دستگیری بستگان، تحویل ندادن اجساد، فضای نظامی

دستگیری بستگان، تحویل ندادن اجساد، فضای نظامی

عکس از آرشیو

فقط به ما گفته‌اند جسدها را تحویل نمی‌دهند!» این تنها چیزی بود که توانست پای تلفن بگوید. بعد ارتباط قطع شد. تماس با بستگان پنج جوان کردی که اعدام شدند به شدت سخت شده است. دو نفرشان دستگیر شده‌اند.

صبح دیروز (سه‌شنبه، ۲۱ اردیبشهت) خواهر و مادر شیرین علم هولی، فعال سیاسی کرد اعدام شده، در منزل شان در ماکو توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند. آنان  از اعدام شیرین تا عصر دوشنبه اطلاعی نداشتند.

خلیل بهرامیان، وکیل سه تن از اعدام‌شدگان می‌گوید، با وجود پیگیری‌های صورت گرفته توسط خانواده‌های اعدام شدگان، فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علم هولی و مهدی اسلامیان،  پیکرهای آنان  هنوز به خانواده‌های شان تحویل داده نشده است.
به گفته بهرامیان، نمایندگان مجلس و دادستانی با تحویل جسدهای اعدام‌شدگان به خانواده‌ها موافقت کرده‌اند، اما وزارت اطلاعات و اطلاعات کردستان با تحویل جسدها مخالف هستند.

اعتراف اجباری و خطر اعدام یک زندانی کرد دیگر

بنا بر خبر کمیته گزارشگران حقوق بشر بعد از اخذ مصاحبه و فیلمبرداری اجباری از عبدالرضا قنبری دادگاه بدوی برای او تشکیل شده و او در آن محکوم به اعدام شده است.

کمیته گزارشگران حقوق بشر از وضع عبدالرضا قنبری به شدت ابراز نگرانی کرده است. این کمیته خبر داده است که عبدالرضا قنبری در بازجویی‌های «مکرر و پرفشار» مجبور به امضای اعتراف شده است. به گفته نزدیکان عبدالرضا قنبری و چند تن از ساکنین محل او در روز عاشورا در پاکدشت بوده است.

بر اساس خبر کمیته گزارشگران حقوق بشر حمید بابایی وکیل این زندانی سیاسی در پی دو بار حضور در دادسرای اوین هنوز موفق به مطالعه پرونده نشده است. این در حالی‌ست که بنابر قرار قبلی، سه شنبه ۷ اردیبهشت دادگاه تجدید نظر وی در شعبه ۳۶ به ریاست قاضی زرگر برگزار شده است.

عبد الرضا قنبری استاد دانشگاه و کارمند آموزش و پرورش و نویسنده پنج جلد کتاب است. وی در بازه زمانی ۸۰ تا ۸۳ در کانون نویسندگان گرمسار عهده دار مسئولیت بوده است. وی استاد دانشگاه آزاد گرمسار و دانشگاه پیام نور پاکدشت، استاد دانشگاه عالی کشاورزی گرمسار و نیز به عنوان معلم در مدارس برتر گرمسار و پاکدشت تدریس کرده است.
در حال حاضر وی به همراه سه معلم دیگر به نام‌های رسول بداغی، امیدعلی مهرنیا و محمد داوری در بند ۳۵۰ به سر می‌برد.

عبدالرضا قنبری، هم اکنون در سلول ۹ بند ۳۵۰ و در شرایط بد روحی به سر می‌برد. پرونده وی نیز در شعبه اول دادسرای اوین به ریاست بازپرس حاج محمدی است که از ابتدا وی را بارها به اعدام تهدید کرد.

فضای رعب و وحشت در کردستان

اخبار پراکنده حاکی از جو نظامی در شهرهای کردستان ایران است. سایه دستگیری و احضار برسر سایر فعالان مدنی منطقه سنگینی می‌کند.

یکی از بستگان فرهاد وکیلی در تنها امکان تلفنی که شاید کمتر از یک دقیقه ادامه داشت به دویچه وله گفت که فقط به آن‌ها اطلاع داده‌اند اجساد را تحویل نمی‌دهند. پس از یکی دو جمله تماس تلفنی قطع شد و دیگر پاسخ از آن سوی خط نیامد. تلاش برای ارتباط با سایر خانواده‌ها هم بی‌نتیجه ماند. تلفن‌ها قطع بودند.

به گزارش سرویس حقوق بشر آژانس خبری موکریان  صبح دیروزدوشنبه بیستم اردیبهشت سه تن دیگر از فعالان انجمن صنفی معلمان کردستان به نام های حیدر زمان، مصطفی سربازان و رامین زندنیا به ستاد خبری اطلاعات سنندج احضار شدند.

گفته می شود این افراد در رابطه با پیامدهای اعدام فرزاد کمانگر، معلم کامیارانی، بازجویی شده‌اند.

اعتراض جامعه بین‌المللی

اعتراض ایرانیان فرنکفورت به اعدام پنج فعال کرد

فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران در بیانیه مشترکی اعدام پنج فعال سیاسی و مدنی ایران را محکوم کردند.

سوهیر بالحسن، رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر در این باره گفته است: «این محکومیت ها و اعدام های سیاسی رژیم ایران را بیش از پیش در سطح بین المللی به انزوا می کشاند. مقامات ایران اخیرا از ترس عدم موفقیت، نامزدی خود برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل را پس گرفتند. از طرف دیگر، بررسی ادواری عمومی کارنامه حقوق بشر ایران که در بهمن گذشته انجام شد تضعیف حمایت متحدان سنتی ایران را به نمایش گذاشت.»

فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر جامعه بین المللی را فرا خوانده است اقدامات مشخص تری را در مورد این وضعیت به شدت حاد در پیش بگیرد، به ویژه:
• یک کمیسیون تحقیق شامل ارگان های حقوق بشر سازمان ملل را برای تحقیق در باره نقض حقوق بشر درارتباط با انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ تشکیل دهد؛
• امکان تصویب مجازات های سازمان ملل علیه مرتکبان موارد فاحش نقض حقوق بشر در ایران را مورد بحث قرار دهد؛
• اقدامات موثری برای پیشگیری و ممانعت شرکت هایی که رفتارشان معاونت با جمهوری اسلامی ایران در نقض حقوق بشر به شمار می رود معمول دارد و به ویژه صدور تجهیزات شنود و دستگاه های دیگری را که دستیابی مردم به اینترنت و رسانه های دیگر را محدود یا غیرممکن می‌سازد و نیز لوازمی را که برای سرکوب خشونت بار معترضان به کار می رود ممنوع کند.

عبدالکریم لاهیجی، نایب رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و رئیس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، می‌گوید:

«اعضای گروه های قومی بلوچ، کرد و عرب در جنوب ایران همواره قربانی محاکمه های فوری هستند و مرتب به اعدام محکوم می شوند. این رفتار مقامات ایرانی نشانه بی اعتنایی کامل آنها به مردم و موازین بین المللی حقوق بشری است که باید رعایت کنند.»

robinhoodd - استرا لیا - ملبورن
خامنه ای دیگه واقعا به خون اشامی افتاده.....
چهار‌شنبه 22 اردیبهشت 1389

zartusht67 - المان - المان
رژیم دست وپای اخرش رامیزنه وپشت سر هم اشتباهات غیرقابل جبران میکنه رژیمی که غیر مردمی باشه محکوم به فناست
چهار‌شنبه 22 اردیبهشت 1389

ali203 - ایران - ایران
اونایی که دم از ایران میزنند و وطن وطن میکنند حالا وقت عمل رسیده خود را برای مبارزه بی چون وچرا با دجالان بیشرف وان باز ماندگان از تجاوز حمله عرب به ایران /بسیجی پاسدار راسو و خود فروشان بیغیرت/ اماده کنند ما زنده به انیم که ارام نگیریم..مرگ بر خامنه ای مرگ بر اصل ولایت فقیه ننگ بر دیکتاتور
چهار‌شنبه 22 اردیبهشت 1389

ali203 - ایران - ایران
قابل توجه راسوهای کثیف ولایت گورتان را از این سایت گم کنید که بوی تعفن شما و اون رهبر الدنگتان جهان را خفه کرده و این را بدانید که ما استوارتر و قاطع تر از قبل اماده مبارزه هستیم ننگ بر وطن فروشان بیشرف
چهار‌شنبه 22 اردیبهشت 1389

lidia - سوئد - گوتنبرگ
اعدام پنج تن از فعال سیاسی کورد ، اعلام جنگ با کردستان است. کردستان لقمه ای است که سالها در گلوی جمهوری فاشیستی اسلامی گیر کرده است. مردم کردستان برخلاف سران پخمه و مسالمت جوی جنبش سبز به جای سوگواری ، انتقام خواهند گرفت
چهار‌شنبه 22 اردیبهشت 1389

amoo uk - انگلستان - لیدز
نه می بخشیم نه فراموش می کنیم
چهار‌شنبه 22 اردیبهشت 1389

poriyaye_vali - قطر - دوحه
. "گرگها خوب بدانند، در این ایل غریب. گر پدر مرد، تفنگ پدری هست هنوز. گرچه مردان قبیله همگی کشته شدند. توی گهواره چوبی پسری هست هنوز. آب اگر نیست نترسید، که در قافله مان. دل دریایی و چشمان تری هست هنوز.
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

Neda02 - کانادا - اتاوا
اخه این طرف دنیا چه می شه کرد? هر چی بگم فقط شعاره. ولی کاش می تونستم کاری کنم.
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

khan.dadashh - ایران - سمنان
حیف شد...چند تا جوون که نفسشون پاک بوده..دیگه نیستن.. ولی جاش..
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

porharfi - هلند - آرنم
ملاها:بلوچها.کردها.عربهای جنوب نشین .ترکهاهمه مانند فارسهاهستند..آزادی خواهی وحق طلبی جرم نیست..ملاها از آنان نترسید و اعدامشان نکنید!!رژیم قبلی. هم از شکنجه ها و اعدامها به نتیجه ای نرسید..با کشتن آنان گور خودتان کنده میشود!.
پنج‌شنبه 23 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.