تحریم‌های آشکار، تلاش‌های پنهان

تحریم‌های آشکار، تلاش‌های پنهان

کنگره آمریکا مراحل پایانی تصویب طرح تحریم های سخت یکجانبه علیه ایران را پشت سر می گذارد

دولت آمریکا چندین ماه است به تلاش هایش برای وضع تحریم های جدید علیه ایران شدت بخشیده است.

از یک سو دستگاه دیپلماسی این کشور تلاش می کند با چین و روسیه بر سر پیش نویس قطعنامه ای جدید علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل به توافق برسد و از سوی دیگر کنگره آمریکا مراحل پایانی تصویب طرح تحریم های سخت یکجانبه علیه ایران را پشت سر می گذارد.

بخش بزرگی از این تحریم های جدید، شرکت های بزرگ بین المللی را از فعالیت های اقتصادی در ایران به ویژه سرمایه گذاری و همکاری در بخش نفت و گاز منع می کند. منع فروش بنزین به ایران و قطع همکاری های مالی بانک های بزرگ هم بخش دیگری از این تحریم ها را شامل می شود.

واقعیت این است که هیچ یک از این فعالیت های علنی برای تصویب نهایی این تحریم ها هنوز به تصویب نهایی نرسیده اند. اما دستگاه دیپلماسی آمریکا مدتی است که به راه حل های پشت صحنه برای تحت فشار قرار دادن ایران متوسل شده است.

براساس گزارش خبرگزاری رویتر، دولت اوباما منتظر تصویب تحریم ها نمانده و چندین ماه است تبلیغات و تلاشهای گسترده و گفتگوی بدون واسطه با شرکت های بین المللی برای راضی کردن آنها به قطع همکاری ها و معاملات خود با ایران را آغاز کرده است.

استوارت لوی، معاون تروریسم وزارت دارایی آمریکا، مقام کلیدی این تلاشهای پشت صحنه است.

او می گوید که با پرونده ای پر از اطلاعات از فعالیت های سپاه پاسداران و شرکت های واسطه وابسته به این نیرو به دیدار مدیران عامل کمپانی های بزرگ بین الملی می رود تا آنها را از ریسک همکاری های اقتصادی با ایران آگاه کند.

این فعالیت های کمتر گزارش شده دستگاه دیپلماسی آمریکا، بی نتیجه نبوده است. تا به امروز شرکت های نفتی بزرگی چون انی ایتالیا، شل ، شرکت حفاری معدن کاترپیلار هندی و اتومبیل سازی دایملر آلمان روابط اقتصادی خود با ایران را قطع کرده اند.

معاون وزارت دارایی آمریکا فعالیت خود را متوجه موسسات مالی و حسابداری بزرگ دنیا نیز کرده است؛ تا به امروز چندین بانک بزرگ بین المللی ارتباط خود با بانک های ایران قطع کرده اند و شرکت های بزرگ حسابداری از جمله "کی پی ام جی" و "پرایس واتر ها وس کوپرز" هم به آنها پیوسته اند.

مایک هامر سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا ضمن تایید این فعالیت ها به بی بی سی فارسی گفت: در نتیجه تلاش های ما تعداد روز افزونی از کمپانی های بین المللی به این نتیجه می رسند که ریسک رابطه اقتصادی با ایران بسیار زیاد است و تصمیم گرفته اند از ایران خارج شوند.

دقیقا مشخص نیست این تحولات تا چه حد بر اقتصاد ایران تاثیر گذاشته است. اما آنچه قطعی است دولت آمریکا موفق شده است حتی پیش از تصویب تحریم های بین المللی و یکجانبه کنگره این کشور، فشارهای اقتصادی را بر ایران افزایش دهد.

بهمن کلباسی - بی بی سی

faran - کویت - کویت
من سیاسی نیستم مگه اوباما بتونه ایران و درست کنه خودمون که بخار نداریم
جمعه 24 اردیبهشت 1389

robinhoodd - استرا لیا - ملبورن
عجب روزگاری شده...
جمعه 24 اردیبهشت 1389

Pezhman - اتریش - وین
عدم خرید نفت آری,عدم فروش کالا نه.اولی دولت و دومی مردم را نشانه میگیرد.
جمعه 24 اردیبهشت 1389

porharfi - هلند - آرنم
آمریکا جوووون:دلالان ات که پشت پرده با ملا ها می لاسند!!..اونا رو چی میخوای. بکنی؟؟!! درد یکی و دوتا نیست!!بابام جان.....
جمعه 24 اردیبهشت 1389

delmorde - سوپد - یوتبوری
این تحریمها انقدر که بمردم ایران فشار وارد میاورد به دولت نمی اورد و ان را دولت امرکا و هم پیمانانش به خوبی میدانند.در ضمن منافع بسیاری برای امریکا که بازار سیاه عظیمی از این راه در منطقه و سایر کشورهای بخصوص اروپائی بوجود اورده تا بجنل های خود را بقیمتی سرسام اور بفروشد بدنبال دارد در مقابل این ظلمی برعلیه ملت ایران است از طرفی روسیه و چین هم وارد این بازار دارند میشوند و از یکسو رژیم اخوندی را به انواع سلاحهای پیشرفته ضد اغتشاش برای نگهداری خود مجهز میکنند و اگر مردم برعلیه دولت دست به اسلحه ببرند دول دنیا مردم را شورشی و شاید تروریسم بخوانند چون این رژیم ایران است که بهانه برای بازار ازاد و چپاول ثروتهای ایران بدستشان میدهد پس در باطن برعلیه حقوق بشر دارند اقدام می کنند و شعارهای انها حیله گرانه و عوامفریبی بیش نیست. وگرنه امریکا و متحدانش براحتی میتواند تمام دارائیهای سران ایران را در دنیا بلوکه کند با یک حمله کوچک و انداختن چندتا بمب در بیابانها ایران و غرق قایقهای تندرو حکومت را واداربعقب نشینی یا حتی بکمک مردم سرنگون نماید به دولت امریکا و متحدانش باید گفت خر خودتانید و بس.
جمعه 24 اردیبهشت 1389

lioyd - کانادا - مونترال
باید حتما حتما به مردم ایران فشار طاقتفرسا بیارند.چون این مردم فقط وقتی خیلی داغ بشند ممکنه ازشون بخار دربیاد.
جمعه 24 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.