وزیر خارجه ایران: وضع تحریمهای جدید مبنایی برای رویارویی است


وزیر خارجه ایران: وضع تحریمهای جدید مبنایی برای رویارویی است

متکی تحریمهای جدید علیه ایران را زمینه ساز 'رویارویی' توصیف کرده است

وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر ادامه غنی سازی اورانیوم در داخل این کشور، در مورد تشدید تحریم بین المللی ایران هشدار داده است.

روز چهارشنبه، 12 خرداد (2 ژوئن)، منوچهر متکی که به بروکسل، پایتخت بلژیک، سفر کرده ، در سخنانی در مرکز سیاستگذاری اروپا، از موسسات تحقیقاتی اروپایی، بار دیگر غنی سازی اورانیوم را حق قانونی ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی تعریف کرد و خواستار حل و فصل پرونده اتمی این کشور شد.

آقای متکی گفت که برای حل مشکل اتمی ایران دو راه وجود دارد "یکی بر همکاری مبتنی است و دیگری بر رویارویی" و افزود که صدور قطعنامه برای تحریم جمهوری اسلامی "مبنایی برای بروز رویارویی است."

وزیر امور خارجه ایران گفت که دولت او سیاست رویارویی را ترجیح نمی دهد ولی بروز چنین وضعیتی به "طرف مقابل بستگی دارد که مایل است در این جهت حرکت کنند."

منوچهر متکی در این سخنرانی به بیانیه تهران که ماه گذشته به ابتکار رئیس جمهوری برزیل و نخست وزیر ترکیه مطرح شده و مورد توافق ایران قرار گرفته بود اشاره کرد.

براساس این بیانیه، ایران موافقت کرده است که بخش اعظم ذخیره اورانیوم با خلوص کم را که در تاسیسات غنی سازی داخلی تولید شده برای مبادله با سوخت مصرفی رآکتور تحقیقاتی تهران مبادله کند.

ظاهرا مقامات این سه کشور انتظار داشتند مخالفان برنامه های هسته ای ایران از این توافقنامه استقبال به عمل آورند و به خصوص از پیگیری تلاش برای صدور قطعنامه جدید در شورای امنیت علیه برنامه های اتمی جمهوری اسلامی خودداری ورزند.

با اینهمه، اعضای گروه 1+5، متشکل از کشورهای آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان، که رهبری واکنش جهانی به برنامه های اتمی ایران را برعهده گرفته اند، از این بیانیه استقبال چندانی به عمل نیاورده اند و طرح پیش نویس قطعنامه جدیدی در شورای امنیت را منتفی ندانسته اند.

آقای متکی در انتقاد از این رویکرد گفت که بدون توافق تهران، ایران "قطعا به غنی سازی ذخایر اورانیوم خود و تولید اورانیوم با خلوص 20 درصد ادامه می داد."

وی در عین حال گفته است که "اگر ما به اورانیوم 20 درصدی نیاز نداشته باشیم، در چنین مسیری حرکت نخواهیم کرد" هر چند او از توقف فعالیت در زمینه غنی سازی اورانیوم سخن نگفته است.

اعتراض به حضور هیات ایرانیدر پارلمان اروپا

تعدادی از نمایندگان کوشیدند از ورود هیات ایرانی به ساختمان کمیسیونهای پارلمان اروپا جلوگیری کنند

آقای متکی همچنین روز گذشته در جلسه بخش روابط ایران و اروپای کمیسیون روابط خارجی پارلمان اروپا در بروکسل، حاضر شد و سیاست های دولت خود در زمینه مسایل منطقه ای و بین المللی را تشریح کرد.

وزیر خارجه ایران در این جلسه گفت که ایران نقشی اساسی را در مبارزه علیه قاچاق مواد مخدر ایفا می کند و همچنین میزبان چند میلیون پناهجوی افغان و عراقی است.

به گفته این مقام جمهوری اسلامی، افغانستان از مراکز عمده تولید مواد مخدر است و حضور "نیروهای بیگانه" در این کشور در مقابله با تولید و قاجاق این مواد تاثیری نداشته است.

وزیر خارجه ایران این نظر را که دولت او در صدد دستیابی به تسلیحات اتمی است اتهامی بی پایه و اساس خواند و در مقابل، خواستار اقدام برای خلع سلاح اتمی اسرائیل و اعلام خاورمیانه به عنوان منطقه عاری از تسلیحاتی هسته ای شد.

منوچهر متکی در این جلسه نیز بیانیه تهران را گامی مثبت در حل و فصل مساله هسته ای ایران توصیف کرد و آن را نشانه تمایل دولت این کشور به اعتماد سازی دانست و گفت که امیدوار است "طرف مقابل" هم نسبت به این تحول واکنش مثبت نشان دهد.

هنگام حضور هیات ایرانی در ساختمان محل کمیسیون های پارلمان اروپا در بروکسل، تعدادی از نمایندگان کوشیدند مانع ورود اعضای هیات شوند و در نتیجه، درگیری مختصری بین آنان و ماموران انتظامات این ساختمان روی داد.

به گزارش منابع خبری، در میان مخالفان ورود آقای متکی به پارلمان اروپا، نمایندگانی از کشورهای بریتانیا، اسپانیا، ایتالیا و استونی حضور داشتند که تصاویری از ندا آقا سلطان را در دست داشتند و در شعارهایی، رژیم ایران را مخالف دموکراسی و قاتل مخالفان و منتقدان رژیم معرفی می کردند.

پس از سخنرانی آقای متکی هم تعدادی از حاضران در این جلسه به انتقاد از اظهارات او پرداختند و به خصوص با یادآوری چگونگی برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در سال گذشته و نحوه برخورد با معترضان، اظهارات این مقام ایرانی در مورد ماهیت دموکراتیک دولت جمهوری اسلامی را مردود دانستند.

به گزارش منابع پارلمان اروپا، برگزار کنندگان و میزبانان هیات ایرانی گفته اند که دعوت از وزیر امور خارجه ایران به معنی موافقت و تایید سیاست های داخلی و خارجی نیست. به گفته آنان، هدف از این دعوت ابراز نظرات پارلمان اروپا در مورد برخورد حکومت جمهوری اسلامی از جمله در زمینه رعایت حقوق بشر و آزادی های اساسی مردم است.

رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه، و علی آهنی، معاون اروپای این وزارتخانه، آقای متکی را در سفر به بروکسل همراهی می کنند.

lioyd - کانادا - مونترال
اخ اخ نگو همه ترسیدند
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

diaco321 - ایران - شیراز
*** امروز کلنگ 10امامزاده در شیراز با هزینه ای حدود 400 میلیون تومان زده شد !!!!!!!! *** فکر می کنید با این پول چه کارهایی میشه کرد ؟ با این پول و امثال این چقدر کارآفرینی میشه کرد ؟ با این پول چند تا جوون میتونن ازدواج کنن ؟ .... فقط و فقط می تونم بگم : به امید روزی که مردم ایران از شر این خرافات رها بشن . آخه تا کی باید تواین خرافه پرستی بمونیم ؟ .
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

gol222 - سوئد - هلسینگبوری
قاتل توی متجاوز به دختران زندانی وهمه مزدوران اسلامی بزودی محو خواهید شد. مرگ بر جمهوری اسلامی خون اشام.
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

zartusht67 - المان - المان
چی شد همتون شلوارتونو خیس کردید دیدار ما در دادگاهای مردمی گوی اینکه من با اعدام مخالف هستم ولی شماها را اول چند سال اردوگاه کار وبعد مثل سگ اعدامتان کنند تا بفهمید 1 من ماست چقدر کره داره
جمعه 14 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.