آیا در انتخابات ریاست جمهوری تقلب شد؟ - قسمت دوم


آیا در انتخابات ریاست جمهوری تقلب شد؟ - قسمت دوم

منتقدان دولت ایران در هفته های خبرساز پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در اثبات آنچه "تقلب در انتخابات" می خواندند، به ذکر دلایل مختلفی پرداختند. بخشی از این دلایل، بر گزارش های ستادهای انتخاباتی رقبای محمود احمدی نژاد مبتنی بود.

فایل صوتی آیا در انتخابات ریاست جمهوری تقلب شد؟ قسمت دوم

منتقدان، از جمله "اخراج گسترده ناظران انتخاباتی میرحسین موسوی و مهدی کروبی از سر صندوق های رای"، چاپ بیش از ۱۴ میلیون "برگه رای اضافی" (با شماره سریال) و انتشار "میلیون ها برگه رای اضافی" (بدون شماره سریال) پیش از انتخابات را مورد توجه قرار دادند، و پرسیدند که چرا با وجود این تعداد برگه رای اضافی، کمبود برگه های اخذ رای در روز انتخابات در سطح "هزاران صندوق" باعث توقف رای گیری در پیش از ظهر شد؟

آنان از سوی دیگر، فعالیت حدود ۱۴ هزار "صندوق سیار"، معادل یک سوم تعداد کل صندوق های رای را -که امکان نظارت بر آنها توسط رقبا ناچیز بود- شبهه دار دانستند؛ به ویژه آنکه میزان آرای محمود احمدی نژاد در این صندوق های سیار، به وضوح بالاتر از آرای وی در صندوق های ثابت بود.

این گروه از ایرادهای منتقدان دولت به انتخابات، بر شواهدی متکی بودند که توسط ستادهای انتخاباتی ارائه می شدند وزارت کشور و شورای نگهبان آنها را از اساس رد می کردند.

اما منتقدان دولت در کنار این گروه از شواهد، دلایل دیگری را هم برای اثبات تخلف در انتخابات مطرح کردندکه نه بر ادعاهای ستادهای انتخاباتی، که بر اطلاعات منتشر شده از سوی خود دولت و حامیان آن مبتنی بودند.

در این گزارش هشت قسمتی  به بررسی این دسته از شواهد می پردازیم.

5 - صندوق هایی با صد در صد رای برای احمدی نژاد

یکی دیگر از ابهامات منتقدان انتخابات ریاست جمهوری دهم، به صندوق هایی مربوط می شد که تقریبا به تمامی با نام آقای احمدی نژاد پر شده بودند.

به طور مشخص، مطابق ارقام و اطلاعات منتشر شده توسط وزارت کشور، در۲۲۳۳ صندق رای، درصد آرای محمود احمدی نژاد بالای ۹۵ بود.

از میان این صندوق ها، در ۳۰۷ صندوق آرای احمدی نژاد حتی از ۹۹ درصد فراتر می رفت، و در ۱۰۳ صندوق، ۱۰۰ درصد می شد.

کمیته حفاظت از آرای میرحسین موسوی، در گزارش تفصیلی خود در مورد "تخلفات انتخاباتی"، مشخصات تعدادی از این صندوق ها را به چاپ رساند.

آرای صد در صدی محمود احمدی نژاد در تعداد زیادی از صندوق ها، به معنی آن بود که حتی "ناظران انتخاباتی" سه نامزد دیگر نیز به او رای داده بودند. طرفداران آقای احمدی نژاد این پدیده را نشان دهنده محبوبیت بالای نامزد مورد علاقه خود می دانستند

به عنوان نمونه در شهرستان دلفان استان لرستان، حداقل ۱۹ صندوق وجود داشت که حتی یک رأی باطله نداشتند و میزان رأی احمدی نژاد در آنها بین ۷۵ تا ۱۰۰ درصد بود. در اکثر این صندوق ها تعداد آرای کروبی و رضایی که خود لر بودند صفر یا یک بود. در برخی صندوق ها نه رأی باطله ای وجود داشت و نه هیچ یک از نامزدهای رقیب احمدی نژاد حتی یک رأی آورده بودند. در شهرستان دلفان، میزان مشارکت هم ۱۰۰ درصد بود.

مثال دیگر مربوط به نتایج انتخابات شهرستان عنبرآباد استان کرمان بود. در این شهرستان، میزان آرای اخذ شده معادل ۱۱۰ درصد واجدین شرایط بود و براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت کشور، ۹۵ درصد آرا به احمدی نژاد تعلق داشت.

در همین شهرستان، در برخی از صندوق ها تمامی آرا به احمدی نژاد تعلق داشت و سه کاندیدای دیگر دارای هیچ رأیی نبودند. در برخی دیگر از صندوق های این شهرستان نیز، مجموع آرای سه نامزد دیگر تک رقمی بود.

آرای صد در صدی محمود احمدی نژاد در تعدادی از صندوق ها، به معنی آن بود که حتی ناظران سه نامزد دیگر نیز - که برای جلوگیری از تخلف به ضرر نامزد مورد حمایت خود در پای صندوق حضور داشتند - به آقای احمدی نژاد رای داده بودند.

توضیح طرفداران آقای احمدی نژاد در مورد این ابهام، بسیار ساده بود: آنان این پدیده را نشان دهنده محبوبیت بالای نامزد مورد علاقه خود می دانستند، تا حدی که احتمالا، به باور آنها، حتی گروهی از مسئولان مورد اعتماد ستادهای انتخاباتی رقیب هم، در دل خود طرفدار رئیس دولت بودند.

6 - صندوق های حاوی آرای مضرب صد

به عقیده برخی مدافعان نظریه تقلب در انتخابات، گذشته از نتایج آرای شمرده شده توسط وزارت کشور، اعداد اعلام شده در مورد مجموع برگه های رای موجود در بسیاری از صندو ق ها نیز غیر طبیعی بودند.

این ابهام، که کمیته صیانت از آرای میرحسین موسوی با رجوع به نتایج منتشر شده توسط وزارت کشور به آن رسیده بود، مشخصا از آنجا نشات می گرفت که در شمار زیادی از صندوق های رای، تعداد آرای اعلام شده مضربی از عدد صد (مثلا ۹۰۰، ۱۰۰۰، ۱۱۰۰ و ...) بود.

نسبت صندوق های دارای مضرب ۱۰۰ به کل صندوق های رای موجود، در بعضی حوزه های انتخابیه بسیار قابل توجه بود.

این نسبت، مثلا در شهرستان کوهدشت استان لرستان به ۲۹ درصد، در شهرستان سلسله لرستان به ۲۳ درصد، در شهرستان دلفان استان لرستان به ۲۰ درصد ، در شهرستان فلاورجان استان اصفهان به ۱۹ درصد و در شهرستان عنبرآباد استان کرمان به ۱۴ درصد می رسید، در حالی که بر اساس حساب احتمالات، این احتمال تنها یک درصد است.

با توجه به اینکه برگه های رای در مجموعه های صدتایی منتشر می شوند، وجود تعداد زیاد صندوق های رای دارای اعداد مضرب ۱۰۰ در صورتی ممکن بود که در آنها از تمام برگه های در دسترس مسئولان برای نوشتن رای استفاده شده باشد

با توجه به اینکه برگه های رای در مجموعه های صدتایی منتشر می شوند، وجود صندوق های رای دارای اعداد مضرب ۱۰۰ تنها در صورتی ممکن بود که از تمام برگه های در دسترس مسئولان برای نوشتن رای استفاده شده باشد.

بنابر این، صندوق های دارای تعداد آرای مضرب ۱۰۰، در حالت طبیعی باید صندوق هایی می بودند که در محل استقرار آنها، تعداد برگه های رای (در دسته های صدتایی) کلا تمام شده باشد و احتمالا عده ای از رای دهندگان موفق به رای دادن نشده باشند.

این در حالی است که بسیاری از صندوق های دارای آرای مضرب ۱۰۰ دچار چنین وضعیتی نبودند و به علاوه، رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور، از اساس "اتهام" تمام شدن گسترده برگه های رای در سطح گسترده را رد می کرد و آن را منحصر به چند صندوق، آن هم به طور موقت می دانست.

اما این اظهارات با مضرب ۱۰۰ بودن تعداد مجموع آرای موجود در حدود یک چهارم صندوق های برخی حوزه های انتخابیه سازگار نبود.

7 - اعلام آرای متناقض

در بسیاری از استان های ایران، مجموع آرای "شهرستان های" استان (ارائه شده در تاریخ ۲ تیرماه ۸۸ بر روی سایت رسمی وزارت کشور) با مجموع آرای "صندوق های رای" همان استان (ارائه شده در تاریخ ۲۵ خرداد ۸۸ بر روی سایت وزارت کشور) فرق داشت.

این پدیده در ۲۴ استان از ۳۰ استان ایران قابل مشاهده بود و میزان تفاوت آمار اعلام شده برای این استان ها در دو روش فوق، تا ۲۹ هزار رأی می رسید.

منتقدان انتخابات، این پدیده را در کنار شواهد دیگری چون وجود نداشتن آرای باطله در میان نتایج اعلام شده قرار می دادند و از مجموعه آنها، "ساختگی" بودن اعداد اعلام شده توسط وزارت کشور را نتیجه می گرفتند.

منتقدان به ویژه تاکید داشتند که اعلام نتایج ناسازگار، نه فقط در سطح استان ها، که در سطح شهرستان ها هم به طور گستره وجود داشته است.

در حقیقت، تفاوت گسترده مجموع آرای صندوق های مختلف این شهرستان ها با تعداد آرای کلی اعلام شده برای همان شهرستان ها، در ۷۸ شهرستان کشور قابل مشاهده بود که مجموع آرای آنها به ۱۱ میلیون و ۱۷۵۸۵۳ رأی بالغ می شد.

تفاوت گسترده مجموع آرای صندوق های شهرستان ها با تعداد آرای کلی اعلام شده برای همان شهرستان ها، در ۷۸ شهرستان کشور قابل مشاهده بود که مجموع آرای آنها به ۱۱ میلیون و ۱۷۵۸۵۳ رأی بالغ می شد

یک ایراد خبرساز دیگر در زمینه "متناقض بودن" آرای اعلام شده توسط وزارت کشور، به نحوه اعلام آرای محسن رضایی مربوط می شد.

منشا این ایراد آن بود که وزارت کشور، در نهمین نوبت اعلام نتایج انتخابات اعلام کرد که محسن رضایی تا هنگام شمارش ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار برگه رای، حدود ۶۳۰ هزار رای داشته است. اما در دهمین نوبت اعلام نتایج انتخابات، پس از شمارش ۲ میلیون رای دیگر، آرای آقای رضایی نه تنها افزایش نیافت، بلکه با ۴۵ هزار رای کاهش به حدود ۵۸ هزار از مجموع ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار رای رسید.

طرفداران آقای رضایی، که می گفتند می توانند ۹۰۰ هزار نفر از رای دهندگان به او را با ذکر کد ملی معرفی کنند، کاهش غیرطبیعی آرای وی در دو نوبت متوالی اعلام نتایج آرا را نشانه ای از "عددسازی" در مورد نتایج انتخابات می دانستند.

در جبهه مقابل، مدافعان انتخابات "تناقض" های موجود در آرای اعلام شده را در حد اشتباهات سهوی ارزیابی می کردند و در حدی مهم نمی دانستند که کل انتخابات را به زیر سوال ببرد.

8 - ابهامات جدید در هنگام بازشماری آرا

در پی افزایش اعتراضات به نحوه برگزاری انتخابات، شورای نگهبان اعلام کرد که ده درصد از صندوق های رای را به طور تصادفی بازشماری خواهد کرد.

این تصمیم در حالی اعلام شد که پیش از آن، رهبر جمهوری اسلامی صریحا امکان تقلب گسترده در انتخابات را رد کرده بود.

کاندیداهای اصلاح طلب با استناد به چنین اظهار نظرهایی، امکان آن را که نتیجه بازشماری آرا توسط شورا نگهبان بر نتایج کلی انتخابات تاثیر داشته باشد منتفی دانستند و از معرفی نماینده به هیات بازشماری آرا خودداری کردند.

به هر ترتیب، در پی بررسی مجدد تعدادی از صندوق ها توسط شورای نگهبان، خبرگزاری دولتی ایرنا تصاویری را از مراحل بازشماری آرا منتشر کرد که خود به ایجاد ابهامات جدید در مورد انتخابات منجر شدند.

پیش از بازشماری آرا، وزیر وقت اطلاعات "تانخورده" بودن برگه های رای را یکی از نشانه هایی دانسته بود که وجود آن می تواند به اثبات تقلب در انتخابات منجر شود

در تصاویر منتشر شده توسط خبرگزاری ایرنا، تعداد زیادی برگه رای نو و تانخورده دیده می شد که مسئولان شورای نگهبان در حال شمردن آنها بودند.

این در حالی بود که وارد کردن برگه ها به شکاف صندوق رای، بدون تا کردن آنها تقریبا غیر ممکن به نظر می رسید و از قضا پیش از بازشماری آرا هم، وزیر وقت اطلاعات "تانخورده" بودن برگه های رای را یکی از نشانه هایی دانسته بود که وجود آن می تواند نشان دهنده وقوع تقلب در انتخابات باشد.

غلامحسین محسنی اژه ای در ۷ تیر در مصاحبه ای تلویزیونی اظهار داشت که یکی از افراد معتقد به تخلف در انتخابات به او گفته است که صندوق های رای "دو جداره" بوده اند که در طبقه زیرین، از پیش پر بوده و آرای مردم در طبقه بالای صندوق ریخته شده است.

وزیر اطلاعات گفت که در پاسخ به این منتقد توضیح داده است: "مردم به طور معمول برگه های آرا را تا می زنند و به این علت آرا انباشته می شود و اینکه گفته شد برگه های آرا در بخش مخفی صندوق قرار داده شده باید کاملاً صاف و تا نخورده باشد تا مقدار زیادی برگه رأی در آنجا قرار گیرد."

نکته دیگری که در تصاویر منتشر شده از سوی خبرگزاری ایرنا مورد توجه منتقدان قرار گرفت، این بود که در یکی از تصاویر، وجود دستخط هایی بر روی برگه های آرا قابل تشخیص بودند که به عقیده برخی ناظران، مشابه به نظر می رسیدند.

حسین باستانی - بی‌بی‌سی

vahid22 - آلمان - هامبورگ
تقلب؟؟اصلا حرفشو نزن!!جمهوری اسلامی و تقلب؟؟!!
دوشنبه 17 خرداد 1389

sir.amir - انگلستان - منچستر
31 ساله که اینطوره بیاید خودمان را گول نزنیم اگر از روز اول تحریم مکردیم الان این حال و وزمان نبود از قدیم گفتن سگ زرد برادر شغاله اری عزیزان اینها همه وابسته هستن به ان نطام موسوی وکروبی خاتمی احمدی همه در یک تفکر اسلامی هستن باور کنید من طرفدار جنبش سبز مردمی هستم نه جنبش سبز موسوئ از زمان دادن بیانیه هاش باید ازش دور شویم و خودمان را بعنوان مخالفین این نظام تشان دهیم نه فقط احمدی نژاد وخامنه ای زنده باد ایران وایرانی حکومت ایرانی نه اسلامی
دوشنبه 17 خرداد 1389

fosil - ایران - شیراز
برای همه ثابت شده که تقلب شده, فایده نداره نیروی خودمون اینطوری بهدر بدیم و افسوس گذشته را خورد. باید این نیروها را شکل داد و با یک هدف و راه حل مشخص این ضحاک اسلامی را به زانو کشاند, بعنوان مثال:22 هر ماه همه معترضین یک نماد سبز رنگی حمل کنند, و یا شب جمعه به احترام زندانیها و شهدای راه ازادی برقها را خاموش کنند و خیلی از این ابتکارهای اعتراضی
دوشنبه 17 خرداد 1389

بینوایان - ایران - تهران
کاربران گرامی ایرانیان انگلستان برای گرفتن پاسخ بسیاری از شبهات در انتخابات، من چند تا لینک براتون میزارم با دقت بخونید تا اگه شبهه ای براتون وجود داره برطرف بشه. لینک 1 : https://www.irna.ir/View/FullStory/?NewsId=553067 لینک 2 : https://www.rajanews.com/detail.asp?id=37357 اگه بازم سوالی داشتین تا اونجایی که در توانم باشه پاسخ میدم.
دوشنبه 17 خرداد 1389

i.am.the.world - لوکزامبورک - اش
1)میدانید دوستان: ازاد شدن از چیزی, کاملا با ازادی تفاوت دارد. اینطور نیست؟ ببینید: ما میتوانیم از جمهوری اسلامی ازاد شویم اما همچنان در بند باشیم,نه؟ ایا ازاد شدن از دست خامنه ایی و احمدی نژاد معنی یا متضمن ازادی است؟ سئوال را لطفا بفهمید و استین بالا نکشید تا باورها و اما و اگرهای ایدئولوژیکی ردیف کنید. ببینید: 31 سال پیش هم, ما در توهم ازادی به خیابانها ریختیم و سراسر شعارهایمان پر از کلمه ازادی بود. خوب از چه چیز ازاد شدیم؟ ایا به ازادی رسیدیم؟ خواهش میکنم به تله گفتگوهای حقیر و شخصی نیافتید. داریم بدون عقیده و شعار یا گرایش؛ فقط و فقط به انچه که هست نگاه میکنیم. این یک خواب و خیال محال است که ما بدون دیدن و درک مستقیم واقعیتها چیزی را عوض کنیم. هیچ از خودتان سئوال کرده اید که ازادی چیست و چه کیفیتی دارد؟ تا به این سئوال جواب ندهید و به ان وارد نشوید احتمالا در تله و خیال بسر میبرید. میدانید چرا؟ چون حزب؛ گروه؛ جنبش و یا شیادی مثل خمینی و دیگران از راه میرسند و به شما میگویند دنبال من بیا تا تو را به سمت ازادی ببرم!! و اینجاست که شما همه چیزتان را میبازید. نه؟
دوشنبه 17 خرداد 1389

i.am.the.world - لوکزامبورک - اش
2) نمونه این باخت و ورشکستگی کامل 31 سال است که جلوی چشممان است. نه؟ به احتمال خیلی زیاد ما در اولین قدم باید هر انچه را که قرنهاست بدنبالشان میدویم؛ از اول و با حوصله بنشینیم و تعریف کنیم. ازادی یکی از انهاست. ما مرتبا به اسم ازادی فریب خورده و به دست انداز افتاده ایم. مگر نه؟ به اسم مبشران ازادی برای یکعده مرتبا هورا کشیده و انها را به رختخواب خودمان اوردیم تا همه چیزمان را بر باد بدهند و فرزندانمان را به زنجیر بکشند. غیر از این است؟ باز خواهش میکنم به نطق فلسفی و تاریخی دچار نشوید. ایده ردیف نکنید. داریم صاف و ساده به فکتها نگاه میکنیم. در نگاه ساده و ارام هوشیاری و درک نهفته است. خوب: پس باید حتما این کلمه را, ازادی را برای خودمان تعریف کنیم. نه؟ ببینیم ازادی چه چیز نیست. متوجه هستید؟ برای شروع ببینیم چه چیز ازادی نیست؛ تا شاید در این جستجو بفهمیم ازادی چیست. عنایت دارید؟ از خودمان شروع کنیم: ایا وقتی من به حزب, گروه, دسته یا جریان فکری خاصی تعلق دارم ازادم؟ ایا من وقتی قبله دارم؛ و سر در مذهب یا اعتقادی خاص دارم ازادم؟
دوشنبه 17 خرداد 1389

Neda-ye-Iran - انگلستان - لندن
sir.amir - انگلستان - منچستر . 31 ساله که اینطوره بیاید خودمان را گول نزنیم اگر از روز اول تحریم مکردیم الان این حال و وزمان نبود . >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>جمله شما خودشو نقض میکنه! اگه همه مثل جناب عالی تحریم کرده بودن انتخابات رو که هیچ وقت این تحرکات صورت نمیگرفت و همه مخالفین جمهوری اسلامی با هم متحد نمی شدن. با همین رای دادن بود که دستشون رو شد و حالا اینقدر نگران و مضطرب موقعیت خودشون شدن. احمدینژاد و سپاه و کسانی که در این کار نقش داشتن فکر میکردن که این دفعه هم مثل دفعات قبل هست که توی رای مردم دست ببرن و آب از آب تکون نخوره. جالبه که اینقدر آدم غیر متخصص گذاشتن سر کارای مختلف که نتونستن یکی پیدا کنن که نقششون رو طوری طراحی کنه که کسی متوجه نشه. باز صد رحمت به انگلیس و امریکا که وقتی میخوان یه کاری کنن آدم متخصص میارن و ۱۰ سال بر نامه ریزی میکنن که اگه ۵۰ سال بعد کسی فهمید دیگه مهم نباشه...
دوشنبه 17 خرداد 1389

i.am.the.world - لوکزامبورک - اش
3) ایا وقتی من تعهداتی پذیرفته و بر عهده گرفته ام ازادم؟ ایا وقتی برای گروه و رنگ و جریان خاصی هورا میکشم و دل در گرو رهبر و پیشوا دارم ازادم؟ لطفا نه اخلاقیات ردیف کنید و نه کلمات احساسی و سرنافی بنویسید. نگارنده فقط و فقط به نگاه نشسته و سر در هیچ اخور مذهبی یا عقیدتی ندارد. ما میخواهیم با هم ببینیم که ازادی چیست. یقینا تعریفهای زیادی از ازادی کرده و کتابهای بسیاری نوشته اند.ما هم همان تعریفها و کتابها را قورت داده ایم. به همین خاطر همچنین حال و روزی داریم!! ببینید: این کاملا توهم و سراب است که یک رژیم و حکومت ازادی بیاورد. ازادی از درون اغاز میشود. رژیمها ضامن رفتار ازاد و ازادیهای شناخته شده شما هستند. ما ممکن نیست بدون ازادی درون بتوانیم مملکت ازاد یا اجتماعی ازاد بنا کنیم. اجتماعات یا کشورهایی را که شما ازاد مینامید؛ انعکاس و رفتار درونی مردمانش را میبتید. این رفتارها متضمن ازادی هستند و نه دولتها. شادباشید.
دوشنبه 17 خرداد 1389

hirowa - ایران - هیرو
بینوایان - ایران - تهران . به روباهه گفتن شاهدت کیه گفت دمم....
دوشنبه 17 خرداد 1389

black or white - ایران - ایران
خوب دیگه royayeman هم دیگه نیستش که بخواد حرف مفت بزنه !!
دوشنبه 17 خرداد 1389

omidefarda - استرالیا - ملبورن
دولت کودتا مثل سگ دروغ میگه!!! اگه باور نمی کنید برید از خامنه ایی که به زبان سگها تسلط کامل داره, بپرسید!!!?
دوشنبه 17 خرداد 1389

hirowa - ایران - هیرو
sir.amir - انگلستان - منچستر . با موسوی شروع کردیم با موسوی تموم میکنیم .. کسی که مثل مرد پای مردمش وایستاده.و از شماهایی که اولش نبودید اما بعد که اوضاع قاطی پاتی شد مدعی الملک شدید هم خواهش میکنم بعنوان یک هموطن داخل وطن اگه نمیتونید با موسوی کنار بیاید بهتره اصلا دخالت نکنید چون سمپاشی شما دودش فقط به چشم ملت داخل مملکت رفته و بس...
دوشنبه 17 خرداد 1389

بینوایان - ایران - تهران
hirowa - ایران - هیرو// خوب برادر من شما انتظار داری بی بی سی و صدای آمریکا بیاد پاسخ شبهات انتخابات رو بده؟ خوب شما یه شبهه ای به نظام وارد کردی، افراد داخل نظام باید بیان پاسخ شما رو بدن دیگه؟ پس کی باید بده؟ این حرف های احساسی چیه که میزنی به روباهه گفتن شاهدت کیه گفت دمم. ترو خدا دست بردارید! با جمهوری اسلامی مخالفید بگید مخالفم، چرا به دروغ و تهمت به این بزرگی متوسل میشید؟
دوشنبه 17 خرداد 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
omidefarda - استرالیا - ملبورن . لطفا به سگها اهانت نکن. بگو مثل اخوند دروغ میگه.
دوشنبه 17 خرداد 1389

fosil - ایران - شیراز
i am the world, چی نوشتی, سرمون درد گرفت, ملاحظه ماها رو بکن, که میخواهیم چیزی از همدیگر یاد بگیریم و بیصبرانه جمله هات را میخوانیم و چیزی جز نه? گفتن مد نظرم نیامد. انطوریکه فهمیدم, دست روی دست گذاشته و کاری انجام ندهیم چون جزو حزبی / گروهی هستیم و ان حزب خودش مانع رشد ازادی سیاسی ما میشه. اگر توجه کردی بیشتر بچه های سرخورده اسلامی و دیگران چشم دیدن اخوند / پهلوی / مجاهد / فدایی ندارند, و برای ازادی شخصی / اجتماعی خود میجنگند و از سنگی که جلوی پاهایشان انداختند, دارند یک راه مستحکم سنگی فراهم میکنند و مانند تمام مردم دنیا دارای حق " انتخاب " و ازادی شخصی باشند. بهتر از این هستش که مانند اب راکد حرکتی نکنه که تعفن بگیره. زندگی مثل دوچرخه سواری هستش که اگه مرتب رکاب نزنی تعادل خود رو از دست میدی و به زمین میخوری.
دوشنبه 17 خرداد 1389

شب قطبی - امارات - دبی
ایده تقلب فقط یک حباب بزرگه.همین.این حباب همینطور داره بزرگ و بزرگتر میشه.و خیلی ها رو دچار خودش کرده.به خاطر ایجاد یک جریان فکری ضد نظام اسلامی و بروز اختلاف در داخل بدنه نظام این بهترین نقشه بود. میر حسین برازنده ریاست جمهوری بود و هنوز هم است ولی واقعا نمیتواند کودتایی و تقلبی وجود داشته باشد.اصلاح طلبان در ایران به بیراهه رفته اند.
دوشنبه 17 خرداد 1389

erfan-iran - ایران - تهران
بینوایان - ایران - تهران : خدا رو شکر خودت اعتراف کردی از جیره خوران رژیم کثیف اسلامی هستی و کسی از از جنایت کاران دفاع کند خودش نیز جنایت کار است .. خدمت برادر بسیجی و عربده کش عارضم که مردم ایران پاسخ شبهات خود را هنگامی که جنتی در نماز جمعه تهران و در برابر دیدگان حاضران و بییندگان تلوزیون تهدید کرد که نخواهند گذاشت دولت بدست دوم خردادی ها بیفتد ! گرفتند .. عزیر فریب خورده ی رافضی ! این لینکها را به امثال خودت نشان بده که همچنان به پیکره ی متعفن و نجس جمهوری اسلامی دلبسته اند و به آن امیدوارند ...
دوشنبه 17 خرداد 1389

maiden666xx - انگلستان - لندن
مرگ بر منافق !
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

بینوایان - ایران - تهران
erfan-iran - ایران - تهران// جهالت از کلمه به کلمه حرفات فوران میکنه. از نوع ادبیاتت هم برمیاد که اصلا در انتخابات شرکت نکردی. جنتی کی همچین حرفی زد؟ مستند بگو. یه لینکی چیزی بده حداقل. اون لینک ها رو هم برای کسانی دادم که اولا در انتخابات شرکت کردند. دوما مسئله شون انتخاباته نه اینکه از اول هم دنبال براندازی یودن و انتخابات همه بهانه بوده(مثل خودت). سوما با چند تا فیلم و عکس بزرگنمایی شده از قانو شکنی یک عده فریب خورده و برخورد نظام این با این عده نظامی رو که بیشترین مدارا رو در یک ساله اخیر با مخالفان کرده یه جنایتکار تو مغزش نساخته. شما و امثال شما هم سعی نکنن با این ادبیات اذهان رو از جنایت های رژیم های آدمکشی مثل آمریکا و اسرائیل و انگلستان که طی چند سال اخیر چند میلیون نفر رو فقط در 2 کشور عراق و افغانستان قتل عام کردن منحرف کنی، بعد نظامی که با یک عده قلیل فریب خورده برخورد میکنه رو جنایتکار معرفی کنی.
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

bluestar - ایران - تهران
نمیدونم چرا بعضیها فکر میکنند اگر هیچ عقیده ای نداشته باشند و خود را پایبند هیچ قیدی ندانند این به آنها مجوز میدهد تا به راحتی به همه کسانی که به اندیشه ای تعهد دارند بتازند و با بی ادبی گرایشات فکری را با تعبیر ((سر در آخور داشتن)) یاد کنند. اگر بخواهید برای این افراد عبارتی از فرهنگ لغات و ادبیات خودشان پیدا کنید بهتر از ((افسار گسیخته)) پیدا نخواهید کرد. درست مانند درازگوشی که فارغ از هر قید و بندی به خوردن و گشنی کردن و عر و تیز مشغول است.
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

vahid22 - آلمان - هامبورگ
دوستان قبلا شک داشتم(به خاطر حرفای شیک و دو پهلو!!) ولی الان مطمئن هستم که اینi am the world,یک جاسوس و مزدور رژیم هست تو تاپیک افشاگری کروبی دستشو رو کردم!!
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

hirowa - ایران - هیرو
بینوایان - ایران - تهران. اولا هیچ برادری بین من و تو وجود نداره...در ثانی ما هم زمانی این نظام رو امید خودمون می دونستیم اما همین نظام گند زد به همه ی احساسات و علایق هفتاد میلیون ایرانی که الان توی هوای مسموم دروغ و فساد و شکنجه و تهدید و ارعاب و دیکتاتوری دارن خفه میشن. ما وابسته به هیچ جا نیستیم نه بی بی سی نه وی ا ای و نه هیچ آخور دیگه ای .من رایم اعتقاداتم و دینم و دموکراسیمو از تو و امثال تو می خوام . من آزادی به یغما رفته توسط شماها رو میخوام و یک روز بالاخره از حلقومتون میکشمش بیرون
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

i.am.the.world - لوکزامبورک - اش
bluestar عزیزم دقیقا درست گفتی. افسار داشتن برازنده قامت رعنای انسانهایی مثل توست. بنده عزیزم: فاش میگویم و از گفته خود دلشادم// بنده عشقم و از هر دو جهان ازادم. جناب ثقه الزنبور: عنکبوت خوانی و بقره پرانی؛ ژن و راه هر کسی نیست. این جلابها در حلق ادمهای روضه خوانی مثل تو فرو میرود. بخودت بپرداز عزیز. چراغ راه خودت باش.
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

i.am.the.world - لوکزامبورک - اش
vahid22 دوست محترم: تو هم مثل حاج حسین شریعتمداری یکساله دنبال این میگردی که دست این و ان را رو کنی. اقا اینجا مگه پنتاگونه که دنبال جاسوس میگردید؟! اقا شما مگه شرلوک هولمزی که دنبال پرونده کسی میچرخی؟ عجب! اقا من ماهی 50 هزار دلار از بیت رهبری میگیرم؛ تابستونا هم با مجتبی خامنه ایی میرم سنت تروپه و میامی موج سواری! خوب بتو چه؟! بنده و شما اینجا فقط کامنت مینویسیم. والسلام. این توی سرت جا میشه که بفهمی یا عره عورت زیادی شده؟!! اقا اینجا ما نگاهمون کامنت میکنیم؛ در این نگاه یا چشم اندازی هست یا نیست. اگر هست انرا میبینیم. اگر نیست عبور کرده و بی اهمیت میگذریم. همین. عجب! عجیب!! شادباشید.
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

i.am.the.world - لوکزامبورک - اش
فوق العادست!!! نظر bluestar و vahid22 چقدر در مورد کامنتهای نگارنده شبیه هم است. نه؟ این مطلب یک پدیده نیست؟ چند تایی دیگر هم هستند که مثل مار و پونه از هم نفرت دارند؛اما نظرشان کاملا در مورد کامنتهای بنده مثل هم و شبیه هستند. برایتان عجیب نیست؟ میخواهید به مغز و بینشتان خدمت کنید؟ بزودی قالی این موضوع و این عده را بر دار چند کامنت میبافم و خودتان ملاحظه کنید. مغز انسانها دیدنی و فوق العاده است. خواهید دید. شادباشید.
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

hirowa - ایران - هیرو
بینوایان - ایران - تهران. در ضمن یادم رفت جناب نابرادر تو هم برو این لینک رو ببینhttps://www.kaleme.com/1389/03/17/klm-21894. فیلترشکن که داری؟؟؟ اگه نداری بگو تعارف نکن...
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

i.am.the.world - لوکزامبورک - اش
fosil عزیز و نازنینم. معذرت میخواهم عزیزم. البته سال پیش در بحث مفصل ازادی با نازنین دوستمان, lolita از ایران; ایشان نیز بدرستی به بنده گفته بودند که این بحثها برای ملت ما و خصوصا در این برحه زمانی اصلا قابل هضم و درک نیست. بنده فقط به مطلب ازادی نگاه کرده ام. همین. شاد باشی و مرا بخاطر سردرد و عدم رعایت ببخش.
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

طالب حق - ایران - تهران
دروغگو بدجوری کم حافظه است. آخه یه کم هم عقل تو کلشون نیست که اگه میخوان تقلب کنن یه جوری کنن که مردم نفهمن. بابا بیاین بگین ما دیکتاتوریم تمومش کنید. چرا این همه دست و پا میزنید و اون عقل آکبندتون رو ازحالت آک خارج میکنید؟ آخه چیزی که عیان است که نیازی به بیان نداره
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

جام جم - ایران - تهران
بینوایان - ایران - تهران حقا که بینوا هستی
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

Azadikhah - هلند - تکسل
بینوایان - ایران - تهران:تقلب بود یا نبود دیگه تمام شد یک عده بیگناه کشته شدن و عده زیادی هم زندانی با ادرس دو تا سایت میخوای جواب جنایت تو خیابانها و زندانها رو بدی??!توی حکومت عدل علی(!!?) واسه شعاردادن ملت رو با تیر نمیزنن.این نظام روی شاه سفید کرد و بسیجی و سپاهی و اطلاعاتی که خون ملت رو روی زمین ریخت از سرباز اسرائیلی که فلسطینی رو میکشه ,کثیفتر هست چون هموطنشو کشته.
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

bluestar - ایران - تهران
i.am.the.world - اول اینکه از قدیم گفتند چوب را که برداری گربه دزده فرار میکنه. دوم اینکه من همه انسانها را حتی دشمنان خود را به چشم انسان میبینم. اگر به دقت بخونی متوجه میشی که این توصیفات را طبق فرهنگ و ادبیات خودت نوشتم. بر عکس شما من هیچ وقت افسار را برازنده انسان نمیدونم. شما خودت میدونی. میخوای افسار داشته باش نمیخوای افسارگسیخته باش. هرزه فکری و هرهری بودن چیزی نیست که بهش افتخار کنی. در این دنیا هر انسانی که ذره ای فکر میکند عقیده و چارچوب مشخص فکری دارد. در زندگیش به یک سری اصول معتقد است. تنها آدمهای دارای جهان بینی شکمی و پایین تنه ای هستند که هیچ عقیده ای ندارند. حتی به آدمهای دارای چنین جهان بینی احترام میگذارم . ولی نکته عجیب اینجاست که برای اولین بار میبینم یک آدم هرهری به انسانهای دارای عقیده آن هم به خاطر اینکه صرفا پیرو عقیده هستند (صرفنظر از عقیده شان) توهین میکند. اگر چراغ راه خودت نیستی به فانوس به دستان توهین نکن.
سه‌شنبه 18 خرداد 1389

vahid22 - آلمان - هامبورگ
.am.the.world - لوکزامبورک - اش lt;این توی سرت جا میشه که بفهمی یا عره عورت زیادی شده؟!!gt;چهره واقعیتو بر ملا کردم افسار پاره کردی؟؟از حرفای سانتی مانتال شد عر عور؟؟؟گرگ در لباش میش!!ببین چیکار کردی که هر دو طیف اخ و تفت میکنند؟
چهار‌شنبه 19 خرداد 1389

erfan-iran - ایران - تهران
بینوایان - ایران - تهران : از صدقه ی سر نطام منفور باید مدام فیلتر شکن عوض کنم !. به همین علت پاسخ شما به تاخیر افتاد : 1- در مورد جاهل و نادان بودن باید متوجه این نکته باشید : این شما هستید که نام مسلمانی را یدک می کشید !! پس بنده از بسیاری از اتهامات مبرا هستم و قضاوت را بعهده خوانندگان می گذارم یا بهتر است سری به خیابان بزنید و واکنش مردم در برابر حرفهایتان را ببینید به احتمال زیاد به شما به چشم یک دیوانه یا عقب مانده یا یک دهاتی بی سروپا نگاه میکنند . اگر هم عمامه دار هستید (به احتمال زیاد) محل سگتان هم نمی گذارند ! .. 2- سخنان من نشانه جهل نیستند این ها نشانه ی کینه و نفرتی است که روزی دور گردنتان حلقه خواهد شد 3- برو بمیر !
جمعه 21 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.