بادامچیان : چه ایرادی دارد ترکیه هم بهره خود را ببرد

بادامچیان : چه ایرادی دارد ترکیه هم بهره خود را ببرد

ازریابی بادامچیان ار توافقات نشست تهران


محمود عزیزی: توافقات نشست تهران آن قدر مهم بود که سعید جلیلی دبیر شوری عالی امنیت ملی دیروز صبح راهی بهارستان شد و یک ساعت و 45 دقیقه درباره توافق تهران به نمایندگان توضیح داد. هر چند در این نشست برخی نمایندگان چون توکلی،نادران،نجابت،کواکبیان،زارعی،زاکانی،جلالی و علیخانی به طرح دیدگا های موافق و مخالف و منتقدانه خود درباره این نشست پرداختند. در گفت و گو با اسد الله بادامچیان پیرامون دستاوردهای نشست تهران و برخی انتقاد ها در این زمینه گفت و گو کردیم. بادامچیان معتقد است:

آقای بادامچیان! برخی معتقدند نشست تهران بیش از انکه به نفع جمهوری اسلامی ایران باشد منافع ملی ترکیه را تامین کرد. دستاوردهای نشست تهران برای جمهوری اسلامی ایران چه بوده است؟

این نشست اقدام شایسته‌ای بود که در بخش مقدمات کار هم خوب انجام شد و خود این تعاملات می‌تواند در صحنه بین‌المللی مفید و موثر باشد.ضمن آنکه به میدان آمدن کشورهای در حال توسعه و مستقل در صحنه تعاملات بین‌المللی امرمهمی است که هم به استقلال ملت‌ها کمک می‌کند وهم اینکه صحنه بین‌المللی را ازدست کشورهای اروپایی می‌گیرد.مساله سوم  این است که در مسائلی که کشورهای غربی درباره ایران هیاهو می کردند که ایران تحریم بشود با این نشست معلوم شد که فشار نیست و این جمهوری اسلامی است که راه مستقل خودش را پیگیری می کند و آنها مجبورند به دنبال ایران بیایند.

مساله بعد این است که در اذهان ملت ها القا کرده بودند که ایران حرف های که می زند دروغ است واین کشور نتوانسته به فناوری هسته ای دست یابد.مهم ترین رهاورد این نشست ان است که مشخص می شود ایران 1200 کیلو اورانیوم خود را در کشور ترکیه به امانت می گذارد .این یعنی ما اینکه توانمند هستیم . اگر همه این دستاوردهای بیانیه تهران را یک طرف بگذاریم این بالاترین رهاورد است که تبلیغات منفی علیه دانش هسته ای را خنثی کرد.

البته کشور های غربی فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران را پذیرفته بودند.

نه،منظور من دولت ها نبود. هنوز در داخل کشور ما برخی افراد هستند که می گویند ایران نمی توانید سانترفیوژ بسازید. با این توافق ثابت شد که ما 1200 کیلو امانت می دهیم به ترکیه در مقابل 120 کیلو می گیریم.دستاورد دیگر این نشست این است که بعد از این زمینه برای مذاکره و بیان مطالب حقه ایران باز شده است و لذا هر قدر در میدان مذاکرات بتوانیم کار بکنیم ،موثراست.

 بیاینه تهران می تواند مصالح ملی کشور را تامین کند. مبتنی بر اینکه ما پیش از این اعلام کردیم تنها در داخل کشور مبادله سوخت را انجام می دهیم ولی الان پذیرفتیم که این کار در ترکیه انجام شود؟

 اینکه ما چیزی  را بگویم یا بپذیریم واقعیت این است که ما اصل مبادله سوخت را پذیرفتیم . طبعا هر طرفی در نظر خودش در ابتدا محکم می ایستد ولی بعد دو طرف برای معامله به یک تفاهم می رسند. تعامل یعنی همین. این سوخت برای جمهوری اسلامی در خاک ترکیه امانت است با این شیوه نگرانی که طرف غربی سوخت ایران را تحویل ندهد هم برطرف می شود. بحث این است که ما توانستیم به آنچه می خواهیم برسیم.

فکر نمی کنید در این مبادله  برنده بازی ترکیه بوده است و توانسته جایگاه  بین الملی خود را ارتقاء دهد و وجهه یک میانجیری را کسب کند.

ببینیداین طبعا هر کسی درهر کاری سرمایه گذاری می کند قطعا سودی می برد . ترکیه و برزیل هم قطعا سود خواهد برد.ایران هم سود می کند

 سود ما چیست؟

داشتن دانش هسته ای در جایگاه بین المللی. دوم اینکه  با قدرت سوخت خود را در ترکیه به امانت می گذاریم و سوم اینکه آنچه کشور های غربی دنبال آن بودند، انجام نشد. اما ترکیه هم بهره اش را می برد  چرا  به ترکیه سود نرسانیم . ترکیه یک کشوراسلامی و همسایه  ما است و مسیر خوبی را تا حدی که در ترکیه مقدور است در برخورد با اسرادیل و فلسطین پیش گرفته است  خوب آنها هم می خواهند بهره خودشان را ببرند در حوزه سیاست. برزیل هم بهره خودش را می برد. برزیل  در روزگاری حیاط خلوت امریکا بود که حتی شوروی به عنوان رقیب جهانی آنجا نمی توانست حضور پیدا کند. الان جمهوری اسلامی ایران در آمریکای لاتین حضور یافته است  و. پس او هم بهره اش را می برد . اصلا یکی از سیاست های اصلی جمهوری اسلامی  کمک به همه ملت های جهاان برای فعال شدن سالم در صحنه جهانی است. مگر در صحنه سیاست بازی با حاصل جمع صفر معنا دارد . شما زمانی در میدان سیاست برنده می شوید که بازی حاصل‌جمع مشترکی از آن به دست آید نه اینکه همه چیز را برای خودت بخواهیم

فکر می کنید واکنش گروه وین به این توافق چیست؟

 نمی دانم واکنش آنها چیست. در هر صورت آنها میدان خیلی بازی ندارند.

 ارزیابی نمایندگان  از اظهارات آقای جلیلی چه بود؟

فضای مجلس در بحث ایشان مثبت بود . حالا اگر کسی هم انتقادی داشته باشد در جلسه خصوصی بیان می کند  به هر حال مجلس جای تبلیغات که نیست جای طرح واقعیت هاست و پاسخ شنیدن از مسوولان است.

kame_tanha - انگلستان - بیرمنگهام
والا من فکر کردم بادمجان ایرادی داره.باور کنید املت خیلی با حال.کی به کیه لول.
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

Neda02 - کانادا - اتاوا
هیچ ایرادی ندارد ترکیه هم بهره خود را ببرد چون از جیب تو و امثال تو چیزی کم نمی شود. چندش!
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

gol222 - سوئد - هلسینگبوری
عوضی شما باید برید افتابه درست کنید.نگهداری مراکز اتمی فوق العاده دقت ومواظبت میخواهد که شما ندارید .بعد هم ماانرژی افتاب وباد ونفت وگاز داریم نیاز به اتمی نداریم که ملت ایران را فقیر تر میکند.شمادزدان وادمخوران سی سال یک جاده نکشیدید که تعداد کشته های جاده های ما بیشتر ازکشته شدهای عراق است.فقروفحشا اعتیاد بچه های خیابانی ونابودی سرمایه های مادی ومعنوی و....بیداد میکند.مامیدانیم شما اتم رابرای کشتار میخواهید تاامامتان ظهور کند بیچاره امامیکه باخونریزی بیاید.نابودباد رژیم اسلامی.
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

iranjp - ژاپن - توکیو
بله این وسط برزیل سود میکنه ترکیه سود میکنه حماس وحزب الله لبنان و راستی فعلا سرتون خیلی شلوغه اگه یوقت نوبت ملت بیچاره شد یه خبر بدید بد نیست.
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

pelle - سوئد - استکهلم
چه ایرادی داره که ترکیه هم بهره ببرد ? یک کامیون دلار و شمش کافی نبود ? آخه بیچاره ها چقدر رشوه به این و او می‌دهید, رژیمی که حمایت مردم خودش را از دست بدهد باید به این خواری و بیچاره گی بیفتد که محتاج کشور عتمانی شود. بله , حق مسلم شما خواری و ذلت است و بس.
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

baas - هلند - روتردام
مسلمین بی لیاقت .
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

zartusht67 - المان - المان
18 میلیارد دلار کمه بازم بدین بهشون تف به شماها تخمه تازیان دشمن ایران زمین خدا میدانه خود حرام زاده اش چقدر دزدی کرده
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

Nader Jahanbani - کانادا - تورنتو
من فقط میخواستم خبری را که اخیراً از طرف چند تا از دانشجویان ترکیه که از منبع موثّق در آنکارا شنیده بودند, برایتان بازگو کنم و آن اینکه دولت لاشخور مسلک ترکیّه تمام آن 18 میلیارد دلار پول و شمش های طلای غارت شده از ایران که توسط سپاه پاسداران از طریق ترکیه ترانزیت میشد و کشف و ضبط کرده بود, با حفظ هماهنگی با رژِیم دزدان و جنایتکاران حاکم بر ایران بشرط اینکه دیگر به شبکه های ترانزیت رژیم گیر ندهند و آنها را کنترل نکنند و نیز بخاطر فعّال شدن ترکیه در پرونده اتمی ایران, همه این سرمایه های ملّی مردم فلک زده و غارت شده ایران را به حساب صندوق دولتی خود در بانک مرکزی ترکیه وارد و ضبط کرده و به عبارتی انرا بالا کشیدند. این خبر موثّق است تا میتوانید آنرا به آگاهی همگان برسانید.!
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

sarbaz007 - المان - المان
بی همه چیز ما باید توی منطقه حرف اول بزنیم نه ترکیه ما باید میانجگیری بین کشورها باشیم نه ترکیه تر زدیدید با انقلابتون
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

nima2 - امریکا - اتلانتا
وقاحت هم حدی داره - حق ملت ایران را حاضرند به هر کی بدن (حتی آنگولا و کومور) ولی به ملت ندن - اشکالی هم نداره - خاک بر سر وطن فروشتون
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

بابک خرم دین - آلمان - هامبورگ
مرگ بر حکومت ننگین ولایت خایمنه ای وداردسته کریح المنظر اش و انتر دست پروده اش محمود کوتوله و سایر جانیان حاکم بر خانه ای پدری .ملت ایران .برای بازپس گیری خانه ای پدری از این اوباش .همت وایثار وایمان نیاز داریم . همت را در خود جویم و ایثار را از شهدای گلگون کفن وطن بیاموزیم و ایمان را در فردای بهتر برای خود وخانواده وفرزندانمان برای کشورمان ایران بخواهیم . کین درد مشترک هرگز جدا جدا درمان نمیشود . تنها راه نجات ایران .تغیر حکومت استبدادی وپنچر ولایت وقیح و جایگزینی آن با ¬ جمهوری فدرال ایرانی سکولاریستی و دمکراتیک که چهار اصل دمکراسی در آن بصورت کامل اجرا میشود.
پنج‌شنبه 30 اردیبهشت 1389

asiai - ایران - تهران
sarbaz007 - المان - المان , حالت خوبه? با این احوالی که کشور داره تا 100 سال دیگه هم حرف اول بماند جیکمون هم در نمیاد ! هر کشوری که مردمش عرضه داشته باشند حرف اول را میزنه! فقط نمیدونم در زمانهای قدیم اه کدام کشور ما را گرفت که زین به پشت شدیم !
پنج‌شنبه 30 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.