بررسی روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه ۱۴ اردیبهشت

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه 14 اردیبهشت

تیترهای اول

"در اجرای سهام عدالت افراطی عمل شد" به نقل از رییس مجلس عنوان جهان صنعت است، فرهیختگان نوشته "انتقاد لاریجانی از واردات بی رویه"، "انتقاد از واردات بی رویه و وضعیت تولید" در آرمان آمده، روزنامه جمهوری اسلامی هم خبر داده "انتقاد رییس مجلس از واردات بی رویه و وضعیت تولید"

"ناگفته‌های خانواده آقای حسینی" تیتر اول روزنامه پول است، "خرداد زمان اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها" خبر اصلی آفتاب یزد است، جام جم نوشته "شرکت های دولتی، بدهکاران عمده بانک ها"، "پول چینی در کمین دلار" گزارش اصلی دنیای اقتصاد است.

ایران از "ضرب‌الاجل خلع سلاح اتمی قدرت‌ها" خبر داده و خراسان همین خبر را با تیتر "محاکمه آمریکا و آژانس در کنفرانس بازنگری" منعکس کرده است.

رسالت به نقل از آیت الله مهدوی کنی نوشته "علوم مونتاژی به درد کار ما نمی خورد"، کیهان خبر از بازداشت توزیع کنندگان مواد مخدر به عنوان "گام اول برای تامین امنیت اجتماعی" داده است و مردم سالاری از قول علی اکبر محتشمی پور نوشته "ناامیدی و خالی کردن عرصه مفهومی ندارد".

گزیده مقالات

سفر به نیویورک

مردم سالاری در سرمقاله خود ابراز نگرانی کرده که با وجود سفر رییس دولت به نیویورک مصوبات اجلاس بازنگری پیمان ان پی تی کاملا برخلاف طرح و نظر مطروحه از جانب او باشد; چه این که اجلاسی که اوباما با حضور بالاترین مقامات کشورهای بیش از58 کشور جهان در واشنگتن برگزار کرد مقدمه ای برای این اجلاس بود.

به نوشته این مقاله نتیجه کنفرانس 2010 را نمی توان چندان پیش بینی کرد. سازمان ملل قصد دارد از این فرصت برای گسترش امکان کنترل و نظارت بازرسان آژانس بین المللی استفاده کند. سند پایانی اجلاس فقط می تواند با توافق تمام اعضا به تصویب برسد، یعنی هر عضو دارای حق وتو است.

سرمقاله مردم سالاری یادآوری کرده آخرین کنفرانس بازبینی قرارداد ان پی تی در سال 2005 بدون نتیجه به پایان رسید و کشورهای عضو امسال هم نخواهند توانست بر سر یک قطعنامه مشترک به توافق برسند تا مردم دنیا همچنان شاهد کشمکش های دولتمردان جهان بر سر موضوعات هسته ای باشند و زندگی با طعم اورانیوم را تجربه کنند گرچه تروریسم هسته ای واژه ای است که وارد دایره لغات زندگی روزمره خواهد شد.

وعده های به جا مانده

آفتاب یزد در سرمقاله خود از وعده های انجام نشده مقامات کشور انتقاد کرده و نوشته مسئولان اجرایی در هر سفر خود ‌حجم انبوهی از مطالبات مردم را مطرح نمودند و به مردم قول دادند که در جهت رفع آن اقدام کنند اما به رغم ‌گذشت ماه‌ها و سال‌ها، برخی از این وعده ها محقق نشد.‌

نویسنده به یاد آورده که 20 ماه پیش که بحث هدفمند کردن یارانه ها از سوی رئیس جمهور مطرح شد وی اظهار نظر کرده است که اول پول را به حساب مردم بریزید تا اعتماد مردم جلب شود و بعد این برنامه را ‌اجرایی کنید. اظهار نظری که چندان توجهی به آن نشد.‌

نماینده کاشمر در مجلس در سرمقاله آفتاب یزد نوشته حوزه من، شاهدی بر این مسئله است به گونه ای که در دور اول سفر های استانی، ‌قول های زیادی به مردم داده شده که هیچ یک به مرحله اجرا در نیامده و بسیاری از مردم می پرسیند چه شد.

کاهش ارزش یورو

دنیای اقتصاد در سرمقاله خود ابرار نگرانی کرده که کاهش ارزش بهای یورو با توجه به این که حجم عظیمی از درآمدهای نفتی کشور به این پول نگاهداری می شود به زیان منافع ملی ایران تمام شود.

احمد میرمطهری کارشناس مسائل پولی وضعیت بانکداری کشور را چنین توصیف کرده افزایش نسبی واردات و کسری موازنه تجاری (غیرنفتی)، افول نسبی بهای نفت و تاثیر آن بر درآمدهای ارزی ایران، محدودیت‌های شبکه بانکی کشور در مراودات با نظام بین‌المللی بانکی که در عین حال حجم قابل‌توجه و مهیب نقدینگی می‌تواند تاثیر تعیین‌کننده‌ای بر این بازار بگذارد.

سرمقاله دنیای اقتصاد اضافه کرده با توجه به آن‌که یورو در دادوستدهای خارجی و ذخایر ارزی کشور جایگزین دلار شده است، بانک مرکزی وظیفه دارد این تحولات بین‌المللی را به‌دقت زیر نظر گیرد تا کم‌ترین آسیب به ذخایر ارزی کشور وارد شود. باید بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را جدی بگیریم.

پول حلال مشکلات نیست

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود از سیاست های خدماتی و اقتصادی دولت انتقاد کرده و نوشته مروری بر سیاست های اشتغال‏آفرینی در سالهای گذشته نشان می‏دهد طراحان و مجریان بر این تصور بوده‏اند و اکنون نیز هستند که مشکل نیروهای جویای کار، بی‏پولی یا به عبارت روشن‏تر نداشتن سرمایه اولیه است، بنابر این می‏توان با تأمین این سرمایه مشکل بیکاری را حل کرد.

به نوشته این روزنامه برمبنای همین باور از سال 1370 تا 1388 مبالغ هنگفتی در قالب تسهیلات به متقاضیان اشتغال که به غلط مترادف کارآفرین نامیده می‏شدند، پرداخت شد. بنابر گزارشهای رسمی درصد بالایی از این تسهیلات به شکلهای گوناگون به هدر رفته است؛ چرا که بخش عمده‏ای از تسهیلات گیرندگان صرفاً نیروهایی بودند که توانایی کار کردن داشتند و نه افرادی که بتوانند کسب و کاری ایجاد کنند که دیگرانی را نیز مشغول سازند.

جمهوری اسلامی نوشته این چنین است که به نظر می‏رسد برای حل مشکل بیکاری، پیش و بیش از هر تصمیمی و اجرای هر سیاستی باید به یک نگاه صحیح در مورد مقوله اشتغال برسیم و منظومه فکری خود را برمبنای این نگاه ترسیم کنیم.

چرا مصرف گاز ؟

جهان صنعت با اشاره به آگهی های شرکت گاز که از مردم دعوت می کند گاز کمتری مصرف کنند نوشته اگر نیت صادرات بیشتر وجود دارد چرا با رشد انشعابات (فراتر از برنامه‌ریزی‌های مصوب) راه مصرف بیشتر از سوی شرکت ملی گاز باز شد؟ شرکت ملی که باید حافظ منافع بیت‌المال و نفع اقتصاد ملی باشد با دست خود گاز ارزان را به نقاط کم‌بهره در کشور کشانده و توجهی به سوخت‌های جایگزین و پربازده نداشته است.

سئوال این است که چرا مردم ایران باید بلاتکلیفی‌های مدیریتی را جبران کنند؟ مگر مسوولی بر ادوات و تجهیزات مصرفی گاز نظارت لازم را داشته و آیا مسوولان به مصرف بالای کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها که از تجهیزات کم‌بهره استفاده می‌کنند توجهی کرده که امروز از دیوار کوتاه مردم به درون نگاه می‌کنند؟

سرمقاله جهان صنعت با این سئوال که مگر با کاهش اندک مصرف مردم در فصل بهار، جهش قابل توجه میزان صادرات گاز محقق می‌شود نوشته ای کاش اندکی نکته‌سنجی در کلام این مقام مسوول بود و از روی عادت، حرف دیگر مسوولان را که در فصل زمستان نقل و نباتی دایمی است، ایشان تکرار نمی‌کردند تا مجبور شویم از همسایه یاری بجوییم تا شاید یه کمی گاز بیشتر صادر کنیم همسایه ها یاری کنید .

افزایش جمعیت برای تهران هم؟

حسین درودیان در روزنامه پول درباره سیاست های دولت در مورد جمعیت نوشته آیا افزایش جمعیت کشور که خواست دولت است، شامل تهران نمی‌شود؟ به عبارت دیگر آیا تشویق به افزایش جمعیت موجب افزایش جمعیت تمامی مناطق کشور از جمله خودِ تهران نمی شود؟ آیا با افزایش جمعیت در کل کشور میزان مهاجرت به شهرهای بزرگ نظیر تهران جهت جست‌وجوی شغل و درآمد به شکل تصاعدی افزایش نخواهد یافت؟

به نوشته این مقاله اگر هم‌اکنون در کشور بالغ بر یک‌و‌نیم میلیون واحد مسکونی کمتر از تعداد خانوارها وجود دارد (یعنی به ازای یک‌و‌نیم میلیون خانوار در کشور اساساً مسکنی وجود ندارد)، این ناشی از ضعف انسان و مشخصاً مدیریت کلان جامعه در تبدیل ثروتهای خدادادی به کالای مورد نیاز جامعه است.

مقاله پول تاکید دارد که اگر در فصل زمستان با قطعی گاز مواجهیم با علم به اینکه دومین ذخایر گاز جهان در اختیار ماست، ناشی از ضعف در سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اقتصادی جهت توزیع این ثروت خدادادی است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.