امیدواری آمریکا برای تصویب دور چهارم تحریم های ایران تا سه هفته دیگر


امیدواری آمریکا برای تصویب دور چهارم تحریم های ایران تا سه هفته دیگر

فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

وزارت خارجه آمریکا ابراز امیدواری کرد تا حدود سه هفته دیگر دور چهارم تحریم های ایران در شورای امنیت به دلیل برنامه اتمی جمهوری اسلامی، به تصویب نهایی برسد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا  روز چهارشنبه در واشینگتن گفت:« امیدواریم کشورهای مسئول و عضو جامعه جهانی از این قطعنامه حمایت کنند.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت از آنجایی که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، هم پیشتر ابراز امیدواری کرده بود که تا پایان بهار امسال دور چهارم تحریم های ایران در شورای امنیت تصویب شود، تلاش می شود تا ۲۱ ژوئن یا ۳۱ خرداد ماه امسال، این کار انجام شود.     

یک مقام ارشد وزارت خارجه هم که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری فرانسه گفته قرار است ظرف سه هفته آینده و پیش از رسیدن به تاریخ یاد شده، پیش نویس به رای گذاشته شود. وی همچنین تاکید کرده که گزارش اخیر آژانس نشان می دهد که جمهوری اسلامی همچنان به مسئولیت های بین المللی خود عمل نمی کند.

ماه گذشته آمریکا اعلام کرد پیش نویس قطعنامه ای را تنظیم کرده که از حمایت پنج کشور عضو دائم شورای امنیت از جمله چین و روسیه برخوردار است. برخی مقامات آمریکایی روز جمعه گفته بودند بدون حساب کردن روی همراهی ترکیه و برزیل، این قطعنامه را به رای خواهند گذاشت.

ترکیه و برزیل که از
مخالفان تحریم بیشتر ایران هستند، سعی کردند توافق مبادله سوخت اتمی را با تهران به امضا برسانند. تهران بر اساس این توافق قرار است یک هزار و ۲۰۰ کیلوگرم از اورانیوم کمتر غنی شده خود را به ترکیه فرستاده و در مقابل و طی یکسال میله های سوختی برای مصارف تحقیقاتی و پزشکی دریافت کند.

آمریکا و غرب این توافقنامه را
ناکافی دانسته و خواهان اعمال تحریم ها شدند. گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی هم باعث شد روند درخواست برای تحریم ها از سوی غرب بیشتر شود. گزارش جدید آژانس می گوید ایران حدود پنج و نیم کیلوگرم اورانیوم بیش غنی شده دراختیار دارد که مشخص نیست برای چه هدفی قرار است از آن استفاده شود.

سلطانیه: گزارش آژانس اشتباه دارد

در همین حال، علی اصغر سلطانیه نماینده جمهوری اسلامی در آژانس بین المللی انرژی اتمی، گزارش آژانس را اشتباه دانسته و گفت بخش هایی از این گزارش درست نیست.

به گزارش آسوشیتد پرس، آقای سلطانیه روز چهارشنبه در وین نسبت به بخشی از گزارش که می گوید « بازرسان آژانس متوجه شده اند که در یک آزمایشگاه که مشخص نیست چه فعالیتی در آن انجام می شود برخی از تجهیزات جابجا شده اند» اعتراض کرد و گفت که این گزارش نادرست است.

آسوشیتد پرس می نویسد که آقای سلطانیه حاضر نشد پاسخ صریح داده و بگوید که آیا آژانس را به خطا متهم می کند و می گوید اشتباه شده یا این که دلیل این کار چیز دیگری بوده است اما گفت که هفته آینده و در نامه ای رسمی خطاب به یوکیا آمانو، دبیرکل آژانس، درخواست تصحیح در گزارش را مطرح خواهد کرد.

اشاره آقای سلطانیه همچنین به دستگاه های «پیروپروسسور» است که دستگاهی است که با حرارت بالای ۸۰۰ درجه سانتیگراد، تغییرایجاد می کند و از آن برای جدا کردن اورانیوم از پلوتونیوم استفاده می شود و در ساخت کلاهک اتمی کاربرد دارد.

به گزارش آسوشیتدپرس، ایران حدود پنج ماه پیش به آژانس اعلام کرد که از دستگاه های «پیروپروسسور» استفاده کرده که متعاقب آن، آژانس درخواست اطلاعات بیشتر و دقیقتر کرد. اما سه ماه بعد از آن، عقب نشینی کرده و تهران اعلام کرد به هیچ فعالیتی در کار با پیروپروسسور دست نزده است.

بازرسان آژانس ماه گذشته از لابراتوار آزمایشگاهی جابر ابن حیان در تهران دیدار کرده و گزارش دادند برخی دستگاه های سلول های شیمیایی الکتریکی در واحد تحقیق و بررسی خارج شده است.

آسوشیتد پرس می گوید موضع ایران به گونه ای است که بیشتر از موضع آژانس ایراد می گیرد اما به پرسش های مطرح شده پاسخ نمی دهد. مانند این مورد که فقط به یک پاراگراف و یک بند از این گزارش ۹ صفحه ای ایراد گرفته است. وی گفت:« پاراگراف ۲۸ این گزارش درست نیست و هیچ چیز در آزمایشگاه جابجا نشده است و باید دبیر کل آژانس آن را اصلاح کند.»

آژانس بین المللی انرژی اتمی هنوز به ادعاهای آقای سلطانیه پاسخ نداده اما آسوشیتد پرس می گوید برخی مقامات رسمی آژانس که نخواستند نام آنها فاش شود، گفته اند که به این ادعای ایران واکنشی نشان نخواهند داد.

غرب فعالیت های اتمی ایران  را تلاشی برای دستیابی به بمب اتمی می داند اما تهران می گوید فعالیت های هسته ای را برای تولید برق دنبال می کند.
زیتون بهبهان - ایران - بهبهان
امریکاهیچ غلطی نمیتواندبکند.
پنج‌شنبه 13 خرداد 1389

shokolat111 - گوتبرگ - گوتبرگ
بر پدر امریکا لهنت که سی ساله ملت مارو زیر تحریم برده. خاک تو سر خائنی که بخواد با این بیوجدانها هم عقیده باشه.
پنج‌شنبه 13 خرداد 1389

Aaryamehr - هند - ممبئی
آقای آمریکا ، شما که چند دوره نتیجه تحریم را آزموده اید و دیده اید که فشار آن بیشتر به همبودگاه(جامعه) ایران است تا حکومت ایران. اگر به راستی خود را پشتیبان مردم ایران می دانید ، چرا می خواهید بقایای جسم فرسوده این ملت را تعمه گرگان حکمران بکنید؟ بهتر است بدانید که سیاست گرسنه نگه داشتن ایرانی برای خاموش نگهداشتن آن دیگر جوابگوی شما نخواهد بود و امروز مردم ایران بیدار شده اند. از این سو تحریم می کنید و از سوی دیگردلالانتان را در لباس ملیتهای دیگر جلو می فرستید تا پول کلانتری در جیب خودتان و مزدورانتان در ج.ا دلال پرور ، دلال سفت برزید. مرگ بر نیرنگ تو و مادر ملکه ات که کشور و ملت ایران را به سیاهی بردید. حیرت آور اینکه می بینیم برخی از دوستان هنوز از این جرسومه های پلید پشتیبانی می کنند و نمی خواهند بپزیرند که بانی تمام مشکلات امروزشان همین چشم آبی ها هستند. پاینده ایران.
پنج‌شنبه 13 خرداد 1389

haghighatgo - آلمان - برلین
چه غلطا..یواش یواش باورشون شده که صاحب خونه هستن....علتش چی بود که ما شاه را بردیم و حکومت اسلامی اونجا درست کردیم؟..مغز خر نخورده بودیم که ؟ آقایان تازی زاده ها اشتباه نکنند. متن کامل قراداد حکومت داری خمینی را لطفا مطالعه بفرمایند که ما (امریکا وفرانسه و انگلیس و اسرائیل) در سال 57 با آن ریشوی تازی پرست که سالها در بغداد تو مسجد پول نون و آبش را دادیم به امضاء رسیده است ..هدف حکومت اسلامی برای حفظ منافع غرب و کارتل های نفتی و نابود کردن مخالفان داخلی و سرگرم کردن در مردان در قرآن خانه ها و پاسدارخانه ها و زنان در آشپزخانه ها و بستن درب دانشگاه ها و مدارس و ساخت ساز امام زادها جزئی از قراداد است استخراج و استفاده و فروش هرگونه از منابع طبیعی ایران بدون اجازه غربیان غیر ممکن است در غیر این صورت ورود و خروج از خانه امکان پذیر نمیباشد و آب وبرق و گازو...هم قطع خواهد شد ..اگر گوش نمی کنی باید احساس کنی که موقعش دارد میرسد..و مستاجرجدید حاضر است
پنج‌شنبه 13 خرداد 1389

arashbehdin - امریکا - اتلانتا
آقای اوباما زیاد امیدوار به اجرای قطعنامه از سوی کشورهای ورشکسته اروپایی نباشید که آنها منافع مالیشان را ول نمیکنند بوِیژه الان که بیشترشان تا خرخره زیر بار بدهی رفته اند.
پنج‌شنبه 13 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.