فیلترینگ گریبان وبلاگ های حامی دولت ایران را هم گرفت

فیلترینگ گریبان وبلاگ های حامی دولت ایران را هم گرفت

سایت رجا نیوز، از وبسایت های حامی دولت، در گزارشی به فیلترینگ اعتراض کرده است

امیر پیام , بی بی سی : پایگاه اطلاع رسانی رجا (رجانیوز)، از وبسایت های اصلی حامی دولت محمود احمدی نژاد، در گزارشی به مسدود شدن وبلاگ های هواداران دولت اعتراض کرده و خواستار آن شده که اعمال کنندگان فیلترینگ "نوک تیز پیکان" خود را کنترل کنند.

در همین حال مهدی صرامی، نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در کارگروه فیلترینگ، از وجود سیستم های موازی فیلترینگ و مسدود سازی "خودسرانه" سایت ها خبر داده است.

او می گوید که این وزارتخانه در مقام صدور دستور مسدود سازی یک سایت یا وبلاگ نیست و این تصمیم "فقط" توسط یک مقام قضایی می تواند صادر شود.

آقای صرامی درباره وجود سازمان های موازی و "خودسر" در زمینه اعمال فیلترینگ گفته است که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات باید به شرکت های اصلی فراهم کننده خدمات اینترنت (ISP) دستور دهد تا سیستم های فیلترینگ موازی را متوقف و مسدود سازی "خودسرانه" سایت ها و وبلاگ ها را برای همیشه متوقف کنند.

از طرف دیگر، صاحبان برخی از وبلاگ های طرفدار دولت که گرفتار فیلترینگ شده اند، معتقدند که بیشتر از قوانین و مقررات، "اعمال سلیقه های شخصی" در فیلتر کردن سایت ها و وبلاگ ها موثر است.

'مدرسه ما تعطیل است'

وبلاگ مدرسه ما یکی از وبلاگ های حامی دولت و منتقد جریان اصلاح طلبی است که به تازگی فیلتر شده است.

نویسنده این وبلاگ، در یادداشتی به فیلتر شدن آن واکنش نشان داده و آورده است که "حدس زدن علت مسدود شدن مدرسه ما البته کار سختی نیست".

این وبلاگ اصولگرا علت مسدود شدن خود را اعتراض به تغییر کاربری مدرسه عالی شهید مطهری تهران عنوان می کند و از اعمال سلیقه های شخصی در فیلتر شدن مدرسه ما می نویسد.

نویسنده مدرسه ما با عنوان کردن اصطلاح "سهام خواهان تشخص طلب" از کسانی که به نظر او "شخصا" به فیلترینگ این وبلاگ اقدام کرده اند انتقاد می کند و معتقد است که چنین افرادی "حتی از اصل کاری ها هم طلبکارترند."


'اسماعیل نیوز' هم فیلتر شد

وبلاگ اسماعیل نیوز هم که نویسنده آن خود را متولد ۱۳۶۴ معرفی می کند، در اعتراض به فیلتر شدن این وبلاگ می نویسد: "نوشتن و یا انتشار هر حرف مخالف نباید دلیل بر فـیلتـر کردن یک وبلاگ یا سایت شود."

عبارتی آشنا که ترجیع بند انتقاد های اکثر وبلاگ نویسان طرفدار جناح مخالف دولت ایران است. اما این بار، این عبارت توسط یک وبلاگ نویس طرفدار دولت که خود را در جناح "ارزشی ها" ارزشیابی می کند، مطرح می شود.

این وبلاگ که "موبایل اسلامی" را یکی از بخش های اصلی خود قرار داده و برای کاربران امکان دانلود کردن تمامی آیات قرآن را فراهم کرده است، در نقد سیاست های فیلترینگ در ایران می نویسد: "خوب است به این تفاوت نیز دقت کنیم که با تخته کردن در یک وبلاگ، دقیقا بر خلاف روزنامه و مجله، آن را از میان برنداشته‌ایم؛ بلکه یک گام به تشویق کاربر اینترنت به استفاده از فـیلتـر‌شکن پیش رفته‌ایم."


اعمال سلیقه شخصی و وبلاگ 'خاطرات جبهه'

وبلاگ خاطرات جبهه که نویسنده او، حمید داودآبادی، خود را "نویسنده دقاع مقدس" معرفی می کند، در گفتگوی خود با رجا نیوز، علت فیلتر شدن خاطرات جبهه را "اعمال سلیقه شخصی یا عامل اشتباه انسانی" می داند و می گوید: "از طرف وزارت ارشاد برای من پیامی فرستاده شد که در آن، از من خواسته شده بود تا ضمن برطرف کردن ایراد یادداشتی که باعث فیلترینگ شده، به این اداره مراجعه کرده تا مشکل فیلتر را برطرف کنند."

این درحالی است که نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در کارگروه فیلترینگ، در خصوص احتمال اشتباه انسانی، با اشاره به مکانیزم های تصمیم‌گیری جمعی در این کارگروه، احتمال دخالت عامل "اشتباه انسانی" را در فیلتر شدن یک وبلاگ بسیار پایین می داند.


وقتی نخبگان "جنگ سایبری" هم فیلتر می شود

آهستان یکی دیگر از وبلاگ های حامی دولت ایران است که اخیرا و در چند مرحله فیلتر شده است.

امید حسینی، که به تازگی توسط جشنواره "هشت ماه جنگ سایبری" به عنوان وبلاگ نویس برگزیده معرفی شده است، در یادداشتی درباره فیلتر شدن این وبلاگ می نویسد: "نمی‌دانم مسئولان کمیته فیلترینگ براساس چه منطقی، به فعالیت شبانه روزی مشغولند؟ من اگر جای آنها بودم، دقت بیشتری می‌کردم و قطعا مصلحت را بیشتر رعایت می‌کردم."

این وبلاگ نویس در معرفی آهستان می نویسد: "معتقدم که هر کسی حق دارد هر طور که دوست دارد فکر کند و عقیده داشته باشد، اما کاش این حق را برای دیگران هم قائل بودیم و از آنها دریغ نمی کردیم."


'پیکان نوک تیز' فیلترینگ

اگر جملات اعتراضی وبلاگ نویسانی را که طعم فیلترینگ را چشیده اند بدون در نظر گرفتن جناح و خط فکری آنها کنار هم بگذاریم، به نظر می رسد که حداقل در این عبارات دو جناح سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب با یکدیگر تفاوتی چندان نداشته باشند.

حق آزادی بیان، حق دسترسی آزاد به جریان اطلاعات و ناکارآمدی سانسور و مخالفت با تحدید فضای سایبری، موضوعات مشترکی است که وبلاگ نویسان هر دو سو به آن معتقدند.

اما به نظر می رسد در فضای بحرانی پس از انتخابات جنجال برانگیز خرداد ۸۸ که با نزدیک شدن سالگرد آن شاید "ابری تر" هم شود، هنوز کمان گیران فیلترینگ در ایران علاقه دارند تا شعاع دایره نشانه گیری خود را تا آنجا که "صلاح" می دانند گسترده کنند.

pandora - المان - المان
پاک سیماشون قاطی کرده:)))
جمعه 10 اردیبهشت 1389

maryam-germany-71 - المان - برلین
افتادن به جون هم!
جمعه 10 اردیبهشت 1389

Helya - مالزی - کوالالامپور
خیاط تو کوزه افتاد....
جمعه 10 اردیبهشت 1389

مسلمان ایرانی - ایران - تهران
{{{{ مردی درزی بر دروازه شهر دکان داشت و کوزه ای به دیوار آویخته بود؛ هر وقت جنازه ای را از شهر بیرون می بردند , وی سنگی در کوزه می انداخت و هر ماه سنگ ها را می شمرد. بعد از مدتی درزی خود از دنیا رفت. مردی به سراغ او امد و دکانش را بسته یافت. از همسایه پرسید که درزی کجاست؟ همسایه گفت: "درزی در کوزه افتاد" }}}} حالا شده جریان این اصولگراها که فیلترینگ به خودشون هم رسیده. یعنی حامیان دولت هم در کوزه ی فیلترینگ افتادند!
شنبه 11 اردیبهشت 1389

diaco321 - ایران - شیراز
بابا مسئولای فیلترینگ ماموریت دارن روزانه یه تعداد مشخص رو فیلتر کنن حالا وبلاگی نمونده که فیلتر کنن ! از اونجایی که سربازان گمنام هستن باید آمار روزانه شون رو کامل کنن .
شنبه 11 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.