کنگره تصویب تحریم صادرات بنزین به ایران را به عقب انداخت


کنگره تصویب تحریم صادرات بنزین به ایران را به عقب انداخت

سناتور داد در بیانیه مشترکی با هاوارد برمن، قطعنامه پیشنهادی به شورای امنیت را مفید دانسته است

کنگره آمریکا تصویب قانون تحریم صادرات بنزین به ایران را یک ماه به عقب انداخته است.

کریستوفر داد، رئیس کمیته امور بانکی مجلس سنا و هاوراد برمن، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان با صدور بیانیه مشترکی اعلام کردند، تصویب تحریم های اقتصادی علیه ایران را یک ماه به عقب می اندازند تا قطعنامه جدید پیشنهاد شده به شورای امنیت به تصویب برسد.

بر اساس این بیانیه، کنگره آمریکا صبر می کند تا قانون جدید تحریم های اقتصادی ایران را به گونه ای تصویب کند که قطعنامه جدید شورای امنیت را تقویت کند.

نمایندگان کنگره پیش تر قرار بود تا پایان ماه مه به اصلاحات انجام شده در مصوبات مربوط به "مجازات اقتصادی" ایران رای دهند ولی این کار به پایان ژوئن موکول شده است.

این مجازات ها شامل تحریم صادرات بنزین به ایران ممنوعیت معامله با صنعت پتروشیمی آن است.

مجلس نمایندگان و سنا آمریکا در این زمینه مصوباتی دارند و کمیته مشترک در حال تلفیق این مصوبات برای تهیه یک طرح واحد است.

همزمان، کشورهای غربی عضو شورای امنیت اعلام کردند توافق ایران با ترکیه و برزیل به خاطر ادامه تولید اورانیوم غنی شده در این کشور ارزش چندانی ندارد.

به گفته این کشورها، حتی در صورتی که ایران ۱۲۰۰ کیلوگرم از اورانیوم غنی شده خود را با سوخت اتمی مورد نیاز برای راکتور تحقیقاتی تهران مبادله کند، همچنان مواد لازم برای تولید بمب اتمی را در اختیار خواهد داشت.

آمریکا و متحدانش ایران را به تلاش برای تولید تسلیحات هسته ای متهم می کنند ولی این کشور برنامه اتمی خود را صلح آمیز می داند.

"تحریم های قوی"

در بیانیه مشترک سناتور داد و آقای برمن آمده است دو مجلس سنا و نمایندگان، در نیمه دوم ژوئن اصلاحات لازم بر مصوبات پیشین خود را انجام خواهند تا قانون جدید مجازات های اقتصادی ایران برای امضا به کاخ سفید فرستاده شود.

این بیانیه همچنین پیش نویس قطعنامه جدید علیه ایران را که مورد توافق هر پنج عضو دائمی شورای امنیت است مفید دانسته اند.

دیوید کامرون خواستار افزایش فشار بین المللی بر ایران برای توقف غنی سازی اورانیوم شده است

در صورت تصویب قطعنامه پیشنهادی، تحریم های تسلیحاتی و بانکی ایران تشدید می شود و این کشور از بهره برداری از معادن اورانیوم در کشورهای خارجی و انجام آزمایش های موشکی در خارج از این کشور منع خواهد شد.

بیانیه کنگره آمریکا می افزاید: "ما همیشه گفته ایم که اعمال تحریم های قوی چندجانبه موثرترین راه برای متقاعد کردن ایران به توقف تلاش هایش برای به دست آوردن توانایی تولید تسلیحات اتمی است."

این بیانیه همچنین بر اهمیت به نتیجه رسیدن تلاش ها تا یک ماه آینده تاکید کرده است.

"فوریت تحریم"

نخست وزیر جدید بریتانیا خواستار افزایش فشار بین المللی بر ایران برای توقف غنی سازی اورانیوم شده است.

دیوید کامرون که سه شنبه در پارلمان بریتانیا سخنرانی می کرد گفت: "بر این باورم که زمان افزایش فشار (بر ایران) فرا رسیده و زمان زیادی را در اختیار نداریم."

آقای کامرون گفت دولت او در پی اعمال تحریم های قوی بین المللی علیه ایران به وسیله سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپاست.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا نیز توافق ایران با ترکیه و برزیل برای مبادله اورانیوم غنی شده را دارای مشکل دانسته است.

خانم کلینتون که به چین سفر کرده است گفت:"در این نامه نواقصی وجود دارد که به نگرانی های جامعه جهانی پاسخ نمی دهد."
ایران، ترکیه و برزیل یک هفته پیش تفاهم نامه ای را در تهران امضا کردند که براساس آن موافقت شده است ایران ۱۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده خود را به ترکیه بفرستد و در ازای آن سوخت مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران را دریافت کند.
خانم کلینتون گفت:"موافقتنامه بین ایران، ترکیه و برزیل فقط به این دلیل امضا شد که شورای امنیت سازمان ملل در شرف انتشار رسمی پیش نویس تحریم های جدید علیه ایران بود."

فرانسه هم توافق تهران را دارای نواقصی دانسته است.

به گفته سخنگوی وزارت امورخارجه فرانسه، تاکید ایران بر ادامه غنی سازی اورانیوم توافق این کشور برای مبادله اورانیوم غنی شده را مشکل دار می کند.

برنار والرو گفت: "آن زمان (اکتبر سال گذشته) که بحث مبادله مطرح شد، صحبت از مبادله ۱۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده مطرح بود حال آن که ذخیره اورانیوم غنی شده فعلی ایران باید به حدود دو هزار تا ۲۴۰۰ کیلوگرم رسیده باشد."

به گفته او تفاوت میان ذخیره اورانیوم غنی شده ایران با میزان مورد مبادله نگران کننده است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی سال گذشته با هدف اعتمادسازی و کمک به از سرگیری گفتگوهای هسته ای بین ایران و گروه ۱+۵ پیشنهاد مبادله بخش عمده ای از اورانیوم غنی شده این کشور را با سوخت هسته ای راکتور تحقیقاتی تهران مطرح کرد.

ایران هفته پیش با میانجیگری ترکیه و برزیل با این مبادله موافقت کرد ولی کشورهای غربی این توافق را برطرف کننده نگرانی های خود نمی دانند و پیش نویس قطعنامه تحریم های جدید علیه این کشور را به شورای امنیت تقدیم کرده اند.

aria-aria-nl - هلند - روتردام
چرا باز هم با رژیم به تفاهم رسیدن.
چهار‌شنبه 5 خرداد 1389

zartusht67 - المان - المان
باز همه رو گذاشتن سر کار
چهار‌شنبه 5 خرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.