دورخیز چینی‌ها برای تصاحب بازار گلاب ایران


دورخیز چینی‌ها برای تصاحب بازار گلاب ایران

فصل گل و گلاب‌گیری است اما از گل خبری نیست که بتوانیم گلابش کنیم. زیر دیگ‌ها خاموش مانده است. دلالان نمی‌گذارند یک کیلو گل از دستشان در برود حتما باید خودشان به هر قیمتی که می‌خواهند گل را به گلابگیران بفروشند.
به گزارش 
"پایگاه خبری منابع انسانی ایران"
به نقل از ایلنا، هر چند زیر برخی دیگ‌ها خاموش مانده اما باز هم بازار گلابگیری رونق فرواان دارد . از هر خانه ای بوی گلاب بیرون می زند و شهر معطر شده . اغلب خانه‌های قمصر و کاشان این روزها در جنب و جوشند. تکاپوی تهیه گل برای گلاب‌گیری. در بیشتر خانه‌ها یک دیگ یا حتی بیشتر یافت می‌شود. برخی نه برای نفع اقتصادی بلکه برای مصارف خانگی به کار گلابگیری مشغول می‌شوند. آیین سنتی گلاب‌گیری را این گونه به گفته خود زنده نگه می‌دارند. هر سال با آغاز فصل گلاب‌گیری هیجانی در قمصر و کاشان و جوشقان و ...جریان دارد. هیجانی که امسال در لابه‌لای اخبار نگران کننده و تهدید آمیز گم شده است. گلاب‌گیران قمصر و کاشان می‌گویند امسال دل خوشی ندارند برای گلاب گرفتن و دلهره و ترس آنچه در پیش است لطف گلاب‌گیری را از میان برده است. خبرهایی به گوش می‌رسد که بازار گلاب ایران از دست رفتنی است و در معرض تهدید جدی قرار گرفته است.
چینی‌ها برای تصاحب بازار گلاب ایران دندان تیز کرده‌اند. یکی از گلاب‌گیران منطقه که کفش چینی در پا داشت، ‌می‌گفت: این چینی‌ها برای نابودی ما عزم‌شان را جزم کرده‌اند. بازار عسل و فرش و زعفران برایشان کافی نیست و می‌خواهند گلاب ما را هم بگیرند. او گفت: آنها با گلاب به جنگ بازار گلاب نیامده‌اند. گلاب هیچ نقطه‌ای از جهان و حتی ایران نمی‌تواند عطر و بوی گلاب قمصر را داشته باشد چرا که طبیعت منطقه بوی ویژه‌ای را در این گل‌ها به ودیعه گذاشته که جای دیگر یافت نمی‌شود. چینی‌ها با تولید پودر گلاب به جنگ گلاب‌گیران ایرانی آمده‌اند. پودرهایی تولید کرده‌اند که بوی گلاب می‌دهد و کافی است در آب مقطر حل شود تا بوی گلاب بالا بزند و تشخیص غیر ممکن است. اصل کدام است و فرع را شاید تنها اهل فن بدانند اما همین تشابه می‌تواند سبب شود بازار گلاب در معرض خطر جدی قرار گیرد. خصوصا آن که این پودرها به وفور در بازار یافت می‌شود.
بازار گلاب ایران مدت‌هاست از درد مزمن اقتصاد رنج می‌برد. تورمی که اقتصاد ایران را رنجور و ضعیف کرده قدرت رقابت در این بازار را نیز از میان برده است. قیمت‌ها روز به روز بالاتر می‌رود و هزینه تولید مدام افزایش می‌یابد و همین امر سبب می‌شود کابوس از دست رفتن بازار جدی‌تر از گذشته شود.
گلاب ایران بازار بسیار خوبی در کشورهای عربی خصوصا کویت و عربستان دارد اما گلاب‌های چینی مترصد در دست گرفتن نبض این بازارها هستند و حتی به این امر بسنده نکرده‌اند و بازار ایران را هدف قرار داده اند‌. یکی از گلاب‌گیران صنعتی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا در این خصوص گفت: طبیعی است چینی‌ها در صدد تصرف بازار ایران باشند. به هر حال حجم عمده مصرف گلاب در بازار داخلی است و اگر آنها بتوانند سهمی از بازار را به دست آورند که دور از ذهن هم نیست گلاب‌گیران را با رکود و کاهش تولید روبرو می‌کنند و تداوم این روند یعنی خداحافظی با این آیین سنتی که هر سال انبوهی از گردشگران را به این منطقه می‌کشاند.
بالا رفتن قیمت‌ها امسال البته از هر سال دیگری بیشتر بود. سال گذشته در حالی که قیمت خرید هر کیلو گل از سوی دولت حدود 1870 تومان اعلام شده بود امسال هنوز قیمتی اعلام نشده است. این در حالی است که روزهای گلاب‌گیری رو به پایان است و در قمصر و کاشان و جوشقان و ... تا اوایل تیر است که گلاب‌گیری در حال انجام است. شایعاتی در این منطقه درباره قیمت اعلامی گل از سوی دولت به گوش می‌رسد که البته خوشایند کسی نیست. برخی می‌گویند احتمالا قیمت هر کیلو گل از سوی دولت بین 2700 تا 2800 تومان خواهد بود و همین امر سبب شده است قیمت خرید و فروش گل بیش از هزار تومان نسبت به سال قبل افزایش یابد. از سوی دیگر این افزایش قیمت نصیبی به گلکاران منطقه نمی‌رساند چرا که در بازار گل نیز مثل بازار سایر محصولات کشاورزی این دلالان هستند که نصیب بزرگ و کوچک را می‌برند. گلاب‌گیران می‌گویند در ابتدای فصل آنها گل‌ها را از گلکاران عمده‌ای می‌خرند و بعد به هر قیمت که بخواهند به گلاب‌گیران می‌فروشند. این در حالی است که افزایش بیش از حد متعارف قیمت سبب می‌شود مصرف گلاب، در بازار کاهش یابد.
از سوی دیگر برخی گلکاران نیز معتقدند شیوه خرید و فروش گل در حال حاضر مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است. گل دو روزی بیشتر از زمان چیدن عمر نمی‌کند و هر ساعتی که می‌گذرد عطر آن کاهش می‌یابد. از این رو عدم فروش به موقع، یعنی نبود مکانیزم مناسب عرضه گل، آن هم بدون حضور دلالان سبب می‌شود گل‌ها کیفیت خود را از دست بدهند و به قیمت‌های پایین‌تر فروخته شوند و به این ترتیب گلاب نیز کیفیتی پایین‌تر از آنچه می‌تواند، داشته باشد.
گلاب‌گیری گل می‌خواهد و آب، دیگ و گاز
در حالی که بسیاری درباره ورود خزنده چینی‌ها به بازار گلاب سخن می‌گویند برخی نیز از وضعیتی که در پیش است اظهار گلایه دارند و معتقدند آنچه در پیش است سبب خواهد شد ورورد چینی‌ها دیگر خزنده نباشد و تمام قد برای در دست گرفتن بازار ایران بایستند.
قرار است تعرفه گاز افزایش یابد، تعرفه آب واقعی شود و در این میان قیمت گل نیز سال به سال بیشتر از پارسال می‌شود. باید انتظار داشت با هدفمند شدن یارانه‌ها و افزایش قیمت گاز و آب، قیمت تمام شده تولید گلاب نیز افزایش یابد. به این ترتیب قدرت رقابت از میان می‌رود و بازار پر رونق گلاب در معرض تهدید قرار می‌گیرد. سئوالی که دائم این روزها گلاب‌گیران از هم می‌پرسند این است که آیا یارانه‌ای برای فصل گلاب‌گیری در این منطقه بابت قیمت گاز و آب در نظر گرفته خواهد شد؟

fosil - ایران - شیراز
بعضی گلابهای مشهدی که باعث سردرد, سرگیجه و تهوع میشند, ساخته چینه? ولی انموقع ( بچه که بودم ) , کسی میرفت مشهد, از این سوغاتیها میاورد. سوال من: ولی در ان زمان کشور چینی وجود نداشت ! که از این ات و اشغالها تولید کنه, پس با تمام احترام و خسته نباشی به تهیه کننده گان گلاب, بهانه در نیارید, باید انعطاف پذیر باشید که اگر این اخوند از این " ادکلن " محمدی خوشش میاد و بخودشون میپاشند جهت دور و نابود کردن شپشها باید به شماها کمک ویژه کنند.
یکشنبه 9 خرداد 1389

baran shomal - نروژ - اسلو
من گله دارم از مردم ایران چرا راه گاندی را نمی روند بزرگترین جنگ تحریم وسایل چینی باید باشد لطفا در فیس بوک شروع کنیم و این یکی از شعار های اساسی ما برای خرداد باشد
یکشنبه 9 خرداد 1389

pelle - سوئد - استکهلم
baran shomal - نروژ - اسلو. حق با شماست بهترین کار تحریم اجناس بنجل چینی است. باید این تحریم را مانند یک هدف مقدس بشماریم, و پایش وایسیم.با درود بر شما.
یکشنبه 9 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.