گفت و گوی صریح کلمه با میرحسین موسوی پیرامون ابعاد شخصیتی آیت الله خمینی


گفت و گوی صریح کلمه با میرحسین موسوی
پیرامون ابعاد شخصیتی آیت الله خمینی

کلمه: هنگامی که هنگامه ی انتخابات فرار رسید از بازگشت به دورانی نورانی  سخن گفت. در زمان تنظیم بیانیه ورود به انتخابات برخی به میرحسین گفتند ازادبیاتی مانوس تر با نسل جوان استفاده کند. نسل جوان دوران امام را به خاطر نمی آورد یا از راه معوج  رسانه رسمی می شناسد.  اما  پاسخ این بود که میرحسین موسوی با هویت خود به صحنه خواهد امد و هویت او جدا از توجه به واژه هایی چون عدالت خواهی ،کرامت انسانی ، مستضعفان و بازگشت به راه امام نیست. او  هویت خود را پنهان نخواهد کرد و نسل جوان حقیقت را خواهد شنید .

و آن روزها فراموش نخواهند شد که نسل جوان با شور می خواست رای خود را به نخست وزیر امام  بدهد و فریاد می زد «رای ما یک کلام، نخست وزیر امام» وهنگامی که می خواستند از جفای بر رایشان سخن بگویند باز امام راخطاب می کردند که “خمینی کجایی موسوی تنها شده…”.

میرحسین وقتی در مقابل گلایه برخی افراد قرار می گیرد که  ”در باره سال های ابتدایی انقلاب و دوران ۱۰ ساله امام نگاهی احساسی دارد”  پاسخ می دهد: « از من نخواهید که دروغ بگویم یا دلبستگی ام به امام را پنهان کنم.

اما به راستی چرا موسوی تقریبا در همه سخنرانی هایش به امام خمینی اشاره می کند؟ نسبت او و جنبش سبز با امام در چیست ؟حاکمیت چه نسبت و سنخیتی با امام  دارد و به دنبال چیست ؟ این پرسش ها و همین طورپرسش هایی بیشتر که همزمان با ایام ۱۴ و ۱۵ خرداد در جامعه مطرح است ،  « کلمه » را بر آن داشت تا در آستانه بیست و دومین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) گفتگویی صریح  با میر حسین موسوی داشته باشد.  این گفت و گوی خواندنی را در ادامه  مشاهده می کنید:

در آستانه سالگرد رحلت امام خمینی هستیم . امسال این بزرگداشت در شرایط وی‍ژه ای انجام می شود . از یک سو مخالفان قدیمی امام و انقلاب در خارج و داخل با پشتیبانی  برخی از رسانه ها ی خارجی سعی می کنند که دوران ایشان را با وضعیت تاریک امروز مقایسه کنند و از طرف دیگر صدا و سیما و بعضی از رسانه ها ی طرفدار بگیر وببند و سرکوب تلاش می کنند تصویری از شخصیت ایشان ارائه دهند که گویی  ایشان اگر بودند طرفدار پروپاقرص خرافه و ظلم امروز باشند. به نظر شما، چرا این گونه اقدامات صورت می گیرد و نتیجه این فرایند چه می تواند باشد ؟

تصویری که از تقاطع تلاش مخالفان حضرت امام و رسانه های رسمی کشور به دست می آید  اگر ادامه  یابد و جواب داده نشود ، جز انزجار تدریجی از هر آنچه گذشته است ، نخواهد بود . این تصویر با دستکاری مکرر  و دائمی از نسخه اصلی امام و انقلاب داده می شود  و از نظر کسانی که مستقیما آن دوره را تجربه کرده اند ، شباهتی با چهره و منش  و سالهای امام ندارد . انقلاب با شعار استقلال ، آزادی و جمهوری اسلامی پیروز شد  و مورد حمایت قاطع ملت قرار داشت . استقبال از حضرت امام در سال ۵۷ بی نظیر بود و در تشییع جنازه ایشان هم بیش از چهار برابر استقبال کنندگان شرکت کردند. گمان نمی کنم آن همه جمعیت برای تماشا و یا گذراندن تعطیلی آمده بودند. فیلم های آن روزها نشان می دهد که احساسات مردم نسبت به ایشان چه بود. در نظر داشته باشیم که بروز آن همه عاطفه و احساس بعد از گذراندن روزهای سخت انقلاب و دفاع مقدس بود. واقعیت امام اگر مختصر شباهتی با آنچه صدا و سیما و بعضی از جراید هتاک نشان می دهند ، داشت ، ما قاعدتا بجای سر و سینه زنی با خوشحالی و یا حداقل بی اعتنایی مردم روبرو می بودیم . به نظر من لازم است در مورد این تحریف دو طرفه از سوی حاکمان که اکنون به زندانبانان  و سلب کنندگان آزادی تبدیل شده اند و مخالفان بی نقاب امام  روشنگری شود.

کلمه: برنامه گسترده ومهندسی شده، همراه با هزینه های شگفت آور برای مراسم سالروز رحلت امام خمینی تدارک دیده شده است. به نظر شما چرا چنین کاری صورت می گیرد؟

شما توجه داشته باشید که نظام هنوز بخش اعظم مشروعیت خود را از شخصیت امام و خاطره جمعی مردم از ایشان می گیرد. در شرایط موجود بخشی از حاکمیت که رو به خشونت و سرکوب و سلب آزادی های مشروع آورده و زندان ها را پر کرده و با پوشش خرافه و تحجر کشور را به افلاس و درماندگی در سطح داخل و خارج کشانده، احتیاج دارد از این سرمایه عظیم اجتماعی به صورت مسرفانه ای استفاده کند. در مقابل وقتی شما واقعیت های آن دوره را در معرض دید مردم قرار می دهید و روی تفاوت های آن با وضعیت فعلی انگشت می گذارید ، بلافاصله گرایش مستبدانه  و فاسد امروزی در مقابل سوالات ویران کننده ای قرار می گیرد. نگرش درست به سال های اول انقلاب بخوبی نشان می دهد که تا چه اندازه از اهداف اولیه انقلاب و ارزش های پایه ای آن فاصله گرفته ایم . توجه کنید که منظور از نگریستن به آن دوره بازگشت به آن دوره نیست. بلکه هدف یادآوری ریشه ها و یادآوری جهت های اصلی انقلاب  یعنی عدالت ، آزادی و معنویت است.

ما می خواهیم از سکویی که انقلاب اسلامی ساخته برای پرواز به آینده استفاده کنیم. نمی خواهیم به صورت احساسی یک فضای آشفته درست کنیم و جهت گیری هایمان  از دست برود. به طور مداوم باید به نسل سرافراز جوانان امروزیاد آوری کنیم که وضعیت فعلی هیچ شباهتی با دوران حضزت امام ندارد. من یقین دارم که همین جوانان اگر به صورت خیالی در ظرف دیروز قرار بگیرند همه در کنار باکری ها، همت ها و باقری ها قرار خواهند گرفت. همچنانکه اگر جوانان آن دوره در ظرف زمانی امروز قرار می گرفتند، باقریها و باکری ها و همت ها از سرداران جنبش سبز امید می بودند  و  در زندان ها جوابگوی گرایش های دینی و ملی خود می شدند.

کلمه: شما از ضرورت یاد آوری جهت های اصلی انقلاب سخن گفتید اما در فضای پر از گرد و غبار و تبلیغاتی امروز چگونه می توان از امام و دهه اول انقلاب صحبت کرد ؟

در مورد انقلاب تا کنون تعداد بی شماری کتاب و مقاله نوشته شده و هنوز هم  این نوشته ها و تحلیل ها ادامه دارد. دلیلش هم روشن است. تاثیرگذاری این انقلاب در سرنوشت جهانی و منطقه ای. بعد از انقلاب اسلامی نه تنها ایران شباهتی به سال های قبل از انقلاب ندارد، بلکه منطقه و جهان هم  تحت تاثیر این دگرگونی قرار گرفته اند. اما آنچه امروز در سطح تبلیغات و زد وخوردهای روزمره رسانه ای مورد نیاز است، ارائه تصویر روشن و محسوس از آن دوره و حضرت امام است. همانطور که اشاره کردم سعی می شود بین وضع فعلی و وضعیت گذشته شبیه سازی ناشیانه ای شود. باید این طرح را خنثی کرد. به عنوان مثال در مورد نظرات امام در باره مجلس می توان بحث های نظری کرد و نظرات ایشان را در مورد دو گانه شرع و عرف و این که ” تشخیص موضوع در عرف و شرع به عهده عرف است و مجلس نماینده عرف و نمایندگان خود از عرف بر می آیند” ، باز کرد و با این دید مجلس در راس امور قرار می گیرد.

ولی مهمتر و تاثیرگذارتر نقل خاطراتی است که شیوه های عمل سیاسی را در اوائل انقلاب نشان می دهد. به طور مثال اخیرا بنده با جناب آقای کروبی در مورد شیوه انتخابات در دوران حضرت امام صحبت می کردیم ، ایشان خاطره ای را نقل کرد که خیلی خوب و روشن به شناخت حضرت امام و ارزش های حاکم در جامعه آن دوره کمک می کند .ایشان به یاد می آوردند که در انتخابات دوره  سوم مجلس دو نفر کاندیدا بودندند . یکی یک معلم زحمتکش و روشنفکر و فقیر و دیگری یکی از منسوبین نسبتا نزدیک خانواده امام .

یکی از نزدیکان امام از فرد دوم حمایت می کردند. اما مردم در آن انتخابات به آن معلم رای دادند. در اینجا آن فرد که از نزدیکان امام بود، برای امام نامه ای نوشت که مضمون آن تشکیک در سلامت انتخابات خمین بود . حضرت امام با خنده پاسخ داده بودند که “چه علامتی بالاتر برای صحت انتخابات از اینکه یک نفر از فامیل من و شما با حمایت شما نامزد می شود ولی مردم یک معلم ساده را که چنین پشتیبانانی ندارد ، انتخاب می کنند.

آیا این از زیبایی های انتخابات نیست که باید شکر گزار آن باشیم .” حالا شما این تصویر را کنار ابطال ۷۰۰ صندوق انتخابات مجلس ششم  در تهران قرار دهید که فرد روشنفکر و بی پناهی را حذف کردند و یک فرد مورد علاقه شورای نگهبان با ارتباطات نسبی و سببی را وارد مجلس کردند. یا طرح نظارت استصوابی که در زمان امام وجود نداشت. طرحی که وسیله ای شد که انتخابات  در حقیقت دو مرحله ای شد. شما دقت کنید که با اسلحه همین اصطلاح که نه ریشه در قانون اساسی دارد و نه در معرفت و آگاهی های مردم ، چه تعداد عظیمی از خدمتگزاران آگاه و مدیر  دلسوز را از ورود به  صحنه رقابت کنار زدند. کاری که نتیجه اش همین پائین آمدن شان و جایگاه مجلس است .

من به همه آن نمایندگان اصولگرایی که به خدا و پیامبرش ایمان دارند و هنوز ایمان خود را با ظلم آغشته نکرده اند عرض می کنم که وقتی با خود خلوت می کنید آیا از این همه تحقیر مجلس احساس نگرانی و پوچی نمی کنید؟ آیا مفهوم جمله ” مجلس در راس امور است” همین وضعی است که در آن بسر می برید؟ شما هنوز نتوانسته اید جزء کوچکی از تخلفات مالی دولت را رسیدگی کنید و جواب درست بگیرید چه پاسخی در برابر خداوند و بندگان خدا که شما وکیل آنان هستید دارید؟  آیا وضعیت مجلس فعلی شباهتی با مجلس زمان حضرت امام دارد ؟

یکی از مواردی که در شرایط کنونی به خوبی می تواند امام را معرفی کند و در کنار تفاوت با شرایط حاکم در دوران امروز را نشان می دهد، تشریح اتفاقاتی بود که منجر به فرمان هشت ماده ای حضرت امام شد. خود این فرمان بدون هیچ تغییری می تواند فضاحت وضع موجود  و بگیر و ببندها و مظالم حاکم بر مردم را نشان دهد . جوانان باید این سند را ببینند و بدانند که ما به کجا می رفتیم و اینک به کجا می رویم . عده ای در این کشور به خاطر دنیا و ریاست خود مشغول تخریب همه چیز از جمله تخریب و تحریف چهره  امام و دوران ۱۰ ساله اول انقلاب هستند. کلید این پروژه در طول انتخابات ریاست جمهوری دهم زده شد و همانطور که گفتم معرفی درست امام و معرفی منصفانه انقلاب اثرات افشاگرانه و ویران کننده بر سیاست های سرکوب و خرافه گرایانه امروز دارد .

کلمه: شما را نخست وزیر امام می دانند. همواره نیز در سخنان و بیانیه ها و مصاحبه هایتان از دوران نورانی دهه اول انقلاب و راه امام سخن می گویید. اما ایا در کل و در فضای سیاسی ایران   در مورد ابعاد شخصیتی امام بزرگنمایی نشده است؟

مرحوم شریعتی می گفتند” قله دماوند در بلندی ، نیازی به اثبات ندارد .” شخصیت امام هم بزرگ بود و تحول غیر قابل بازگشتی در تاریخ کشور ایجاد کرد و بساط سلطنت را در این مملکت بر چید . نظامی که افتخارش به پابوسی رعیت ها از سلاطین بود. ممکن است برخی عکس های شاه،  نسل جوان را به بیراهه ببرد . اما خوب است که گفته شود یکی از پوسترهایی که در روزنامه های آن زمان هر از گاهی منتشر می شد ، کشاورز فقیر و بیچاره ای را نشان می داد که کفش های شاه را می بوسید .

ولی در جواب شما باید بگویم امام بزرگ بود. اما در عین حال خود را بزرگ نمی دید. از تعریف و تمجید و مدح بیزار بود. یکبار ایشان صدا و سیما را از پخش فیلم ها و عکس هایش منع کرد. گفت :” از اینکه هر موقع تلویزیون را باز می کنم و خودم را می بینم ، عقم می گیرد .” همین منع را هم برای مدتی برای روزنامه ها داشتند. افرادی که زمان ایشان را درک کرده اند یادشان است که وقتی نماینده اول تهران و در حقیقت کشور، در حسینیه جماران تعریف ایشان را کرد ، چگونه با پرخاش سخنان وی را قطع کردند.  در حالی که آن نماینده قصد به دست آوردن چیزی را نداشت. همین وضعیت هم برای رئیس مجلس خبرگان رهبری وقت که یک مجتهد و از شاگردان خود ایشان بود، پیش آمد. وقتی آن مجتهد محترم از ایشان تعریف و تمجید کردند، در میان مردم آن سخنان را رد کردند. اگر ایشان را نماد یک نظام جدید رهایی بخش، مترقی و آزادی خواه و عدالت طلب تلقی کنیم، امری غیر طبیعی نیست. بدون ایشان وارتباطی که با مردم داشتند، ملت ما امکان هشت سال ایستادگی در دفاع مقدس را نداشت. ملت ما بدون این ارتباط و اعتقاد نمی توانست انواع توطئه ها، کودتای نوژه ، تظاهرات مسلحانه منافقین که باعث کشته شدن هزاران نفر افراد بیگناه  در سال ۶۰ شد ، انفجار حزب جمهوری و شهادت شهید بهشتی و یارانش ، انفجار نخست وزیری و ترور شخصیت هایی چون شهیدان مدنی ،دستغیب و صدوقی که همه از پیشگامان روحانیت بودند، پشت سر بگذارد .

کلمه:  به هرحال در بخشی از بدنه جنبش سبز این پرسش وجود دارد که شما به کرات از امام نام می برید و یا از عکس ایشان استفاده می کنید. چرا؟

البته بنده  به ضرورت معرفی  امام به نسل جوان اشاره کردم. ولی گذشته از آن نکته ای را عرض می کنم که یقین دارم همه علاقه مندان جنبش سبز در مورد آن اتفاق نظر دارند و آن صداقت است. من نمی توانم دلبستگی به امام و انقلاب داشته باشم (ممکن است یک عده در این میان بگویند این یک نوستالژی است) و بر خلاف آن تظاهر کنم.  بنده در همان ابتدای شکل گیری راه سبز امید به صراحت خود را یک همراه جنبش معرفی کردم. برای آنکه به صراحت اعتقادات خود را بیان کنم  همانطور که جزو ویژ گی های این جنبش بیان صریح و صادقانه اندیشه ها است، ما از تعامل اندیشه ها ضرر نمی کنیم. ولی از پنهان کردن هویت خود در میان جمعی که خواستار صداقت است، قطعا ضرر می کنیم. یادمان باشد که شاید بهترین پوستر جنبش سبز “دروغ ممنوع است ” بود. این چه انتظاری است که بنده یک تجربه ۱۰ ساله و پر از رویدادهای گونان گون را نادیده بگیرم. نه من بلکه تعداد کثیری از ملت ما هزاران خاطره  ازایشان دارند و تاثیرگرفته از دوران امام هستند  و حاضر نیستند در مقابل تحریف ها و بی انصافی ها رضایت بدهند. آیا صرف نظر کردن از این سرمایه عظیم اجتماعی درست است؟  آیا این همان چیزی نیست که زندانبانان از ما می خواهند .

کلمه: شما به عنوان یک همراه جنبش سبز از علاقه و دلبستگی به امام و انقلاب  در کنار تجربه کردن  دوران امام و ضرورت حراست از این سرمایه معنوی سخن گفتید. آیا اینها باعث نشده اند که به این دوران نقدی نداشته باشید یا به عبارت بهتر آیا معتقد نیستید که به این دوران هم نقد وارد است؟

من این گونه  سوالات را به ویژه بعد از صحبت دادستان  تهران زیاد شنیده ام و اخیرا هم نامه ای خطاب به بنده در سایت ها منتشر شده  که همین مضمون را دارد. یکی از اجزاء اعتقادات همه ما این است که تعداد معصومین ۱۴ نفر است و بقیه بندگان خدا جایز الخطا هستند و همیشه در معرض لغزش. مگر آنکه خدا آنها را حفظ کند. در مورد دوران مورد بحث هم همینطور است. ولی چه ضرورتی دارد که وقتی دو تیغه قیچی، یعنی متحجران داخلی و دشمنان بی نقاب خارجی  آن دوران و تصویر حضرت امام را هدف قرار داده اند،  من هم زبان به نقد بگشایم. مسلما به دلیل فضای زهرآگین موجود، کلام گفته نشده از دهان ربوده خواهد شد و درست شبیه  چارچوب توطئه ای که به عنوان پاره کردن تصویر حضرت امام پیاده شد، مورد سوء استفاده داخلی و خارجی قرار خواهد گرفت. امروز دشمنان جنبش سبز دنبال طعمه و بهانه هستند تا پیوندی که همه ما را به هم وصل می کند از بین ببرند. در کشور ما میلیون ها نفر به امام علاقه دارند که من هم یکی از آنها هستم. به رسمیت شناخته شدن این علاقه و معنای رهایی بخش آن در شرایط کنونی سرمایه بزرگی است که ما حق نداریم در این زمینه اشتباه کنیم. باز هم تکرار می کنم که نباید انتظار دروغ  از یک همراه داشت، هر چند آن همراه بسیار کوچک باشد.

Dionysos - فرانسه - فرانسه
موسوی : «یکی از اجزاء اعتقادات همه ما این است که تعداد معصومین ۱۴ نفر است و بقیه بندگان خدا جایز الخطا هستند » منظور از معصومین همان شال سبزهای عرب هستند. عجب داستانی بود! منظورش از «همه ما» چه کسانیست؟ نوادگان شال سبزها؟ عجب حکایتی!
سه‌شنبه 11 خرداد 1389

danube abi - اتریش - وین
اخه چقدر حرفای ضد و نقیض.ادم حسابی تو تکلیفت با خودت هم معلوم نیست. کدوم حرفتو باور کنیم??? برو یه دور رساله اون بچه بازو بخون ببین روت میشه بازم اسمشو بیاری?
سه‌شنبه 11 خرداد 1389

بابک خرم دین - آلمان - هامبورگ
مرگ بر رژیم مخوف وضد بشری ولایت وقیح .این سایه شوم استبداد صغیر که از دوران صفوی با کمک ملایان جبل آملی و لبنانی به ایران صادر شده اند و تا به امروز کمر به قتل ونابودی ایران و فرهنگ ایرانی بسته اند . ای هموطنان با شرف به خود بیایم کین این درد مشترک هرگز جداد جدا درمان نمیشود . زندباد جمهوری فدرال ایرانی (سکولاریستی و دمکراتیک* که در آن چهار اصل بنیادی دمکراسی در آن استوار است و ایران به ایرانی طلق دارد و مردم از طریق آرای واقعی خودشان نمایندگانشان را انتخاب میکنند با آزادی کامل دقیقا عین کشور آلمان یا فرانسه یا اتریش و ... سایر کشورهای جمهوری فدرال که اصل بنیادینش جدایی دین از سیاست است.
سه‌شنبه 11 خرداد 1389

فریدون شیرازی - ایران - شیراز
موسوی((همانطور که جزو ویژ گی های این جنبش بیان صریح و صادقانه اندیشه ها است، ما از تعامل اندیشه ها ضرر نمی کنیم. ولی از پنهان کردن هویت خود در میان جمعی که خواستار صداقت است، قطعا ضرر می کنیم. یادمان باشد که شاید بهترین پوستر جنبش سبز “دروغ ممنوع است ” بود))کورش بزرگ((خدایا کشور مرا از خشکسالی و دروغ محفوظ بدار)) فریدون شیرازی((خامنه ای دایناسور مرگ به نیرگتان))
سه‌شنبه 11 خرداد 1389

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
حوصله ی خواندن این چرندیات از یک مغز اسلامی بیمار را تدارم قدر مسلم اینکه تمام اعدامها مصادره ی اموال و هر کثافتکاری با اگاهی خمینی کثیف بود و کسیکه این چنین از بزرگترین جانی تاریخ ایران نام می برد از او کثیفتر. این مردک هنوز نمی داند که اکثریت ملت اگر به اسلام پی نبرده اند اخوند های کثافت و ام الفساد..ع..قلاب خمینی را خوب شناخته اند همین طور تو و کروبی را. باز دستمال یزدی برای خمینی گور بگور شده پهن کن برای رسیدن به مسند.
سه‌شنبه 11 خرداد 1389

بابک خرم دین - آلمان - هامبورگ
مرگ بر رژیم مخوف وضد بشری ولایت وقیح .این سایه شوم استبداد صغیر که از دوران صفوی با کمک ملایان جبل آملی و لبنانی به ایران صادر شده اند و تا به امروز کمر به قتل ونابودی ایران و فرهنگ ایرانی بسته اند . ای هموطنان با شرف به خود بیایم کین این درد مشترک هرگز جداد جدا درمان نمیشود . زندباد جمهوری فدرال ایرانی (سکولاریستی و دمکراتیک* که در آن چهار اصل بنیادی دمکراسی در آن استوار است و ایران به ایرانی طلق دارد و مردم از طریق آرای واقعی خودشان نمایندگانشان را انتخاب میکنند با آزادی کامل دقیقا عین کشور آلمان یا فرانسه یا اتریش و ... سایر کشورهای جمهوری فدرال که اصل بنیادینش جدایی دین از سیاست است.
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

بابک خرم دین - آلمان - هامبورگ
مرگ بر رژیم مخوف وضد بشری ولایت وقیح .این سایه شوم استبداد صغیر که از دوران صفوی با کمک ملایان جبل آملی و لبنانی به ایران صادر شده اند و تا به امروز کمر به قتل ونابودی ایران و فرهنگ ایرانی بسته اند . ای هموطنان با شرف به خود بیایم کین این درد مشترک هرگز جداد جدا درمان نمیشود . زندباد جمهوری فدرال ایرانی (سکولاریستی و دمکراتیک* که در آن چهار اصل بنیادی دمکراسی در آن استوار است و ایران به ایرانی طلق دارد و مردم از طریق آرای واقعی خودشان نمایندگانشان را انتخاب میکنند با آزادی کامل دقیقا عین کشور آلمان یا فرانسه یا اتریش و ... سایر کشورهای جمهوری فدرال که اصل بنیادینش جدایی دین از سیاست است.
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

amir-m - ایران - تهران
در لینکی که 1ماه پیش در مورد اکبر گنجی بود من از نظرات عزیزانی که خارج از کشور هستند انتقاد کردم و گفتم دید سیاسی شما از ما جوانان وطن نشین پایینتره و افتخار می کنم در داخل ایران هستم و در کنار ملتی آگاه برای آزادی کشورم تلاش می کنم. در بین دوستان خارج نشین که همچنان به بد و بیراه و ناسزا به اکبر گنجی و حکومت آخوندی و.. ادامه می دادند فقط یکی از دوستان از من خواست تا در مورد عقاید جوانان داخل اطلاعاتی بدم. دوست عزیز و دوستان عزیز ، برای آگاهی از بخشی از نظرات اکثر سبز های ایران سری به سایت کلمه بزنید و نظرات جوانان داخل درباره همین مصاحبه اخیر مهندس موسوی رو بخونید و با نظراتی که بعد از نظر من در این سایت از دوستان خارج از کشور خواهید خوند مقایسه کنید
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

dkdk - دانماک - اسلیس
قابل توجه جنبش سبز و طرفداران موسوی..موسوی عاشق و دلباخته امام خمینی بوده و هست.البته به گفته خودش که بارها اضحار کرده که جوانانیکه در جنبش سبز هستند تماما عاشقانه امام را دوست دارند....اافرادیکه طرفدار موسوی و جنبش سبزند بدانند که باید بگفته موسوی امام را ستایش کنند و دنباله رو افکار و ایده های امام باشند.بنابراین لطفا موضعتان را مشخص کنید..یا عاشق امام و طرفدار موسوی هستید.یا از موسوی و عشقش امام بیزارید?بگفته موسوی هر کس موسوی رامیخواهد یعنی امام را میپرستد.وسلام.لطفا منطقی باشید.
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

esfahan_20 - ایران - اصفهان
خفه شو تو و امامت.
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

sobhanjan - امارات - ابوظبی
دوستان موسوی خودش هم به خمینی اعتقاد نداره باید با نام خمینی اتحاد ایجاد کنه از طرفی این آخوندها را به بازی بگیره به امید پیروزی
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

shemiranian - ایران - تهران
1(1 )1اگر ما جوانتر ها دوران امام را به یاد نمی اوریم پدارانمان به ما گفته اند که خمینی بود که قتل و کشتار و شکنجه را بنیاد نهاد خمینی بود که از همان روزهای اول با اعدام سران پهلوی بیدادگاههای انقلاب را بنا گذاشت همو بود که گفت بشکنید این قلم ها را -روزنامه ها را تعطیل کرد -به سر کوبی کرد و ترک و بلوچ پرداخت- با هزار حقه و نیرنگ اجازه ورود هیچیک از کاندیداهای احزاب سیاسی را با اینکه بالاترین رای را اورده بودند را به مجلس نداد-دهها هزار نفر از بهترین جوانان مملکت را اعدام کرد به نحوی که حتی منتظری نیز به اعتراض در امد و خمینی حتی منتظری را نیز در خانه اش زندانئ کرد-بنی صدر را با اینکه منتخب ملت بود بر کنار کرد-....
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

shemiranian - ایران - تهران
..)2)..بله اقای موسوی این جنایات خمینی هرگز از یاد نمیرود حالا شما میخواهید این فسیل و افکار و اعمال ارتجاعی اش را دو باره زنده کنید هرگز موفق نخواهید شد جنبش مردم با رنگ سبز پرچم ایران شروع شد و مرحله سفیدش را میگذراند اما مطمئن باشید که به نقطه سرخ نزدیک میشود و این همان نقطه ایست که بساط جمهوری اسلامی با همه دسته بندی هایش در هم پیچیده خواهد شد و ملت ایران برای همیشه از شر این حرامزاده ها رها خواهند شد. جناب موسوی اگر چه خود شما نیز از عاملان کشتار سال شصت و هفت هستید اما هنوز شانس پیوستن به صف مردم را دارید اما مسلمن نه از این راه که میروید.
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

Atheist-0 - کانادا - ونکوور
اولا این چندان گفتگوی صریحی نبود و بسیار سوالات در مورد دوران خمینی مطرح است که پرسیده نشده و بی جواب مانده. در ثانی این منطق اقای موسوی که فقط 14 نفر به زعم ایشان معصومند و بقیه جایزالا خطا میتواند شامل حال خامنه ای و دار و دسته اش نیز باشد که اگر کشتارهای دوران خمینی بدلیل معصوم نبودن ایشان قابل اغماض است پس کشتارهای امروز هم توسط افراد غیر معصوم صرفا خطاهای قابل بخششی است. تا زمانی که این توجیهات اخوندی تک تک ما زدوده نشود کار بجائی نمیرسد.
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

vahid22 - آلمان - هامبورگ
مسئله شناخت امام!!خیلی پیچیده نیست کتاب تحریرالوسیله و رساله ایشون رو بخونید آقای موسوی و طرفداراش روشن میشید از این آدم ابله تر و جنایتکار تر هرگز نمی بینید!!
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

sepher - استرالیا - سیدنی
بخاطر عروس لبنانی امام هست که کشور را مستمعره جبلعامل کردید اقای موسوی دوران شما از سیاهترین دوران تاریخ ایران بود البته شما بهتر از من میدانید وسیاست مدارید و سیاست یعنی دروغ!
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

*پسر شجاع* - ایران - تهران
چیزی که مسلم هست بزودی جنبش سبز از نام و شخصیت خمینی عبور خواهد کرد ولی نه با نفرت بلکه با آگاهی و رسیدن به آینده بهتر اما هنوز زمینه این کار بطور کامل فراهم نیست ولی با کارهای حکومت کودتا انجام میدهد به سرعت در حال رسیدن به آن نقطه هستیم...و رهبران جنبش سبز هم همانطور که خود بارها گفته اند دنبال مردم حرکت می کنند نه جلوتر از مردم اشتباهی که یک بار شاه کرد {با همه احترامی که برای خدمات او قایل هستم } و نتیجه اش انقلاب 57 بود اینبار انقلابی در کار نخواهد بود فقط اصلاحات....
چهار‌شنبه 12 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.