کارخانجات شمال شرق تهران انبار دپوی اجناس چینی شدند

 
کارخانجات شمال شرق تهران انبار دپوی اجناس چینی شدند

خبرگزاری مهر: برخی شواهد از تبدیل کارخانجات مناطق شمال شرق استان تهران که زمانی همراه با تولید کالا، اشتغال جوانان این منطقه را نیز به ارمغان آورده بود به محل دپوی اجناس چینی خبر می دهد.

گزارش خبرنگار مهر در پردیس، آنچه از ابتدای سال در مناطق کارگاهی و نواحی صنعتی شمال شرق استان تهران گذشته است به جای افزایش کارآفرینی از تعدیل نیروی کارخانجات بزرگ این منطقه خبر می دهد و در اماکنی که زمانی از آن هیاهوی کارگران با نشاط به گوش می رسید در حال حاضر تنها وجود یک تبعه افغانی و پارس شبانه سگهای نگهبان به چشم می آید.

کارخانجاتی که علاوه بر جذب بسیاری از متقاضیان کار شرق استان تهران، کارجویان پایتخت نشین را نیز در خود جای داده که ضمن تولید، معضل فقدان اشتغال در پایتخت را نیز تا حدی رفع می کردند اما به نظر می رسد وضعیت اقتصادی نابسامان، صاحبان آن را مجاب به این امر ناخواسته کرده است.
 
یکی از صاحبان صنایع مستقر در شمال شرق استان در گفتگو با خبرنگار مهر در پردیس گفت: بازار نامطمئن امروز کشورمان اجازه تولید انبوه را به صاحبان صنایع نمی دهد زیرا مشخص نیست که این کالای تولید شده آیا فردا نیز جایگاهی در عرصه فروش خواهد داشت.
 
این تولید کننده ادامه داد: به همین جهت نمی توانیم در زمان کسادی بازار تقاضا بر تولید خود بیفزاییم و مبادرت به جمع آوری کالای تولید شده در انبار کارخانه نماییم در نتیجه روش همگامی با درخواست بازار در پیش گرفته که در این تفکر نگهداری کارگران مازاد تعریف شده نیست.
 
وی با گلایه از ورود بی ضابطه اجناس وارداتی غالبا چینی بیان داشت: با نگاهی به بازار داخلی و مشاهده اجناس مشابه چینی تولیدی کارخانه خود با قیمتی پایینتر و البته کیفیتی نازل، دیگر رغبتی برای تولید، افزایش نیروی کار و ادامه فعالیت اقتصادی باقی نمی ماند.
 
تکذیب از مشکلات نمی کاهد
 
البته برخی کارخانجات بزرگ نواحی کارگاهی شمال شرق استان تهران از گفتگو با خبرنگار مهر در پردیس، سرباز زده و روند مشهود تعدیل نیروی خود را تکذیب می کردند در حالیکه اظهارات صاحبان صنایع و بیان مشکلاتشان می تواند به بررسی مسئولان و در نهایت رفع معضل مذکور بینجامد.
 
امام جمعه شهرهای پردیس، بومهن و رودهن پیرامون این معضل معتقد است: معضل تعدیل نیروی مناطق کارگاهی شمال شرق استان تهران در روزهای اخیر در این مناطق به چشم می خورد.
 
حجت الاسلام محمدرضا اسماعیلی پیرامون تکذیب وجود این معضل در مناطق فوق توسط برخی افراد خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است این است که تکذیب از بار مشکلات ما نمی کاهد و حرکت رو به تعطیلی برخی کارخانه های بزرگ شمال شرق استان تهران واقعیتی غیرقابل انکار است.
 
وعده رئیس جمهور عملی نشد
 
این مسئول با گلایه از نابسامانی مناطق نواحی فوق اظهار داشت: در سفر قبلی هیئت دولت، شخص رئیس جمهور از حذف قانون ممنوعیت استقرار صنایع در شعاع 120 کیلومتری سخن به میان آورد، این درحالیست که این مهم تاکنون عملی نشده است و همچنان بلاتکلیفی بر مراکز تولیدی این نواحی سایه افکنده است.
 
وی ادامه داد: برداشته شدن یا نشدن قانون مذکور مشکلاتی را به همراه داشته و می بایست هرچه سریعتر این مناطق یا به عنوان شهرک صنعتی مصوب مشخص و یا زمینی در مناطق دیگر جهت استقرار و ادامه فعالیت معین شود تا کمی از بار مشکلات صاحبان صنایع کاسته شود.
 
اسماعیلی تعلل بیشتر در خصوص ساماندهی مناطق کارگاهی را منتهی به سردرگمی بیشتر در آینده دانست و عنوان کرد: در حال حاضر مراکزی صنعتی در این مناطق احداث شده اند و جوانان بسیاری نیز به واسطه آن از بیکاری رها شده اند به این منظور توجه بیشتر به پتانسیلهای تولید اشتغال شمال شرق استان تهران امری ضروری به نظر می رسد.
 
حقوق کارفرمایان نادیده گرفته نشود
 
وی با اشاره به دیگر مشکلات کارفرمایان در مناطق مذکور افزود: متاسفانه در برخی موارد حقوق کارفرمایان نیز نادیده گرفته می شود که بروز این معضل از اشتیاق تولیدکنندگان برای افزایش کارگر کاسته است.
 
امام جمعه شهرهای پردیس، بومهن و رودهن بیان داشت: می بایست همانگونه که در قوانین کار از کارگران حمایت می شود حقوق کارفرمایان نیز مورد توجه قرار گیرد تا با ایجاد تعادل و رعایت انصاف، تولیدکنندگان خدمات، کالا و البته اشتغال در مسیر رو به رشد خود به استیصال نروند.
 
این مسئول دوری ادارات کار تهران و دماوند را به محل تمرکز کارگاه های صنعتی را معضلی بزرگ دانست و گفت: یکی از مواردی که بر بار مشکلات یاد شده می افزاید، نبود دفتر و متولی اداره کار و امور اجتماعی در نزدیکی محل تمرکز کارگاههای این نواحی است که کارگران و کارفرمایان را مجبور به پیمودن مسیری طولانی تا تهران یا دماوند می کند.
 
به اعتقاد بسیاری از علمای دینی، کارشناسان علوم روانشناسی و دانشمندان مسلط بر مسائل اجتماعی بیکاری، پدیده ای شوم برای هر جامعه محسوب و سرمنشاء بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی تلقی می شود.
 
پدر علم مشاوره ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در رودهن معضل بیکاری را ام الفساد جامعه دانست و افزود: یکی از موارد گسترش آسیبهای اجتماعی در جوامع بشری فقدان منابع کافی اشتغال برای اقشار جامعه است و سخن گزافی نخواهد بود اگر عنوان ام الفساد را برای نامیدن این معضل به کار ببریم.
 
 
دکتر عبدالله شفیع آبادی با ارائه آماری پیرامون بیکاری در کشور خاطرنشان کرد: در نگاهی به آمار کل بیکاران کشور در دهه 80 هجری شمسی با عددی بالغ بر سه میلیون و 200 هزار نفر روبرو می شویم و با توجه به وجود جامعه ای جوان با حدود 40 درصد افراد بین 15 تا 25 سال، ایران هر ساله شاهد افزایش 300 هزار نفری این افراد خواهد بود.
 
این کارشناس علوم روانشناسی ادامه داد: بر طبق بررسیهای انجام شده نزدیک به 80 هزار نفر از این تعداد افراد جویای کار از شغلی پایدار برخوردار می شوند که مشاغلی نظیر واسطه گری و آزاد که برای آنها منابع درآمدی ثابتی تعریف نشده در ردیف مشاغل مذکور نمی گنجد.
 
وی ایجاد سالیانه 780 هزار فرصت شغلی را برای کاهش  آمار بیکاری در کشور ضروری دانست و گفت: آنچه ایران امروز بدان بیش از هر مسئله دیگری نیازمند است ایجاد فرصتهای شغلی پایدار برای جوانان است تا روند زندگی طبیعی در کشور دچار اختلال نشود.
 
پدر علم مشاوره ایران ادامه داد: موضوع رفع معضلات بیکاری می بایست به طور خاص در سرلوحه عملکرد سیاستگذاران امروز ایران قرار گیرد تا شاهد جامعه ای سالم و یا حدالامکان نزدیک به استانداردهای سلامت اجتماعی باشیم.
 
اشباع بازار توسط اجناس چینی و نگرانی صاحبان کارخانجات
 
رئیس اداره کار و امور اجتماعی شهرستان دماوند نیز با تایید وجود تعدیل نیرو در ابتدای سال 89 در کارخانجات این منطقه افزود: تعدیل نیروی در ابتدای هر سال در شمال شرق استان تهران امری عادی در مدیریت کارخانجات محسوب می شود اما در سال 89 این پدیده با گسترشی بیش از سالهای گذشته همراه بود.
 
علی مشهدی عباسی پیرامون تمهیدات در نظر گرفته شده برای رفع این معضل خاطرنشان کرد: با افزایش مراجعات کارگران اخراجی که در فروردین ماه به 350 نفر می رسیدند، مدیران شرکتها و صاحبان کارخانجات عمده منطقه را در خصوص ارائه توضیحاتی در این باره دعوت کردیم تا دلایل این رویداد مشخص شود.
 
این مسئول با اشاره به دلایل مطرح شده از سوی اشخاص یاد شده ادامه داد: در بررسی مشترک این معضل با مدیران شرکتها و صاحبان کارخانجات دو دلیل عمده فقدان نقدینگی در مشتریان برای خرید کالای تولیدی و اشباع بازار عرضه توسط اجناس خارجی در خصوص پدیده تعدیل نیرو مطرح شد.
 
وی ضمن قدردانی از مراکز تولیدکننده و اشتغالزایی که به کندی روند تعدیل نیرو کمک کرده اند، اظهار داشت: با تلاشهای بعمل آمده توسط اداره کار شهرستان دماوند، قول مساعدتهایی نظیر اعطای وامهایی در راستای کمک به رونق این مراکز و همکاری مناسب صاحبان سرمایه، روند تعدیل نیرو شتابی کند به خود گرفته است.
 
جریمه سنگین برای بکارگیران اتباع خارجی
 
مشهدی عباسی از جریمه سنگین کارفرمایانی که اتباع خارجی را به کار می گیرند خبر داد و گفت: منطقه جغرافیایی تحت پوشش اداره کار شهرستان دماوند از جاجرود آغاز و تا ابتدای فیرزوکوه ادامه دارد با این حال نظارت در این منطقه بزرگ به طور مستمر وجود داشته و خواهد داشت.
 
این مسئول ادامه داد: کارفرمایانی که از اتباع بیگانه برای استفاده در کارگاه های صنعتی سود ببرند به ازای هر روز نفر 55 هزار تومان جریمه خواهند شد که با این عمل فرصتهای شغلی بیشتری برای ایرانیان فراهم می شود.
 
کارخانجات پرهیاهوی دیروز انبار اجناس چینی امروز
 
رئیس اداره کار و امور اجتماعی شهرستان دماوند نیز با گلایه از گسترش بی ضابطه اجناس چینی در بازار عرضه عنوان کرد: در حال حاضر شاید یک فتوای مرجع عالیقدر دینی چاره جلوگیری از گسترش روزافزون کالاهای چینی باشد چرا که این معضل ناراحتی کارفرمایان مناطق شمال شرق استان تهران را نیز به دنبال داشته است.
 
به هر روی واژه تعدیل نیرو شاید در حد کلمه ای برای بیان مسئولان و افسوس چند لحظه ای مردم قابل نقل باشد اما همانطور که از سوی کارشناسان مختلف حوزه های گوناگون دینی، روانشناسی و کار در این گزارش آمده ابعاد گسترده این پدیده شوم می تواند به افزایش ناهنجاریهای شدید و در نهایت تبدیل آن به رویدادهای ضد اجتماعی و ناخوشایند بینجامد. 
        
شمال شرق استان تهران از دو شهرستان فیروزکوه، دماوند و بخش مرکزی تهران تشکیل شده و بر اساس اطلاعات سرشماری سال 1385 جمعیت مناطق مذکور عددی بالغ بر 340 هزار نفر میباشد که این تعداد سکنه با توجه به نگاه ویژه مسئولین کشوری و در نظر گرفتن شمال شرق استان تهران به عنوان محل سرریز جمعیت پایتخت روز به روز در حال افزایش است.
surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
وقتی احمقی نژاد مدیریت دنیا رو به عهده بگیره و رهبر معظم رهنمودهای لازم رو بفرمایند مشکل این کارخانجات هم حل میشه!!!! خمینی گور به گور بشه و ولی وقیح هم سقط کنه اگه دروغ بگم!!!!!!!!!
شنبه 15 خرداد 1389

haghighatgo - آلمان - برلین
بله ..بله...متنفرم ...برو پول خرج کن ..خون جیگر بخور..کارگاهی درست کن .کارگر ایرانی(مارهای یخ زده) رو کنار خیابون جمع کن و خواسته باش خدمتی کرده باشی که بی کارگر و بدبخت کنارخیابون نشستند ...آقا مو هر کاری براتون انجام میدم...بیار که اول جاسوسی کنند..بعد هم مال ومنالت رو برات بشمرند..شما از کجا آوردی که ما نداریم..بعدش هم محل کارگاه رو به منقل تریاک و آبدارخونه و مجلس سیاسی تبدیل کنند...کار نمی کنند...پول زیادی و جلو هم می خواهند..وتولیدی هم ندارند..و قلدر و دزدی تو خونشونه ..و خریدار و بازار هم تولیدات را می خواهد مفت و نسیه ببرند یا با چک وسفته ویا با عده سر خرمن ...برق و آب و مالیات و بیمه بسیار گرون و حقوق کارگر و کم کاری دزدی و فتنه گری مگر مردم مغز خر خوردند که کارخانه درست کنند بانک تا حالا 18 درصد سود به سپرده ها و اون هم بی درد سر داده است
یکشنبه 16 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.