از زمان آغاز اعتراض ها به نتایج انتخابات در ایران شمار زیادی از روزنامه نگاران ایران بازداشت شده اند و عده زیادی از آنها همچنان در زندان به سر می برند.
همزمان با اعطای یک جایزه مهم روزنامهنگاری آلمان به روزنامهنگاران ایرانی، دولت محلی هامبورگ آلمان برای پذیرش شماری از پناهجویان ایرانی و به ویژه روزنامهنگاران اعلام آمادگی کرده است.
به نوشته روزنامه آلمانی «دیولت» دولت محلی هامبورگ قصد دارد، به دهها تن از پناهجویان ایرانی و به ویژه روزنامهنگارانی که از ماهها پیش در ترکیه سرگردان هستند، پناهندگی بدهد.
بر اساس این گزارش دولت ائتلافی هامبورگ متشکل از حزب دمکرات مسیحی و حزب سبزها بر سر پذیرش شماری از پناهجویان ایرانی در ترکیه و به ویژه روزنامهنگاران پناهجو به توافق رسیده است.
از آنجایی که شهروندان ایرانی برای سفر به ترکیه نیازمند روادید نیستند، بسیاری از کسانی که در پی دریافت پناهندگی از کشورهای غربی هستند با سفر به ترکیه و مراجعه به دفتر پناهندگان سازمان ملل متحد تقاضای پناهندگی میکنند که در این میان شمار زیادی از کسانی که در جریان رویدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران تحت تعقیب قرار گرفتهاند نیز همچنان در ترکیه سرگردان هستند.
خانم آنتیه مولر، نایب رییس فراکسیون حزب سبزها در پارلمان ایالتی هامبورگ در باره پذیرش پناهجویان ایرانی گفته است: « در ایران معترضان، روزنامهنگاران و شهروندان عادی زندگی خود را به خطر انداختند، تا علیه نتایج سوالبرانگیز انتخابات ریاست جمهوری دست به اعتراض بزنند. در این میان کسانی که از خطردستگیری رهایی یافتهاند، نیازمند حمایت کشورهای دمکراتیک هستند».
اعلام آمادگی دولت ایالتی هامبورگ برای اعطای پناهندگی به روزنامهنگاران ایرانی در حالی است که جایزه روزنامهنگارى «هنرى نانن» آلمان شامگاه جمعه در مراسمی در شهر هامبورگ به روزنامهنگاران و خبرنگاران «تحت فشار» ایرانی اهدا شد.
پیشتر نیز دولت فدرال آلمان با ابراز نگرانی شدید خود نسبت به نقض حقوق بشر در ایران از آمادگی خود برای پناه داده به شماری از پناهجویان ایرانی آسیبدیده از انتخابات ریاست جمهوری در ایران خبر داده بود.
در این میان به گفته نایبرییس فراکسیون حزب سبزها در پارلمان محلی هامبورگ، پذیرش پناهجویان ایرانی توسط دولت محلی هامبورگ علاوه بر آن دسته از ایرانیانی است که قرار است از سوی دولت فدرال آلمان به عنوان پناهنده پذیرفته شوند.
پیشتر یکی از سخنگویان وزارت کشور آلمان با بیان این که پذیرش مخالفان رژیم ایران و ایرانیان در معرض خطر «نشانه همبستگی و حمایت» از آنها است، اعلام کرده بود، مقامهای آلمانی در این باره که به چه کسانی پناهندگی بدهند با کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد رایزنی خواهند کرد.
از سوی دیگر بر اساس اعلام اداره مهاجرت و پناهندگان آلمان، به دنبال رویدادهاى پس از انتخابات ریاست جمهورى و سرکوب معترضان به نتایج انتخابات در ایران، بر شمار ایرانیانى که از آلمان تقاضاى پناهندگى مىکنند، به شدت افزوده شده است.
بر این اساس در سال ۲۰۰۹ میلادى ۱۱۷۰ نفر از شهروندان ایرانى از آلمان تقاضاى پناهندگى کردهاند که این میزان در مقایسه با سال پیش از آن حدود ۴۴ درصد رشد را نشان مىدهد.
در سال ۲۰۰۸ میلادى تنها ۸۱۵ ایرانى از دولت آلمان تقاضاى پناهندگى کرده بودند.
به گفته سخنگوى اداره مهاجرت و پناهندگان آلمان «نارضایتى روزافزون شهروندان ایرانی تحت تاثیر سرکوب و فشارهاى دولت» باعث افزایش مهاجرت از این کشور شده است.
در میان کسانى که به دنبال گسترش اعتراضها به نتایج انتخابات ریاست جمهورى در ایران از آلمان تقاضاى پناهندگى کردهاند، چند ورزشکار عضو تیمهاى ملى و دختر یکى از معاونان محمود احمدىنژاد نیز به چشم مىخورند.
علاوه بر کسانى که از راههاى مختلف و گاهى با پذیرش خطرهاى فراوان خود را به آلمان رسانده و از این کشور تقاضاى پناهندگى مىکنند، هر ساله شمار زیادى از جوانان ایرانى نیز از طریق دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاههاى آلمان وارد این کشور شده و بیشتر آنها نیز هرگز به ایران باز نمىگردند.
چندى پیش نیز روزنامه آمریکایى وال استریتجورنال با استناد به گزارشی از سازمان ملل متحد اعلام کرده بود، پس از انتخابات ریاست جمهورى ایران درخرداد ماه گذشته و سرکوب اعتراضهاى مردمى، دست کم ۴۲۰۰ نفر ازشهروندان ایرانى به کشورهاى دیگر پناهنده شدهاند.
در همین حال رییس دفتر امور پناهندگان سازمان ملل متحد در ترکیه نیز از افزایش ۸۰ درصدی شمار پناهجویان ایرانی پس از انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه خبر داده است.
gol222 - سوئد - هلسینگبوری |
مرگ براستبداد اخوندی وخامنه ای جنایتکار ودیکتاتوروهمه مزدورانش.درود به همه ازادیخواهان ایران ونابودباد هرچی وطن فروشه ازجمله تلویزیونهای تپش وتی وی ایران شبخیز وای پی ان .صدای امریکا بی بی سی لندن و........ |
یکشنبه 19 اردیبهشت 1389 |
|
آنتی اسلام - ایران - اهواز |
https://antieslaam.blogspot.com/2010/05/blog-post.html. https://iraanpaad.blogspot.com/2010/05/blog-post.html |
یکشنبه 19 اردیبهشت 1389 |
|