"خداوند نفت را کلید پیروزی مسلمانان قرار داده است" به نقل از معاون اول رییس جمهور تیتر اول روزنامه های پول و آرماناست.
"کشور را با یک جناح نمی توان اداره کرد" به نقل از نایب رئیس مجلس عنوان اصلی آفتاب یزداست و رسالت از قول همین مقام نوشته "انحلال جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به علت دست داشتن در جریان فتنه است".
ابتکار به نقل از کارشناسان نوشته "متقاضیان مسکن ریسک نکنند"، جهان صنعت از زبان وزیر اقتصاد نوشته "اعتقادی به پیش بینی نهادهای بین المللی نداریم" و ابرار از قول سخنگوی وزارت خارجه در صدر اخبار خود نوشته "جزایر ابوموسی تنب بزرگ و کوچک تا ابد متعلق به ایران است".
"نگرانی از اشتیاق دانشجویان به تحصیل در خارج" گزارش اصلی جام جماست و مردم سالاری به نقل از وزیر سابق بهداری نوشته "تشویق به ازدیاد جمعیت صحیح نیست."
"سایه اقتدار ایران بر پهنه نیلگون خلیج فارس" تیتر اصلی کیهان است و "قدرت نمایی قایق های تندروی ایرانی و انهدام ناو دشمن فرضی" عنوان اول خراسان.
گزیده مقالات
هشدار به مالکی
علی موسوی خلخالی در مقاله ای که آرمان آن را منعکس کرده به مالکی نخست وزیر عراق هشدار داده که آن کشور را به جنگ داخلی نزدیک نکند چرا که به نوشته این دیپلمات سابق مالکی سودای غلبه بر ایاد علاوی را در سر میپروراند و به همین دلیل قبل از اعلام نظر هیات بازشماری صندوق ها گفته نتیجه انتخابات تغییر می کند و در حالی که هنوز به طور قطعی چیزی مشخص نیست این نشان از آغاز بازیای تازه به ابتکار نوری مالکی دارد.
به نوشته این مقاله مالکی در حال ارتکاب اشتباه بزرگی است که میتواند روزهای سیاه عراق را دوباره زنده کند. پر واضح است که مالکی با ایاد علاوی به هیچ وجه سر سازش ندارد و میتوان گفت که این دو نفر حتی به شدت با هم دشمنی دارند. اما مشکل اینجا است که رهبر حزب الدعوه میخواهد اختلافهای فردیاش را بر واقعیات موجود در عرصه سیاسی عراق تحمیل کند.
مقاله آرمان تاکید کرده اگر تهدید ایاد علاوی را که گفته است اگر بنا باشد هدف حذف ما از دولت آینده باشد از تمام حرکتهای سیاسی حتی پارلمان آینده عراق خارج خواهیم شد، در کنار کارهای مالکی بگذاریم به اهمیت واقعیت موجود در عراق و این که عرصه سیاسی این کشور تا چه اندازه گرد شعلههای آتش میگردد بیش از پیش پیمیبریم. مالکی نمیخواهد این واقعیت را درک کند.
زلزله در کانون مباحث سیاسی
ابتکار نوشته اگرچه زلزله یک پدیده طبیعی است و در حوزههای علمی تعریف شده است اما چند روزی است که در کانون مباحث سیاسی کشور قرار گرفته است. از روزی که احمدی نژاد با نقل قول از یک عالم تهرانی خبر از قریب الوقوع بودن زلزله داده تا کنون این موضوع دستمایه تحلیل ها، سخنرانیها و حتی مباحث فقهی، سیاست مداران، متخصصین و مراجع تقلید قرار گرفته است اما در روز گذشته به نقل از دو تن از امامان جمعه موقت تهران تاکید شده زلزله قابل پیش بینی نیست.
این روزنامه و چند روزنامه دیگر با نقل گفته های آیت الله جنتی و احمد خاتمی نوشته اند پس از اعلام خبر احتمال وقوع زلزله در تهران، تعدادی از طلاب و مریدان آیت الله «خوشوقت» مقدمات لازم برای خروج از تهران، همچون تهیه منزل در شهرهای دیگر به ویژه قم را آغاز کرده اند.
ابتکار نقل کرده در پی اعلام خبر احتمال وقوع زلزله در تهران توسط آیت الله عزیزالله خوشوقت، تعدادی از طلاب و مریدان این استاد اخلاق و عالم صاحب نام، تصمیم گرفتند از تهران به دیگر شهرها به ویژه شهر مقدس قم هجرت کنند.
نقش مردم در جمهوری
مردم سالاری در سرمقاله خود نوشته هفته گذشته با توقیف یک روزنامه و ارسال پرونده دو حزب منتقد دولت جهت انحلال به دادگاه، بر پیچیدگی اوضاع سیاسی نسبت به قبل افزوده شد. مشارکت دراداره امور مختلف جامعه یکی از دست آوردهای ارزشمند حکومت سازی بشر است، به خصوص اگر در فلسفه های سیاسی حکومت ها و حکومت سازان تدبر و دقت شود حکومت هایی که پشتوانه دینی دارند از جمله در جمهوری اسلامی ایران این مشارکت معنی و مفهوم خاصی را می یابد.
نویسنده این مقاله با نقل جملاتی از رهبران جمهوری اسلامی که تاکید بر نقش مردم در جمهوری دارد نوشته این موضوع بسیار مهم است که چگونه و با چه سرعتی مشارکت مردم را عینی، گسترده و معنادار کنیم. از جمله این مشارکت ها، مشارکت سیاسی است که با قوت می توان گفت: به میزانی که این مشارکت عینی، واقعی و گسترده شود، آسیب پذیری نظام کمتر و چشم طمع بداندیشان به منابع کشور و به نفوذ و هجوم و تهاجم کم و کمتر می شود.
سرمقاله مردم سالاری با این سئوال به پایان می رسد: به نظر شما امروز سطح مشارکت سیاسی جامعه چگونه است؟
وعده های آقای وزیر
شیرزاد عبدالهی در مقاله ای با عنوان "وعدههای وزیرآموزش و پرورش" در آرمان نوشته وزیر آموزش و پرورش علاقه زیادی برای ارتباط با رسانهها به خصوص تلویزیون دارد. از زمان حضور او در ساختمان مرکزی آموزش و پرورش به عنوان وزیر کمتر از 160 روز میگذرد و تقریبا هیچ روزی را بدون سخنرانی و یا مصاحبه سپری نکرده است.
به نوشته این کارشناس مسائل آموزشی فهرست وعدههای او بلند بالاست.مواردی مثل پرداخت مطالبات معوقه معلمان، بیمه طلایی فرهنگیان و پرداخت حقوق و عیدی معلمان در ماههای پایانی سال، بارها از زبان وزیر تیتر روزنامهها شده و در بخشهای خبری صدا و سیما تکرار شده است. اما این سوال پیش میآید که چرا پرداخت حقوق و عیدی و پاداش بازنشستگی کارکنان وزارتخانههای دیگر تیتر خبر رسانهها نمیشود؟ ارزیابی وعدههای متنوع حاجیبابایی در حوزههای مختلف از مسائل رفاهی معلمان تا استخدام نیروهای جدید، از ایجاد تحول بنیادی و توسعه ورزش تا تغییر معماری مدارس، از ساختار مقاطع تا اجاره دادن مدارس و... نیاز به زمان بیشتری دارد.
از دید نویسنده مقاله آرمان تاکید حاجی بابایی بر اهمیت ورزش در مدارس و وعدههای او در خصوص ساخت 4 هزار سالن ورزشی در مدارس در 4 سال، استخدام 20هزار معلم ورزش مثبت است اما معلوم نیست که آیا این وعدهها قابلیت اجرایی دارند ؟ آیا باید آنگونه که ادعا میشود ساخت سالانه یکهزار سالن ورزشی را به حساب وزیر فعلی نوشت؟
در پایان مقاله آمده بررسیهای کارشناسی نشان میدهد که حدود 10 درصد دختران دانشآموز از 13 نوع ناهنجاری اسکلتی رنج میبرند که نتیجه فقر حرکتی این دختران است.آخرین راهحل آموزش و پرورش برای این مساله، طرح محرم سازی است که خود موجد مشکلات جدی در مدارس دخترانه است.
حجاب زنان و نگاه مردان
خراسان در تحلیلی نوشته می گفت: با این وضع پوشش و حجاب، نه دینی می ماند و نه دیانتی. می گفت: با این پوششی که دختران و زنان بیرون می آیند، باید « بر ایمان خود» ترسید. می گفت: من که سن و سالی از من گذشته است در برابر آن چه می بینم و با این وضعیت دل و دینم می لرزد، چه رسد به جوان ها. می گفت: ... می گفت:... می گفت: ... حرف های حق در کلامش کم نبود، درست هم می گفت، حجاب به عنوان یک ضرورت اجتماعی، به عنوان یک قانون باید صاحب حرمت باشد و لازم الاجرا.
نویسنده بعد از آن تاکید کرده می شود به زوایای مذهبی آن پرداخت، می شود به بایستگی های اخلاقی آن وارد شد، می شود به عنوان قانون آن را مورد مطالعه قرار داد و ... ولی امایی که در این مقال به آن خواهیم پرداخت از جنس دیگری است، چه به نظر من رعایت حجاب به عنوان یک مسئله شرعی، قانونی، اخلاقی و اجتماعی یک تکلیف است و در آن بحثی نیست.
خراسان نوشته بحث من درباره نوع نگاه این شهروند است که در گفته های خود زنان را ملزم به رعایت حجاب می دانست اما برای خود و برای من و ما که مردیم، سهمی در ارتقای حجاب قائل نبود، حال آن که در آموزه های قرآنی، ما نیز دارای نقش تعریف شده ایم و باید با انجام آن به این مهم کمک کنیم. این درست که زنان باید خود را بپوشانند اما ما مردان هم باید پرده پوشی کنیم.
هدفمند کردن یارانه ها چه شد
دنیای اقتصاد در گزارش اصلی خود نوشته چند روز پس از آنکه مجلس با تفسیر جدیدی از قانون یارانهها برخی اختیارات را برای تامین نظر دولت لحاظ کرد، احمدینژاد هم واکنش نشان داد و ضمن قدردانی از تصمیم یارانهای مجلس گفت: این تفسیر گونه تا حدودی راه را برای اجرای این قانون با فراغ بال و تبعات کمتر فراهم میکند.
به نوشته این روزنامه دولت با سخنان رییسجمهور اگر چه رضایت نسبی دولت از قانون یارانهها استنباط میشود، اما هنوز زمان دقیق اجرای این قانون معلوم نشده است و شاید زمان اجرای این قانون هم به صورت ناگهانی اعلام شود.
حمید زمان زاده در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته اثر تعیینکننده رشد حجم پول و نقدینگی بر تورم، تداوم مهار پولی، قطعی است؛ چرا که اگر قرار باشد در دوره اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها، تورم ناشی از رشد حجم پول نیز بر تورم ناشی از هدفمندکردن یارانهها افزوده شود، آنگاه نرخ تورم برای اقتصاد ایران و مردم به سطوحی بسیار پرهزینه خواهد رسید.
به نوشته این مقاله باید برای تئوریسینهای اقتصادی دولت کاملا روشن باشد که اعمال سیاست پولی پرمخاطره با نرخهای رشد نقدینگی بالا، جهت دستیابی به هر هدفی اعم از تحریک رشد اقتصادی و کاهش بیکاری، اشتباهی جبران ناپذیر خواهد بود.
در پایان سرمقاله دنیای اقتصاد هشدارهای میلتون فریدمن اقتصاددان نقل شده که گفته استفاده از نرخ ثابت رشد پول در سطحی معقول، چارچوبی را پدید خواهد آورد که در آن، کشور تورمی اندک و رشد بیشتری خواهد داشت. استفاده از نرخ ثابت رشد پول، ثبات کامل ایجاد نخواهد کرد، بهشتی در روی زمین به وجود نخواهد آورد؛ اما میتواند سهمی مهم در ایجاد اقتصادی باثبات داشته باشد.
اجرائی که آرزو شد
جهان صنعت با عنوان "اجرایی که آرزو میشود" نوشته وقتی سوت پایان بررسیهای لایحه هدفمند کردن یارانهها در مجلس به صدا درآمد هنوز برای اجرای آن در خانه ملت و دولت حرف و حدیثهایی به گوش رسید که نشان از تناقض داشت.
در این مقاله آمده تعدادی از نمایندگان میگویند، دولت باید از ابتدای سال اجرای لایحه را در دستور کار قرار میداد، برخی دیگر ابتدای اردیبهشت و البته خردادماه را در نظر دارند.اما آنچه در قانون به تصویب رسیده، شروع اجرای لایحه هدفمند کردن یارانهها پس از تصویب برنامه پنجم است. پس می توان پرسید به کدام دلیل محمدرضا باهنر در جلسه مطبوعاتی خود ابراز امیدواری کرده که تا تابستان، اجرای قانون فوق آغاز میشود.
جهان صنعت سرمقاله اش را با این جمله به پایان برده آیا به خاطر اظهارات اخیر سخنگوی اقتصادی دولت است که گفت زمان اجرا مشخص نیست یا اینکه نایبرئیس مجلس شورای اسلامی با توجه به ابراز نارضایتی نمایندگان از لایحه برنامه پنجم میداند که این لایحه به این زودیها به نتیجه نخواهد رسید؟
|