مجلس با تفحص از بازداشتگاه‌ها مخالفت کرد

مجلس با تفحص از بازداشتگاه‌ها مخالفت کرد

رادیو زمانه : نمایندگان مجلس با تقاضای تحقیق و تفحص از وضعیت بازداشتگاه‌های کشور مخالفت کردند.

این تقاضا از سوی مصطفی کواکبیان، نماینده نزدیک به اصلاح‌طلبان در مجلس مطرح شده بود.

این تقاضا امروز سه‌شنبه در دستور کار مجلس قرار گرفت که در نهایت با ۶۲ رای موافق، ۹۰ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع، از مجموع ۲۰۲ نماینده حاضر کنار گذاشته شد.

آقای کواکبیان گفته که انگیزه‌اش از ارائه چنین درخواستی، «خطی، ربطی و جناحی» نیست و براساس دستور آیت‌الله علی خامنه‌ای مبنی بر تعطیلی بازداشتگاه کهریزک است.

بازداشتگاه کهریزک که زیرنظر پلیس اداره می‌شد، در حوادث پس از انتخابات، مدتی محل نگهداری بازداشت‌شدگان بود که بر اثر خشونت‌های اعمال شده در آن، دست‌کم چهار تن جان خود را از دست دادند.

این بازداشتگاه مدتی بعد به دستور آقای خامنه‌ای بسته شد و ۱۲ متهم آن به طور غیرعلنی دادگاهی شدند که تاکنون نتیجه این دادگاه مشخص نشده است.

کواکبیان پیش از رای‌گیری درباره درخواست خود، خطاب به نمایندگان گفت: «اگر شما برای انجام این تقاضا به تحقیق و تفحص از وضعیت بازداشتگاه‌های کشور رای دهید، بدون هیچ ایرادی این تقاضا انجام می‌شود.»

براساس اصل ۷۶ قانون اساسی، نمایندگان مجلس می‌توانند علاوه بر پیگیری‌های قضایی، در خصوص برخی مسائل تقاضای تحقیق و تفحص کنند.

آمار دقیقی از تعداد بازداشتگاه‌ها و زندان‌های ایران در دسترس نیست. آن‌طور که نهاد‌های مدافع حقوق بشر می‌گویند برخی نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی بازداشتگاه‌هایی دارند که مستقل از قوه قضائیه عمل می‌کند.

پارلمان نیوز :
مخالفت مجلس اصولگرا با تحقیق و تفحص از بازداشتگاه‌های کشور

پارلمان نیوز : مجلس هشتم شورای اسلامی که اکثریت آن را اصولگرایان تشکیل می‌دهند، چند روز بعد از اهانت و پرخاشگری یک نماینده اصولگرا به یک خبرنگار پارلمانی که از درباره سرانجام «جنایت» کهریزک پرسیده بود به طرح تحقیق و تفحص از بازداشتگاه‌ها «نه» گفت.

به گزارش «پارلمان‌نیوز»، مصطفی کواکبیان صبح امروز بعد از هفته‌ها به تعویق افتادن بررسی طرح تحقیق و تفحص از بازداشتگاه‌های کشور که توسط او طراحی شده بود، به دفاع از این طرح پرداخت.

نماینده‌ سمنان درباره دلایل ارائه چنین طرحی گفت:« انگیزه‌ اصلی من برای ارایه‌ این طرح، فرمایشات رهبری و دستور ایشان برای تعطیلی بازداشتگاه کهریزک و برخورد با خاطیان بوده است که ایشان این اتفاق را یک جنایت بیان کردند.»

وی با تاکید بر این‌که انگیزه‌ من از ارایه‌ تحقیق و تفحص انگیزه‌های خطی و جناحی نیست، اظهار داشت:« اگر هیاتی هم برای تحقیق و تفحص شکل بگیرد، من یک نفر هستم و ۱۴ نفر دیگر را اعضای کمیسیون قضایی تعیین خواهند کرد.»

عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس تصریح کرد:« لازم نیست ضدانقلاب‌هایی که خارج از کشور هستند و ادعای دلسوزی دارند و یا غربی‌ها هیاتی برای ما بفرستند؛ چرا که حقوق بشر قانون اساسی ما که متاثر از آموزه‌های دینی است، بسیار مترقی‌تر از حقوق بشر کشورهای دیگر است. لذا اگر آقای جواد لاریجانی در اجلاس ژنو تعطیلی بازداشتگاه کهریزک را افتخار تلقی می‌کند، من معتقدم بحث‌های دیگری در زمینه‌ حقوق بشر می‌تواند افتخاراتی برای ما باشد.»

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد:« ممکن است برخی از دوستان بگویند که دستگاه قضایی خود با ماموران خاطی برخورد می‌کند و لذا نیازی به تکمیل کمیته‌ تحقیق و تفحص از بازداشتگاه‌ها نیست، اما این تحقیق و تفحص صرفا ربطی به بازداشتگاه کهریزک ندارد، بلکه این موضوع تنها انگیزه‌ای برای این تحقیق و تفحص شده است و در مورد همه‌ بازداشتگاه‌ها صورت خواهد گرفت.»

کواکبیان یادآور شد:« بر اساس اصل ۷۶ قانون اساسی اگر دستگاه قضایی هم این موضوع را پی‌گیری کند، باز هم این حق مجلس است که تقاضای تحقیق و تفحص داشته باشد و این موضوع می‌تواند به صورت قانونی و بدون ایراد و شبهه انجام گیرد. اعضای هیات هم می‌توانند در صورت مصلحت مواردی را برای افکار عمومی منتشر کنند.»

نماینده‌ اصلاح‌طلب مردم سمنان در خانه ملت تاکید کرد:« شما نمایندگان بر اساس اصل ۶۷ قانون اساسی سوگند یاد کردید که با تکیه بر شرف انسانی، پایبند به حفظ حقوق ملت باشید. لذا از شما می‌خواهم به این وظیفه‌ خود عمل کنید و قبول کنید که اگر نمی‌خواهیم فرزندان یکی از ما در حوادث این‌چنین آسیب دیده باشد، پس باید جلوی تکرار این مسائل گرفته شود.»

کواکبیان خاطرنشان کرد: «آیا سزاست در مقابل اتفاقی که رهبری آن را جنایت نامیدند، ما به عنوان نمایندگان ملت ساکت باشیم؟»

پیش از توضیحات کواکبیان، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس مستند به ماده ۱۹۸ آیین‌نامه داخلی مجلس درخصوص تقاضای تحقیق و تفحص کواکبیان از وضعیت بازداشتگاه‌های کشور ارایه شد که به موجب این گزارش، کمیسیون پس از ارایه‌ی اطلاعات و بحث پیرامون ضرورت انجام تحقیق و تفحص، با رای‌گیری آن را به تصویب رساند.

پس از ارایه‌ گزارش کمیسیون قضایی و توضیحات کواکبیان، تقاضای تحقیق و تفحص از بازداشتگاه‌ها به رای گذاشته شد که نمایندگان با ۶۲ رای موافق ۹۰ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع به آن رای ندادند.

sepehrazadi - ایران - تهران
نه به اون خبر نصب دوربین های مدار بسته در بازداشت گاه ها و نه به این مخالفتشون . خودشون انقدر به گندکاریشون آگاه هستن که نمیخوان دیگه بیشتر این آبروی نداشته شون بره. فقط 24 روز تا روز موعود سبزها. همه با هم 22 خرداد. خیابان های سراسر ایران
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

nader46 - انگلستان - لندن
کواکبیان یا خیلی ساده وهالو هستی یا خودت را زدی به خریت.
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

Neda02 - کانادا - اتاوا
از این دریوزه های شکم پرور جز این انتظاری نمی رفت, می رفت?
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

shown - امریکا - دیترویت
حالااگه موافقت میکردمثلاچی میشدمیومدن میگفتن توبازداشتگاهاشکنجه داریم وتجاوزداریم واقدامات غیرقانونی انجام میشه مگه وقتی کروبی گفت توکهریزک به کسانی که بازداشت شدن تجاوزشده ومجلس یه کمیته تحقیق وتفحص تشکیل دادنتیجه چی شدغیرازانکارواقعیات ساده انگاریه به امیداین نمایندگان بی خاصیت نشستن
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

dara20 - ایران - تهران
منظورتان از مجلس همان طویله اسلامی است که مشتی خر و قاطر چموش در ان سر در اخور ولایت وقیح کرده اند? اینها مزدوران جنایتکار حکومت مهوع اسلامی هستند نه نماینده مردم.
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

amoo uk - انگلستان - لیدز
جناب کواکبیان حتما دوستی یا اشنای بی خبری داره که بازداشت شده که این فرمایش را کرده وگرنه جنایتهای زیر زمینی ولایت قبیح غیره قابل تحقیق و تفحص
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

mazany - ایران - آمل
به این میگن نمایندگان واقعی ملت ایران
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

mazany - ایران - آمل
به این میگن نمایندگان واقعی ملت ایران
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

nima2 - امریکا - اتلانتا
مجلس رسوای اسلامی ثابت کرد که جیره خور ولایت وقیح است.
چهار‌شنبه 29 اردیبهشت 1389

Pezhman - اتریش - وین
dara20 - ایران - تهران ....درودبرشما .. مجلس فرمایشی یا مردگان و ارواح خبیسه بگوییم بهتره. توی طویله بعضی وقتهاخره به گاوه گیرمیده. یک جفتکی چیزی بهرحال عملی صورت میگیره. وحیونیا همشون هم مفید هستند.بدون حیوانات دنیا فلج میشود.اما بدون آخوند انگل....؟کارها سریعتر و بهتر خواهد شد.آخوندک یعنی آفت وسرطان و طاعون.
پنج‌شنبه 30 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.