز شد، بسیاری از بنگاه‌های تولیدی کشور در جنبه‌های مختلف دچار مشکل کمبود نقدینگی شدند. رکود در بخش مسکن و ساخت و ساز. اگرچه مسئولان بخش مسکن و خصوصا وزیر مسکن از پذیرش.این مسئله ابا دارند.

به نظر این روزنامه ادامه رکود که ناشی از کمبود میل به خرید در پی انتظار کاهش بیشتر قیمتها و همچنین فاصله پرنشدنی قدرت خرید و قیمتهای فعلی است، تولید کنندگان را در این حوزه از فعالیت باز می‌دارد و با اینکه چنین سیاستی در مقطع فعلی، بازار مسکن را در آرامش فرو برده ولی این سکوت در آینده نه چندان دور طوفانی از کمبود مسکن و افزایش قیمت را به دنبال خواهد داشت.

روزنامه جمهوری اسلامی در مورد بیکاری نوشته اگرچه نرخ بیکاری براساس آمارهای رسمی طی 6 ماه گذشته افزایش معنی‌داری نداشته است، اما آمار نگران کننده این معضل در نسل جوان و در برخی استانهای کشور، لزوم اتخاذ تدابیر جدی تری را نمایان می‌سازد. به عقیده کارشناسان تصحیح نگاه به مقوله اشتغالزایی که مستلزم کاهش نقش دولت به عنوان مسئول شغل آفرینی و بازگرداندن این نهاد به جایگاه تسهیل کننده فضای کسب و کار است، شاه کلید حل معضل بیکاری است.

در پایان این مقاله آمده انکار معضلات اقتصادی، مشکلی را حل نمی‌کند کما اینکه اظهار ناامیدی کردن از امکان حل این معضلات نیز راه درستی نیست. به نظر می‌رسد اقتصاد کشور به همتی والا و اراده‌ای قوی برای معالجه نیاز دارد، کاری که اگر امروز انجام نشود فردا برای آن دیر است.

اعتراض در بازار تهران

محمد عدلی در گزارشی در تهران امروز نوشته یک سال و نیم از غائله اعتصاب بازاریان تهران، اصفهان، مشهد و چند شهر بزرگ دیگر گذشته است که از بازار بزرگ تهران خبر تعطیلی راسته کیف‌فروشان درز می‌کند. شیوه سنتی اعتراض در بازار بار دیگر به عاملی برای بازپس‌گیری حقوق میدان‌داران اقتصاد خرد بدل شد و بازاریان بار دیگر به سبک اسلاف خود، اعتراض‌شان را با تعطیلی حجره‌ها در بازار تهران نشان دادند.

به نوشته این گزارشگر حدود 200 سراجی روز گذشته در اعتراض به فعالیت افغانی‌ها در تولید کیف و عدم توان رقابت با این تولیدکنندگان، حجره‌هایشان را در راسته «مشیر خلوت» بازار بزرگ تهران تعطیل کردند تا با این اعتصاب دسته جمعی، خاطره اعتصاب بازاریان در برابر قانون مالیات بر ارزش افزوده را زنده کنند هرچند که پیش از اوج‌گیری این شیوه اعتراض در سال 87، سابقه تعطیلی بازار به پیش از انقلاب بازمی‌گشت اما بازاریان و تولیدکنندگان کیف که دیگر قدرت ادامه رقابت با سراجان افغانی را نداشتند، دست از فعالیت کشیدند و مدت این تعطیلی را تا اطلاع ثانوی اعلام کردند.

یکی از معترضان به تهران امروز گفته حضور افغانی‌ها در بازار که بیشتر در چهارراه سیروس فعال هستند، در حالی رخ می دهد که مسوولان عملا دست روی دست گذاشته‌اند تا افاغنه بی صدا بازار را تسخیر کنند. البته در در مقاطعی با دستور مراجع چند صنف غیر مجاز افغانی هم پلمب شد اما باز هم دوباره پلمب‌ها بدون مجوز شکسته شد وافاغنه دوباره شروع به کار کردند.

کارون بیماری زا

حمایت در گزارشی نوشته کارون پرآب‌ترین و بزرگ‌ترین رود ایران به طول 890 کیلومتر در مسیر خود از بالادست و سرچشمه‌های پاک و زلالش تبدیل به منبع آلودگی و عامل بیماری‌زا در پایین دست شده است.روستاهای شوشتر به دلیل نداشتن آب سالم آشامیدنی مشکلات جدی داشته و برخی از روستاها به همین دلیل، خالی از سکنه شده‌اند، برخی دیگر مانند روستای "درخزینه" بخش زیادی از سکنه خود را از دست داده‌اند.

به نوشته این روزنامه 56 روستا که همگی از مشکلات آب رنج می‌برند و دارای آب شرب مناسب نیستند و حتی برخی از روستاها مستقیما آب مورد نیاز خود را از رودخانه برداشت می‌کنند به این دلیل آب استفاده شده مردم در برخی از روستاها حتی ناسالم و بیماری زاست.

بخشدار مرکزی شوشتر با تاکید بر اینکه در پایین‌دست روستاهای حاشیه گرگر آب رودخانه به گندآب تبدیل می‌شود، به گزارشگر حمایت گفته در منطقه "بندقیر" که رودخانه گرگر و شطیط به هم متصل می‌شوند آب در رودخانه گرگر، گندآب است این درحالی است که همین منبع آب مورد استفاده مردم در بالا دست بوده که باعث ایجاد بیماری‌های بسیار زیادی می‌شود. وی با اشاره به برخی از بیماری‌هایی ناشی از آب می‌افزاید: در سال‌های گذشته در برخی از روستاهای شهرستان شوشتر به دلیل استفاده از آب ناسالم مردم به بیماری‌های گوارشی مبتلا شدند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.