افزایش جریمه تخلفات رانندگی

افزایش جریمه تخلفات رانندگی

 لایحه رسیدگی به تخلفات رانندگی که بیش از پنج سال است از سوی دولت ارائه شده بزودی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بررسی می شود. رادیو گفت وگو در این ارتباط در نشستی خبری با سرهنگ علیرضا جهانگیری رییس مرکز اجراییات راهنمایی و رانندگی کشور و معاونت فنی و مهندسی راهنمایی و رانندگی به بحث و بررسی این موضوع پرداخته است. مشروح این گفت و گو به شرح زیر است :

رادیو گفت و گو: چرا بعد از گذشت پنج  سال از ارائه این لایحه،‌ تصویب آن تا کنون معطل مانده است؟
جهانگیری: فرمودید که 5 سال بعد از تقدیم لایحه توسط  دولت به مجلس محترم، ولی اجازه دهید که تصریح کنم  بیش از 8 سال است که این لایحه تقدیم شده است. الحمدالله مراحل نهایی در کمیسیون حقوقی سپری شد و به صحن علنی رفته که به زودی مطرح خواهد شد. ان شاالله تصویب این لایحه اهداف پلیس ، اهداف کسانی که نسبت به منافع جامعه حساسیت دارند را تأمین کند. پلیس در این قانون مدخلیت ندارد، همه دستگاههای ذیربط مدخلیت دارند و به عنوان مجری قانون اجرا خواهند کرد.

رادیو گفت و گو:چه سطحی از مجازات برای تخلفات رانندگی در این طرح در نظر گرفته شده است؟

جهانگیری: مجازاتهای پیش بینی شده در قانون اخذ جرایم چند مرحله است. آنچه که اول به ذهن می رسد، بحث جریمه است، که قانونگزار یک سقفی را در پیشنویس لایحه که مصوبه کمیسیون است پیش بینی کرده است و حداکثر جریمه نقدی که برای متخلف پیش بینی شده 200 هزار تومان در قانون فعلی است. محرومیت های بعدی هم داریم.

 اگر جریمه جواب نداد، همراه با جریمه امتیاز منفی، ثبت در سابقه تخلفاتی یا سابقه رفتاری راننده است که این امتیاز منفی اگر به یک حد نصاب معین رسید، یک سری محرومیتها و محدودیتهای رانندگی برای راننده متخلف در پی دارد.

رادیو گفت و گو:این تخلفی که 200 هزار تومان جریمه آن است، چه تخلفی است؟

جهانگیری: رانندگانی که بعد ازاستفاده از قرصهای روان گردان، رفتارهای پرخاشگرانه یا حالتهایی که راننده نتواند مسلط بر رفتار خود باشد، حالا از هر ماده روان گردان مثل مواد مخدر استفاده کند.

متناسب با این موضوع پیشنهاداتی داده شده، دوستان در کمیسیون بحث کردند،یک سری جریمه ها را تا سقف 100هزار تومان، یک سری جریمه ها را تا سقف 50 هزار تومان، تعیین کرده اند. چون این لایحه اخذ جرایم هنوز در صحن مطرح نشده ،با توجه به  کارشناسی که انجام شده، نظراتی داده شد،دوستان هم به این قضیه محبت کردند ولی آن چیزی که مقرر شد، حداکثر سقف 200 هزار تومان است.

بعد از جریمه محدودیتهایی در رانندگی است که اگر امتیازی گرفته شد، حد نصابی کسب شد، امتیاز باعث شود که گواهینامه تعلیق شود، محدودیت رانندگی ایجاد شود، بعد توقیف وسیله نقلیه است. اگر راننده ای مرتکب تخلفات، حادثه ساز  شود و پلیس در مواردی مصرح که  قانونگزار تصریح به آن دارد می تواند نسبت به توقیف وسیله نقلیه اقدام کند و از حرکت وسیله نقلیه جلوگیری کند و در نهایت اگر واقعاً راننده ای متنبه نشود وسیله توقیف می شود، امتیاز منفی داده می شود و اگر  جریمه ها را هم پرداخت کرد یا ازجریمه بازدارندگی نشد، نهایت ابطال گواهینامه و در یک بازده زمانی، مجازاتی برای راننده تعیین می شود.

رادیو گفت و گو: فکر می کنید با تصویب لایحه جدید، رسیدگی به تخلفات رانندگی تمام مشکلات در بخش راهنمایی رانندگی و به طور کل سیستم حمل و نقل کشور حل خواهد شد؟

جهانگیری:تمام مشکلات رانندگی،  تخلفات رانندگی نیست. این لایحه اخذ جرایم، گستره خاص خودش را دارد. با توجه به توسعه بحث حمل و نقل عمومی و حمل و نقل در کشور نیاز است در همه سطوح قوانین و مقررات بازنگری شود. لایحه اخذ جرایم، فقط جریمه محرومیت نیست. خیلی مأموریتهایی که پلیس به دنبال آن است، دستگاههایی که در حمل و نقل عمومی مدخلیت دارند در آن قوانین برای آنها وظیفه تدوین شده است.

آنچه کلیت موضوع در این قانون را به ذهن متبادر می کند، این است که هزینه های فرد متخلف را بالا ببریم، چون متخلف را باید از غیرمتخلف جدا کنیم،همه راننده ها و کسانی که گواهینامه دارند که متخلف نیستند. بخش خیلی کوچکی از کسانی که رانندگی می کنند و جامعه را به خطر می اندازند، امنیت عمومی را در امور ترافیکی به خطر می اندازند طرف صحبت ما آنها هستند. یا مورد خطاب قانون آنها هستند.

در این بخش وقتی که افراد متنبه شدند، باز می گردند به وضعیت اصلاح رفتاری، اگر متنبه نشدند هزینه ها را به قدری بالا می برند که منافع عمومی جامعه تأمین شود. منافع عمومی مقدم بر منافع فردی است و در واقع
نمی توانیم همه را یکسان ببینیم. ان شاالله که هیچ فردی خلاف نکند، هیچ راننده ای مرتکب تخلف نشود، هیچ راننده ای هزینه ای به خود و به سرمایه های ملی وارد نکند و پلیس هم هیچ کسی را جریمه نکند.

رادیو گفت و گو: کشورهای پیشرفته جهان، مجازاتهای سنگینی در مورد تخلفات رانندگی دارند، ممکن است بفرمایید که این مجازاتهای سنگین که باعث می شود دراین بخش کمک کننده باشد، چه مجازاتهایی است؟

جهانگیری: مثلاً در کشور انگلستان، عبور از چزاغ قرمز یک میلیون و ششصد و پنجاه و سه هزار تومان جریمه دارد، در کشور ما حداکثر 20 هزار تومان است. یا سرعت غیرمجاز در کشور انگستان یک میلیون و ششصد و پنجاه و سه هزار تومان است یا در کانادا دویست و هشتاد و چهار هزار تومان است.

رادیو گفت و گو: امیدواریم با توجه به این موضوعی که اشاره کردید این قضیه کمک کننده باشد و بتوانیم شاهد رانندگی مطلوب از سوی رانندگانی باشیم که به قول شما خاطی هستند.

جهانگیری: ما به دنبال جریمه کردن و پول دریافت کردن نیستیم، ما به دنبال بازدارندگی هستیم. الان ممکن است راننده ای که مرتکب تخلفی می شود با یک تذکر متنبه شود، با دیدن یک تابلو، دوربین، ماکت، متنبه شود و رفتار خود را اصلاح کند. هدف این نیست که ما کسی را جریمه کنیم. ما به دنبال بازدارندگی هستیم.

سید ابوالقاسم واعظ - اندونزی - جاکارتا
کار عاقلانه ای است و موجب حفظ جان خیلی ها خواهد شد ولی بعد می دانم این دولت عوامفریب اجازه دهد که این کار عملی شود
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

بابک - ایران - کاشمر
این ماشین قراضه ها فرهنگ رانندگی را پایین اورده است
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

caspian41 - استرالیا - سیدنی
دیگه مامورهای گدا گشنه جمهوری اسلامی رو نمیشه سیر کرد.شما به فکر مردم نیستین داداش به فکر دزدی واخاذی از مردمین اخه خاک تو اون سرت که ماشینها وجاده های انگلستان و یا کانادا با ایران زمین تا اسمون فرق میکنن
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

robinhoodd - استرا لیا - تهران
فکر کنم این راهنمایی و رانندگی درامدش بیشتر از شرکت نفت باشه.هیچ خدماتیم ارائه نمیده . درامدشم خیلی بالاس هیج خرجیم نداره و کمک به کسرییه همیشه گیه جیب دلت میکنه.
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

mehdi_30ya30 - ایران - تهران
بابا اینا هر قدر دلشون بخواد جریمه میکنن نیازی هم به قانون و مجلس و این چیزا ندارن. من 5ما پیش که سقف جریمه 35000بود بخاطر سبقت غیر مجاز 100000جریمه شدم شکایتمم را بجایی نبرد بهمین راحتی.به همین خوشمزگی
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

پریستوک - ایران - تهران
اینا عمراً به فکر مردم نیستن که می خوان جیبشونو پر کنن همین الانشم یه دسته قبض می دن به افسره می گن باید اینا رو تموم کنی . چراغ راهنمایی که فقط واسه دکره خیلی لطف کنن دو تا افسر چلمبر اونجا بذازن که معمولاً معلوم نیست چه غلطی می کنن. اصلاً تو مملکتی که رشوه بگیره مگه اجرای قانون امکان پذیره!!! واسه ماشین دوستم خلافی ماشین اومده نوشته بود نداشتن کلاه ایمنی!!!!
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

Esfahan Nesfe Jahan - آلمان - برلین
جهانگیری: "مثلاً در کشور انگلستان، عبور از چزاغ قرمز یک میلیون و ششصد و پنجاه و سه هزار تومان جریمه دارد، در کشور ما حداکثر 20 هزار تومان است. یا سرعت غیرمجاز در کشور انگستان یک میلیون و ششصد و پنجاه و سه هزار تومان است یا در کانادا دویست و هشتاد و چهار هزار تومان است." چطور شد برای جریمه کردن و پول گرفتن از مردم قوانین خود را با اینطور کشورها مقایسه می کنید ولی برای دموکراسی و برقراری ازادی و ایجاد رفاه نسبی شهروندان چشمهاتون باباقوری و کر و لال میشید.
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

zartusht67 - المان - المان
موقعه ای که تمام سیستم ترابری را از بین بردند و بی قانونی تمام جامع رو گرفته و رانندگی را اینها مثل شتر سواری تازیان کردند رکورد دار تصادف در دنیا میشویم نصف عمر بیشتر مردم تو ترافیک از بین میره هوای تهران هم دلپذیر یک نفس عمیق بکش انواع مریضی ها را میگیرید این سرنوشت کشوری است که دست یک مشت فرصت طلب لومپن بیسواد جمکرانی بیفته این کوتوله عقده ای میخواد مدیریت دنیا رو بکنه تو اگر بیل زنی در ک... خودت را بیل بزن حروم به لقمه
سه‌شنبه 7 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.