ماجرای طلب ۴۰۰ میلیون پوندی ایران بابت تانک‌های چیفتن

ماجرای طلب ۴۰۰ میلیون پوندی ایران بابت تانک‌های چیفتن

نمونه ای از تانک چیفتن

روزنامه ایدیپندنت چاپ لندن در شماره روز شنبه ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) خود نوشت که دیوان داوری بین المللی (که مقر آن در هلند است) یک شرکت بریتانیایی خدمات نظامی را به پرداخت ۴۰۰ میلیون پوند به دولت ایران ملزم کرده است، اما این مبلغ به دلیل تحریم های اتحادیه اروپا در صندوقی ویژه مسدود خواهد ماند.

یک سخنگوی دولت بریتانیا در گفت و گو با بی بی سی این خبر را تأیید کرد، اما گفت که این حکم در سال ۲۰۰۶ میلادی صادر شده است.

به گفته او، وزارت دارایی بریتانیا و شرکت خدمات نظامی آی ام اس (که یک شرکت خصوصی اما متعلق به دولت این کشور است)، مبلغ مذکور را به عنوان اصل و بهره پولی که دولت ایران برای خرید ۱۵۰۰ تانک چیفتن و مقداری تجهیزات نظامی طلبکار بوده است، پس از صدور حکم دیوان به صندوقی ویژه ریخته اند.

این صندوق در اختیار دیوان عالی بریتانیا است، اما تحریم های بانکی اتحادیه اروپا اجازه دسترسی دولت ایران را به مبلغ مذکور نخواهد داد.

اتحادیه اروپا علاوه بر تحریم های وضع شده توسط شورای امنیت سازمان ملل، تحریم های دیگری را هم علیه ایران اعمال می کند تا دولت این کشور را به متوقف کردن برنامه غنی سازی اورانیوم خود وادار کند.

حکومت محمدرضا پهلوی، پادشاه سابق ایران از اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی مذاکراتی را برای خرید نوع ویژه ای از تانک های چیفتن که بعدا به "شیر ایران" معروف شد، آغاز کرده بود.

در سال های دهه ۱۹۷۰ و با افزایش ناگهانی قیمت نفت، در آمد ارزی ایران جهشی چشمگیر پیدا کرد و شاه به منظور اطمینان یافتن از تحویل سریع تقاضاهای خود، بهای آنها را از پیش پرداخت.

دولت بریتانیا می گوید که حکومت اسلامی که پس از انقلاب در ایران تشکیل شد، سفارش خرید تانک‌های چیفتن و تجهیزات نظامی بریتانیایی را لغو کرد.

اما حکومت او تنها چند سال بعد و در شرایطی سقوط کرد که تنها تعداد کمی از این تانک ها و سایر تجهیزات نظامی سفارش داده شده را دریافت کرده بود.

دولت بریتانیا می گوید که حکومت اسلامی که پس از انقلاب در ایران تشکیل شد، سفارش های مذکور را لغو کرد.

روزنامه ایندیپندنت نوشته است که این تانک ها در عوض به حکومت صدام حسین در عراق تحویل داده شد؛ سخنگوی دولت بریتانیا در این مورد آن اظهارنظر نکرد.

درخواست ایران برای پس گرفتن مبالغ پرداخت شده مربوط قراردادهای نظامی با بریتانیا نخستین بار در سال ۱۹۸۴ در دیوان داوری بین المللی (که بخشی از اطاق بازرگانی بین المللی است و به اختلافات تجاری اعضای این اطاق رسیدگی می کند) مطرح شد.

در آن سال میزان بدهی شرکت بریتانیایی ای ام اس به ایران ۱۲۷ میلیون پوند تعیین شد، اما به گفته سخنگوی دولت بریتانیا، دو طرف توافق کردند که این پرونده نیاز به جمع آوری اطلاعات بیشتری دارد.

اما شرکت ای ام اس در سال ۲۰۰۲ مبلغ ۱۲۷ میلیون دلار را به یک صندوق ویژه ریخت و در سال ۲۰۰۶ هم دیوان داوری بین المللی اصل طلب ایران و بهره آن را مجموعا ۴۰۰ میلیون پوند تعیین کرد.

وزارت دارایی بریتانیا و شرکت ای ام اس این مبلغ را در صندوق مذکور (زیر نظر دیوان عالی بریتانیا) قرار داده اند.

سخنگوی دولت بریتانیا تأکید می کند که این مبلغ از محل بودجه دفاعی دولت این کشور تأمین نشده است.

farzad_s - ایران - تبریز
امید وارم این پول هیچ وقت به دست آخوند ها نرسه
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

alireza.ch - سوییس - نوشاتل
آخیش خیالم راحت شد. خیلی دمغ شدم وقتی فکر کردم چهارصد میلیون پوند را می خواهند تحویل احمدی نژاد بدهند. :-)
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

siya48 - آلمان - کلن
خب این که برای رژیم بهتره...اون پول رو مستقیم می‌فرسته زیمبابوه.یا اصلا این پول رو بریزین به حساب من،خودم میبرم ایران تحویل هموطنام میدم.
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

mehr47 - ایران - تهران
من تو جریان این قرارداد بودم. نامردهای انگلیسی از اون همه تانک فقط سردار فیروزابادی رو تحویل دادن!!!
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

mehr47 - ایران - تهران
اقا به اینا بگین این یه دونه تانک چیفتن که تو ایران بهش می گن سردار فیروزابادی رو پس بگیرن اون پولم نخواستیم.
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

habibollah - ایران - تهران
دمشون گرم اونا هم بلدن چه جوری ضدحال بزنن.چندوقت پیش هم انگلیس حساب پس انداز مجتبی خامنه ای رومسدود کرد.خدایی چه مبلغی بود!. نمیشد صفراشو بشمری.
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

mr. fair - انگلستان - منچستر
حالا که نمیشه بره ایران امکانش هست که بین ایرانیای خارج از کشور تقسیمش کنند
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

zartusht67 - المان - المان
این هم مثل بقیه میکشن بالا خدایا ما ایرانیها زیبا ترین کشور دنیا را داریم ولی بدشانس ترین کشور دنیا هستیم
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

persianshadow1 - انگلستان - برایتون
 چه خوب میشد که این ۴۰۰ میلیون پوند رو میدادند به ایرانیهای اینجا! ;) kaghazrangi دوست داشتی این پولو بگیری و دیگه نیای این سایت کامنت بذاری?
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

amoo uk - انگلستان - لیدز
اگر این پول دست حکومت جور و جهله برسد مستقیما میفرستن برای حزب الله و مقتدی صدر در عراق و گروههایه فلسطینی خارج از این تروریستها چند درصد برای ساندیس خوران مزدور
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

dkdk - دانمارک - اسلیس
مطمئنا این پول چه بخواهیم چه نه طبق قانون بین الملل در اختیار دولت ایران قرار خواهد گرفت.ضمنا اگر درامد روزانه دولت از تنها فروش نفت بدانید متوجه قدرت مالی دولت را میفهمید.ای کاش تنها کمی از این درامد در اختیار مردم بی بضاعت و نیازمند قرار میگرفت.اما حیف و هزاران بار حیف که این احمقها نفهمیدند که باید ایرانی را سیر نگه داشت.
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

Raz_uk - انگلیس - کمبریج
فقط حاجاقا سلام رسوند به ملکه گفت خمس و زکاتش فراموش نشه آبجی حالا اصل پول نمیدین.. !
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

danial nabi - سوئد - استکهلم
خاک بر سر حکومت شاه که لگنهای چیفتن را شیر ایران میخواست نام گذاری کند.البته زیاد هم تعجب اور نیست چون در ان زمان فقط افتابه سازی صنعت شاه ایران بود.حدود 400 میلیارد هم از امریکای زالو صفت طلب کاریم.از حلقومشان میکشیم ییرون .این هم دسته گل شاه نوکر.استکهلم
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

nader46 - انگلیس - لندن
دولت انگلیس قول داده این پول را به حساب بانکی من واریز کند.چه کارا که با این پول میشه کرد.
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

parsaus - امریکا - تگزاس
شما حاضر هستین پول ایران و دارای ایران غارت بشه ولی دست دولت ایران نرسه . متاسفم از این هه دانشمند و سیاست مدار تو این سایت .دولت یعنی من و شما .پول مملکت ما رو بالا کشیدن .غلط کردن.400 ملیون یک شهر تو ایران میشه ساخت .
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

robinhoodd - استرا لیا - تهران
حسابشو بکنید علی گدا با این پول میتونست چنتا بافورو منقل طلا بسازه...لول
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

LiliRose - کانادا - تورنتو
parsaus - امریکا - تگزاس. هم وطن گرامی متاسفانه معلوم نیست که با این پولها شهر که هیچ شهرک هم نه حتی یک مدرسه هم تو ایران بسازند.
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

experthoney - بحرین - بحرین
خدا پدر مادر شاه رو بیامرزه، که فکر همه چی رو کرده بود، تجهیزات نظامی که خریده بود واسه 8 سال جنگ کفاف کرد، وگرنه احتمالا الان باید عربی مینوشتیم اینجا.
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.