بررسی روزنامه های صبح تهران؛ دوشنبه ۲۰ اردیبهشت

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ دوشنبه ۲۰ اردیبهشت

تیترهای اول

"ثبت نام نهایی برای یارانه نقدی" تیتر اول دنیای اقتصاد است، "دیوان محاسبات سراغ مدیران بانک ها رفت" عنوان برجسته پول است، جهان صنعت از قول وزیر اقتصاد خبر داده که "در بازار مداخله نمی کنیم" و ابرار به نقل ازمحمود احمدی نژاد نوشته "صدور اولین قطعنامه علیه ایران به معنای پایان اوباما است".

رسالت از"افتتاح بزرگترین مجتمع تولید خودروی خاورمیانه" خبرداده ، "درخواست ۲۳۶ نماینده برای برخورد با فساد و بدحجابی" تیتر اول کیهان است و خراسان به نقل از رییس پلیس مواد مخدر نوشته "۲هزار قاچاقچی مواد مخدر صنعتی به دلیل خلاء قانونی در ۴۵ روز گذشته آزاد شدند".

"دولت اهالی پایتخت را غافلگیر کرد" تیتر اول تهران امروز است ، همشهری هم در تیتری مرتبط نوشته "تهران ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۸۹ تعطیل است"، هر دوی این روزنامه به مصوبه اخیر هیات دولت درباره تعطیلی مراکز دولتی و آموزشی در روزهای یادشده اشاره کرده اند.

"اوضاع انگلیس بحرانی است" تیتر اول جمهوری اسلامی است، ایران از "رکورد شکنی ایران در جذب سرمایه های خارجی" خبر داده و جام جم نوشته "استخدام معلمان حق التدریسی قطعی شد".

"برای مبارزه با مفاسد اقتصادی سیلی خوردم" نقل قولی از محمد رضا رحیمی از عناوین نخست آرمان است، آفتاب یزد در تیتر اول خود به نقل از یک نماینده مجلس پرسیده "چرا چادر مشکی در کشور تولید نمی شود؟"، "افزایش بی سابقه مصرف شیشه در کشور" از عناوین اول ابتکار است و "معوقات بانکی ۵۰ هزار میلیارد تومان" نقل قولی از رییس دیوان محاسبات کشور عنوان برجسته مردمسالاری است.

گزیده مقالات

مطالبات اصلی مردم در خانه ملت

مردمسالاری در سرمقاله امروز خود به نقش مطالبات مردمی درمیان درخواست ها و تذکرات مختلف نمایندگان مجلس به دولت پرداخته و نوشته ۱۱۶ نماینده از احمدی نژاد خواستند که جلوی واردات بی رویه را بگیرد. ۱۱۰ نماینده خواهان ایمنی پرواز و ناوگان هوایی کشور شدند. ۱۹۷ نماینده از سخنان احمدی نژاد درسازمان ملل تقدیر کردند و البته از این دست امضاها فراوان است اما یک نکته قابل تامل است و آن، تعداد پایین امضاها در مباحثی که مربوط به مطالبات مردمی میشود.

کوروش شرفشاهی در این مقاله در ادامه با ذکر مثال درباره بررسی پرونده برنج های آلوده در کمیسیون بهداشت، پرونده بحران صنایع و کارخانجات در اثر واردات بی رویه، ماجرای سقوط سریالی هواپیماهای توپولف و درخواست استیضاح وزیر راه از سوی نمایندگان مجلس که هیچ کدام به نتیجه نرسیده نوشته با توجه به این موارد و بسیاری موارد دیگر که چندان تازگی ندارد سوال اصلی اینجاست که نمایندگان مردم باید مشکلات اساسی مردم را همچون تورم و اشتغال رصد کرده و در راستای حل آن مشکلات امضا جمع کنند یا این که۱۹۷ امضا برای قدردانی از احمدی نژاد به دلیل حضور در اجلاسی تهیه کنند که اصل اجلاس در حد و اندازه وزرای امور خارجه بوده است.

نویسنده سرمقاله مردمسالاری همچنین با انتقاد از به نتیجه نرسیدن تذکرات مجلسیان نوشته جالب اینجاست که حتی همان امضاهای نمایندگان مردم که مطالبات اصلی آنان را هدف میگیرد باز هم به نتیجه نمیرسد; به عنوان مثال مدت هاست که نمایندگان اصولگرا و اصلاح طلب در نطق ها، تذکرها طرح سوال و حتی تهدید به استیضاح، خواهان جلوگیری از واردات بی رویه شده اند اما چندان نتیجه نداده است، کما این که نمایندگان بارها خواهان اصلاح راه و راهداری در حوزه های هوایی، زمینی و ریلی شده اند که آن هم نتیجه نداده است و البته بسیاری موارد دیگر که نشان میدهد حتی امضاهای نمایندگان در مورد مطالبات مردم گویا در عملکرد دولت هیچ تاثیری ندارد.

دیدار ائتلاف اسلامی زنان با محمدرضا باهنر

ابتکار در گزارش کوتاهی از دیدار ائتلاف اسلامی زنان متشکل از زنان اصلاح طلب و اصولگرا با محمدرضا باهنر نایب ریس مجلس خبر داده و به نقل از فائزه هاشمی نوشته این دیدار در رابطه با مواد ۲۳ و ۲۵ لایحه حمایت از خانواده بود، که بر اساس آن امکان ازدواج مجدد را به مردان می‌دهد و موضوع اشتغال نیمه وقت بانوان از جمله مسائلی بود که از سوی ائتلاف اسلامی زنان با نائب رئیس مجلس مطرح شد.

به گزارش این روزنامه فائزه هاشمی با بیان اینکه اعضای این ائتلاف احساس می‌کنند که زنان در پنج سال اخیر به عقب رفته اند و این موجبات احساس خطر زنان این ائتلاف را فراهم کرده است، ادامه داده در این دیدار که از سال گذشته به دنبال آن بودیم، ۱۲ نفر از زنان جناح‌های مختلف اصولگرا و اصلاح طلب، از جمله مریم بهروزی، فاطمه راکعی و معصومه ابتکار حضور داشتند.

به نوشته ابتکار این فعال سیاسی با اشاره به اینکه در این جلسه فاطمه راکعی و معصومه ابتکار گزارشی در زمینه آسیب‌های زنان ارائه دادند، همچنین گفته به نظر می‌رسید باهنر پس از شنیدن این موضوعات درباره مسائلی همچون لایحه حمایت از خانواده و اشتغال نیمه وقت زنان که در مجلس در حال بررسی است، با ائتلاف زنان همراه و با نظر ائتلاف موافق است.

این روزنامه همچنین نوشته که به گفته فائزه هاشمی در پی اظهارات رئیس جمهور در مناظره تلویزیونی سال گذشته ، وی و ۴ فرزند دیگر هاشمی رفسنجانی در اعتراض به اتهامات مطرح شده شکایتی خانوادگی به قوه قضاییه ارائه کرده اند که تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده و پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است.

حرکت زیگزاگی در سیاست‌های ارزی

تهران امروز درمقاله ای به انتقاد از تغییرات پی در پی سیاست های ارزی کشور پرداخته و نوشته که تغییر مداوم سیاست‌های ارزی کشور ناشی از نبود برنامه منسجم و نداشتن مانیفست مشخص در اقتصاد کشور است. زمانیکه دولت یک استراتژی تدوین شده و منسجم استدلالی برای سیاست‌های اقتصادی ندارد، برای هر رخداد، برحسب اقتضا تصمیم‌گیری می‌کند. با این شیوه تصمیمات متناقض و مترادف اتخاذ می‌شود و در پی آن اقداماتی با همین مشخصات انجام می‌شود که آثار یکدیگر را خنثی می‌سازند.

محسن بهرامی ارض قدس در این مقاله ادامه داده سیاست حذف دلار از سبد ارزی کشور نیز از جمله این سیاست‌هاست. طی چند سال گذشته بارها بر حذف دلار از سبد ارزی کشور و همچنین از معاملات تجاری، از سوی مقامات دولتی تاکید شده است. در مقطعی این سیاست با جدیت دنبال شد. بر این اساس بخشی از دارایی‌های ارزی کشور از دلار به یورو و بخشی هم به طلا تبدیل شد.

رییس کمسیون بازرگانی اتاق تهران همچنین در این مقاله نوشته در حال حاضر نیز با توجه به نبود راهبرد مشخص در سیاست‌های اقتصادی به‌خصوص سیاست‌های ارزی کشور در حرکتی زیگزاگی دولت این سیاست را تغییر داده است و قصد دارد شیوه‌ای دیگر را برگزیند. به دلیل تلاش‌هایی که آمریکا پس از پایان یافتن بحران اقتصادی جهان برای پایین نگاه داشتن نرخ برابری دلار با پول کشورهای نوظهور در اقتصاد نظیر چین انجام داد، حالا دلار ارزان‌تر تمام می‌شود. سامان یافتن شرایط دلار مصادف شد با بحرانیکه هم‌اکنون در اقتصاد یونان پدیدار شده است. با گرفتاری یونان که واحد پولی یورو در آن رواج دارد، ارزش یورو به خطر افتاده است و این موضوع موجب شده تا دولت حرکت جدیدی را پایه‌ریزی کند.

نویسنده سرمقاله تهران امروز در پایان یادآور شده اینگونه تغییر در سیاست‌های ارزی هم برای فعالان اقتصادی زیان‌بار است و هم این تبدیل‌ها موجب از بین رفتن بخشی از منابع ارزی کشور می‌شود. در این شرایط به دولت توصیه می‌شود تا با چنین موضوع مهمی برخورد اقتضاعی نداشته باشد. پذیرفته نیست که سیاست‌های ارزی یک کشور هر چند وقت یک بار با سلیقه‌ای جدید مواجه شود و آهنگی تازه بنوازد.

مبادله سوخت با آمریکا، فرانسه و روسیه منتفی نیست

خراسان اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آینده موضوع هسته ای ایران و ماجرای تبادل سوخت با گروه وین که شامل آمریکا، روسیه، فرانسه و آژانس بین المللی انرژی می شود را برجسته کرده و از قول او نوشته مبادله سوخت هسته ای با گروه وین منتفی نیست.

به گزارش این روزنامه رامین مهمان پرست گفته اگر قرار باشد سوخت مبادله شود، هم چنان فکر میکنیم که آژانس بین المللی انرژی اتمی باید طرف های مبادله را معرفی کند که سه کشور آمریکا، روسیه و فرانسه را معرفی کرده است. ما فکر میکنیم با همین سه کشور می توان مبادله سوخت را انجام داد.

به نوشته این روزنامه سخنگوی وزارت خارجه شرط محقق شدن تضمین عینی مورد نظر ایران را مبادله در خاک ایران بیان کرده و گفته تنها ایده جدیدی که در این باره پیشنهاد شده و بین کشورهای دوست مانند ترکیه و برزیل و برخی کشورهای دیگر، مورد مشورت و بررسی قرار گرفته است، احتمال عملیاتی شدن مبادله را زیاد میکند.

عمل به جای وعده

آرمان در سرمقاله امروز خود وعده های گوناگون دولت به مردم را مورد توجه قرار داده و نوشته حداقل توقع این است که قبل از دادن هر وعده‌ای به مردم محاسبات لازم را انجام دهیم و این وعده‌ها از پایه علمی برخوردار باشد، زیرا مردم بعد از دادن این وعده‌ها سطح مطالباتشان افزایش می‌یابد و انتظار دارند که به وعده‌هایی که داده شده عمل شود. باید با مدنظر قرار دادن ظرفیت‌ها و امکانات به مردم وعده داد زیرا کار از ایجاد فضایی تبلیغاتی گذشته و باید تمام تلاش‌ها را به کار گرفت تا کشور در مسیر توسعه قرار گیرد نه اینکه با طرح شعارهای آرمانی، کشور را از قرار گرفتن در مسیر پیشرفت بازدارد.

مجید نصیرپور در ادامه این مقاله با تاکید بر این که دولت باید با توجه به اهداف برنامه پنج ساله عمل کند یادآور شده در این زمینه دولت باید در مسیر تحقق برنامه پنج ساله و سند چشم انداز حرکت کند و در این راستا استراتژی میان مدت را به کار گیرد زیرا بر طبق این سند قرار است ایران قدرت اول منطقه شود و رشد اقتصادی کشور به هشت درصد بالغ شود در حالی که امروز رشد اقتصاد کمتر از سه درصد است. اگر قوانین مورد توجه قرار نگیرد کشور از اهداف سند چشم انداز دور می‌شود.

این عضو فراکسیون اقلیت مجلس در پایان نوشته دولت باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا به این هدف نایل شود و این مهم با مدنظر قرار دادن واقعیات اجتماعی به‌دست می‌آید. کشور در شرایط موجود محتاج ارائه راهکاری برای حل معضلات بیکاری و تعطیلی صنایع و افزایش طلاق و... است. بنابراین باید در این زمینه تلاش نمود تا کشور به اهداف سند چشم‌انداز نایل شود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.