افزایش نقش وزارت علوم در انتخاب هیئت علمی دانشگاه های ایران

افزایش نقش وزارت علوم در انتخاب هیئت علمی دانشگاه های ایران

بر خلاف گذشته که دانشگاه ها مستقیما اعضای هیئت علمی خود را انتخاب می کردند اکنون متقاضیان باید نخست از فیلتر وزارت علوم بگذرند و پس از آن توسط دانشگاه ها انتخاب و جذب شوند

کامران دانشجو وزیر علوم تحقیقات و فناوری ایران می گوید جذب هیئت علمی و نیز پذیرش دانشجوی دکترا دو مرحله ای می شود و متقاضیان باید توسط وزارت علوم به دانشگاه ها معرفی شوند.

او در نشست "طرح آمایش آموزش عالی" و در جمع روسای دانشگاه های کشور گفت: "جذب عضو هیئت علمی را دو مرحله ای می کنیم در مرحله ابتدا فراخوانی که دانشگاه ها از طریق آن به وزارت علوم اعلام نیاز می کنند و در مرحله دوم فراخوانی همگانی که متقاضیان درخواست را تکمیل کنند و ما دو برابر ظرفیت به دانشگاه ها معرفی می کنیم."

وی افزود دانشگاه ها از بین افراد معرفی شده می توانند هیئت علمی مورد نیاز خود را جذب کنند.

به این ترتیب بر خلاف گذشته که دانشگاه ها مستقیما اعضای هیئت علمی خود را انتخاب می کردند اکنون متقاضیان باید نخست از فیلتر وزارت علوم بگذرند و پس از آن توسط دانشگاه ها انتخاب و جذب شوند.

اظهارات کامران دانشجو در حالی مطرح می شود که دولت ایران گفته است مانع از فعالیت اساتیدی می شود که مروج سکولاریسم و مخالف ولایت فقیه هستند.

این حساسیت ها در رشته های علوم انسانی که به گفته مقام های ایران فرهنگ غربی و ضداسلامی را در ایران اشاعه می دهد بیشتر ابراز شده است.

کامران دانشجو چندی پیش خطاب به روسای دانشگاه ها گفته بود: "شما حق ندارید کسی را در دانشگاه ها جذب کنید که در مسیر التزام عملی به ولایت فقیه و قانون اساسی حرکت نمی کند. ... شفاف و واضح می گویم افرادی مورد نیاز ما در دانشگاه ها هستند که التزام عملی به اسلام و ولایت فقیه داشته باشند."

وزیر علوم ایران در نشست اخیر با اشاره به اینکه هم اکنون سه میلیون و پانصد هزار دانشجو در کشور مشغول تحصیل هستند گفت باید سالانه حداقل یک هزار عضو هیئت علمی در دانشگاه ها جذب شوند.

وی کندی روند جذب عوض هیئت علمی را "گلایه به حق" از مسئولین آموزش عالی خواند و گفت نباید گذاشت پرونده برای مدتی طولانی معطل بماند.

وی همچنین روند پذیرش دانشجوی دکترا را "ناعادلانه" خواند و گفت دانشجویان نیز از آن گله دارند.

وزیر علوم افزود آیین نامه گزیش دانشجوی دکترا بازنگری و دو مرحله ای می شود و بر اساس تراز دانشگاه ها و نمرات دانشجویان دو یا سه برابر ظرفیت به دانشگاه ها ارائه می شود و دانشگاه ها گزینش دانشجو را انجام می دهند.

از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴، موارد متعددی از فشار بر دانشگاه ها و بازنشستگی اجباری استادان دانشگاه منتشر شده است. مخالفان دولت، انگیزه بسیاری از این فشارها و بازنشستگی ها را سیاسی می دانند.

محمد محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی رهبر ایران در دانشگاه‌ها، در آذر ماه گفته بود: "براساس آمارهای موجود ۷۰ درصد دانشگاهیان در انتخابات ریاست جمهوری به کسی رای داده‌اند که اکنون در راس مدیریت کشور نیست و این مسئله به نوعی دلسردی ایجاد می‌کند."

اما به گفته وزیر علوم بیشتر دانشجویان و اساتید کشور "ولایتمدار" هستند و در جریان وقایع یکسال گذشته "از این امتحان سربلند بیرون آمدند."

همچنین در حال حاضر تعدادی از استادان دانشگاه های ایران در زندان هستند یا در بیرون زندان در انتظار صدور حکم دادگاه به سر می برند.

Raz_uk - انگلیس - کمبریج
از ملا تازی زاده میپرسن دوست داشتی جای خدا باشی؟ میگه نه, چون جای پیشرفت نداره...!@@!
دوشنبه 20 اردیبهشت 1389

erfan1352 - ایران - تهران
قیافه ی این کامران دانشجو،شب اعلام نتایج انتخابات،هیچوقت یادم نمیره...چقدر از اعلام اون نتایج،بهت زده شده بودیم....این آقا نیم ساعت به نیم ساعت میومد و یک آمار،که با تصاعد خطی بالا میرفت رو بنفع احمدی نژاد میگفت و میرفت...اولین هسته ی مخالفت،همون شب جلوی وزارت کشور ایجاد شده بود.
دوشنبه 20 اردیبهشت 1389

Helya - مالزی - کوالالامپور
لابد دوباره میخوان گزینش برای دانشجوهای ورودی هم بگذارند...
دوشنبه 20 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.