متن مناظره جنجالی کواکبیان و ذوالنور


متن مناظره جنجالی کواکبیان و ذوالنور

ایسنا: مصطفی کواکبیان نماینده مجلس شورای اسلامی و حجت‌الاسلام و المسلمین ذوالنور جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در مناظره‌ای که در قالب سلسله جلسات کرسی‌های آزاداندیشی در تالار شهید آوینی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران با عنوان "خط امام، توهم یا واقعیت" برگزار شد، به مناظره با یکدیگر پرداختند.

کواکبیان در ابتدای این مناظره تصریح کرد: مگر خط امام غیر واقعیت هم می‌شود؟ ممکن است عنوان ادعای خط امام صحیح‌تر باشد، زیرا خود خط امام قطعا واقعیت است.

وی افزود: به عقیده من آن‌چه خوبان همه داشتند امام(ره) یکجا داشت و جامعیت شخصیتی ایشان را حداقل در بین رهبران انقلابی دنیای معاصر سراغ نداریم. شخصیتی که هم فقیه، مجتهد و مرجع جامع‌الشرایط بود و هم در حد اعلای خود سیاست‌شناس، سیاست‌مدار و آگاه به امور زمان.

وی امام را " فیلسوف برجسته اسلامی و عارف واقعی به معنای کامل" توصیف کرد و ادامه داد: اولین نکته در بحث رهبری این بود که امام یک مکتب سیاسی داشت. در تمام دنیا رهبران انقلابی زیادی هستند؛ اما نمی‌توانند اندیشه‌هایی منسجم به صورت گفتمان هژمونیک در جامعه مطرح کنند. کسانی هستند که انقلابی را رهبری می‌کنند؛ اما نمی‌توانند ایده خود را به منصه ظهور برسانند و انقلاب را به یک نظام مبدل کنند. 


این نماینده مجلس اظهار کرد: معتقدم در شرایط فعلی یکی از مظلومیت‌هایی که وجود دارد، مظلومیت خط امام است. آن کسی که ادعای خط امام کند و بخواهد در مقابل نظام و ولایت فقیه بایستد، خط امام را خوب نشناخته زیرا یکی از مولفه‌های خط امام، ولایت فقیه است؛ اما کسی هم که به عنوان حمایت از ولایت فقیه با خط امام مقابله کند، قطعا با اساس خط امام عناد دارد.

وی " معنویت‌گرایی مسوولان نظام، ولایت فقیه، ساده‌زیستی و تحقق عدالت نفسانی و اجتماعی" را از آموزه‌های امام در بعد اسلامیت نظام برشمرد و افزود: جمهوریت نظام پا به پای اسلامیت اهمیت دارد، کسی که به ارزش‌های اسلامی نظام پشت پا بزند، خارج از خط امام حرکت کرده و کسی هم که به جمهوریت نظام پشت پا بزند، همین‌گونه است. آن کسی که می‌گوید رای مردم زینتی است و در مشروعیت نظام نقشی ندارد، دروغ می‌گوید که در خط امام است؛ زیرا امام فرمودند میزان رای ملت است.

وی گفت: متاسفانه می‌بینیم عده‌ای پشت سر ارزش‌های اسلامی برای تاختن به مردم‌سالاری سنگر می‌گیرند و عده‌ای دیگر پشت مردم سالاری سنگر گرفته و به ارزش‌ها می‌تازند. چه اکبر گنجی که می‌گوید اسلام با دموکراسی همخوانی ندارد و چه کسی که در داخل می‌گوید اسلام با دموکراسی جور درنمی‌آید، نه اسلام را فهمیده‌اند و نه دموکراسی را. اگرچه ممکن است این دو نقطه‌ مقابل یکدیگر باشند؛ اما هر دو دیدگاه، دو لبه‌ قیچی‌ای هستند که اسلام امام(ره) را نشانه گرفته‌اند. هر دو تفکر حقوق بشر اسلام، جمهوریت اسلام و مردم‌سالاری دینی را از بین می‌برند.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که " امام(ره) به شدت بر آزادی مردم در همه عرصه‌های سیاسی و اجتماعی تاکید داشت" به فرمان هشت ماده‌ای امام درباره حریم خصوصی اشاره کرد و افزود: ما می‌گوییم اگر تلویزیون جمهوری مقدس اسلامی فیلم شاخص را می‌سازد و بخش‌هایی از شخصیت امام(ره) را بیان می‌کند، همه جنبه‌های امام(ره) را بگوید و برای نسل جدید امام(ره) را کما هو حق نشان دهد.

وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که منافقین بدترین اهانت‌ها را نسبت به اسلام و نظام می‌کردند، امام(ره) فرمودند؛ این قبیل مطبوعات تعطیل شوند، اما وقتی همین یک جمله از امام(ره) پخش می‌شود، گویی امام موافق تعطیلی مطبوعات بوده است. در حالی‌که امام(ره) به هیچ وجه مخالفت مطبوعات نبود، بلکه مخالف توطئه و برنامه‌ریزی برای سقوط نظام بود و این‌که به نام آزادی، ولنگاری و بی‌بند و باری مطرح شود.

وی تاکید کرد: امام به شدت طرفدار استقلال ملت‌ها بود و اعتقاد داشت که هرکس بخواهد رای خود را بر مردم تحمیل کند، از اسلام بویی نبرده است.

کواکبیان با اشاره به استکبارستیزی امام(ره) خاطرنشان کرد: آزاداندیشی و طرفداری امام از دموکراسی، حقوق بشر و آزادی موجب شد که ایشان شخصیتی باشند که نظیر آن را نداشته‌ایم. امیدواریم از این امام چهره زیبایی نشان دهیم. 

      


ذوالنور نیز طی سخنانی با تبریک ایام فتح خرمشهر و روز ملی مقاومت تصریح کرد: هر کدام از جریان‌های سیاسی به نحوی از امام هزینه می‌کنند، چنانکه برخی برای حفظ امام این کار را می‌کنند و برخی برای حفظ خود، امام را سپر قرار می‌دهند.

وی با بیان این‌که " نام امام و خط امام برای این قبیل افراد به مثابه مغازه دونبشی برای کاسبی و پوششی برای تحقق ایده‌های خودشان است" افزود: ممکن است کسی در یک گروه سیاسی حرفی بزند، اما باید دید که آیا این فرد نقش محوری دارد و در آن جریان موثر است یا خیر؛ لذا باید در این زمینه ملاک‌ها و معیارهایی جهت سنجش این گفته‌ها داشته باشیم.

وی یکی از ویژگی‌ها و مشخصه‌های بارز خط امام را اعتقاد به ولایت فقیه و ولی فقیه دانست و اظهار کرد: باید مرزها به صورت شفاف مشخص شود. آیا وقتی کسی با حزب مردم‌سالاری، مشارکت، مجمع روحانیون مبارز و کارگزاران است صرف این‌که بگوید مخالفت افرادی که در این احزاب هستند، مخالفت بی‌خودی است و حرف بی‌خودی زده‌اند، کافی است. آیا می‌توان گفت من امام(ره) را قبول دارم ولی با این‌ها هم هستم؟

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه افزود: کدهایی می‌توانم بیاورم از شخص آقای خاتمی گرفته تا وزرا و مشاوران ایشان که مواضع‌شان خلاف مواضع ماست. البته من جنس آقای کواکبیان را از جنس برخی افراد نمی‌دانم؛ اما باید تکلیف را روشن کرد.

وی با اشاره به بحث لیبرالیسم اظهار کرد:‌ آیا ابهام داریم که امام این مساله را بزرگترین خطر برای اسلام می‌دانستند؟ آیا تردید داریم که امام(ره) فرمود؛ مصدق مسلم نبود؟ آیا تردید داریم که امام(ره) در دوران وزارت کشور آقای محتشمی‌پور که عضو موثر جبهه اصلاحات و عضو محوری مجمع روحانیون مبارزه است آن نامه را نوشتند و فرمودند که ملی و مذهبی‌ها و لیبرال‌ها نباید در هیچ منصبی گذاشته شوند.

وی با اشاره به " مانیفست جمهوری‌خواه اکبر گنجی" گفت: عطاءالله مهاجرانی، محسن کدیور، علوی‌تبار و گنجی با هم این مانیفست را نوشتند. مگر در ملی و مذهبی علوی‌تبار تردیدی وجود دارد؟ گنجی در این مانیفست اعلام می‌کند که اسلام با جمهوریت سازگاری ندارد و اگر بخواهیم به جمهوریت واقعی برسیم باید از اسلام عبور کنیم. اگر امام(ره) می‌دید چنین کسانی خوراک مطبوعات را تهیه می‌کنند، چه می‌کرد؟

وی با اشاره به تحصن علیه مهاجرانی در زمان وزارت ارشاد وی از سوی برخی از طلاب در قم گفت: من این صحبت را از دو لب آقای مشکینی شنیدم که به واسطه آقای ری‌شهری با آقای خاتمی تماس گرفتند و آقای خاتمی خواست که آقای مشکینی از متحصین بخواهد به تحصن پایان دهند، اما آقای مشکینی فرمودند؛ این طلبه‌ها با حرف من دست از تحصن برنخواهند داشت، شما قول برخورد با آقای مهاجرانی را بدهید تا من هم قول شما را به طلاب منتقل کنم، اما آقای خاتمی گفتند؛ مگر با حرف هر کس می‌شود هر وزیری را عوض کرد. مهاجرانی مجری سیاست‌های فرهنگی من است پس مشکل من هستم و من استعفاء می‌دهم.

ذوالنور با طرح این پرسش که " مگر سروش نقش لیدری در جریان فکری دوم خرداد نداشت؟" به برخی از موارد مطرح شده از سوی سروش اشاره کرد و افزود: باید دید که جریان کلی اصلاحات و فتنه اخیر به نفع جریان امام بود یا زیر عنوان خط امام،‌ امام‌ستیزی می‌کرد؟ 

کواکبیان نیز گفت: اگر می‌دانستم قرار است بحث سیاسی کنم، شاید در آمدن به این‌جا تجدیدنظر می‌کردم؛ چراکه من فکر می‌کردم قرار است به لحاظ اندیشه‌ای راجع به بحث خط امام صحبت کنیم ولی متاسفانه آقای ذوالنور به جاده خاکی زدند و من هم در همان خطی که ایشان ما را بردند، صحبت می‌کنم و چاره‌ای نیست.

وی ادامه داد: آقای ذوالنور شما عضو کدام حزب هستید؟

ذوالنور پاسخ داد: هیچ‌کدام.

کواکبیان افزود: پس چرا همش حزبی بحث می‌کنید؟ حضرت امام فرموده بودند بسیج و سپاه حق ندارند وارد سیاست شوند، ولی مواضعی که حاج آقا به عنوان جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه می‌فرمایند، جور دیگری است و باید ببینیم که چقدر با تعالیم اسلام جور درمی‌آید. واقعا شما دارید فکر می‌کنید که کار سیاسی انجام می‌دهید یا کار حزبی می‌کنید؟ بله، سپاه می‌تواند بحث سیاسی کند و باید از انقلاب حفاظت کند ولی نباید وارد بحث‌های حزبی شود و شان شما باید اجل از این باشد که این بحث‌ها را مطرح کنید. 

 




وی در واکنش به نام بردن از برخی افراد در این جلسه گفت: این‌که شما درباره برخی افراد مسائلی را مطرح می‌کنید، به من چه؟ مگر من سخنگوی آن‌ها هستم؟ به لحاظ اخلاقی هم درست نیست که پشت سر کسانی که در جلسه حضور ندارند حرف بزنید و بعد هم بگویید که همه شما از یک ائتلاف هستید. من پیش قدم‌تر از حزب مشارکت و سازمان مجاهدین نام مهندس موسوی را برای انتخابات مطرح کرده بودم و این حرفی که شما می‌زنید چه ربطی به این بحث‌های ائتلاف و این‌ها دارد؟ اگر این‌طور باشد به گفته شما 14 میلیون نفر باید توبه کنند؛ چراکه در انتخابات ائتلاف سیاسی آن‌ها با هم بوده است. این چه استدلالی است آقای ذوالنور؟ انتخابات گذشت و من بارها گفته‌ام که باید درباره مسائل بعد از آن تدبیری می‌شد که متاسفانه نشد و هنوز هم می‌گویم که باید فکری برای این مساله بشود.

وی با بیان این‌که " بنا ندارم صحبت‌ها یا اسنادی از افراد بیاورم" در عین حال به آیت‌الله مصباح یزدی اشاره کرد و ادامه داد: وقتی ایشان حضور ندارد درست نیست که من این مصداق‌ها را مطرح کنم. ممکن است شما بگویید ایشان هم یک نفر است و به ما ربطی ندارد ولی خیر، این طور نیست؛ چراکه هر کجا شما سخنران کم می‌آورید از ایشان دعوت می‌کنید. چه کسی دیده است که در زمان حضرت امام ایشان یک امضا بر روی مطالب امام(ره) بیاورد یا تبیینی از اندیشه امام(ره) داشته باشد.

این نماینده مجلس خطاب به ذوالنور با بیان این‌که " شما حامی بزرگ این دولت هستید" نسبت به عملکرد دولت با اشاره به مصادیقی انتقاد کرد و گفت: اگر قرار باشد نمونه‌های بیاورم مطمئن باشید شصت نمونه نیز می‌توانم بیان کنم.

وی در بیانی مفصل، منتقدانه گفت: در مورد مباحث هسته‌یی، همین عزت اسلامی که شما مطرح کردید اقتضاء می‌کند که ما با روس‌ها این‌طور برخورد کنیم؟ تازه تاسف هم می‌خورند که روس‌ها خوب عمل نمی‌کنند!

وی افزود: این‌ها تازه بخش‌های مربوط به سیاست خارجی بود، و وقتی در مساله سیاست داخلی نگاه می‌کنیم می‌بینیم که مشکلات زیادی نیز در این حوزه وجود دارد. در همین چند ماه گذشته ببینید چه تعداد روزنامه توقیف شده‌اند و یا چه تعداد از دانشجویان در دانشگاه‌ها به کمیته انضباطی رفته‌اند. آیا این‌ها رفتارهای خط امامی است؟

در این لحظه مجری مناظره به کواکبیان اعلام کرد: دو دقیقه از وقت‌تان باقی مانده است.

کواکبیان هم گفت: از این دو دقیقه بعدا استفاده می‌کنم.

تعدادی از دانشجویان به مجری مناظره تذکر دادند: چهار دقیقه از وقت آقای کواکبیان باقی مانده است و آقای ذوالنور هم به جای یک ربع، شانزده دقیقه صحبت کردند.

در ادامه ذوالنور خطاب به کواکبیان با بیان این‌که " من به مسیر خاکی نرفتم" اظهار کرد: خودتان بحث دو گروه را کردید و گفتید که عده‌ای این‌طور و عده‌ای آن طور هستند و من در ادامه همین خط صحبت کردم. من گفتم شفاف و از روی نوشته مطالبم را بیان می‌کنم. بحث آقای گنجی و آقایان دیگر در روزنامه‌های زنجیره‌ای آن زمان منتشر شده است و این مسائلی که من مطرح می‌کنم نه غیبت است و نه تهمت و کار غیراخلاقی هم نیست. اساسا آن‌ها این حرف‌ها را می‌زدند که همه بشنوند و حالا که من برخی از آن‌ها را بازگو می‌کنم حتی باید از من تشکر کنند.

وی ادامه داد: شما کلی حرف می‌زنید و سند هم ارائه نمی‌دهید. من کاری با این دولت نداشته‌ام و دولت هم معصوم نیست، ولی باید فلش نهایی را ببینیم که به کدام جهت است. آقای احمدی‌نژاد یک مشایی دارد ولی دیگران یا همه‌شان مشایی بودند، یا بدتر از مشایی.

وی نیز به مساله هسته‌یی اشاره کرد و خطاب به کواکبیان گفت: شما مساله هسته‌یی را منقطع از قبل و بعد نگاه می‌کنید. خود آقای موسوی در نطق تبلیغاتی خود تنها نکته قوتی که در این دولت بر روی آن انگشت گذاشت این بود که می‌گفت این دولت در بحث هسته‌یی بهتر از دولت‌های گذشته کار کرده است. شما ببینید در زمان دولت‌های قبل ظرف سه سال سه وزیر اروپایی و به همراه خاویر سولانا به تهران آمدند و اجلاس سعدآباد شکل گرفت و بعد خود آن‌ها گفتند که ما میوه عراق و افغانستان را در سعدآباد چیدیم. این آقایان چه کردند؟ ببینید شما را به چه تصمیمی وادار کردند و گفتند تعلیق و ما هم گفتیم چشم.

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه ادامه داد: آقای خاتمی زور زدند که اجازه 25 سانتریفیوژ را بگیرند و نتوانست ولی الان هفت هزار سانتریفیوژ با اورانیوم 20 درصد فعالیت می‌کند. قبل از این دولت گفتند پروتکل الحاقی و ما هم گفتیم چشم. طبق پروتکل آن‌ها اجازه بازرسی وسیع‌تر نسبت به بازرسی‌های ان‌.پی‌.تی دارند و حیطه نظارت آن‌ها محدود به مراکز هسته‌یی نیست و اساسا یکی از اهداف آن‌ها هم همین بود که در قالب پروتکل، جاسوسان آمریکایی به کشور ما بیایند و ما همه این‌ها را پذیرفتیم.

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه همچنین اظهار کرد: آقای کواکبیان! همین همشهری شما آقای حسن روحانی که آن زمان دبیر شورای عالی امنیت ملی بود، می‌گفت ما با آن سه وزیر خارجی چانه‌زنی می‌کردیم که راهپیمایی‌های کشور ما را ببینید و بدانید که مردم ما پروتکل الحاقی را قبول ندارند، پس لااقل امتیازی به ما بدهید ولی آن‌ها به ما خندیدند و گفتند این مساله را مجلس ششم شما تصویب کرده است. مجلس ششم کارش آب ریختن به آسیاب دشمن بود، آیا این با خط امام سازگاری دارد؟

وی مساله هسته‌یی ایران و برخورد غرب با آن را به حرکت دو خودرو در مسیر مقابل و رو به هم تشبیه کرد و گفت: کار این دولت اصولگرا این بود که فرمان ماشین هسته‌یی را دور انداخت و گفت این ماشین نه فرمان دارد، نه دنده عقب می‌رود و نه ترمز دارد. حالا اگر جرات دارید به مسیر خود ادامه دهید و بدین ترتیب آن‌ها مجبور شدند که از مسیر خود منحرف شوند و به برکت بی‌اعتنایی بود که توانستیم کار را پیش ببریم؛ چراکه این دولت سر سوزنی کوتاه نیامد.

وی با اشاره به صحبت‌های کواکبیان درباره نوع برخورد این دولت با روسیه اظهار کرد: مگر شعار ما مرگ بر شرق و غرب نبوده است؟ آن زمان دولت آقای خاتمی در مقابل امتیازخواهی بی‌شرمانه روسیه برای دریای خزر چه کار کرد؟

ذالنور خطاب به کواکبیان گفت: من هیچ‌گاه نگفتم که آن 14 میلیون باید توبه کنند، بلکه همیشه گفته‌ام که سران فتنه را باید از مردم جدا کرد، 14 میلیون نفر از مردم یک رای داده‌اند و خدا جزای خیر به آن‌ها بدهد و بالاخره آن‌ها هم رای خود را داده‌اند.

وی همچنین درباره مساله مشایی نیز گفت: خود من یکی از تریبون‌هایی هستم که در جاهای مختلف در مورد آقای مشایی انتقاد کردم و بعضا حتی حرف‌های تندی زده‌ام که از حلقوم هیچ اصلاح‌طلبی خارج نشده است.

وی دیدگاه‌ مقام معظم رهبری در مورد دولت فعلی را یادآور شد و در ادامه درباره بحث ورود پاسداران به سیاست گفت: در این مساله نیز افراط و تفریط وجود دارد. ما حتی پاسدارانی داریم که به خاطر ورود آن‌ها به مسائل سیاسی آن‌ها را اخراج می‌کنیم. من از هیچ حزبی دفاع نمی‌کنم و به ماهیت احزاب هم کاری ندارم بلکه من به عنوان یک طلبه در این جلسه شرکت کردم.

در ادامه جلسه کواکبیان نسبت به روند طی شده در مناظره ابراز نارضایتی کرد و گفت: متاسفانه بحث اصلا به سمت اندیشه‌های خط امام نرفت و من آرزو به دل ماندم که حاج آقای ذوالنور هم لااقل چهار مورد را راجع به خط امام بفرمایند.

وی با بیان این‌که " در مورد بحث آقای مصباح یزدی هم گفتم که من درست نمی‌دانم وقتی ایشان در جلسه حضور ندارند درباره ایشان کد بیاورم" دیدگاه مصباح یزدی درباره مبنای مشروعیت در کشور و مردم را مورد اشاره قرار داد و گفت: چنین چیزی نیاز به بحث کردن ندارد.

وی با اشاره به نام برخی دولتمردان و انتقاد از عملکر آن‌ها ادامه داد: ببینید امام در مورد مسوولان نظام چه می‌گویند، ایشان می‌فرمایند؛ خدا نیاورد آن روزی را که مسوولین نظام ما از مرفهین بی‌درد و بی‌خبر از کوخ‌نشینان باشند.

تعدادی از حاضران با صدای بلند هاشمی، هاشمی ‌گفتند.

کواکبیان نیز در واکنش گفت: من به هیچ کس وابسته نیستم و نظر خودم را می‌گویم.

مدیر مسوول روزنامه مردم‌سالاری به مطالب منتشر شده درباره قیمت منزل صادق محصولی در این روزنامه در زمانی که وی به عنوان وزیر نفت معرفی شده بود، اشاره کرد و واکنش دفتر محصولی را یادآور شد.

یکی از حاضران در این لحظه سعی داشت با صدای بلند و از میان جمعیت پاسخ کواکبیان را بدهد. 

مجری جلسه مناظره در اعتراض به این حرکت وی گفت: این کار شما توهین به نفر مقابل است، آقای ذوالنور خودشان می‌توانند جواب دهند، پس شما سکوت کنید.

کواکبیان خطاب به ذوالنور ادامه داد: شما بحث همشهری ما را مطرح کردید و من هم می‌خواهم از ایشان دفاع کنم. پرسش من از شما این است؛ آیا آقای حسن روحانی پروتکل الحاقی را خودسر امضاء کرد؟

وقتی ذوالنور خواست واکنش نشان بدهد، تعدادی از حاضران در اعتراض به وی گفتند: الان وقت صحبت کردن شما نیست.

کواکبیان نیز ادامه داد: من یکی از کسانی بودم که آن نامه حمایت از بیانیه تهران را امضا کردم و معتقدم که با قدرت بر سر منافع ملی در مقابل غربی‌ها می‌ایستیم؛ چراکه باید از سیاست‌های نظام دفاع کرد ولی بحث این است که شما می‌گویید برخی آقایان مرعوب بودند و این نوع بحث کردن اصلا درست نیست.

وی بار دیگر خطاب به ذوالنور پرسید: آیا درست است ما سه نامه بنویسیم و یک بار هم جواب ما را ندهند؟ آیا درست است که ما پای سخنرانی اوباما بنشینیم و او پای سخنرانی آقای احمدی‌نژاد ننشیند و از جلسه بیرون برود؟

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم‌چنین با انتقاد از حضور رییس‌جمهور در اجلاس بازنگری ان‌.پی‌.تی گفت: در اجلاس بازنگری ان‌.پی‌.تی از کل کشورهای دنیا تنها دو نفر در حد ریاست جمهوری شرکت کرده بودند. کاش لااقل با همه این اوصاف نتیجه این اجلاس به نفع ما بود.

وی در پایان این بخش از صحبت‌های خود گفت: متاسفانه چراغ سبزی که به آمریکا نشان داده شده است در طول 30 سال گذشته نشان نداده بودیم و من می‌توانم این مساله را ثابت کنم؛ چراکه موارد زیادی در این مورد وجود دارد.

ذالنور در دامه این مناظره تصریح کرد: در این‌جا نکته‌ای در خصوص آیت‌الله مصباح مطرح شد، من از اشخاص دفاع نمی‌کنم اما از نظر دفاع می‌کنم، این‌که آیت‌الله مصباح منشا مشروعیت ولایت فقیه را نظر مردم نمی‌دادند، نص صریح فرمایشات امام است.

وی با بیان این‌که " منشا مشروعیت، الهی است" اظهار کرد: قرآن نیز در آیات مختلفی بر این امر تاکید کرده است. اگر مردم نخواهند امام نمی‌تواند کار کند؛ اما این ارتباطی با مشروعیت امام ندارد؛ لذا اگر مردم اقبال و انتخاب کردند، ولایت فقیه،‌ ولایتش عینیت می‌یابد. بر همین مبناست که امیرالمومنین(ع) حتی زمانی که خانه‌نشین بود ولی خدا بود و زمانی که مردم به ایشان روی آوردند، ولایت‌شان عینیت یافت.

وی با بیان این‌که " مردم جای خود را دارند نه جای خدا را" مشروعیت را آسمانی دانست و ادامه داد: اگر مردم روی‌گردان شدند ابزار اجرایی از دست ولی فقیه خارج می‌شود.

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: رییس‌جمهور هم منصوب رهبری است و خط امام این است. برخی آن زمان که امام(ره) حکم بازرگان را صادر کرد می‌ترسیدند و اظهارنظر نمی‌کردند؛ اما چون امروز امام(ره) را نمی‌بینند سنت امام(ره) را زیر پا می‌گذارند.

وی در پاسخ به سوال کواکبیان مبنی بر این‌که آیا میزان رای ملت نیست؟ تاکید کرد: میزان رای ملت است و بر منکرش لعنت. ولی حضرت امام فرمودند اگر مردم به رییس‌جمهور رای دادند و ولی فقیه تنفیذ نکرد، رییس‌جمهور حق تصرف در امور را ندارد و اگر تصرف کرد طاغوت است.

وی با بیان این‌که " در اسلام حتی انسان حق تصرف در امور شخصی خود را هم ندارد" گفت: ما باید ولایت فقیه را از منظر امام(ره) بشناسیم.

ذالنور با اشاره به اظهارات کواکبیان درباره نوشتن نامه به اوباما و عدم پاسخگویی وی، اظهار کرد: ممکن است ما چندین نامه بنویسیم و آن‌ها جواب ندهند؛ اما در زمان آقای خاتمی کریستین امانپور رییس‌جمهور ما را فیتیله‌پیچ و به مداحی به نفع آمریکا وادار می‌کند تا جایی که ایشان می‌گوید ملت آمریکا شهید‌پرورند و آبراهام لینکلن نیز شهید بوده است. بنده بعد از این اظهارت گفتم بنیاد شهید در آمریکا هم شعبه‌ای بزند.

وی یکی از شاخصه‌های خط امام را استکبارستیزی برشمرد و خاطرنشان کرد: در آخرین روز قدسی که برگزار شد، ببینیم زیر کدام پرچم به نفع اسرائیل شعار دادند.

وی با اشاره به اصل 150 قانون اساسی نیز گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پاسدار انقلاب و دستاوردهای انقلاب است و طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی در زمانی که آقای خاتمی رییس‌ آن بودند این مصوبه به تصویب رسید که در شرایط خاصی حتی نیروی انتظامی در دایره عملیاتی سپاه قرار می‌گیرد. از سوی دیگر اگر در عرصه فرهنگی و سیاسی، نظام به خطر افتاد، سپاه غیر از ارتش است؛ لذا باید گفت که سپاه نه تنها از امام(ره) کارت قرمز دریافت نکرده، بلکه کارت زرد هم نگرفته و از کار خود عدول نکرده است.

کواکبیان گفت: من نگفتم سپاه عدول کرده است بلکه می‌گویم شخص شما حزبی هستید.

وی افزود: من می‌خواهم دو فتوا از آخرین فتاوای امام را نقل کنم زیرا احساس کردم آقای ذوالنور انصافا درس‌های آقای مصباح را خوب پس دادند. در اولین فتوا که مربوط به استفتای شورای بازنگری قانون اساسی از امام(ره) در خصوص مساله رهبری است، خطاب به آقای مشکینی آمده است که اگر مردم خبرگان را انتخاب کردند و خبرگان رهبری را انتخاب کرد، رهبر به صورت قهری ولی منتخب مردم می‌شود.مفهوم این سخن این است که تا مردم نباشند رهبر وجود ندارد.

وی ادامه داد: در یک استفتا نیز ـ که مربوط به چند روز آخر عمر حضرت امام(ره) است ـ شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استفتا کردند و پرسیدند ولی فقیه در چه صورتی ولایت دارد؟ امام فرمودند؛ ولی فقیه در همه حال ولایت دارد لکن در مساله حکومت، منوط است به رای آرای اکثریت ملت.

ذوالنور ‌گفت: به هیچ وجه چنین چیزی از حضرت امام نداریم.

کواکبیان خاطرنشان کرد: من این موضوع را در کتاب خود چاپ کردم. البته این در 22 جلد صحیفه نور چاپ نشده است؛ زیرا این مدرک مربوط به آخرین روزهای عمر امام(ره) است و از موسسه تنظیم و نشر آثار امام هم در مورد آن تائیدیه گرفتم.

وی اظهار کرد: ما شکی نداریم که در زمان امامان معصوم، مردم در مشروعیت بخشی امام نقشی نداشته‌اند اما بحث ما در خصوص عصر غیبت است مگر این‌که بگوییم ولی فقیه معصوم است.

وی با بیان این‌که " بحث بر سر نقش مردم در انتخاب حاکم عصر غیبت است" افزود: در متن حکم امام خطاب به بازرگان آمده است که به موجب حق شرعی و حق قانونی ناشی از آرای اکثریت مردم که در طول راهپیمایی‌ها و تظاهرات مطرح شده، شما را منصوب می‌کنم.

ذوالنور گفت: شما تحریف می‌کنید.

کواکبیان تاکید کرد: اگر این‌گونه نبود چطور امام(ره) در بهشت زهراء فرمود که من به پشتوانه ملت، دولت تعیین می‌کنم؟

ذالنور پاسخ داد: امام خودشان فرمودند هرکس هر چیزی از من نقل کند، تا زمانی که صدا و مکتوب من نباشد ملاک نیست. ضمن این‌که موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) پس از ارتحال ایشان نیز صحیفه را چاپ کرده و سخنرانی و مطلب چاپ نشده‌ای به غیر از مکاتبات محرمانه از امام(ره) وجود ندارد.

وی با بیان این‌که " مردم در مشروعیت‌بخشی به ولی فقیه با خدا شریک نیستند" خاطرنشان کرد: اگر نظر امام(ره) این نبود پس خبرگان هیچ کاره است و باید منحل شود. امام(ره) دو راه برای حجت بودن ولایت فقیه ارائه کرده‌اند؛ یکی این‌که اگر ولی فقیه از سوی قاطبه مردم انتخاب شود و دیگر این‌که خبرگان ملت با رای قاطع اقدام به انتخاب رهبر کنند و علاوه بر این کسی که با رای اکثریت خبرگان ولی فقیه می‌شود با کسی که از سوی مردم انتخاب می‌شود فرقی ندارد و هرکس ولی فقیه شد اختیاراتی همچون اختیارات معصوم دارد.

وی با بیان این‌که " خبرگان را مردم انتخاب می‌کنند، اما اختیارات ولی فقیه الهی است و برخی در حیطه این اختیارات اختلاف دارند" اظهار کرد: وقتی ولی فقیه با رای مردم تعیین شد،‌ مقبولیت آن با بیعت مردم است، اما مشروعیت آن ربطی به مقبولیت ندارد. تا زمانی هم که ولی فقیه شرایط لازم را دارد، ولی حاکم است و زمانی که این شرایط را از دست داد، خود به خود منعزل می‌شود حتی اگر خبرگان آن را برکنار نکنند.

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه در پاسخ به این با تاکید بر این‌که " حفظ ولایت بر خود ولی فقیه نسبت به دیگران واجب‌تر است" خاطرنشان کرد: اگر مردم با ولی فقیه همکاری نکردند، رفع تکلیف شده است. 

در پایان این مناظره کواکبیان در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره پرداختن به ثروت افراد اظهار کرد: من معتقدم دستگاه قضایی و عدلیه عادلانه معدلانه باید هر کس را که ثروتی من‌ غیر واقع به دست آورده محاکمه کند، ضمن این‌که ما از ثروت‌آفرینان و کارآفرینان دفاع می‌کنیم، اما می‌گوییم این فرد ثروتمند حق ندارد مسوول نظام شود.

وی یادآور شد: یک زمانی در خیابان بهشت روبروی شهرداری، وقتی آقای ملک‌مدنی شهردار بود، من سخنران یک اجتماع علیه ایشان بودم، چون گفته بودند 17 میلیارد تومان ثروت دارند؛ لذا برای ما فرقی ندارد که چه کسی است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد وقف دانشگاه آزاد با اشاره به تصویب یک فوریت آن گفت: وقف دانشگاه آزاد به نفع مردم است.

ذوالنور نیز در پاسخ به سوالی در مورد اختیارات مصرح در اصل 110 قانون اساسی برای رهبر، تصریح کرد: ولی فقیه این اختیار را دارد که فراتر از قانون اساسی اعمال ولایت کند، زیرا اساسا مشروعیت قانون اساسی با نظر ولایت فقیه است. این دروغ است که بگوییم امام(ره) نیز در چارچوب قانون اساسی عمل کرد؛ زیرا می‌بینیم که پس از کشتار حجاج، امام حج را به مدت چند سال تعطیل کرد. کجای قانون اساسی گفته که ولی فقیه می‌تواند یکی از فروع دین و احکام‌الله را تعطیل کند.

وی افزود: احصای برخی اختیارات در قانون اساسی برای رهبر به معنای حصر و تمام کردن این اختیارات نیست؛ بلکه مربوط به موارد مورد اختلاف است. نمونه دیگر در این زمینه مربوط به اصلاح قانون اساسی است که در قانون اولیه راه بازنگری در آن پیش‌بینی نشده بود و امام(ره) فرمود؛ اصلاح کنید. این نشان می‌دهد مشروعیت قانون اساسی با نظر ولایت فقیه است، منتهی اگر مردم رای ندادند اجرا نمی‌شود.

وی با بیان این‌که " امام(ره) می‌گوید همه اختیارات امام معصوم را ولی فقیه دارد" درباره ولایت مطلقه فقیه خاطرنشان کرد: ولایت مطلقه فقیه به این معنا نیست که ولی فقیه هر کاری خواست انجام دهد؛ بلکه می‌گوید در چارچوب قوانین شرع باید دست ولی فقیه باز باشد تا در امور مربوط به مصلحت جامعه تصمیم بگیرد.

Hoja Verde - ایران - تهران
"جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: رییس‌جمهور هم منصوب رهبری است و خط امام این است. برخی آن زمان که امام(ره) حکم بازرگان را صادر کرد می‌ترسیدند و اظهارنظر نمی‌کردند؛ اما چون امروز امام(ره) را نمی‌بینند سنت امام(ره) را زیر پا می‌گذارند. وی در پاسخ به سوال کواکبیان مبنی بر این‌که آیا میزان رای ملت نیست؟ تاکید کرد: میزان رای ملت است و بر منکرش لعنت. ولی حضرت امام فرمودند اگر مردم به رییس‌جمهور رای دادند و ولی فقیه تنفیذ نکرد، رییس‌جمهور حق تصرف در امور را ندارد و اگر تصرف کرد طاغوت است. وی با بیان این‌که " در اسلام حتی انسان حق تصرف در امور شخصی خود را هم ندارد" گفت: ما باید ولایت فقیه را از منظر امام(ره) بشناسیم." اعتراف کردند که تقلب و جنایت شده است.
پنج‌شنبه 6 خرداد 1389

vahid22 - آلمان - هامبورگ
برو دو کتاب تحریرالوسیله و رساله امام!!! رو بخون بعد بیا زرت و پرت کن
پنج‌شنبه 6 خرداد 1389

javaad - ایران - تهران
گور پدر خودتونو، ولایت فقیهتونو امامتون. دیگه دارن کم کم خمینی رو جزو چهارده معصوم قرار میدن.
پنج‌شنبه 6 خرداد 1389

spentaveda - ایران - تهران
1-وی با بیان این‌که " در اسلام حتی انسان حق تصرف در امور شخصی خود را هم ندارد" گفت: ما باید ولایت فقیه را از منظر امام(ره) بشناسیم. 2-ولایت مطلقه فقیه به این معنا نیست که ولی فقیه هر کاری خواست انجام دهد؛ بلکه می‌گوید در چارچوب قوانین شرع باید دست ولی فقیه باز باشد تا در امور مربوط به مصلحت جامعه تصمیم بگیرد. 3-" منشا مشروعیت، الهی است" اظهار کرد: قرآن نیز در آیات مختلفی بر این امر تاکید کرده است. اگر مردم نخواهند امام نمی‌تواند کار کند؛ اما این ارتباطی با مشروعیت امام ندارد؛. 4- امام به شدت طرفدار استقلال ملت‌ها بود و اعتقاد داشت که هرکس بخواهد رای خود را بر مردم تحمیل کند، از اسلام بویی نبرده است. 5-من به پشتوانه ملت، دولت تعیین می‌کنم...میزان رای ملت است. 6-....دوستان شما پرتقال فروش رو پیدا کردین؟!...
پنج‌شنبه 6 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.