شورای امنیت تحریم ایران را به رای می گذارد

شورای امنیت تحریم ایران را به رای می گذارد

پیش نویس این قطعنامه از ایران می خواهد غنی سازی اورانیوم را متوقف کند

شورای امنیت سازمان ملل متحد چهارمین قطعنامه تحریم ایران را چهارشنبه صبح به وقت نیویورک به رای می گذارد.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته است که مجازات های مندرج در این قطعنامه "مهم ترین" تحریم هایی خواهد بود که ایران با آن مواجه شده است.

وی که به اکوادور در آمریکای لاتین سفر کرده، "میزان وحدتی" که در جامعه بین المللی در قبال ایران ایجاد شده را بسیار مهم ارزیابی کرد.

دیپلمات ها پیش بینی کرده اند که ترکیه، برزیل و لبنان، از اعضای غیردائم شورای امنیت به این قطعنامه رای مثبت ندهند. معلوم نیست که رای این سه کشور ممتنع خواهد بود یا منفی.

شورای امنیت سال گذشته قطعنامه ۱۸۸۷ خود علیه ایران را با ۱۴ رای موافق در برابر رای ممتنع اندونزی تصویب کرد. قطعنامه های قبل از آن همگی به اتفاق آرا تصویب شده بود.

محمد خزاعی، سفیر ایران سازمان ملل متحد در مصاحبه با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) تصویب احتمالی این قطعنامه را "اشتباهی بزرگ" دانسته است.

به گفته او: "از نظر ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران این اقدام عجولانه راه تعامل را از مسیر طبیعی خود منحرف کرده و نشان دهنده آن است که طرف های مقابل، راه تقابل را برگزیده ‌اند که در این صورت تهران راهی جز برخورد مناسب با راه دوم را نخواهد داشت."

کلود هلر، رئیس دوره ای شورای امنیت گفته است که نمایندگان ۱۵ کشور عضو این نهاد چهارشنبه ساعت ۱۰ صبح به وقت نیویورک، برای به رای گذاشتن قطعنامه در مقر سازمان ملل متحد دیدار خواهند کرد.

تحریم شرکت های سپاه

پانزده شرکت سپاه از جمله قرارگاه خاتم الانبیاء آن در فهرست تحریم ها قرار گرفته اند

نسخه ای از متن کامل پیش نویس این قطعنامه و پیوست های آن که حاوی اسامی افراد و شرکت های ایرانی مشمول مجازات هاست به دست بی بی سی رسیده است.

فردی بنام جواد رحیقی که یکی از مدیران برنامه اتمی ایران معرفی شده است و نیز ۴۰ شرکت و موسسه ایرانی که به ارتباط داشتن با برنامه های اتمی و موشکی ایران متهم شده اند، در فهرست تحریم های احتمالی قرار دارند.

قرارگاه سازندگی خاتم الانبیای سپاه و چهار موسسه زیرمجموعه آن بنام های مکین، رهاب، فاطر و مهندسین مشاور ایمن سازان نیز در فهرست تحریم های احتمالی شورای امنیت قرار داده شده اند.

دولت آمریکا در ماه مه امسال این نهادها و نیز سرتیپ رستم قاسمی، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا را تحریم کرده بود. این قرارگاه در پروژه های کلان فعال است و بر اساس گزارش ها فعالیت هایش در صنایع نفت و گاز ایران را گسترش داده است.

مجتمع صنعتی امین، گروه صنایع تسلیحاتی، صنایع فراساخت، صنایع شهید خرازی و صنایع شهید ستاری نیز مشمول تحریم های احتمالی شده اند.

خط کشتی رانی جنوب نیز یکی از سه نهاد زیرمجموعه خطوط کشتیرانی ایران است که در این قطعنامه در فهرست تحریم ها قرار دارد.

در صورت تصویب قطعنامه، دارایی های این شرکت ها در بانک های خارجی باید مسدود شود و آن ها با ممنوعیت سفرهای بین المللی مواجه خواهند شد.

اقدام کشورها

محمود احمدی نژاد تحریم ایران را بی فایده می داند

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، تاکید کرده است که تصویب این قطعنامه زمینه قانونی را برای تحریم بیشتر ایران فراهم خواهد کرد.

او گفت: "معتقدم برخی کشورها آماده اند فورا (علیه ایران) اقدام کنند."

انتظار می رود اتحادیه اروپا پس از شورای امنیت بطور جداگانه تشدید تحریم ها علیه ایران را در دستور کار خود قرار دهد.

کنگره آمریکا نیز در نظر دارد قانون تحریم گسترده ای که شامل تحریم شرکت های تامین کننده بنزین ایران می شود را پس از وضع تحریم های شورای امنیت به تصویب برساند.

وزیردفاع آمریکا که به لندن سفر کرده است گفت: "فکر نمی کنم ما فرصت جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای را از دست داده باشیم."

وی گفت هدف این قطعنامه ترکیب کردن فشارهای بین المللی با مذاکره برای تغییر خط مشی اتمی ایران است.

ایران برنامه اتمی خود را صلح آمیز می داند. محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران به قدرت های بزرگ هشدار داده است که اگر قطعنامه جدید تصویب شود، "جواب آنها از قبل مشخص است."

آقای احمدی نژاد که برای شرکت در اجلاس سیکا (امنیت و اعتمادسازی در آسیا) به ترکیه سفر کرده، در یک نشست مطبوعاتی در استانبول گفت: "نشست تهران یک فرصتی را در اختیار آمریکا و متحدانش قرار داد و ما امیدوار بودیم و هستیم که آنها از این فرصت ها استفاده کنند و می گوییم که این فرصت ها تکرار نخواهد شد."

اشاره رئیس جمهوری ایران به توافق بر سر تبادل سوخت هسته ای برای راکتور تحقیقاتی تهران بود که ماه گذشته میلادی با تلاش ترکیه و برزیل به دست آمد.

تحریم های جدید

پیش نویس این قطعنامه ایران را موظف می کند که ساخت تمام مراکز غنی سازی اورانیوم یا تاسیسات اتمی آب سنگین ( مراکز پلوتونیوم) را متوقف کند و از ساخت تاسیسات مشابه خودداری کند.

مجازات های مندرج در این سند عبارتند از:

  • فعالیت های اتمی تجاری ایران در خارج از جمله هرگونه شرکت در طرح های استخراج اورانیوم در کشورهای دیگر یا شرکت در تولید مواد یا تکنولوژی های اتمی در خارج را ممنوع می کند.
  • دولت های دیگر را موظف می کند که از حضور دولت ایران و اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی در موارد فوق جلوگیری کنند.
  • کشورها را موظف می کند که از انتقال مستقیم یا غیرمستقیم هشت نوع سلاح سنگین از جمله تانک، خودروهای زره ای، هواپیماهای جنگی، هلیکوپترهای تهاجمی، کشتی های نظامی و سیستم های موشکی به ایران جلوگیری کنند.
  • منع فعالیت های ایران در خصوص تولید موشک های بالستیک با توانایی حمل کلاهک هسته ای.
  • منع آزمایش های موشکی ایران که در آن از تکنولوژی بالستیک استفاده شده باشد.
  • کشورها را موظف می کند که از ورود شمار دیگری از مقام های ایران به قلمروی خود جلوگیری کنند و دارایی های تعداد دیگری از افراد و شرکت های ایرانی را در فهرست تحریم ها برای مسدود شدن قرار می دهد.

این قطعنامه همچنین خطوط کشتیرانی ایران را هدف قرار می دهد:

  • از دولت ها می خواهد تمام محموله های هوایی و دریایی که به ایران فرستاده می شود یا از آن خارج می شود را در فرودگاه ها، بنادر و آب های قلمروی خود در صورتی که بر این باور باشند که آن محموله ها حاوی مواد اتمی، موشکی یا نظامی ممنوع اعلام شده است، بازرسی کنند.
  • به کشورها اجازه می دهد محموله های دریایی ایران را بر اساس قوانین بین المللی در آب های آزاد بازرسی، توقیف و حتی در صورت لزوم نابود کنند.
  • به کشورها اجازه می دهد از تامین سوخت یا ارائه خدمات دیگر به کشتی های ایران یا کشتی های خارجی حامل محموله های "غیرقانونی" ایران خودداری کنند.
  • از کشورها می خواهد "مراقب" مبادلات مالی اشخاص یا شرکت ها با افراد و کمپانی های ایرانی از جمله شرکت های وابسته به سپاه پاسداران یا خطوط کشتیرانی ایران باشند.
  • از کشورها می خواهد "مراقب" مبادلات مالی بانک های ایرانی از جمله بانک مرکزی این کشور باشند تا از مبادلاتی که مربوط به فعالیت های اتمی حساس ایران یا سیستم های پرتاب کلاهک های هسته ای این کشور می شود، جلوگیری کنند.
  • از کشورها می خواهد که با اتخاذ تدابیر لازم از افتتاح شعبه ها و نمایندگی های بانک های ایران در قلمروی خود در صورتی که معتقدند چنین شعبی با فعالیت های اتمی ایران ارتباط دارند، جلوگیری کنند.
طاطا - ایران - ایران
دست به دعا برداریم تا تحریم ها قطعی بشه
چهار‌شنبه 19 خرداد 1389

robinhoodd - استرا لیا - ملبورن
ای بابا اینام خودشونو مچل کردن..
چهار‌شنبه 19 خرداد 1389

alireza_m - قطر - دوحه
بد بخت ایران ...
چهار‌شنبه 19 خرداد 1389

iraneslam89 - کلمبیا - کلمبیا
طاطا - ایران - ایران . . بدبخت فلک زاده چه به توی (؟) می رسد .تو بر اگر دعایت مستجاب می شود دعا کن خداوند به راه راستت هدایت کند آن هم اگر مورد قبول گردد. ایران پیروز است دشمنان ایران نابود و نابودتر انشا الله( مرگ بر کلیه آنهایی که بر ضد ایران و ایرانیان قدم نادرست و بر ضد ایران اقدام غلط انجام می دهند
چهار‌شنبه 19 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.