ایران کرسی مقام زن را در اختیار گرفت؛ کانادا اعتراض کرد

ایران کرسی مقام زن را در اختیار گرفت؛ کانادا اعتراض کرد

یک روز پس از آنکه رسانه‌های خبری از تصاحب کرسی کمیسیون مقام زن سازمان ملل توسط ایران خبر دادند، کانادا با محکوم کردن این موضوع، اعلام کرد که نسبت به تصویب عضویت ایران در این کمیسیون تأثیرگذار سازمان ملل «قویا نگران» است.

عضویت ایران در کمیسیون مقام زن که از کمیته‌های فرعی شورای اقتصادی – اجتماعی سازمان ملل است روز جمعه اعلام شد و به این ترتیب ایران برای چهار سال به عنوان یکی از ۱۱ نماینده قاره آسیا به جمع ۴۵ عضو این کمیسیون پیوست.

از ۱۱ کرسی متعلق به منطقه آسیا این بار دو کرسی خالی بود، و ایران و تایلند تنها نامزدهای کسب این دو کرسی بودند، که عضویت هر دو کشور در این دو کمیسیون اعلام شد.

لارنس کنن، وزیر امور خارجه کانادا، در واکنش به این انتخاب گفته است: «دولت کانادا درک می‌کند که اعلام عضویت ایران در شورای مقام زن در روندی غیر رقابتی در گروه کشورهای آسیایی صورت گرفته است که کانادا در آن عضویت ندارد.»

وی افزوده است که کشورش با وجود نادرست دانستن این روند، در هر فرصتی از جمله در مجمع عمومی سازمان ملل و شورای حقوق بشر این سازمان، از موضوع عضویت ایران در شورای مقام زن، استفاده خواهد کرد تا وظایف حکومت ایران را در قبال «نقض روشمند حقوق بشر» در این کشور را متذکر شود.

وزیر امور خارجه کانادا همچنین گفته است که کشورش همچنان به کمک در زمینه پیشبرد آزادی، دموکراسی، حقوق بشر و حاکمیت قانون، ادامه خواهد داد و در انتظار آن است که مردم ایران در مسیری توأم با عظمت و آزادی زندگی کنند.

کشور کانادا از سال ۲۰۰۳ که زهرا کاظمی، عکاس ایرانی – کانادایی، در زندان اوین تهران جان خود را از دست داد با جمهوری اسلامی روابط چندان حسنه‌ای نداشته و همواره از منتقدان رفتار مقام‌های جمهوری اسلامی به ویژه در زمینه حقوق بشر بوده است.

وزیر امور خارجه کانادا در اظهارات خود بار دیگر یاد آور شد که «اقدام‌های دولت ایران بی‌حرمتی به حقوق بشر در داخل و در سطح بین‌المللی است؛ امری که همه کشورها باید به آن احترام بگذارند.»

آقای کنن تأکید کرده است که «کانادا همچنان نسبت به وضعیت حقوق بشر در ایران به ویژه مسئله حقوق زنان دغدغه خاطر دارد، و به اصرار از حکومت ایران خواهد خواست که نسبت به بهبود وضعیت حقوق بشر در این کشور اقدام کند.»

انتقادهای گسترده از تلاش تازه ایران

ایران در حالی به عضویت شورای مقام زن سازمان ملل متحد در آمد که پیش از این ده‌ها فعال حقوق زن در ایران و شماری از سازمان‌های بین‌المللی با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل مخالفت خود را با عضویت دولت ایران در این کمیسیون مقام زن اعلام کرده بودند.

نویسندگان این نامه حضور جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن را «تهدیدی جدی برای اهداف و ایده‌آل‌های این کمیسیون و در تناقض با ماهیت آن و همچنین تهدیدی برای صلح، برابری و امنیت جهانی» ارزیابی کرده بودند.

موضوع عضویت ایران در شورای مقام زن در سازمان ملل پس از آن مطرح شد که ایران ترجیح داد از درخواست عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل انصراف دهد.

در آن زمان رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در تشریح دلیل انصراف ایران از عضویت در شورای حقوق بشر اعلام کرد که پس از مذاکرات در گروه آسیایی، و «با هدف تقویت و تعمیق همکاری و تعامل در بین گروه، ایران در تصمیم خود برای نامزدی حضور در شورای حقوق بشر تجدید نظر کرد.»

وی همچنین ادامه داد که بر اساس همین توافق، ایران برای دریافت کرسی در کمیسیون موقعیت زنان تلاش خواهد کرد.

در ماه‌های اخیر چهره‌ها و گروه‌های مدافع حقوق بشر در ایران، برای جلوگیری از ورود احتمالی ایران به شورای حقوق بشر فعالیت زیادی کرده بودند و ارزیابی دیپلمات‌های غربی نیز این بود که ایران به این دلیل درخواست عضویت خود در این شورا را پس گرفته که به نظر نمی‌رسد آرای کافی را برای حضور در شورای حقوق بشر به دست آورد.

ariobarzan - انگلستان - اکسفورد
هنوز خون ندا رو دستای خشک نشده.
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

nina55 - انگلیس - لندن
واقعا متاسفم.چه جوری ایران را انتخاب کردند?
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

ukguy4u - بریتانیا - لندن
آفرین به کانادا
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

pandora - آلمان - آلمان
همه ی دنیا میدونن این حکومت چه کارن.خیلیها هم معترض هستند به این انتخاب.این کارا واسه حکومت آبرو نمیشه
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

Raz_uk - انگلیس - کمبریج
آخه این تازی های وحشی متجاوز چی حالیشونه از مقام زن...؟! نه بابا پس این سازمان ملل و حقوق بشر هم سر کاریه...
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

farid39 - ایران - تهران
چشمتون روشن...خاک بر سرتون با این سازمان ممللتون.دل مردم بیچاره به کیا خوشه؟!!!!!
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

caspian41 - استرالیا - سیدنی
همشون باهم هستن, خدا میدونه نفت رو چقدر زیرقیمت دادن واسه گرفتن این امتیاز,تا فردا میمون واسه سخنرانیش یک چیزی داشته باشه به خورد یک عده ادم ساده لوح بده, بگه یعنی ما هم در جهان ابرو داریم,از همه عزیزان میخوام از ته دل یک نفرین این حرومزاده ها رو بکنید تا شاید خدا به ما فلک زده ها رحم کرد.
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

roxana_110 - ایران - تهران
این کمیسیون مقام زن بوده یا کمیسیون صادرات زن که فقط جای ایران و تایلند خالی بوده!!!!!
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

bluestar - ایران - تهران
سازمان ملل از مدتها قبل به یه نهاد تشریفاتی و بی اثر تبدیل شده. البته خود غربیها در ضعیف کردن نهادهای بین المللی نقش اول را دارند.
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

iranazadiran - ایران - تهران
باز هم بگویید امریکا و دوول غربی با این حکومت ضد مردمی زن ستیز نیستند. کانادا در بسیاری از موارد خوب و به جا عمل می کند.
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
کثیفترین انتخاب ممکنه از اسلامیون که در خونشان دشمنی با زن نهفته و کشورهای اسلامی و مهد اسلام عربستان قتلگاه اندیشه روح و جسم زنان است در اکثر این کشورها زن فقط خدمتکار اشپزخانه و بستر مردان است و حتی در خیلی از این کشورها وقتی دختری مورد تجاوز قرار میگیرد به جای متجاوز دختر بینوا از سوی خانواده محکوم به مرگ می شود از جمله اردن افغانستان و عراق و در مناطقی از ایران..ننگ بر شما که کثیفترین حکومت جهان را براین کرسی نشاندید و زر زر شما نوشدارو بعد از مرگ سهراب است چه جهان کثیفی و به قول فروغ عزیز//...از کدامین سوی این شب منفور نقبی به سوی نور می توان زد//
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

zartusht67 - المان - المان
واقعا شرم اوره حتما زیر میزی قابل توجه ای پرداخت کردن
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

robinhoodd - استرا لیا - تهران
یعنی بره رو دادن دسته گرگ?
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

*پسر شجاع* - ایران - تهران
تا 4 سال آینده درس اخلاق در حوزه و روشهای حسادت به زنان زیبا و ارایه اخرین مدهای فاطی کماندویی به زنان بطوریکه هیچ مردی بطور تضمینی با دیدن آنها هوس تحریک شدن نکند توسط خواهران حوزه الزهرا در کرسی مقام زن سازمان ملل دایر می باشد ...هشدار برای بیماران قلبی ...
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

Pezhman - اتریش - وین
زنده یاد زهرکاظمی را نباید فراموش کرد.جمهوری اسلامی=تجاوز و توهین به زنان
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

vahid22 - آلمان - هامبورگ
کاملا درسته!حق زن تحمل هوو به تعداد کافی!کتک خوردن،فرو پیچیدن در حجاب سیاه،ناقص العقل و ایمان بودن،منبع فساد و.. می باشد که به بهترین وجه در اسلام و ج.ا ادا می گردد!!
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.