بررسی روزنامه های صبح تهران - چهارشنبه ۱۲ خرداد


بررسی روزنامه های صبح تهران - چهارشنبه ۱۲ خرداد

تیترهای اول

"اعزام نمادین کاروان های ازادی به غزه باید تکرار شود" به نقل از رهبر جمهوری اسلامی تیتر اول تهران امروز است، رسالت همین گزارش را با عنوان "آمریکا انگلیس و فرانسه پاسخگوی اعمال صهیونیست ها باشند" نقل کرده و خراسان نوشته "حمله اسرائیل به کاروان امدادی، حمله به وجدان های بشری سراسر جهان است".

ایران به نقل از آیت الله خامنه ای در عنوان اصلی خود آورده "نباید به کمتر از محاکمه سران اسرائیل قانع شد"، کیهان نوشته "آمریکا و دولت های اروپائی مسئول جنایات اسرائیل هستند"، روزنامه جمهوری اسلامی این جمله را برگزیده "آمریکا و کشور های حامی اسرائیل باید پاسخگوی حمله دریائی آن کشور باشند"، جام جم و ابتکار نوشته اند "صهیونیزم خشن تر از فاشیسم است".

آفتاب یزد از قول موسوی اردبیلی نوشته "امام شخصیتی استثنائی بود"، آرمان از زبان حسن خمینی نقل کرده "کسانی در کشور از بردن نام امام وحشت دارند".

تثبیت سهمیه 60 لیتری بنزین" عنوان اول دنیای اقتصاداست، جهان صنعت از قول اقتصاددانان نوشته "در فضای انحصاری ازاد سازی معنا ندارد" و پول مناظره دو اقتصاددان را با تیتر "لیبرال در برابر نهاد گرا" در صدر گزارش های خبری خود آورده است.

گزیده مقالات

اسرائیل می توانست

حسین علایی در سرمقاله آرمان نوشته حمله نظامی اسرائیل در حالی صورت گرفت که بسیاری از تحلیلگران بر این باور بودند که حداکثر گامی را که این کشور در مقابل ابتکار صلح و ازادی غزه خواهدبرداشت، توقیف کشتی‌ها و بردن آنها به یکی از بنادر اسرائیل خواهد بود.اما اسرائیل حاضر نشد شرایطی را به وجود بیاورد که از نظر افکار عمومی به عنوان یک رژیم جنایتکار محکوم نشود.

به نوشته این مقاله پس ازگذشت سه سال از محاصره نوار غزه اگر این شیوه ای که انجام شد، که مردم به صورت خود جوش حرکت بکنند به طرف نوار غزه و کمک‌های خودشان را به آنجا برسانند، با موفقیت توأم می‌شد، طبیعتا گروه‌های بیشتری به طرف نوار غزه به راه می ‌افتاد و می‌توانست برنامه اسرائیل برای تداوم محاصره غزه را بدون استفاده از زور و سلاح و با یک حرکت مدنی و مردمی با شکست فاحش مواجه کند.

سرمقاله آرمان اظهار عقیده کرده نقش ایران در شرایط بوجود آمده مهم است و می‌تواند ابعاد این کار اسرائیلی‌ها را از طریق رسانه‌های خودش بیشتر به جهان منعکس بکند ایران می‌تواند در محافل دیپلماتیک و سیاسی تلاش بکند برای محکوم شدن جهانی اسرائیل تا در سازمان ملل قطعنامه ای صادر شود.

زمان سنجی اسرائیل

جهان صنعت در سرمقاله خود به یاد آورده که زمان این حمله اسرائیل مشابهت نزدیکی به حمله آن ها در سال 87 به غزه دارد. آن زمان المپیک چین بود و اکنون ایام جام‌جهانی فوتبال.آن زمان بسیاری درگیر رویدادی جهانی بودند اما این بار کشتار 20 انسان بی‌گناه و گروگان‌گیری 612 نفر از صلح‌جویان شرایطی ایجاد کرد که پیش از این سابقه نداشت.

به نظر این روزنامه می‌توان این پیش‌بینی را مطرح کرد؛ اسرائیل با انتقام‌جویی از ترکیه به دنبال فضاسازی برای ظلم بیشتر به غزه است و بعید نیست اگر جامعه جهانی کوتاه آید فاجعه‌ای انسانی در غزه ایجاد و بار دیگر نسل‌کشی تازه‌ای آغاز شود.

بیانیه آژانس

کیهان در سرمقاله خود ادعا کرده که آژانس انرژی اتمی تاکنون 21 گزارش درباره برنامه هسته ای ایران منتشر کرده و 21 بار تاکید کرده که انحرافی در فعالیت های اتمی کشورمان مشاهده نکرده است. از سوی دیگر ایران در بیانیه 3جانبه تهران پذیرفت که محل تبادل سوخت کشور ثالث (ترکیه) باشد، اما بازهم آمریکا ادعای خود علیه پرونده هسته ای کشورمان را تکرار کرده و یک روز پس از امضاء بیانیه تهران، پیش نویس قطعنامه تحریم ها را به شورای امنیت می فرستد!

به نوشته این مقاله گزارش راهبرد امنیت ملی دولت اوباما در ظاهر دم از حمایت از مراکز نفوذ و قدرتهای در حال ظهور می زند. این در حالی است که پاسخ منفی به تلاش اخیر برزیل و ترکیه در زمینه تبادل سوخت هسته ای با ایران نشان می دهد که واشنگتن همچنان خود را قدرت یکه تاز دنیا می داند و در عمل اعتباری برای کشورهای دیگر قائل نیست.

بر این اساس کیهان نتیجه گرفته زاویه شیب فروپاشی آمریکا روز به روز تندتر می شود. آمریکا چشمان خود را به روی واقعیات بسته و یکه تازی می کند اما باید بداند که این مسیر به دره ای منتهی می شود که پیش از این ابرقدرتی چون شوروی و قبل تر از آن امپراطوریهای بزرگ دیگر با سر سقوط کرده و جزیی از تاریخ شده اند.

اشتغال غیرممکن

دنیای اقتصاد در سرمقاله خود به همایش بهره‌وری و برنامه پنجم توسعه که در تهران برگزار شده اشاره کرده و نوشته یکی از سخنرانان با بررسی شرایط جمعیتی کشور و ورود متولدین دهه 60 به بازار کار‌، نتیجه گرفت که طی چند سال آینده‌، ‌باید همه ساله یک تا 2/1 میلیون شغل در کشور‌ایجاد شود و‌این مساله را یکی از مهم‌ترین چالش‌های فراروی دولت‌ها در سال‌های پیش رو دانست.

به نوشته این مقاله طی دو سال گذشته‌، مساله شدت و ضعف رکود اقتصادی در کشور و ظرفیت واقعی مورد استفاده صنایع ‌، همواره مورد بحث و مناقشه بوده است. اتاق بازرگانی‌ایران از فعال بودن کمتر از 50 درصد واحدهای صنعتی کشور سخن گفته‌، در حالی که رییس شرکت شهرک‌های صنعتی‌ایران اعلام کرده است که 86 درصد از واحدهای موجود در شهرک‌های صنعتی مشغول فعالیت هستند.

نتیجه گیری جهان صنعت این است که: سیاست ارزان نگهداشتن نرخ ارز‌، نفوذ به بازارهای ما را برای صادرکنندگان خارجی آسان‌تر و رقابت با آنها را برای تولیدکنندگان داخلی دشوارتر کرده و با تداوم‌این سیاست و عقب افتادن روزافزون تولید‌کنندگان داخلی از رقبای خارجی‌شان‌، نه تنها ‌ایجاد اشتغال برای بیش از یک میلیون نفر‌، که حفظ اشتغال موجود نیز چالشی جدی به نظر می‌آید.

اتفاق نظر اقتصاددانان

مهرداد خدیر در سرمقاله پول نوشته یکی از دلایلی که دولت‌ها در ایران دیدگاه‌های صاحب‌نظران اقتصادی را چندان جدی نمی‌گیرند و نسخه‌های آنان را راه درمان نمی‌دانند این است که اقتصاددانان ایرانی هنوز خود بر سر اصول به اتفاق نظر نرسیده‌اند و در حالی هر یک از دریچه‌‌ای سری بیرون می‌آورد و دیدگاه خود را مطرح می‌سازد که در اندرونی رابطه‌ای با یکدیگر ندارند.

به نظر این اقتصاددان در اقتصاد مادام که زبان مشترک ایجاد نشود و مفاهمه حاصل نیاید، ناظر بیرونی درنمی‌یابد که اقتصاددان ایرانی در پی چیست. یکی از دریچه اقتصاد اسلامی بانک را بنگاه رباخواری می‌خواند، دیگری از پنجره اقتصاد آزاد به تبعیت از توماس فریدمن پول را کالایی مثل دیگر کالاها قلمداد می‌‌کند که در بنگاهی به نام بانک عرضه می‌شود.

سرمقاله پول نوشته وقت آن است که اقتصاددانان ایران، از "مقدمه" به درآیند و به بحث بر سر بدیهیات پذیرفته شده و آزموده در دنیای امروز و تجربه شده در تاریخ معاصر ایران، پایان دهند و وارد "ذی‌المقدمه" ‌شوند که همانا استنتاج بر پایه اصول مشترک و پذیرفته شده جهانی اقتصادی است تا دولت‌ها گزیری جز اجرای آنها به مثابه اصول علمی و غیرقابل انکار نداشته باشند.

نامه به نوری زاد

همزمان با اعلام رای دادگاه تجدید نظر که حبس شش ساله محمد نوری زاد نویسنده و فیلمساز را تائید کرده است جام جم نامه یک روحانی را منتشر کرده که به این زندانی نوشته در این فتنه، شما نه تعقل کردید و نه تعبد ورزیدید بلکه سرخود و نفسانی و من عندی شروع به تحلیل و سخن گفتن کردید و خیال می کردید و شاید اکنون نیز خیال می کنید که هم چنان از موضع یک انقلابی و ولایی و اصولگرا سخن می گویید، درحالی که ملاک انقلابی و ولایی و اصولگرا بودن در قضایای حکومت و سیاست، امتثال حکم الله است.

محمد قائم مقامی نویسنده نامه توصیه کرده: اعلام کنید که دچار اشتباه و توهم بوده اید و از وجود پر برکت مقام معظم رهبری که اگر هیچ دلیلی بر حقانیت ولایت ایشان جز همین مدیریت بی نظیر و الهی ایشان در فتنه اخیر نبود، کفایت می کرد، پوزش بخواهید و بدانید که تحقق حاکمیت کامل خداوند که حاکمیت تمام ارزش ها و خوبی ها و زیبایی هاست،همچون هلوی پوست کنده نیست که قلفتی در گلوی انسان بپرد!

به نوشته جام جم در این نامه آمده: انتظار ما از برادر نوری زاد این است که همچون برخی از غافلان و ساده لوحان که پس از انقلاب مبارک اسلامی و تشکیل حکومت دینی، تنها نگاهشان به برخی حوزه های مفتوحه به روی شیطان و جریان شیطانی است و از دیدن صدها و هزاران حوزه مفتوحه به روی اسلام و ایمان، غفلت می کنند نباشد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.