بررسی روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه ۴ خرداد


تیترهای اول

"کشور نباید کمیته امدادی اداره شود" به نقل از علی لاریجانی تیتر اول آرمان است، آفتاب یزد با توجه رای گیری فراکسیون اصولگرایان برای معرفی هیات رییسه آینده مجلس این پرسش را مطرح کرده که "چرا باهنر حذف شد؟" و مردم سالاری در همین ارتباط از قول محمد کوثری در تیتر اول اش نوشته "مواضع برخی اصولگرایان شفاف نبود".

"دور جدید لابی های شبه دولتی" تیتر اول جهان صنعت است، "بازگشت بهمنی با تهدید و هشدار" عنوان نخست پول است و ایران به نقل از معاون معاونت بودجه ریاست جمهوری در تیتر اولش نوشته " اعلام حقوق جدید کارمندان 2 روز دیگر".

خراسان خبرداده "نامه رسمی ایران درباره بیانیه تهران با حضور نمایندگان ترکیه و برزیل به آژانس تحویل داده شد"، همشهری در همین باره از قول نماینده دایم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی نوشته"ایران اثبات کرد به وعده اش عمل می کند"، تهران امروز هم در تیتر اولش "وضعیت جنگی در شبه جزیره کره" را جای داده است.

جمهوری اسلامی از "ابراز نگرانی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از عدم رعایت حجاب و شیوع بدحجابی در کشور" خبر داده، جام جم از قول آیت الله خامنه ای نوشته" دشمنان ملت ایران قطعا شکست خواهند خورد" ، کیهان نیز از همین منبع نوشته"دشمنان امروز نظام حامیان دیروز صدام هستند" و رسالت دریکی از عناوین اول خود این موضوع را برجسته کرده که "آمریکا در برابر دو گزینه؛ همکاری هسته ای یا انزوای جهانی".

گزیده مقالات

زیارت قبول

کیهان در سرمقاله امروز خود با انتقاد از موضوع وقف دانشگاه آزاد اسلامی نوشته این روزها ماجرای "وقف دانشگاه آزاد اسلامی" که هیئت موسس این دانشگاه بر آن اصرار می ورزد به چالشی تبدیل شده است که ظاهراً میان هیئت مؤسس و شورای عالی انقلاب فرهنگی در جریان است، اما چالش واقعی را باید میان هیئت مؤسس دانشگاه از یکسو و نظام و مردم از سوی دیگر تلقی کرد.

حسین شریعتمداری در توضیح این موضوع نوشته دانشگاه آزاد اسلامی یک نهاد ملی است و تمامی اموال و دارایی های آن مطابق اساسنامه - قبلی و کنونی- متعلق به بیت المال بوده و در فهرست اموال عمومی جای دارد. از این روی، تصمیم هیئت مؤسس برای وقف دانشگاه آزاد نه فقط کمترین توجیه قانونی و منطقی ندارد، بلکه به لحاظ شرعی نیز- بر فرض استناد به فتوای برخی از مراجع عظام - با آنچه هیئت مؤسس دانشگاه در پی آن است، مغایرت جدی و فاصله ای پر نشدنی دارد.

مدیرمسئول کیهان که در این مقاله در قامت طرفداری از شورای عالی انقلاب فرهنگی درآمده همچنین نوشته هیئت موسس ادعا می کند که بعد از وقف کردن دانشگاه آزاد به عنوان واقف حق تولیت این موقوفه را نیز برعهده خواهند داشت! و می توانند به روال قبلی اموال کلان و مدیریت دانشگاه را در اختیار خویش داشته باشند. این دقیقاً همان "اشتباه عمدی"! و قانون شکنی آشکاری است که هیئت موسس به زعم خود در پی تحمیل آن به مردم و نظام است! چرا که حق تولیت واقف فقط هنگامی است که اموال وقف شده متعلق به خود او باشد و در مورد دانشگاه آزاد، از آنجا که اموال و دارایی های آن متعلق به بیت المال است بر فرض تبدیل آن به موقوفه، حق تولیت منحصراً در اختیار حاکم شرع و در کشور ما، "ولی فقیه" است.

آمارهای وزیر ارشاد از رسانه های دشمن

رسالت در خبری که در صفحه نخست از قول وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمار و ارقامی درباره رسانه های دشمن را برجسته کرده و به نقل از او نوشته هم اکنون3 هزار شبکه تلویزیونی و45 هزار شبکه فارسی زبان و فضای مجازی علیه کشور فعالند تا تفکر امام و اندیشه بسیجی را که حماسه فتح خرمشهر را رقم زد بی رمق نشان دهند.

به نوشته این روزنامه سید محمد حسینی همچنین گفته نهم دی ماه سال گذشته و حماسه مردم در خنثی سازی جریان فتنه، پیروزی بزرگی بودو باید آن را تداوم حماسه سوم خرداد نامید. مردم انقلابی کشورمان در جریان فتنه سال گذشته در جبهه جنگ نرم به پیروزی رسیدند؛ همانگونه که در سوم خرداد در رویارویی با دشمن تا دندان مسلح، سربلند و سرافراز شدند.

به گزارش این روزنامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امروز هم در جنگ با دشمن هستیم گفت خصومت و دشمنی دشمنان همواره با ما هست اما این تهدیدات در مقابل اراده این ملت خدایی راه به جایی نمی برد.

برنامه پنجم برنامه ای بدون پارادایم

مسعود نیلی در سرمقاله پول نوشته ایران شاید تنها کشوری باشد که برنامه 5ساله برای توسعه دارد. 60 سال یا کمتر و بیشتر است که اقتصاد ما درگیر تهیه و تدوین برنامه‌های توسعه است واین رویه به سنتی لاینفک برای کشور ما تبدیل شده است و طبیعی به نظر می‌رسد که اگر امسال برنامه نداشته باشیم، نباید منتظراتفاق خاصی باشیم. همان‌طور که درسال 1373 به مدت یک سال تدوین قانون برنامه دوم به تاخیرافتاد وهیچ اتفاقی دراقتصاد کشور رخ نداد امسال هم قانون برنامه پنجم توسعه به آخر رسیده و به طور قطع اقتصاد ایران امسال برنامه نخواهد داشت.

نویسنده این مقاله آورده برنامه نویسی در کشور ما هنوز پارادایم فکری مشخصی شکل نگرفته و پس از 30سال وقوع انقلاب هنوز نمی‌دانیم چه می‌خواهیم. 30 سال پیش، نظام برنامه‌ریزی ما با چالش‌هایی مواجه بود در مورد اینکه برنامه نوشتن مغایر با مشیت خداوندی است و پس از سه دهه چالش وتجزیه و تحلیل، هنوز هم تحلیل‌های برخی سیاسیون ما برهمین اساس استوار است.

این اقتصاد دان در ادامه این مقاله نوشته درسیاست‌های کلی برنامه پنجم تاکید شده است که باید رشد اقتصادی ایران حداقل، 8درصد باشد. این درحالی است که رشد اقتصادی سال 1387 ایران نیم ‌درصد بوده است بنابراین پرسش این است که چگونه می‌خواهیم متوسط رشد اقتصادی را 6‌درصد اضافه کنیم؟ چگونه می‌شود رشداقتصادی را به عدد 8 رساند؟ یا در مورد خیلی شاخص‌های دیگر برنامه که دولت باید مشخص کند که چگونه می‌خواهد به این اهداف دست یابد. انتظاراین است که برنامه به صراحت اعلام کند که مثلا با رکود بخش مسکن چه خواهد کرد یا رقابت ‌پذیری صنعت چگونه پیش خواهد رفت؟

نویسنده سرمقاله پول در پایان یادآور شده تدوین برنامه فرآیندی است زمان‌بر که چیزی حدود دوسال همه کارشناسان را درگیرخود می‌کند. این فرآیند بسیار هزینه براست که چند هزار نفر را درگیرخود می‌کند وبعدها به راحتی کنارگذاشته می‌شود.به نظرمن تازمانی که ما به سمت تدوین یک چارچوب نظری برای اداره کشور هم ‌گرایی نکنیم، برنامه برای اداره کشور،کارکرد چندانی ندارد.

مرگ 265 هزار نفر طی 10 سال بر اثر تصادف

خراسان اظهارات رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور درباره آمار کشته شدگان در حوادث رانندگی کشور را برجسته کرده و از قول او نوشته 265 هزار نفر در تصادفات رانندگی طی 10 سال گذشته کشته شده اند.

به گزارش این روزنامه سردار اسکندر مومنی گفته اوج این کشته‌ها در سال 84 بود که 27 هزار و 760 نفر در تصادفات جان باختند. در سال 88 نیز بالغ بر 22هزار و 974 نفر و در سال 87، نیز 23 هزار و 362نفر در تصادفات رانندگی کشته شدند. این در حالی است که در سال 77 حدود 14هزار و 981 نفر در تصادفات جان باخته بودند.

سردار مومنی با ارایه این آمارها اما گفته اوج تصادفات رانندگی در کشور در سال 85 بود که 923 هزار و 999 فقره تصادف روی داد. کلا از آغاز به کار دولت نهم روند نزولی کشته‌های رانندگی بر تصادفات شروع شده و در سال 88 این روند کاهش ادامه داشته است.

مصاف جدید ایران و غرب

آرمان در مقاله ای به قلم حسین علایی ماجرای ارسال بیانیه تهران درباره تبادل سوخت به آژانس انرژی اتمی را درکنار تلاش های آمریکا برای تحریم های بیشتر ایران قرار داده و نوشته به نظر می‌رسد که آمریکا و کشورهای 1+5 به دنبال مسائلی فراتر از خروج اورانیوم غنی شده در ایران هستند، آنها به دنبال متوقف کردن فرآیند غنی سازی در ایران هستند. در این راستا برخلاف انتظار که پس از بیانیه تهران موضوع تحریم‌های جدید و قطعنامه جدید علیه ایران منتفی شود، شاهدیم که همچنان آمریکا و کشورهای اروپایی به دنبال آن هستند تا اجماعی را برای صدور قطعنامه جدید و تحریم‌های هوشمند به وجود آورند.

نویسنده این مقاله در ادامه آورده بر این اساس به نظر می‌رسد که در این مرحله بسیار جدی است تا اقدامات لازم را برای جلوگیری از صدور قطعنامه تحریمی جدید انجام دهند و از سوی دیگر چارچوبی را به جهان اعلام کند که بر اساس آن بتوان مذاکرات جدیدی را با کشورهای اروپایی یا کشورهای 1+5 آغاز و راهی جدید در مسیر هسته‌ای کشور باز کرد. با این وجود به نظر می‌رسد که کشورهای اروپایی ضمن اعلام آمادگی برای مذاکره به دنبال گفت و گو در چارچوب بیانیه تهران نیستند بلکه مذاکره بر اساس قطعنامه‌های سابق شورای امنیت را خواهان هستند.

نویسنده سرمقاله آرمان همچنین تاکید کرده در هر حال اکنون فضا برای آمریکا و اروپا در مقایسه با دو هفته گذشته پیچیده تر شده و باید تلاش‌های دیپلماتیک به صورت جدی تر از سوی ایران و ترکیه و برزیل صورت گیرد تا بتوانند چند کشور دیگر عضو غیر دائم شورای امنیت را به جبهه تهران- برزیلیا و آنکارا اضافه کنند تا احتمال صدور قطعنامه کاهش پیدا ‌کند. اما در شرایط فعلی یک مصاف جدید میان ایران و گروه 1+5 از نظر سیاسی در حال وقوع است و اگر ایران بتواند از صدور قطعنامه جدید جلوگیری به عمل آورد این یک پیروزی بزرگ برای ایران محسوب خواهد شد.

اجازه رییس جمهور

جمهوری اسلامی با انتشار گفت و گوی کوتاهی از الیاس نادران اظهارات این نماینده اصولگرا درباره رسیدگی به پرونده فساد اقتصادی محمدرضا رحیمی را منتشر کرده و به نقل از او نوشته آقای رحیمی دوستانی دارند که به دلیل همان اتهامات آقای رحیمی، یا در زندان هستند، یا محکومیت گرفتند یا بازداشت موقتند.

به نوشته این روزنامه این نماینده مجلس با توجه به اظهارات اخیر معاون اول رییس جمهور که گفته بود اگر جرمم اثبات شود خودم دستم را قطع می‌کنم نیز گفته" به نظر من لازم نیست آقای رحیمی خودش دست خود را قطع کند بلکه نظام اسلامی تکلیف دارد تا مطابق احکام شرع با او برخورد کند،و اگر جرائم او اثبات شد برخورد لازم را انجام میدهد. لبته آقای رحیمی اگر از روی صداقت حرف می‌زند یک ضمانت محضری بدهد تا بعدها بتوان به آن استناد کرد.

نادران همچنین گفته من خیلی به این حرف‌ها اعتماد ندارم و تقاضای من این است که ایشان مثل بقیه شهروندان کشور که به دادگاه احضار می‌شوند و مثل نمایندگان مجلسی که به دادستانی کارکنان دولت می‌روند و به اتهامات خود پاسخ می‌دهند به دادگاه بروند و آقای رئیس ‌جمهور اجازه دهند،به پرونده معاون اول ایشان همچون یک شهروند عادی در مسیر طبیعی رسیدگی شود.

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه ۴ خرداد
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.