در سال های اخیر روش های مختلفی برای برجسته کردن لب ها معرفی شده که مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است که برخی از آن ها دائمی و برخی دیگر موقتی هستند.
شایع ترین روش حجیم سازی در سال های اخیر تزریق ژل است. این در حالی است که متخصصان پوست و مو تاکید فراوانی بر عوارض ناشی از تزریق ژل های غیر استاندارد به وسیله افراد غیر متخصص دارند.
دکتر محمد علی نیلفروش زاده رئیس مرکز تحقیقات پوست و سالک در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران، ضمن بیان مطلب فوق افزود: در برخی از این روش ها با وارد کردن مواد طبیعی مثل چربی یا مصنوعی مثل ژل ها به درون لب بر حجم آن افزوده می شود اما در روش جراحی، بخشی از پوست بیرون لب به موازات خط لب برداشته می شود و خط لب به محل برش دوخته شده و با این کار لب ها برجسته تر می شود.
وی در ادامه ضمن اشاره به این که اشکال روش جراحی عمدتا باقی ماندن احتمالی اسکار است؛ افزود: این که چه روشی در حجیم سازی لب های هر فرد مناسب است منوط به نظر پزشک، نیاز خاص بیمار، حجم ناحیه و پایداری ماده مورد نظر است اما در حال حاضر شایع ترین روش مورد استفاده، تزریق ژل است. ولی بهترین ژل ها انواعی هستند که حداکثر سازگاری بیولوژیکی را با بدن داشته، واکنش ایمنی بدن را تحریک کنند و سرطان زا نباشند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: تزریق ژل های دائمی با ترکیب پلی آمینوگلیکان با عوارض بسیار جدی همراه است که امروزه کاربرد آن ها منسوخ شده است. البته لازم به یاد آوری است، با توجه به این که لب ها دارای خون رسانی بالایی بوده و کاملا متحرک هستند، پایداری ژل مورد نظر و حجم تزریق شده باید بسیار دقیق انتخاب شود.
وی خاطر نشان کرد: اغلب ژل ها از ماده ای به نام هیالورونیک اسید هستند که معمولا برای لب ها بی ضرر است اما شبیه هر تزریق دیگری در ناحیه صورت، احتمال ایجاد عوارض آلرژیک، درد حین تزریق و پس از آن، تورم، کبودی لب ها و حتی احتمال نتایج نامطلوب تر از جمله غیر قرینگی، در صورت تزریق با حجم نامناسب، وجود دارد.
|
|