قسمت هایی از مصاحبه جعفر پناهی با شبکه تلویزیونی آرته - ویدیو


قسمت هایی از مصاحبه جعفر پناهی با شبکه تلویزیونی آرته

جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی، که به تازگی با وثیقه از زندان آزاد شده است می گوید در ایام بازداشتش بازجویان نگران بودند او در زندان هم به فیلمسازی ادامه بدهد .


جهت نمایش ویدئو در یوتوب اینجا کلیک کنید.

https://www.youtube.com/watch?v=EKxdKByVCp4

جعفر پناهی کارگردان ایرانی (”دایره”، “آفساید”) که هفتۀ پیش بعد از ده روز اعتصاب غذا در مقابل پرداخت وثیقه از زندان اوین آزاد شد برای اولین بار به طورمفصل از دوران بازداشتش گفته است.
به گزارش پایگاه خبری ایران در جهان  ،پناهی در گفتگو با شبکۀ “آرته ژورنال” از بازجویی تقریباً مضحکی صحبت می کند که در پایان آن مقام های مسئول تهدید کرده اند خانوادۀ پناهی را هم بازداشت می کنند، در پی این تهدید وی تصمیم به اعتصاب غذا گرفته است. پناهی در ماه مارس همراه با همسر و دختر چهارده ساله اش و ۱۴ نفر دیگر بازداشت شده بودند. همۀ دستگیرشدگان را به جز پناهی بعد از چند روز آزاد کردند.

از صحبت با “آرته” بر می آید تشکیلات ظاهراً ظنین بوده پناهی حتی در سلولِ کاملاً زیر مراقبت خود فیلم می ساخته است. به گفتۀ پناهی شب ها او را از سلول خارج می کرده اند و از عنوان “فیلم زندگیش” از او می پرسیده اند. در ادامه پناهی توضیح می دهد موضوع سرِ فیلمی نبوده که در خانه روی آن کار می کرده بلکه به گفتۀ بازجو “موضوع سر فیلمی است که در سلولتان می سازید”.

به گفتۀ پناهی ساختن فیلم در زندان با توجه به نظارت شدید کاملاً غیرممکن بوده است.

علت این بازجویی ظاهراً این بوده که پناهی به همبندانش گفته پنج فیلم ساخته که به آنها “افتخار” می کند و اکنون در زندان سناریوی “فیلم زندگیم” در حال شکل گیری است. بازجوها این حرف ها را شنود کرده اند و دلیلی برای قاچاق دوربین به زندان دانسته اند. پناهی در مصاحبه می گوید: “تمام جست و جوها و همۀ فشارها تنها حاصل تخیل آنهاست، نتیجۀ ترسشان از سینما. به فیلمی فکر کردن یا آرزوی آن را داشتن در اینجا جرم است”.

در حالیکه پناهی بعلت انتقادش خود را آمادۀ بازداشت مجدد می کند کار برای حامی او عباس کیارستمی و هنرپیشۀ فیلمش ژولیت بینوش  در حال حاضر به نسبت راحت تر است.  فیلمِ در ایتالیا ساخته شده و در کن برای اولین بار به نمایش درآمدۀ  است .فیلم عباس کیارستمی به نام “رونوشت برابراصل” اجازۀ نمایش در ایران ندارد.

کیارستمی و ژولیت بینوش در کن، جایی که بینوش   جایزۀ بهترین بازیگر زن را گرفت، بشدت از پناهیِ در حالِ اعتصاب غذا دفاع کرده بودند. اشک های بینوش  در کنفرانس مطبوعاتی و نیز تصویر و نام پناهی که وی در مراسم پایانی بالا گرفت در سراسر جهان تأثیر گذاشت. از طرف دیگر پناهی که به گفتۀ خود در زندان تقریباً هیچ خبری کسب نمی کرده است.

جعفر پناهی ،در گفتگویِ “آرته” از حمایت فیلم سازان جهان که کمک کردند “دوباره نزد خانواده ام باشم” تشکر کرد.

sahel98 - المان - اشتوتگارت
درود به غیرتت ای افتخار ایران و ایرانی
دوشنبه 17 خرداد 1389

zartusht67 - المان - المان
درود بر شما میهن پرستان
دوشنبه 17 خرداد 1389

ahmad-z - المان - لودویکس هافن
دورود بر جعفرپناهئ
دوشنبه 17 خرداد 1389

raminjaf - هلند - روتردام
تو با مقاومتت.شکستشون دادی
دوشنبه 17 خرداد 1389

kiafar2 - کانادا - اتاوا
قهرمان واقعی یعنی همین.....شهامت راستین ایرانی یعنی همین...
دوشنبه 17 خرداد 1389

shirzan - آلمان - برلین
آقای پناهی عزیز این حکمت خدا بود که به زندان بیفتی تا بتونی انشاالله بعدها یه فیلم خوب از زندانهای این مزوران تاریخ به تصویر بکشی
دوشنبه 17 خرداد 1389

Pezhman - اتریش - وین
بقول اتریشی ها:خامنه ای,از درون(مغز)منفجرشده..(قاطی کرده).
دوشنبه 17 خرداد 1389

dani_uk - انگلستان - لندن
آقای پناهی . درود بر شما که اینگونه راست قامت جلوی این رژیک ایستاده اید رژیمی که فقط با دیکتاتوری اسلامی پیش میرود. امید است که به زودی آزادی بی قید و شزط شما میسر شود و باز شاهد کارهای زیبا و جالب شما باشیم. خداوند نگهدار شما و خانواده محترمتان باشد.
دوشنبه 17 خرداد 1389

zagros_finland - فنلاند - هلسینکی
. آقای پناهی مستبدان از همه چیز هراس دارند، حتی از فکر کردن مردم در خلوت خودشان .درود بر تو فیلمساز واقعی
دوشنبه 17 خرداد 1389

جام جم - ایران - تهران
زنده وپاینده باد جعفر پناهی خار چشم هرچی مزدور
دوشنبه 17 خرداد 1389

nika.azad - المان - دوسلدورف
به قول داریوش که میخونه دهانت را مئبویند مبادا گفته باشی دوستت دارم.........
دوشنبه 17 خرداد 1389

nikiniki12 - المان - المان
درودبرشماوهمه ازادیخواهان که خودفروش رزیم کذایی نشدندهیچ زوروستمی بابرجانخواهدماند!!!!!!!!!!!!
دوشنبه 17 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.