اعتراض به تلاش ایران برای حضور در نهاد زنان سازمان ملل

اعتراض به تلاش ایران برای حضور در نهاد زنان سازمان ملل

ایران از عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد انصراف داده است

گروهی از فعالان حقوق زنان با انتشار نامه ای به درخواست ایران برای عضویت در "کمیسیون مقام زن" سازمان ملل متحد اعتراض کرده اند.

منظور این فعالان از "کمیسیون مقام زن"، "کمیسیون بررسی وضعیت زنان" (CSW) است که به شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد وابسته است و هدف اصلی خود را برابری حقوق زن و مرد و نیز کمک به پیشرفت زنان در سراسر دنیا اعلام کرده است.

این فعالان در نامه سه شنبه ۷ اردیبهشت (۲۷ آوریل) خود از اعضای شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد خواسته اند که با عضویت ایران مخالفت کنند، یا چنانچه به دلایل سهمیه بندی منطقه ای مجبور به پذیرش ایران هستند، این کشور را به پایبندی به "پیمان های بین المللی حقوق برابر" ملزم کنند.

در این نامه نوشته شده است: "جایگاه خالی گروه آسیایی کمیسیون به مراتب بیش از قرار گرفتن ایران بر این جایگاه به نفع رشد و توسعه زنان در جهان خواهد بود."

ایران اتهام نقض گسترده حقوق زنان را رد می کند.

مخالفت ایران با کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان در کنار نقض حقوق زنان و قوانین تبعیض آمیز در این کشور از مواردی است که نویسندگان این نامه برای مخالفت خود با عضویت ایران در "کمیسیون مقام زن" عنوان کرده اند.

نویسندگان این نامه حضور ایران در این کمیسیون را تهدید جدی برای هدف های آن، متناقض با ماهیت آن و همچنین تهدیدی برای صلح، برابری و امنیت جهانی دانسته اند.

آسیه امینی، فعال حقوق زنان و از امضا کنندگان این نامه به بی بی سی فارسی گفت که از آنجایی که رفع تبعیض جنسیتی مهم ترین هدف کمیسیون یاد شده است، عضویت ایران در این نهاد یک تناقض خواهد بود.

او گفت، به این ترتیب به دولت ایران این فرصت داده می شود که تبعیض جنسیتی، ستم به زنان و نابرابر ی را به فرهنگ و سنت و مذهب مردم ایران نسبت دهد.

خانم امینی تاکید کرد: "مردم ایران همیشه پیش تر و جلوتر از قانون و دولت این کشور گام بر می دارند اما در عرصه های بین المللی همیشه این مساله معکوس نشان داده شده است."

او ابراز نگرانی کرد که عضویت ایران در "کمیسیون مقام زن"، فرصت دیگری باشد برای جمهوری اسلامی ایران است تا تهدیدهایش را علیه زنان بیشتر کند.

ایران درخواستش برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را پس گرفته است.

مقام های ایران دلیل این کار را تصمیم به عضویت در "کمیسیون مقام زن" اعلام کردند، اما برخی دیپلمات های کشورهای غربی علت تغییر نظر ایران را عدم توانایی این کشور در اخذ حداقل رای لازم برای عضویت در این شورا عنوان کردند.

طی چند ماه گذشته بسیاری از فعالان و سازمان های حقوق بشر، خواهان جلوگیری از عضویت ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بودند.

کمپین بین المللی حقوق بشر با انتشار بیانیه ای پس گرفتن تقاضای تهران را یک پیروزی برای مردم ایران و جامعه حقوق بشر خواند.

شیرین عبادی وکیل و فعال حقوق بشر در اردیبهشت گذشته طی نامه ای به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد خواهان رد درخواست ایران برای عضویت در شورا شد تا به این ترتیب مقام های این کشور "متوجه عملکرد نادرست خود بشوند."

وی با متهم کردن ایران به نقض حقوق بشر بخصوص پس از حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، پرسیده بود: "آیا حکومتی که تاکنون به قطعنامه های سازمان ملل متحد بی توجهی کرده و آنها را نادیده گرفته، می تواند نسبت به اجرای حقوق بشر در سایر ممالک قضاوت درستی داشته باشد؟"

ایران اتهام نقض حقوق بشر را رد می کند.

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
همان مانده بود طرفداران حجاب کثیف پدوفیلیای کثیف. تعدد زوجات کثیف . تجاوز کنندگان به زن و مرد . رواج فحشا بصورت صیقه حقوق زن را نیمه ی مرد دانستن---- برای حقوق زن پیشگام شوند..سوسمار زاده های متعفن.
چهار‌شنبه 8 اردیبهشت 1389

zartusht67 - المان - المان
حتما رئیسش هم زن انتری نژاد میشه چقدر وقاهت
چهار‌شنبه 8 اردیبهشت 1389

Raz_uk - انگلیس - کمبریج
نه, این تازی های وحشی تا کلمه "زنان" رو دیدن هول شدن دیگه نفهمیدن که قضیه حقوق بشریه! خودشون بفهمن داستانو حضور بی حضور فقط در انتظار ظهور... ر بده ! :)
چهار‌شنبه 8 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.