کشمکش بر سر پذیرش پناهجویان ایرانی در آلمان

کشمکش بر سر پذیرش پناهجویان ایرانی در آلمان

هفته‌نامه آلمانی "دی تسایت" در مقاله‌ای به قلم یورگ لاو به سیاست دولت آلمان در مورد پناهجویان ایرانی پرداخته و به آن انتقاد می‌کند. وزارت کشور آلمان می‌خواهد شمار پناهندگان ایرانی خود را بسیار محدود نگاه دارد.

در انتظار پذیرفته شدن در آلمان

یورگ لاو مقاله خود بنام "تنها کلامی گرم"  را با یادآوری تظاهرات چندصدهزار نفره در ایران در تابستان سال گذشته آغاز می کند. او می‌نویسد که این تظاهرات همدردی و احترام مردم جهان را برانگیخت، بخصوص پس از آنکه جهانیان به چشم خود دیدند که چگونه جمهوری اسلامی کوشید حرکت اعتراضی مردم ایران را بوسیله چماقداران خود، شلیک به سوی جمعیت و زندانی کردن هزاران نفر سرکوب کند.

 

لاو همچنین یادآور می‌شود که در آن هنگام از جمله صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل، خشونت نیروهای امنیتی ایران را محکوم و با خانواده‌های قربانیان خشونت دولت ایران ابراز همدردی کرد. اما از نظر نویسنده، دولت آلمان نتوانسته همدردی خود را با ایرانیان دردمند در عمل نشان دهد.

 

تلاش‌ها برای کمک به پناهجویان ایرانی

 

در گزارش لاو می‌خوانیم که فعالان حقوق بشر در آلمان ماه‌هاست می‌کوشند کاری کنند تا دولت آلمان چند تن از پناهجویانی را که به طور خاص در خطر هستند و دچار آسیب‌دیدگی شده‌اند، به عنوان پناهنده بپذیرد. لاو برای نمونه از مهران براتی و فرین فخاری نام می‌برد، دو تن از ایرانیانی که به عنوان مخالفان رژیم شاه و نیز جمهوری اسلامی سال‌هاست در آلمان به سر می‌برند؛ این دو در تلاش‌اند تا به کمک پرفسور هایو فونکه، استاد علوم سیاسی در برلین، ارتباطی میان پناهجویان ایرانی و مقامات دولت آلمان برقرار کنند.

مهران براتی از کسانی است که برای پذیرش درخواست پناهندگی فعالان سیاسی زیر پیگرد در آلمان می‌کوشد

 

در میان پناهجویان، به نوشته لاو، دانشجویانی هستند که در زندان به آنها با باتوم تجاوز شده، کسی هست که چند مهره پشتش را خرد کرده‌اند، دیگری که با فشار روحی خرد شده، وادارش کرده بودند مدفوع خود را بخورد و هم اکنون دچار حمله آسم است.

 

بسیاری از ایرانیان دگراندیشی که از میهن خود گریخته‌اند، در ترکیه پناه جسته‌اند و بدون درآمد و دسترسی به کمک‌های درمانی و در ترس مدام از نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی روز و شب را به سر می‌آورند.

 

مقایسه‌ای میان پناهجوپذیری آلمان و دیگر کشورها

 

طبق اطلاعاتی که یورگ لاو بدست می‌دهد، دولت آلمان لیستی شامل نام ۸۰ نفر را در اختیار دارد که بیشتر آنان روزنامه‌نگار، وبلاگ‌نویس و فعال دانشجویی «جنبش سبز» بوده‌اند. اما به گفته لاو، مقامات آلمانی سعی می‌کنند حجم این لیست را هر چه ممکن است کوچکتر کنند  و به بیست نفر برسانند. البته به گفته لاو، وزارت کشور آلمان هنوز هم نپذیرفته که حتی به این بیست نفر پناهندگی بدهد.

 

لاو برای مقایسه، آماری از وضعیت دیگر کشورها در این زمینه عرضه می‌کند: آمریکا تنها در سال گذشته ۱۱۶۹ ایرانی را که در ترکیه بوده‌اند، به عنوان پناهنده پذیرفته است، کانادا ۲۵۵ نفر را، استرالیا ۸۹ نفر و سوئد ۴۵ نفر را.

 

لاو می‌نویسد که در ۸ مارس امسال سخنگوی وزارت کشور آلمان در برابر خبرنگاران گفت، آلمان به یک سری از موارد مستدل درخواست پناهندگی پاسخ مثبت خواهد داد؛ و باز به گفته لاو، از آن زمان ۷ هفته گذشته و وزارت کشور همین سخن را تکرار می‌کند، «به سخن دیگر، در این ۷ هفته هیچ اتفاقی نیفتاده است».

 

«پناهنده ایرانی زیاد داشته‌ایم، نوبت دیگران است»

 

پرفسور هایو فونکه به "دی تسایت" گفته است، احساس می‌کند که وزارت کشور آلمان این استراتژی را دنبال می‌کند که هم پناهجویان و هم مدافعان آنان را دلسرد کند. در وزارت کشور گفته‌اند، دولت آلمان در زمان شاه و سپس آیت‌الله خمینی ایرانیان زیادی را به پناهندگی پذیرفته است و اکنون نوبت ملت‌های دیگر است. در این وزارتخانه همچنین گفته‌اند که ایالت‌های مختلف آلمان باید آمادگی خود برای پذیرش پناهندگان ایرانی را اعلام کنند.

 

به نظر فونکه همه این حرف‌ها بهانه است. فونکه می‌گوید که کشورهای دیگر، مانند نروژ که می‌خواهد ۱۴۰ ایرانی را به پناهندگی بپذیرد، بسیار بازتر از آلمان عمل می‌کنند. افزون بر این ایالت‌های نوردراین وستفالن، هامبورگ و برلین برای پذیرفتن در مجموع ۲۰ پناهنده ایرانی اظهار آمادگی کرده‌اند. فونکه می‌پرسد که چرا وزارت کشور آلمان در مورد این سه ایالت سکوت می‌کند.

 

ربط میان پناهنده‌پذیری و حیثیت آلمان

 

نویسنده "دی تسایت" بر این ظن است که شاید نمی‌خواهند گفته شود که دولت کنونی آلمان که ائتلافی از حزب دمکرات مسیحی و لیبرال‌هاست، در سیاست خود برای پذیرش پناهندگان بسیار گشاده دستی می‌کند.

روپرشت پولنتس: موضوع پذیرش پناهندگان ایرانی، موضوعی حیثیتی برای آلمان است

 

 روپرشت پولنتس، رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان آلمان که از حزب دمکرات مسیحی است، به خبرنگار "دی تسایت" می‌گوید که برای حیثیت و اعتبار آلمان بسیار مهم است که چه سیاستی را در برابر ایران اتخاذ کند. وی می‌افزاید: «باید برای قضات و وکلایی که در ایران در سرکوب اپوزیسیون شرکت داشتند، روشن شود که ما احکام شرم‌آور آنان را قبول نداریم.» پولنتس معتقد است که آلمان باید در حل مسئله پناهندگان ایرانی سهیم باشد تا به ایران نشان دهد که بخاطر مسئله اتمی چشم بر وضعیت حقوق بشر در ایران نمی‌بندد.

 

نویسنده "دی تسایت" می‌نویسد که دولت آلمان از سال ۲۰۰۸ درخواست حدود ۲۵۰۰ پناهجوی عراقی را برای پناهندگی پذیرفته است. در ابتدا هدف آن بوده که بخصوص مسیحیانی را که بیرحمانه زیر پیگرد بودند، بپذیرند، اما سپس با انتقاد به "مسیحی نبودن" پذیرش تنها مسیحیان، عراقیانی هم که عقاید مذهبی دیگر داشتند، به پناهندگی پذیرفته شدند.

 

اخلاق دوگانه؟

 

یورگن لاو می‌نویسد که «پناهجویان جنبش سبز» نمی‌توانند امید زیادی داشته باشند که درخواستشان در آلمان پذیرفته شود، چون حتی موضوع پذیرش ۲۰ نفر مقاومتی شدید را برانگیخته است.

 

قرار است مازیار بهاری، خبرنگار ایرانی "نیوزویک"، که خود ماه‌ها زندانی بود و پس از اعتراضهای وسیع آزاد شده، به لندن رفت، در روز هفتم ماه مه (۱۷ اردیبهشت)  به نمایندگی از سوی همکاران خود جایزه هنری- نانن، مهمترین جایزه ژورنالیستی آلمان را در شهر هامبورگ دریافت کند. در  توضیح علت اعطای این جایزه به ژورنالیست‌ها ایرانی آمده است که «آنان در کشورشان با سخت‌ترین فشارها روبرو هستند».

 

یورگن لاو در پایان مقاله خود به این دوگانگی اشاره کرده می‌نویسد: «تلخ است که دولت آلمان همزمان همدردان بهاری را – که در ضمن افکار عمومی آلمان شناخت خود از جنبش سبز را مدیون، مقاله‌ها، ویدئوها، بلاگ‌ها و توییت‌های آنان است – تنها می‌گذارد.»

Alish.uk - انگلیس - ولورهمپتن
ایرانی بمیرم و این روزا تو نبینم.آدم ایرانش دست این حرومزاده ها باشه و هموطنش در این شرایط ، شرف نداره اگه بیخیال باشه. دارم دق میکنم . به ایرانم سوگند روزی با یاری اهورای پاک ،اون جایگاهی رو که شایسته ایران و ایرانیه از دست تازیان اهریمن بازپس می گیریم و به زباله دان تاریخ می اندازیمشان.مرگ بر تازی
پنج‌شنبه 16 اردیبهشت 1389

robinhoodd - استرا لیا - تهران
بدا به حال اونایی که خدایی نکرده دیپرت شن . رژیم یقینا میکشدشون... این مقاله حالمو گرفت ایشالا همشون نجات پیدا کنن.
پنج‌شنبه 16 اردیبهشت 1389

mehrdad_la - امریکا - لس انجلس
این اشغالهای المانی از انگلیسیها هم بیشتر به ما خیانت کردن.چه توقع بیجایی المانی و انسان دوستی.این کثافتها دستگاهایه استراغ سمع دادن بد اخونداکه مردم سرکوب کنن
پنج‌شنبه 16 اردیبهشت 1389

mori021 - دانمارک - آرهوس
دوستان فکر نکنید اروپا آمریکا سیاستشون از ایران بهتره اونا فقط به منافع خودشون فکر میکنن حقوق بشر کیلو چنده/هیچ گربه ای محض رضای خدا موش نمیگیره/درود بر ایران و ایرانی
پنج‌شنبه 16 اردیبهشت 1389

Avayeh Edalat - ایران - تهران
از ماست که بر ماست. هرکی غیرتشو داره بهش بر می خوره هر کی هم که مثل من سرش تو لاک خودشه و منتظره معجزه است میگه خوب اینم روش.
پنج‌شنبه 16 اردیبهشت 1389

nikiniki12 - المان - المان
mehrdad_la - امریکا - لس انجلس. بسیارادعای بیخودی کردیدالمانها خیلی انساندوستترازکسانی مثل جنابعالی هستند که نه جامعه المانومیشناسندنه المانیهارواماکلمات سطح بایین استفاده میکنندکه بایدبرای خودشون استفاده کنند!!!!!!!!
جمعه 17 اردیبهشت 1389

nikiniki12 - المان - المان
کس نخاردبشت من جزناخن انگشت من.ماایرانیهاعادت داریم ضعفهای خودمونوگردن دیگران بندازیم
جمعه 17 اردیبهشت 1389

zartusht67 - المان - المان
چیه باز پشت پرده قرار داد نوشتید حرام زاده ها اینها فقط فکر منافعه اشان هستند سیاستمداران المان بدانند کنفرانس گئوادالوپ از حافظه مردم ایران پاک نمیشود که حروم لقمه صدر اعظم اشمیت گفت شاه برود و حکومت مذهبی [الاغ ها] جایش بیایند برای اینکه بهتر بتوانند منابع ما را بدزدند مگر همین یوشکا فیشرو شرویدر و بقیه ارازل و کثیف موقعه ای شاه امد ضد شاه در المان به نام کمونیست تظاهرات کردند ولی امروز همگی کاپیتالیست شدند دقیقا مثل کمونیستهای خودمان
جمعه 17 اردیبهشت 1389

surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
mehrdad_la - امریکا - لس انجلس هموطن عزیز. سیاستمدارها و مردم عادی و سرمایه دارها رو با هم قاطی نکنید. شما که در غرب زندگی میکنید بهتر از هر کسی میدونید که دولت ها و مردم عادی بر معاملات شرکتها با حکومت ایران نظارت مستقیم ندارند و فروش دستگاههای استراق سمع ربطی به مردم آلمان نداره. در ضمن شما از کجا میدونید که آلمانها انساندوست نیستند؟!!! خواهش میکنم راجع به چیزی که اطلاع ندارید اظهار نظر نکنید. شاد و سربلند باشید.
جمعه 17 اردیبهشت 1389

arashbehdin - امریکا - اتلانتا
surena1611 - آلمان - اشتوتگارت...اینکه مردم عادی آلمان انساندوست هستند یا نه چیزی را تغییر نمیدهد. اولا که فکر نمیکنم چندان انساندوست باشند. دوم اینکه دولت فاشیست و سیاستمداران نازی آلمان از مخالفان شاه بودند و از خمینی پشتیبانی کردند. اینها از پشتیبانان جنگ بودند تا اسلحه هایشان را بفروشند. کشورهای اروپایی با راه انداختن تبلیغات علیه شاه و شوراندن یک عده ساده لوح در ایران به اسم چپی و راستی و اقلیت و ...شاه را سرنگون کرده و ایران را دودستی تحویل شیاطین دادند. چرا همه اقلیت و فدایی و چریک به آلمان پناهنده شدند؟ چون ماموریتشان را انجام داده و به اربابانشان پناهنده شدند. چرا دولت المان پناهنده های جنبش سبزرا نمیپذیرد؟ جوابش روشن است: نمیخواهند حکومت دست نشانده نازیست شان از هم بپاشد.
شنبه 18 اردیبهشت 1389

abay77 - آلمان - فرانکفورت
حرومزاده ترین دولت اروپایی همین آلمان فقط ژست کشورهای مولتی کالچر رو میگیره بیاین اینجا ببینید در کمپهای پناهندگی با ایرانیها چه کردند..به غیر این یه عده ای که جدیدا بعد از شلوغیها اومدند و شانس قبولی داشتند بقیه پیر شدند و همینطور بلاتکلیفن
یکشنبه 19 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.