قرارداد اتمی محرمانه ایران با زیمبابوه

ادعای روزنامه انگلیسی درباره قرارداد اتمی محرمانه ایران با زیمبابوه

با توجه به تحولات پیرامون موضوع هسته‌ای ایران و همچنین احتمال تحریم زیمبابوه از سوی سازمان ملل متحد در صورت درستی این خبر، فاش شدن آن جای سؤال دارد، چرا که بنا بر قطعنامه‌ای در شورای امنیت، هر فرد، شرکت یا کشوری که به هر نوعی به برنامه هسته‌ای ایران کمک کرده یا آن را تسهیل کند، مورد مجازات سازمان ملل متحد قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد، اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف طرفین، هر چند دیر هنگام، راه را بر سوءاستفاده‌های بعدی خواهد بست.

سرویس بین‌الملل ـ در حالی که به تازگی محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور کشورمان از دو کشور آفریقایی زیمبابوه و اوگاندا دیدن کرده است، یک روزنامه انگلیسی در گزارشی مدعی شد: ایران و زیمباوه، قرارداد محرمانه هسته‌ای با همدیگر امضا کرده‌اند.

به گزارش «تابناک»، بنا بر ادعای «دیلی تلگراف»، این قرارداد محرمانه در دیدار ماه گذشته یکی از دستیاران نزدیک رابرت موگابه از ایران امضا شده و زیمباوه به ایران قول داده است، در صورتی که ایران نفت مورد نیاز این کشور را تأمین کند، می‌تواند از معادن اورانیوم این کشور بهره‌برداری داشته باشد.

از سوی دیگر، منابع دولتی زیمبابوه اعلام کرده‌اند، این قرارداد که در واقع حق انحصاری بهره‌برداری از منابع اورانیوم زیمبابوه توسط ایران بوده، ماه گذشته توسط «دیدماس ماستا» به امضا رسیده است.

این گزارش می‌افزاید: ماستا، وزیر سابق امور سرزمینی زیمبابوه و یکی از دستیاران ارشد رابرت موگابه، رئیس‌جمهور این کشور است. همچنین منابع دولتی در زیمبابوه اعلام کرده‌اند که این قرارداد و مقدمات آن به سال 2007 و در خلال سفر موگابه به ایران برمی‌گردد.

این روزنامه انگلیسی در ادامه گزارش خود مدعی شده است: یکی از مقامات بلندپایه سفارت ایران در حراره ـ پایتخت زیمبابوه ـ نیز این خبر را تأیید کرده و افزوده است: این قرارداد نتیجه سال‌ها کار دیپلماتیک و برای بهره‌برداری از مواد معدنی زیمبابوه است و تنها برای بهره‌برداری از اورانیوم نیست.

«دیلی تلگراف» اضافه می کند: ذکر این نیز لازم است که ایران در خلال دهه 70 میلادی، اورانیوم خود را از آفریقای جنوبی تأمین می‌کرده که این ذخایر در حال پایان یافتن است؛ البته باید گفت که کارشناسان اطلاع دقیقی از میزان منابع اورانیوم زیمبابوه ندارند؛ اما برآوردها حاکی از این است که معادن این کشور 450000 تن اورانیوم در خود جای داده است.

با توجه به تحولات پیرامون موضوع هسته‌ای ایران و همچنین احتمال تحریم زیمبابوه از سوی سازمان ملل متحد در صورت درستی این خبر، فاش شدن آن جای سؤال دارد، چرا که بنا بر قطعنامه‌ای در شورای امنیت هر فرد، شرکت یا کشوری که به هر نوعی به برنامه هسته‌ای ایران کمک کرده یا آن را تسهیل کند، مورد مجازات سازمان ملل متحد قرار می‌گیرد.
بنابراین، به نظر می‌رسد اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف طرفین، هر چند دیر هنگام، راه را بر سوءاستفاده‌های بعدی خواهد بست.

منبع : تابناک

Black Chador - امریکا - ولدن
مورچه چی هست که کله پاچه اش چی باشه?
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

bamdadegelar - قطر - دوحه
کم مونده این کله پوکای افریقا اتمی بشن با یه دعوای خونوادگی ماشه رو میکشن . تصورش رو بکنیدچه میشه .
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
دو اشغال سیاسی با زن رختشور عنتری چه شود.
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

mushak - اتریش - وین
بارکالله بارککالله ایران رو به اوج پیشرفت رسوندن وگرنه کدوم ابرقدرتی میتونه به این سادگی با زیمبابوه سر یه میز بشینه? . راستی دیپلمات زیمبابوه نبود که توی تهران مورد حدف دوتا از خواهران زینب قرار گرفته بود ? حتما در کنار این قرارداد این جریان رو هم تصفیه حساب میکنن.
سه‌شنبه 7 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.