استقبال رسمی از قهرمان در تهران، دعوا بر سر قاتل بختیار در پاریس

استقبال رسمی از قهرمان در تهران، دعوا بر سر قاتل بختیار در پاریس

علی وکیلی راد، قاتل شاپور بختیار، در تهران

سه‌شنبه شب در حالی که علی وکیلی راد، قاتل شاپور بختیار، در تهران مورد استقبال رسمی دو مقام جمهوری اسلامی قرار گرفت، حزب اپوزیسیون فرانسه در پاریس به آزادی او اعتراض کرد و به دولت نیکولا سرکوزی توصیه کرد که «به جای رد کردن شواهد، واضح توضیح دهد که دست به چه انتخابی زده است».

تنها دو روز پس از
آزادی کلوتیلد ریس، مدرس ۲۴ ساله زبان فرانسه در دانشگاه اصفهان، که به دنبال حوادث پس از انتخابات، یکی از متهمان محاکمات «کودتای مخملی» بود، علی وکیلی راد که به جرم ترور شاپور بختیار با حکم حبس ابد در زندان بود، آزاد شد.

علی وکیلی راد که از سال ۱۹۹۱ در زندانی در فرانسه به سر می‌برد پس از آزادی بلافاصله به سوی تهران پرواز کرد و در فرودگاه با استقبال معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی و یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی روبه‌رو شد.

کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در این مراسم استقبال رسمی از آقای وکیلی راد به عنوان «اسوه مقاومت» و «قهرمان» یاد کرد و ادعا کرد که با او «بدون ارتکاب جرمی به وحشیانه‌ترین شکل» ممکن رفتار شده است.

این در حالی است که در سال ۱۹۹۴ در دادگاهی در پاریس محرز شد که علی وکیلی راد در قتل شاپور بختیار دست داشته و به همراه دو هم‌دست خود او را با ضربات متعدد چاقو و خفگی ناشی از فشار شدید بر گردن به قتل رسانده است.

همچنین در مراسم استقبال از علی وکیلی راد، حسن قشقاوی، معاون وزیر امور خارجه ایران، هر گونه ارتباط بین آزادی او و آزادی خانم ریس را رد کرد، کاری که همتایان فرانسوی آقای قشقاوی در همان زمان در پاریس می‌کردند.

به گفته آقای قشقاوی، «حکم آزادی مشروط وکیلی راد بهمن‌ماه [سال گذشته] صادر شده بود و ارتباطی با پرونده این خانم [کلوتیلد ریس] ندارد.»

این در حالی است که روزنامه بریتانیایی گاردین سه‌شنبه شب در خبری از قول سورن مارگولی، وکیل آقای وکیلی راد، اعلام کرد که این دو به یکدیگر «بی‌ارتباط هم نبوده‌اند» و «پرونده ریس باعث به تعویق افتادن آزادی موکل او شده است.»

در همین حال وزارت کشور فرانسه که روز دوشنبه حکم اخراج قاتل شاپور بختیار از فرانسه را صادر کرد هم‌چنان پافشاری می‌کند که آزادی این فرد بر اساس عرف دستگاه قضایی این کشور انجام شده و او پس از ۱۶ سال حبس می‌توانسته است مشمول عفو باشد.

اما روزنامه گاردین از قول «آگاهان و ناظران» می‌گوید که از دادگاه‌های فرانسه «آزاد کردن فردی با جرائمی چنین جدی پس از گذراندن حداقل حکم بعید و غیرمعمول است.»

«ما را احمق فرض کرده‌اند»

اپوزیسیون چپ فرانسه در واکنش به آزادی علی وکیلی راد از دولت نیکولا سرکوزی خواست که در امور دیپلماتیک «شفافیت بیشتری» از خود نشان دهد.

بنوآ هامون، سخنگوی حزب سوسیالیست فرانسه، در این زمینه خطاب به دولت آقای سرکوزی گفت: «این که بگویند چیزی در مقابل آزادی ریس نداده‌اند یعنی این که ما را احمق فرض کرده‌اند.»

اپوزیسیون فرانسه همچنین اشاره کرده است که دولت نیکولا سرکوزی برای آزادی کلوتیلد ریس علاوه بر علی وکیلی راد، در مورد مجید کاکاوند نیز تصمیمی مشابه گرفته است.

مجید کاکاوند، بازرگان ۳۷ ساله ایرانی، سال گذشته در پی سفری به فرانسه به اتهام تجارت کالاهایی با کاربرد دوگانه برای دولت ایران
بازداشت شد. دولت آمریکا از فرانسه خواست که مجید کاکاوند را برای محاکمه به آمریکا تحویل دهد، اما دولت فرانسه با این خواست ایالات متحده مخالفت کرد و آقای کاکاوند به دنبال آزادی جمعه هفته گذشته به ایران بازگشت.

در همین حال عبدالکریم لاهیجی، نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر، نیز دولت فرانسه را به خاطر تصمیم آزاد کردن علی وکیلی راد به «مذاکره با حکومتی تروریست» متهم کرده است.

در ماه‌هاى گذشته مقام‌هاى ایرانى چندین بار به صورت تلویحى اعلام کرده بودند که در قبال آزادى زندانیان ایرانى در فرانسه، حاضر به بازنگرى در وضعیت کلوتیلد ریس هستند، اما مقامات فرانسوى صراحتا هر گونه تبادل در این زمینه را رد کردند.

خانم ریس روز دهم تیرماه هنگام خروج از ایران به اتهام جمع‌آوری اطلاعات برای سفارت فرانسه در تهران درباره اعتراضات مردم به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری دستگیر شد.

عجب نازی داره دلبر - ایران - تهران
ما را هم احمق فرض کرده اند...
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

aria-aria-nl - هلند - روتردام
همه تون احمقید هر چی فکر میکنم می بینم سیاست کار احمقانه ای است وسیاستمدار هم یک احمقی بیش نیست.
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

aghle kol - ایران - تهران
وقتی که دولت حرامزاده فرانسه با رژیم گروگان گیر معامله میکند دیگر چه انتظاری از رژیم تروریست اخوندی دارید. کشور فرانسه ید طولایی در این زمینه دارد. خوب تجربه ای برای ایرانیان داخل وخارج است که بدانند تمام این کشورهای به اصطلاح متمدن همینند. برای مثال دولت امریکا بعد از سی و یک سال هنوز روابط تجاری سنگینی با ایران دارد. فقط شده اید توپ فوتبال که از هر دو طرف زیر لقد هستید. به خود بیائید به خدا سی و یک سال کم نیست . بسیاری تان عمرتان به انتها رسیده و هیچ مفهوم زندگی را نفهمیدید.
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

komeyl - آلمان - هامبورگ
پس سعی کن سرت کلاه نره .1 بده 2 تا ببر
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

shown - امریکا - دیترویت
اینهم یه دلیل واضح برای اینکه به همه ثابت بشه که دنیای غرب وجمهوری اسلامی پشت پرده همه باهم هستن وظاهرقضیه جنگ زرگریه برای گول زدن مردم اینهاروخودامریکاواروپاییهااوردن هروقتم که تاریخ مصرفشون تمام بشه خودشونم میبرنشون مثل صدام ولی خودمونیم تواین معامله جمهوری اسلامی بیشترسودکردچون علاوه بردونفری که فرانسه دربرابرازادی اون خانم به ایران داد300میلیون تومان هم پول داد بیچاره مردم ایران
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

marsel - ایران - تهران
این سیبیلهاشو زدن من حال کردم ((:. آخه تو فرهنگ ما لرها وقتی سیبیل های یک نفر رو میزنن مثل اینه که ... مردک یه پیاده رو سیبیل داشت اون موقع که دستگیر شده بود!
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

mdice7 - ایران - تهران
چه ژستی هم گرفته، انگار گل قهرمانی ایران تو فینال جام جهانی رو به برزیل زده
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

lordcx - ایران - تهران
آدم حیوان صفت که شاخ و دم نداره:. آقای وکیلی راد به عنوان «اسوه مقاومت» و «قهرمان» یاد کرد و ادعا کرد که با او «بدون ارتکاب جرمی به وحشیانه‌ترین شکل» ممکن رفتار شده است. طرف آدم کشته میگن جرمی مرتکب نشده ؛ آنوقت جوانان ما رو به جرم اعتراض اعدام میکنند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

ukguy4u - بریتانیا - لندن
یک بازجو و شکنجه گر و احتمالا قاتل زنجیره ای سیاسی اضافه شد .
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

Markopolo vic - استرالیا - ملبورن
چه حالی میکنه انگار قاتل بروسلی راکشته....
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

lioyd - کانادا - مونترال
ای مسلمین! بدانید، اسلام تان همین است:. آیین ِجور و جَهل است، دینِ نفاق وکین است. اسلام دینِ زور است، آیینِ مرگ و گور است،. از لطفِ مهر دور است، با قهرو کین عجین است. کابوسِ خوف و خون است،افسانه اش فُسون است،. اصلش فسانه گون است، ذاتش دروغگین است.
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

lioyd - کانادا - مونترال
وقتی خداست قهار، آرَد پیمبرش قَهر:. وقتی خدا چنان است، پیغمبرش چنین است. دعوت به رستگاری، و آن با زبان شمشیر؟!. این دینِ منجیان نیست، این دینِ غاصبین است. در اقتدار، شمشیر؛ هنگام ضعف، تزویر:. رازِ بقای دین تان این بوده است و این است.
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

SATTARKHAN - کانادا - تورونتو
حکومت کثیف اسلامی در طول عمر کوتاهش چندین بار به گرفتن گروگان و باجگیری دست زده.حالا سوال از ساندیس بدستا مثلkomeylاینکه این خانوم رو به اتهام جاسوسی گرفتن که جرم خیلی سنگینی هست پس چرا ازاد شد?
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

pelle - سوئد - استکهلم
فردا می‌فرستنش تو خیابانها تا با باتوم جوانان را کتک بزند, یا از پشت بام مسجد بطرف مردم گلوله شلیک کند, دستمزد و پاداشش هم میره کهریزک صفاسیتی, شبها هم دستمال بدست در خدمت رهبر ناقصش منقلش را باد می‌زند ,
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
lioyd - کانادا - مونترال . دوست عزیز حقیقت را ننویسید تعدادی اسلامی نا سزا می گویند--- تعدادی هم معلم اخلاق چون به خارج امده و چیزی را نباخته اند.. تا ابله در ایران است ملا و دینش به کدام جهنم دره ای بروند. .
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

سلمک - ایران - تهران
جالبه که تو تلویزیون گفت به بهانه واهی 19سال در فرانسه زندان بوده جان یه انسان بهانه ایی واهی است برای این رژیم
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

arash_1932 - ایران - مشهد
آشغال خوش آمدی!
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

*پسر شجاع* - ایران - تهران
یاد یکی از خاطراتی که صدا و سیما از خمینی پخش میکرد افتادم که سال 1342 یکی از افسران ارتش شاه به خمینی گفته بود آقا خود را درگیر سیاست نکنید سیاست کار آدمهای پدر سوخته هست خمینی هم در جواب گفته بود سیاست شما پدر سوختگی هست سیاست ما انسانیت هست زرشکککککک....حالا همینها برای آزادی یک قاتل یک دختر بی گناه را که جرمی بجز علاقه به فرهنگ ایران نداشت گروگان گرفتند و به هدفشان رسیدند....
پنج‌شنبه 30 اردیبهشت 1389

nima2 - امریکا - اتلانتا
خاک بر سر فرانسه کنند با این کاری که کرد - ننگ بر فرانسه
پنج‌شنبه 30 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.