میرحسین موسوی : قرار نبود که ما بر مردم حکومت کنیم. قرار بود مردم حکومت کنند

میرحسین موسوی : قرار نبود که ما بر مردم حکومت کنیم
قرار بود مردم حکومت کنند

میرحسین موسوی صبح امروز در دیدار با خانواده‌ جمعی از زندانیان سیاسی، با اشاره به خبر صدور ویزا برای مادران سه نفر آمریکایی بازداشت شده در زندان اوین گفت: “صدور ویزا و اجازه دیدار برای مادران این سه نفر کار بسیار خوبی است و این حق مادران است و ما هم با این کار موافق هستیم، اما مشکل این جا است که آیا این حق برای مادران ایرانی هم در نظر گرفته می‌شود؟”

به گزارش خبرنگار جرس، موسوی تبیین و بررسی دقیق چنین مساله‌ای را بسیار مهم دانست و افزود: “این مساله اگر خوب شکافته و بررسی شود، حتی می‌تواند به جایی برسد که علت عدم پیشرفت ما در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و سیاست خارجی را هم روشن کند. چرا که این موارد هم دنبال هم و مرتبط با یکدیگر هستند.”

وی به نقش زنان و مادران در این زمینه اشاره کرد و گفت: “در یک سال گذشته نقش زنان و مادران در شکافتن و پرداختن به مسائل اساسی کشور بسیار بالا بوده است.”

جنبش سبز در مسالمت‌آمیز بودن ثابت قدم است

وی در ادامه تاکید کرد: “حرکت ما حرکتی مسالمت‌آمیز است، دنبال خشونت نیست و با گذشت یک‌سال از پا گرفتن این جنبش، می‌توان قضاوت کرد که ثابت قدم بودن جنبش در عدم خشونت تا چه اندازه مهم است. این جنبش با ترور و کشتار از ابتدا مخالف بود؛ چرا که این جنبش، جنبشی عمیق و گسترده است.”

موسوی همچنین با اشاره به اینکه این جنبش با کلام و منطق پیش می‌رود اعلام کرد: “ما نه اسلحه داریم و نه می‌خواهیم که داشته باشیم. تروریست‌ها را هم متعلق به هر گروه و قوم و قبیله‌ و فرهنگی باشند محکوم می‌کنیم. ما با کلام به میدان آمدیم. با شعار رای من کجاست. ما با منطق آمده‌ایم و هر چقدر روی منطق بایستیم وزنه را به سمت جنبش سنگین‌تر می‌کنیم. سرمایه‌ای که ما داریم ایستادگی روی همین مطالبات با تمام قدرت است.”

مطالبات مردم با تجزیه و تحلیل تغییر کرد

میرحسین موسوی در ادامه به دلایل تغییر اهداف ۲۲ خرداد اشاره کرد و گفت: ” آن اهداف ناشی از مسئله‌ای بود که در آن زمان اتفاق افتاده بود و مردم برای پس گرفتن رای خود به صحنه آمدند. وقتی با آن‌ها برخورد شد و مردم مساله را شکافتند و بررسی کردند، مطالبات مردم، نه به حالت تصادفی و یا عصبانیت، بلکه به دلیل تجزیه و تحلیل‌هایی که در جامعه اتفاق افتاد، گسترش پیدا کرد.”

وی ادامه داد: “مردم متوجه شدند که اشکالاتی در جامعه وجود دارد که یکی از این اشکالات، باعث شده تا به خیابان‌ها بیایند و یکی شوند. برای اجماع نسبی این جمع عظیم مردم، اجرای بدون تنازع قانون اساسی را مطرح کردیم که تعداد زیادی بتوانند با هم یکی شوند.”

موسوی، با اظهار تاسف از اجرای ناقص و سلیقه‌ای قانون اساسی در این چند سال گفت: “مردم به قانون اساسی رای دادند که کامل اجرا شود، نه این که بخش‌هایی مثل آزادی رسانه‌ها و آزادی تجمع به کل نادیده گرفته شوند. نمی‌توان بخشی از قانون اساسی را دید و باقی را نادیده گرفت. این کار بی‌معنا کردن کل قانون اساسی است.”

وی ادامه داد: “وقتی قانون اساسی در کشور اجرا می‌شود یک دولت نمی‌تواند در فاصله‌ کمی تمام مدیران یک کشور را کنار بگذارد و دوستان و آشنایان خودش را جایگزین کند. نمی‌شود یکه پرونده فساد مالی باز شود و در مجلس هم درباره‌اش صحبت کنند و رئیس قوه قضاییه هم موضع بگیرد و بعد از مدتی ببینیم که پرونده‌ به طور غیرعادی بسته شد و هیچ بحث و گفتگویی هم درباره‌اش صورت نمی‌گیرد.”

عدالت قوه قضاییه زیر سوال رفته است

موسوی همچنین به اهمیت استقلال قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: “آیا امروز قوه قضائیه در جهت استقلال حرکت می‌کند؟ آیا قوه قضائیه در ارتباط با متهمین اخیر در همین جهت حرکت می‌کند؟ آیا قوه قضائیه مسلط است بر نیروهای امنیتی یا نیروهای امنیتی بر قوه قضائیه؟ آیا احکامی که قضات می‌دهند مستقل است یا بر اساس ملاحظات؟ در این صورت چرا یک نفر به جرم شرکت در راهپیمایی به چندین سال حبس محکوم می‌شود، حال آنکه در آن راهپیمایی میلیون‌ها نفر شرکت کرده بودند؟ این‌ها همه عدالت قوه قضائیه را زیر سوال می‌برد.”

هر نوع اصلاحی در کشور در گرو رسانه‌های آزاد است

وی با اظهار تاسف از نبود رسانه‌های آزاد در کشور، افزود: “هر نوع آزادی در کشور در گرو آزادی رسانه‌ها است؛ حتی اصلاح کوچکترین نهادها و حتی اخلاقیات جامعه.”

موسوی در ادامه گفت: “چطور است که در کشوری اسلامی که داعیه انقلاب فرهنگی دارد و در آن از معنویت و نورانیت حرف می‌زنیم بالاترین آمار اعدام وجود دارد؟ مشکل از افراد نیست؛ مشکل این‌جا است که کشور را طوری اداره کرده‌ایم که به این آمار برسیم.”

امروز در زندان شکنجه هست، اعتراف‌گیری هست

وی همچنین طرفداری از حق را جزو قوانین و نیز اعتقادات دینی ما دانست و عنوان کرد: “مجرم‌ترین افراد نیز دارای کرامت انسانی‌ هستند و باید در حد جرمی که مرتکب شده‌اند، مجازات شوند. نباید خانواده و حیثیت او مورد حمله قرار بگیرد چرا که در این صورت به حقوق او تجاوز می‌شود.”
وی سپس خطاب به خانواده‌های زندانیان گفت: “این اتفاقی است که متاسفانه امروز در کشور ما رخ می‌دهد. الان برادران و عزیزان شما بی‌گناه در زندان‌ هستند. چرا که ادعاهایی نامعقول نداشته اند، اما بازداشت شدند. مساله در این جا خاتمه پیدا نمی‌کند. چرا که رفتار با آن‌ها حتی در چارچوب اتهامی که بر آن‌ها وارد می‌کنند هم نیست. شکنجه هست، اعتراف گیری هست و در بیرون هم تعرض به خانواده‌ها هست. این حق خانواده است که بدانند فرزندانشان، عزیزشان در کجا زندانی است و الان چه شرایطی دارد، اما این حق او مورد تعرض است.”

موسوی با اظهار تاسف از این شرایط افزود: “این اتفاقات نشان می‌دهد که تا چه حد در جامعه متوسل به خشونت طلبی شده اند آن هم برای رسیدن به منافعی خاص.”

قرار نبود که ما بر مردم حکومت کنیم

میرحسین موسوی با اشاره به عدم تدبیر در سیاست‌های دولت و اشاره به شرایط امروز که دشمنان خارجی زیادی داریم ، پرسید: “آیا مهمانی دادن به اعضای شورای امنیت با آن وضع خاص می‌تواند مشکلات ما را حال کند؟ آیا اگر حکومت با مردم آشتی کند دست بازتری در مسائل خارجی نخواهد داشت؟ با توجه به شرایط پر جنب و جوش منطقه آیا بهتر نیست که حکومت با مردم کنار بیاید و یک وفاق ملی شکل دهد؟ کدام یک بهتر است؟ بیشتر کردن فشارها و ساختن حجره‌های جدید در زندان اوین به رغم شعارهای اول انقلاب که حذف زندان اوین بود، یا کنار آمدن و کار کردن همراه مردم.”

وی توصیه جنبش سبز به حاکمیت را کنار آمدن با مردم دانست و افزود: “ما انتظار داشتیم حکومت قبل از همه به فکر خانواده‌های زجر کشیده باشد و پی‌گیر جنایات انجام شده وگرنه در حالی که یکی را به اسرائیل نسبت دهند و یکی را به امریکا فقط مشکلات کشور را زیاد می‌کنند. قرار نبود که ما بر مردم حکومت کنیم. قرار بود مردم حکومت کنند. قرار بود جابه جایی ها به خواست مردم و به صورت مرتب در کشور اتفاق بیفتد. باید ترسید از موقعی که فکر شود راه حل در سرکوب ادامه فشارها و بستن فضا است.

bluestar - ایران - تهران
تا اینجا موسوی خیلی خوب هم مطالبات مردم را بیان کرده و هم مثل یک رهبر باهوش و کارکشته جنبش سبز را در پیچ و خمهای بحرانهای سیاسی هدایت کرده
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

robinhoodd - استرا لیا - ملبورن
اندکی صبر سحر نزدیک است...........
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

Raz_uk - انگلیس - کمبریج
اصلا قرار نیست کسی به کسی حکومت کنه, هرکسی در جای خودش مثل سایر کشورهای آزاد, دولت نماینده یک کشوره که باید شرایط و امکانات بروز که در دنیا هست طوری فراهم کنه که مردم با آرامش به کارو زندگیشون ادامه بدن نه اینکه مملکتو به جهنمی تبدیل کنه که همه ازش فرارین...خلاصه بدون تازی و فرهنگ اشتباهیش...
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

پردیس سبز - ایتالیا - رم
زنده باد جنبش گرین و مهندس عاقل و آزاده ما
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

haghighatgo - آلمان - برلین
قرار نبود که ما بر مردم حکومت کنیم - قرار بود مردم حکومت کنند..نه نه جون قربون دهنت بعد از سی سال تازه راسته بی استخون رو گذاشتی رو میز..حرف حق را گفتی ..اینقدر خندیم که احساس روان شدن آب گرم به بنده دست داد ..خدا و رهبر فتنه اسلامی خیرت بدهند ....دم درب نانوائی پیره زنی که صورتش پر از چین و چرک روزگار بود به نانوا آقای قظنفر می گفت ..ای وای مادرجون خاک به سرشون کنن اینها که مسلمون نیستند مسلمون فقط آقای موسویه وبس ..آقای موسوی اگر بیاد آب و برق و گاز و اتومبیل مجانی ..مدرسه. دانشگاه هم مجانی ...یه خونه مجانی هم حتما مجانی میدن دیگه.. مادرجون گل گفتی ولی بهت بگم که نون مادرجون مجانی نمیشه دیگه ..سه هفتس که پول نون ندادی و نسیه بردی...!!
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

marsel - ایران - تهران
همین که آگاه سازی می کنید و جنبش رو به عدم توصل به خشونت دعوت میکنید از شما تشکر میکنم. درود بر میر حسین موسوی ...
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

kishmish sabz - آمریکا - لس آنجلس
اندکی صبر سحر نزدیکست؟؟. واقعاً ؟ نتایج این سحر رو باید از «مادران خاوران» پرسید که جگرگوشه هاشون در دورهء صدارت این آقا پَر پَر شدند.
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

dara20 - ایران - تهران
چطور بعد از گذشت 30 سال از حاکمیت نامشروع رژیم کثیف اسلامیتان بر مردم تازه متوجه شدی که قرار بود مردم حاکم سرنوشت خویش باشند و حکومتگران نیز مستخدمین ملت بشمار بیایند? ایا همشه خودتان را به نفهمی و حماقت میزنید تا از اصل فاجعه فرار کنید? ایا این قانون سرطانی اساسیتان سرشار از تبعیض و تحمیل و اوامر ذلت اور و بندگی و بردگی ساز نیست? ایا تو ملتزم به همین قانون مفسده اساسی رژیم پلید اسلامی نیستی? خمینی گور به گور شده وعده های فراوانی قبل از به قدرت رسیدن به پدران فریب خورده مان داد اما دریغ از حتی یک نمونه اجرا شده اش!!! 30 سال است که بنام واهی الله و اسلام بر گرده ملت دربند ایران سوارید نامشروعانه و با فساد و جنایت و غارت اموال ملی و تجاوز و ازار و اذیت شهروندان ددمنشانه حکومت میکنید انوقت تو نانجیب تیپاخورده از همپالگیهای حرامزاده ات که روزگاری سر در اخور همانها داشتی دم از حاکمیت مردم میزنی? برای تو حفظ این رژیم کثیف اسلامی و نظام بی نظم و در حال مرگ و متعفن اسلامی از جان عزیزتر است. خواست ما نابودی کامل و بی قید و شرط حکومت نامشروع اسلامی است.
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
برو این دام بر مرغ دگر نه.. که عنقا را بلند است اشیانه...... تو و بقیه ی همکارانت در حلقه ی قدرت رژیم بودید قبل از تابستان گذشته حتی یک اعتراض از سوی تو زنت و کروبی نبود حال ایرانی را یک موج تصور کرده و موج سواری.
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

zartusht67 - المان - المان
خوب این 28 سال پیش که نخست وزیر بودی میگفتی نه الان
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

SIAVASHOMA - انگلیس - منچستر
از اولش هم میخواستیم انقلاب کنیم و دیدیم انقلاب ما را کرد. نه تنها ما را بلکه کاری رد همه ما خواهربرادر شدیم. پس حالا که مردم از مادر ایرانند و از پدر انقلاب معلومه کی به کی حکومت میکنه. مخصوصا الان که زن ستیزی خوراکه اسلامه.
جمعه 24 اردیبهشت 1389

mzeea - ایران - کرج
انتظار فرج از نیمه خرداد کشم
جمعه 24 اردیبهشت 1389

hadirm - ایران - خوزستان
بابا شما که برای هر عروسی و عزا اعلامیه های آماده و کپی شده داری و هر دم به اتفاق عیال مربوطه و کروبی گردن کج که وقتی حرف میزنه باید یک طاقه پارچه فقط خشک کردن تف دهانش کمه اعلام همبستگی و انزجارو آماده کردی بد نیست که دیگه خلاصه علنیش کنیو و حالی ببری .کی به کیه . هنوز چند تایی ابله و نادان داخل و بیرون ایران هست که برای کوته فکری و عقده گشایی هم که شده بگن رای ما را پس بدید و سبز بپو شنو آره دیگه .
جمعه 24 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.